Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Berichtdoor Selem » wo jun 15, 2016 5:58 pm

Setting en dergelijke

Spoiler! :
Setting:
Een huis waar ik op pas in Frankrijk. Niet veel bijzonders te melden. Heb de Tinychat aanstaan ter vermaak. Overdag genomen omdat ik wou kijken of dit een nuttige stimulant zou zijn. Nog een aantal dingen om te doen; afwas, beetje opruimen, reportjes afmaken en email beantwoorden.
Wat neem ik:
10mg 3,4-CMPT
Over mezelf:
Jongen, 22 jaar. Veel ervaring met psychedelica. Geen tolerantie voor stims. Verleden van MDMA en speed misbruik. Persoonlijk ben ik niet zo van de stimulanten sinds mijn MDMA en speed tijd. Toch is het altijd wel leuk om even wat nieuws te proberen. Daarbij kon ik deze RC niet laten liggen, hij ging er voor een erg klein prijsje uit bij een van mijn vendors.
Afgelopen tijd gebruikt:
3 dagen geleden 175mg Tramadol
7 dagen geleden 6mg Bromazepam


Info
Spoiler! :
Info 3,4-CMPT:
De volledige naam van deze research chemical is 3,4-Dichloromethylphenidate. Zoals de naam al doet vermoeden is deze RC een verwante van Methylphenidate, ook wel bekend als Ritalin of Concerta. Het is een potent molecuul, waarschijnlijk 7 keer zo potent als Methylphenidate, dat de heropname blokeerd van zowel de Dopamine als Norepinephrine neurotransmitter. Op het moment is er nog maar weinig over bekend over neurotoxiciteit en cardiotoxiciteit.

Bron:
https://en.wikipedia.org/wiki/3,4-Dichl ... lphenidate

In mijn geval kwam de 3,4-CMPT binnen in pellets van 10mg. Geen allergietest gedaan. Na her en der wat reports te hebben doorgelezen, waaronder die van Jmths op dit forum, durfde ik een dosering van 10mg wel aan.


Report
Spoiler! :
Report

Begindtijd:
12.45

T+00.00
10mg 3,4-CMPT genomen.
Net nog even goed gegeten, anders ben ik bang dat het er niet meer van gaat komen. We gaan gelijk maar even de grote wandeling doen met de hond. Ondertussen kan de 3,4-CMPT inwerken. De hond, Max, heeft er in elk geval veel zin in.

T+00.15
Ik merk een lichte stimulatie, een beetje alsof ik drie koppen sterke koffie heb gedronken. Maar naar wat ik heb gelezen, op het almachtige internet, zou deze stof pas na een uur echt gaan opbouwen. Ik denk dat ik het kan wegschrijven onder placebo.

T+00.45
Langzamerhand begin ik een soort tensie te krijgen in mijn kaakspieren, hopelijk blijft de echte stimulatie niet lang meer uit. Ik bemerk wel dat ik wat sneller aan het lopen ben dan ik normaal doe, ook lijken mijn benen er niet vermoeid van te worden. Max geniet in elk geval met volle teugen van zijn wandeling en ik doe mijn ogen tekost aan een Frans bos.

T+01.00
Volgens mij beginnen de eerste echte effecten wel merkbaar te worden, mijn maag begind een typisch stimulanten gevoel af te geven. In mijn geval betekend dat een lichte kriebel. Ik besluit dat we nog wel even een stukje verder kunnen lopen en sla, in plaats van rechtdoor naar het huis te lopen, weer een ander bospad in. Max blij, ik blij.

T+01.30
De effecten zijn nu goed merkbaar. Ik heb duidelijk zin om lekker door te blijven lopen, maar er wacht nog wat werk voor mij in het huis. Max is duidelijk teleurgesteld als hij merkt dat we nu toch echt richting huis gaan lopen. Het is genieten hier op het platteland van Frankrijk en ik vind het dan ook geen probleem, normaal ook niet, om lekker door het bos te struinen met Max.

T+01.45
Als ik aankom bij het huis, staat de overbuurman, een geitenboer, buiten op het punt om met zijn familie en hun hond een rondje te gaan doen. We spreken een paar woorden met elkaar en ik merk nu pas dat ik even mijn best moet doen niet te hard van stapel te lopen in mijn gesprek. Ook probeer ik de blik van mijn overbuurman een beetje te vermijden, ik heb immers geen idee hoe mijn ogen eruit zien op dit moment.

T+01.55
Zo, goed en wel binnen, de stimulatie is nu goed merkbaar. Ik hoop dat het net zo steady blijft als dat het nu is. Van nature raak ik niet opgefokt door stimulanten, dat is hier ook niet het geval. Even snel wat hout halen voor het vuur in de woonkamer, lekker muziekje aan en op naar de afwas, geen probleem voor deze man.

T+02.45
Zo, alles redelijk aan kant. De nodige emails zijn de deur uit, afwas staat te drogen en de hond ligt languit voor mij op het tapijt. Tijd om even dit report verder te tikken en daarna wat andere reports na te kijken. Tot nu toe mag ik van deze stof zeggen dat hij mij een fijne stimulatie geeft. Het voelt allemaal steady en goed controleerbaar. Mijn hartslag doet geen gekke dingen, hoewel ik op het moment wel rustig zit. De kaakspieren zijn wel behoorlijk gestimuleerd voor wat ik er in energie voor terug krijg. De euforie is niet om van naar huis te schrijven, maar ik voel me zonder meer lekker en heb zin om dingen te ondernemen. Beetje besluitloos over de muziek. Nieuwsgierig naar hoe lang deze effecten zo blijven, als dit een goeie tijd doorzet is het een interessante stof. Niet euforisch genoeg voor een feestje, maar als stimulant overdag om wat gedaan te krijgen, des te interessanter. Armen en benen vinden het heerlijk om te bewegen maar vragen niet om de hele tijd gestrekt of aangespannen te zijn. Het onderdrukt totaal mijn honger gevoel, maar dat viel wel weer te verwachten. Will report back! Eerst even een vuurtje maken en andere reports afschrijven.

T+03.30
De stimulatie blijft op hetzelfde niveau als eerst. Niet echt meer en niet minder. Het komt wel iets meer in vlagen dan eerst. Iets wat ik niet zo'n goede eigenschap vind van een functionele stimulant. Kaakspieren, gevoel in mijn maag en de rest van mijn spieren wisselen zich af. Hartslag blijft wel netjes, misschien ietsje hoger dan onder normale omstandigheden, maar niks noemenswaardigs.

T+04.15
Nog steeds net zo gestimuleerd als eerst. Er ontstaat een lichte hoofpijn. Mijn reports ben ik nog steeds eiverig aan het afmaken. Nieuwsgierig naar wanneer de effecten minder gaan worden. Straks toch ook maar even wat eten, hoewel ik absoluut geen honger heb. Ook benieuwd naar hoe mijn lichaam voelt op de comedown. Blijven zitten en typen is geen probleem, straks nog maar even een rondje doen met de hond om de benen te strekken en hopelijk mijn eetlust wat op te wekken. De vlagen waar ik eerder oversprak zijn, bij nader inzien, niet echt vlagen. Zo extreem zijn ze niet. Eerder een kleine schommeling in hoe erg ik gestimuleerd ben.

T+05.00
De effecten lijken iets minder te worden en ik begin, denk ik, een licht gevoel van honger te krijgen. Hoewel ik mezelf niet echt kan voorstellen dat ik nou een stokbrood naar achteren schuif. Tijd om even de benen te strekken tijdens een rondje met de hond.

T+05.30
Net even een rondje gelopen met de hond. Tijdens het rondje had ik zeker behoorlijke trek en leken de effecten stevig minder te worden. Eenmaal terug in huis neem ik dit oordeel ook weer terug. Er is nog steeds een kriebel in mijn maag en mijn kaken zijn nog steeds gespannen. Ik voel me niet erg gestimuleerd meer in de vorm van veel energie. Misschien dat het effect qua energie toch behoorlijk aan het afnemen is maar dat de neveneffecten nog gaan aanhouden. Er staat in elk geval een pannetje op het vuur voor een paar gekookte eitjes met stokbrood.

T+06.45
Het eten ging een beetje moeizaam, maar ik heb toch bijna alles van mijn monster stokbrood opgegeten. De stimulatie in de vorm van energie ebt verder weg, mijn kaken daarintegen, blijven behoorlijk gespannen. Glaasje rose erbij, en wachten tot dit effect ook wegzakt. Tot nu toe is er nog niet echt te spreken van een dip in de vorm van tijdelijke depressie. Als mijn maag het straks toelaat ga ik voor nog een kleine maaltijd.

T+07.00
Toch wel weer een lichte boost in energie. Mijn hoofdpijn heeft zich niet ontwikkeld en is weer braaf weg getrokken. De comedown vind ik wel een beetje irritant op deze manier. Het schommelt allemaal een beetje heen en weer qua effect. Ook is er toch een lichte dip te bemerken in de euforie. Bedenkende dat er niet echt een lekker merkbaar effect was, met betrekking tot de euforie, vind ik de dip hierin wel een min puntje op deze stof.

T+08.00
Nog zeker niet het gevoel dat ik op baseline zit. De effecten nemen allemaal wel langzamerhand af. Niet echt zin meer om aan reports te werken, dus dat laten we even voor wat het is. Ik hoop dat ik rond een uurtje of 01.00 wel lekker kan slapen straks. Niet zoveel zin om er een benzodiazepine voor in te zetten. Mijn kaakspieren zijn op dit moment nog het meest merkbare. Het is de hele trip redelijk minimaal geweest maar houdt toch redelijk aan. Geen gekke bekken verder, wel vergelijkbaar met het gevoel van een lichte dosering amfetamine.

T+09.00
Het lijkt allemaal uitgewerkt en verwaarloosbaar. Laatste drie uurtjes was ik ook niet heel productief verder meer. Nog niet echt honger maar misschien komt dat nog. Beetje muziek aan, houtkachel, sigaretje en een drankje. Straks een jointje om het af te leren. Ik ben optimistisch over of ik wel of niet kan slapen rond een uurtje of 01.00.


Conclusie
Spoiler! :
3,4 CMPT is wat mij betreft een redelijk saaie maar wel functionele stimulant. Het heeft mij zeker door het afmaken van wat tripreports heen gekregen. Echter komt er bijna geen euforie vrij. Je maag is er ook niet helemaal blij mee, wat natuurlijk te verwachten valt. En verder is de manier waarom je gestimuleerd wordt best saai. Je wilt eerder lekker doorwerken terwijl niemand je stoort, dan dat je lekker wilt gaan springen en doen. Waarschijnlijk is voor het gebruik als functionele stimulant een dosering van ongeveer 7mg het beste, in mijn geval. Bij dit report heb ik 10mg gepakt, maar ik denk dat ik de positieve effecten, zoals eerder beschreven, ook had ondervonden bij een iets lagere dosering. Waarschijnlijk was ik ook sneller in slaap gevallen bij een lagere dosering en een minder lange "na stimulatie" gehad. Verder weinig toe te voegen, het report zegt de rest!
Fool schreef:
Selem schreef:ik ben niet helemaal gek.

Wellis
Avatar gebruiker
Selem
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 855
Geregistreerd: ma maart 14, 2016 5:27 am
Woonplaats: Overal maar toch nergens

Re: 3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Berichtdoor Amvitamientje » wo jun 15, 2016 6:41 pm

Leuk reportje weer :)

Hebben de effecten wat weg van 2-FA?
Hans Teeuwen schreef:Belediging is voor sommige mensen ook gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen.
Avatar gebruiker
Amvitamientje
Moderator
Offline
 
Posts: 3918
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:32 am
Woonplaats: Kielce

Re: 3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Berichtdoor Selem » wo jun 15, 2016 6:53 pm

Merci!

En geen idee eigenlijk, nog nooit 2-FA gebruikt, staat wel op de verlanglijst, dus misschien dat ik hier binnenkort op terug kan komen. Verder vond ik het in vergelijking met bijvoorbeeld 4-FA een slap aftreksel.
Fool schreef:
Selem schreef:ik ben niet helemaal gek.

Wellis
Avatar gebruiker
Selem
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 855
Geregistreerd: ma maart 14, 2016 5:27 am
Woonplaats: Overal maar toch nergens

Re: 3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Berichtdoor Amvitamientje » wo jun 15, 2016 7:00 pm

Oké, ik ben benieuwd :mrgreen:

Ik vind 2-FA namelijk een functionele maar saaie stimulant :P
Hans Teeuwen schreef:Belediging is voor sommige mensen ook gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen.
Avatar gebruiker
Amvitamientje
Moderator
Offline
 
Posts: 3918
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:32 am
Woonplaats: Kielce

Re: 3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Berichtdoor Fool » wo jun 15, 2016 7:03 pm

Thanks, het is onderweg. :)
Fool
Stom
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2604
Geregistreerd: za maart 08, 2014 6:39 pm

Re: 3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Berichtdoor Poseidon » do jun 16, 2016 1:28 am

Dank voor dit bondige maar informatieve report Selem.
Vraag me af of het ook als functionele seksuele stimulant ingezet kan worden of waren er geen signalen in die richting te bekennen?
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10563
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: 3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Berichtdoor Jmths » do jun 16, 2016 10:53 am

Erg net en overzichtelijk rapport Selem, valt wel te merken dat je er productief van wordt in ieder geval. :p

Amvitamientje schreef:Hebben de effecten wat weg van 2-FA?

Je gaat vrijwel zeker de effecten van 2-FA prettiger ondervinden dan die van de 3,4 CMPT, je moet meer denken in de richting van concerta bij deze.

Vraag me af of het ook als functionele seksuele stimulant ingezet kan worden of waren er geen signalen in die richting te bekennen?

In dezelfde mate als methylfenidaat gok ik.

De dip en bijwerkingen van 3,4 CMPT zijn wellicht wat heftiger dan die van methylfenidaat (wat natuurlijk logisch is gezien de langere duratie). Een dosering van zo'n 7mg zal waarschijnlijk voor de meeste mensen de meest optimale effecten geven zoals Selem al aan gaf.

Ik loop een beetje azijn te zeiken hier over de 3,4 CMPT maar ik bedoel het als een goed bedoelde waarschuwing. Zelf had ik al het idee dat het stofje iets ruiger is voor het lichaam dan methylfenidaat (vooral met de bijkomende lange duratie) en dit lijkt bevestigd te worden door een ervaring van een nabije kennis van me en door een moderator van het NL DF forum. Er is bijvoorbeeld wel kans op wat hartkloppingen, 10mg stond naar mijn ervaring gelijk aan zo'n 20-22mg methylfenidaat in effect (los van de langere duratie), voor sommige mensen kan dit wellicht net iets te heftig uitpakken. Voor productief werk kan 3,4 CMPT zeer effectief wezen maar recreatief zou ik er niets van verwachten.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 567
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: 3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Berichtdoor djeemen » do jun 16, 2016 12:29 pm

Wil alleen even melden dat ik jouw tripreports en die van Jmths als een grote toevoeging aan het forum zie. Erg bedankt daarvoor!
Perspectief is alles.
djeemen
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 628
Geregistreerd: di apr 29, 2014 12:29 pm

Re: 3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Berichtdoor Amvitamientje » do jun 16, 2016 12:35 pm

djeemen schreef:Wil alleen even melden dat ik jouw tripreports en die van Jmths als een grote toevoeging aan het forum zie. Erg bedankt daarvoor!
Hans Teeuwen schreef:Belediging is voor sommige mensen ook gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen.
Avatar gebruiker
Amvitamientje
Moderator
Offline
 
Posts: 3918
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:32 am
Woonplaats: Kielce

Re: 3,4 CMPT - Functionele maar saaie stimulant

Berichtdoor Selem » do jun 16, 2016 2:37 pm

Amvitamientje schreef:
djeemen schreef:Wil alleen even melden dat ik jouw tripreports en die van Jmths als een grote toevoeging aan het forum zie. Erg bedankt daarvoor!


The contribution is strong in this one! :rock2: . Nee maar zonder grappen, helemaal mee eens!

Verder zou ik het niet echt als een seksuele stimulant kunnen zien. Maar hier moet ik aan toevoegen dat ik geen enkele stim echt lekker vind voor de seks. Daarvoor leent, in mijn ogen, een range aan psychedelica het beter. Ben toevallig net een stuk hierover aan het lezen in het boek; Manifesting Minds: A Review of Psychedelics in Science, Medicine, Sex, and Spirituality. Dit boek gaat natuurlijk helemaal niet over stims, maar maakt een mooie afschildering voor wat er wel en niet mogelijk is met bepaalde psychedelica in de bovengenoemde velden. Zo ook op seksueel gebied dus. Hierin worden 2C-B en LSD erg geprezen om hun meerwaarde op seksueel gebied.
Fool schreef:
Selem schreef:ik ben niet helemaal gek.

Wellis
Avatar gebruiker
Selem
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 855
Geregistreerd: ma maart 14, 2016 5:27 am
Woonplaats: Overal maar toch nergens


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner