Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

3-MMC eerste keer, testrun

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

3-MMC eerste keer, testrun

Berichtdoor Jmths » wo aug 26, 2015 4:46 pmWat
T 0:00 - 3-MMC 48mg oraal
T 1:00 - 3-MMC 40mg nasaal
T 2:15 - 3-MMC 80mg oraal

Wie
Geslacht: Man
Gewicht: 77kg
Lengte: 1.81m

Wat is 3-MMC
Van wat ik heb gelezen is 3-MMC qua structuur en werking gelijkend op 4-MMC (mephedrone) maar is de werkingsduur aanzienlijk korter.
3-MMC wordt voornamelijk als goedkope cocaïne surrogaat gebruikt omdat de werkingsduur en het effect dat je van 3-MMC en coke merkt in grote lijnen wel op elkaar lijken. Ik wil hierbij benadrukken dat 3-MMC echter geen coke is, van een (dure) gram coke ga je waarschijnlijk alsnog wel wat meer genieten maar het komt aardig in de buurt.

3-MMC geeft in tegenstelling tot coke ook nog een milde bijslag op de serotonine welke voornamelijk/alleen gevoeld worden zodra de initiële dopamine rush bedaard/voorbij is waardoor men zich over het algemeen in eerste instantie flink 'opgepept' voelt en vervolgens meer 'mellow'. Wat voor mijn gevoel ook wel het vermelden waard is is dat 3-MMC over het algemeen als 'zuivere' simulant wordt aangevoeld (PS: dit zegt niets over neurotoxiciteit, e.d.).
Vooral in Europa populair, elders in de wereld aanzienlijk minder (bekend).

Meest voorkomende waarschuwingen
Risico #1
Gemixte berichten over de belasting op het hart, bloedvaten (en dus de bloeddruk), het is tenslotte een zogenaamde 'cathinone' die vrijwel allemaal bekend staan als relatief toch wel aardig taxerend op op het hart en de bloedvaten. Naar mijn ervaring en van anderen die ik heb gelezen valt het bij 3-MMC echter nog relatief gezien zeer mee.
Ik kan mij echter heel goed voorstellen dat als je 150mg+ gaat doseren en/of gaat bingen op dit goedje wat veel mensen ook doen op dit (verslavende) goedje dat dit ook zeker wel gepaard zal gaan met een flinke belasting op hart en bloedvaten. Dus zoals met elke drugs, gebruik met mate..
Tip: volgens wetenschappelijk onderzoek doet 200mg paracetamol wonderen voor de hartbelasting wanneer je weer eens een keer te vaak met je neus in de boter valt.

#Risico 2
Dat brengt ons ook meteen op (hoogstwaarschijnlijk) het één na grootste risico dat dit goedje met zich mee brengt, het blijkt net als coke aardig verslavingspotentieel te hebben voor sommige mensen door een relatief intensieve 'rush' en korte werkingsduur, de kans dat iemand hier onverantwoord mee omgaat brengt ons dan ook weer op risico #1, hart en bloedvaat belasting, de cirkel is weer rond.

Uiterlijk

Grove witte en heldere suikerachtige kristallen, afbeelding gerelateerd.

Het Rapportje
Voorafgaand (T -1:00): uur van tevoren 'allergietest' gedaan 8mg, geen waarneembare effecten, smaakt zuur, bitter, stofje voelt 'vettig' aan, valt op zich wel te slikken al is het geen feest.

+/- 13:00 (T0:00) - 48 mg gecapsuleerd oraal naar binnen gewerkt.

13:20 (T0:20) - eerste effecten merkbaar.

13:40 (T0:35) - lijk nu ongeveer op mijn piek te zitten, effecten zijn echter zwakjes, de dosering ligt hoogstwaarschijnlijk een beetje aan de lage kant. De miezer regen buiten lijkt wat mooier, heb ook wel het gevoel dat mijn humeur een 'mood boost' heeft gekregen, voel me heel rustig en op mijn gemak, zeer lichte tintelingen in mijn benen.

14:00 (T1:00)- effecten lijken grotendeels uitgewerkt, tikkeltje mellow lijkt het.
Op dit moment doseer nasaal ik 40mg 3-MMC bij. Had uit nonchalance niet de moeite genomen om de 3-MMC fatsoenlijk te 'crushen' (fijn te stampen). Zie een paar korreltjes mijn neus weer uit vallen (op mijn plankje gelukkig) en mijn neus begint te branden als de tering, eveneens beland hierdoor een deel achterin mijn keel in plaats van in mijn neus. Brand als de tering, loop mezelf een poosje uit te schelden dat ik een sukkel ben dat ik niet even de 3-MMC gecrushed heb. Een flink brandend gevoel in mijn neus is nog zeker 10min aanwezig, het meest vervelende echter was dat het in mijn keel was beland i.v.m. de nare blijvende smaak en brandend gevoel dat bij bleef, in deze tussentijd had ik aardig wat water naar binnen gewerkt. Dit alles was waarschijnlijk echter iets minder dramatisch geweest als ik even wat extra moeite had genomen om de kristallen fijn te stampen.

PS: Ondertussen heb ik dit stofje vaker geconsumeerd en ben geheel af gestapt van nasale toediening (snuiven), oraal geeft evenveel effect (al langer uitgesmeerd). 3MMC snuiven raad ik sterk af ben je je neus lief.

14:10 (T1:10) - Ondanks de even wat minder prettige ervaring treden de effecten in dit geval echter een stuk sneller op dan bij orale inname, na 10minuten lijk ik al de eerste effecten te merken.

14:25 (T1:25) -
De effecten zijn aanzienlijk sneller en harder ingeslagen als bij de eerste orale poging, op dit moment lijk ik al op mijn piek te zitten. Veel euforie, veel tintelingen in mijn benen, begin veel en snel te praten, flinke mood boost, gedraag me ook wel wat 'arroganter' toch wel als ik berichten nalees die ik in deze tussentijd een vriend had gestuurd. De effecten voelen 'zuiver' aan, niet 'pushy' zoals bijvoorbeeld in vergelijking me amfetamine.

14:40 (T1:40) - Zo snel en heftig als dat de 3-MMC op kwam zo snel lijkt deze ook weer te gaan, helemaal verdwijnt het echter weer niet helemaal, beetje mellow na-effect, vermoedelijk door de lichte serotonine bijslag van 3-MMC. Ik check de spiegel en merk dat mijn pupillen normaal van formaat zijn, eveneens heb ik de indruk dat ik wel normaal kan overkomen op nietsvermoedende mensen onder invloed van 3-MMC.

PS: Bij grotere hoeveelheden wel vergrote pupillen.

15:15 (T2:15) - De effecten waren alweer een poosje verdwenen, twijfelde nog om bij te nemen maar leek me verstandig om deze keuze te maken wanneer de effecten niet meer/nauwelijks merkbaar zijn. Op dit moment besluit ik om nog 80mg gecapsuleerd oraal naar binnen te werken.

15:30 (T2:30) - Mijn vader verteld dat een groot deel van mijn familie op de markt staat met een kraampje om pannekoeken te bakken en vraagt of ik mee rijd. Ga akkoord en stap in de auto.

15:40 (T2:40) - Op dit moment zit ik in de auto onderweg naar een markt dus, ik merk dat de 80mg oraal aan het opkomen is en voel weer 'prettintelingen' in mijn benen opkomen, voel me heel erg 'zen', de motregen buiten de auto ziet er zeer mooi en rustgevend uit.
Aangekomen op de markt

15:45 (T2:45) - We komen aan en begin met veel enthousiasme mijn familieleden te begroeten en te knuffelen, zeer actief in de weer en sociaal te doen met mijn kleine nichtjes, op dit moment lijkt de 80mg oraal toch wel aardig te pieken en voel mij toch ook wel aardig euforisch, dit 'piek' momentje blijft nog zeker 15min bij waarna het weer vrij rap geleidelijk afneemt.
Het lijkt er op dat de effecten niet minder heftig worden na meerdere keren doseren al kan dit nog niet met 100% zekerheid gesteld worden.

16:30 (T3:30) - Effecten lijken zo goed als verdwenen, voel me een dweil, erg moe en zit vanaf dit punt voornamelijk op een bankje om bij te komen ondanks dat de effecten helemaal niet zo heel heftig aanvoelde.

Achteraf

Na mijn kleine testrun voelde ik me erg moe, ik zou prima kunnen slapen op dit moment en loop dan ook constant te geeuwen ondanks dat ik de avond daarvoor uitstekend zo'n 9-10uur slaap heb binnen gekregen. Op zich niet vervelend in de late uurtjes maar minder geschikt om overdag te gebruiken dus mocht dit effect consistent wezen. Deze avond was ik dan ook vroeg op bed gegaan, iets wat mij normaal gesproken nooit lukt.


Conclussie
Op lagere hoeveelheden kwam ik volledig tot rust van de 3-MMC, absoluut niet vervelend.
Op zich wel een aardig coke alternatief wil je zo'n 10x goedkoper uit wezen, komt echter waarschijnlijk iets trager op, iets minder intens en duurt wat langer dan coke. De vraag is echter ook, moet je wel iets willen hebben dat identiek lijkt aan 'populair stofje x', iedere substantie is uniek nota bene en dit is zeker een (te) leuke, en dat ook nog eens voor een studentenprijsje.
Snuiven (nasaal) is duidelijk een stuk heftiger dan oraal, niet helemaal verbazingwekkend maar voor dit stofje gaat het wel extra op denk ik. Naar mijn ervaring was de 40mg nasaal alsnog aanzienlijk heftiger qua piek dan de 80mg oraal waar 80mg oraal toch zeker 2x zo lang bij bleef.

Latere toevoeging: Dit is een oud rapport, ondertussen heb ik meer ervaring opgedaan met 3MMC. het leek mij relevant om toe te voegen dat op hogere hoeveelheden de serotogene effecten van 3MMC zeer duidelijk merkbaar worden, hierbij moet gedacht worden aan de emphatogene waar MDMA erg bekend om is, echter wel in mindere mate. Er mag dus wel voorzichtig geconcludeerd worden dat 3MMC een aanzienlijk aanslag doet op de serotonine en dat pauzes tussen 3MMC gebruik in aan te raden zijn, los van de cardiovasculaire belasting die het geeft.
De stof lijkt niet in potentie af te nemen bij herhaald gebruik, kan echter niet met 100% zekerheid gesteld worden.


Geen uitgebreid rapportje maar was ook even snel uitproberen, vast stellen wat het doet op welke hoeveelheden, hoe het aanvoelt, etc. Een verkenningstochtje voor het echte werk om zo maar te zeggen mocht ik eens een avondje de versnelling een beetje omhoog willen bijstellen.

Snoep verstandig. :wave:

PS: Dit is een oud gekopieerd rapport
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 624
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: 3-MMC eerste keer, testrun

Berichtdoor Verf » do aug 27, 2015 2:45 pm

Klinkt goed. Heb me nog nooit aan cathiones gewaagd ivm de cardiovasculaire belasting en de in mijn ogen té lange werkingsduur van mephedrone. Dit lijkt me van de andere kant wel erg leuk, prijs is ook erg laag, zeker als je het vergelijkt met coke. Misschien is dat samen met het verslavinspotentieel wel net een groot nadeel?
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Re: 3-MMC eerste keer, testrun

Berichtdoor Jmths » do aug 27, 2015 3:26 pm

Korte duidelijk rush en het constant herhaaldelijk administreren brengt net als cocaïne wel een verhoogde kans op operante conditionering ja (je leert jezelf het gedrag stelselmatig aan, op dezelfde manier als roken).

Voor mij is het verslavingspotentieel echter nooit een probleem geweest, de serotonine (releasing) bijslag maakt 3MMC gewoon geen goede kandidaat om al te vaak gebruiken ondanks dat ik het serotogene aspect wel als prettig ervaar maar puur op vlak van mentale gezondheid laat ik deze liever meestal achterwege liggen.
Laatst bijgewerkt door Jmths op vr aug 28, 2015 2:29 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 624
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: 3-MMC eerste keer, testrun

Berichtdoor Verf » do aug 27, 2015 3:59 pm

Als ik een keer coke gebruik blijft het vaak nog wel even hangen in mijn hoofd, de week erna spookt de gedachte regelmatig op. Dus ik snap volledig wat je bedoelt met die conditionering. Al zou ik mezelf niet echt verslavingsgevoelig noemen, ik probeer er erg rationeel mee om te gaan en vind het leuk om dingen van men lijstje te strepen.

Ja ik heb het wel een beetje gehad met serotogene middelen, de magie is weg en de nadelen wegen te hard door. Heb je ooit net zoals bij MDMA die typische bijwerkingen van serotogene drugs ervaren bij 3-MMC (eye wiggles, wazigheid, vreemde dromen, angstig voelen de dag erna) ? In dit geval laat ik het maar gewoon aan me voorbij gaan.
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Re: 3-MMC eerste keer, testrun

Berichtdoor Jmths » vr aug 28, 2015 3:25 pm

Verf schreef:Al zou ik mezelf niet echt verslavingsgevoelig noemen, ik probeer er erg rationeel mee om te gaan en vind het leuk om dingen van men lijstje te strepen.

Heb je ooit net zoals bij MDMA die typische bijwerkingen van serotogene drugs ervaren bij 3-MMC (eye wiggles, wazigheid, vreemde dromen, angstig voelen de dag erna)?


Ja precies, niet teveel bij 1 stofje blijven hangen, altijd gepland en nooit impulsief drugs pakken. Als ik twijfel of ik iets wel moet (bij)nemen vraag ik altijd even de een 2de opinie van 'nuchter' volk in mijn omgeving.
Voor en tijdens herexamens en andere gevoelige periodes is het sowieso 'not done' voor mij om te ouwehoeren met stofjes, maar goed, vanzelfsprekend natuurlijk.

Van MDMA heb ik nog nooit trillende pupillen, wazigheid of angst gehad (de volgende dag) al ben ik er wel bekend mee. Voor mijn gevoel gebeurt dat voornamelijk wanneer je iets teveel hebt genomen. Van vrijwel alle serotonine verhogende middelen ga ik vrij bizar, intens en lucide (bewust) dromen, zal vast ook wel voor 3MMC op gaan al heb ik er niet op gelet (kan het me niet goed herinneren).
5HTP voor het slapen gaan geeft mij meestal wel interessante dromen. :P

Angstig ben ik de dag volgende dag nooit, dit uit zich bij mij meer in een gevoel van leegte, echter ik neem altijd 5HTP de dag nadat ik 'serotonine releasers' heb gebruikt dus daar heb ik al jaren geen last meer van gehad.
Voor 3MMC zal dit echter ook vast wel opgaan maar veel minder, goed vergelijkbaar met bijvoorbeeld 4FA/FMP en nog beter vergelijkbaar met 3FA/FMP.
Na 3MMC heb ik de volgende dag dus ook altijd 5HTP gebruikt en ik heb 3MMC tot nu toe altijd vrij bescheiden geconsumeerd dus ik zou het eigenlijk niet weten.

De serotogene effecten lijken veel trager op te komen dan de dopagene effecten en lijken ook onderdrukt te worden door de dopagene effecten.

De laatste keer dat ik 3MMC gebruikte was ik met een goede vriend en zijn vriendin op stap, we hadden hele intieme en open gesprekken die ik normaal gesproken nooit zou voeren, ik kende deze mensen geen eens zo heel goed/lang. Op een gegeven moment aan het eind van de avond werd er door zijn vriendin iets gezegd in de trend van: 'we zouden wel eens een trio willen uitproberen met iemand er bij en jij bent eigenlijk wel erg geschikt daarvoor'.
De goede vriend hield zich op dit moment verdacht stil en keek me aan met een strakke blik, ik was in ieder geval totaal overdondert en zag het totaal niet aankomen.
Leuk verhaal maar wat ik probeer te zeggen is, 3MMC heeft wel duidelijk dat stukje MDMA karakter in zich zitten waardoor mensen zeer open en intiem met elkaar omgaan al is die niet meteen duidelijk aanwezig, het kan nogal wat los maken in mensen in ieder geval. :kleuter:
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 624
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: 3-MMC eerste keer, testrun

Berichtdoor Perry » vr aug 28, 2015 5:31 pm

Ik vind 't persoonlijk leuk dat je de vergelijking met coke maakt. Zelf heb ik coke altijd kut gevonden, ik ben van plan 't nog 1 keer een kans te geven heb ik gisteren besloten, maar dan wil ik 100% zeker weten dat ik kwaliteit heb. Anyway, toen ik de eerste keer 3-MMC deed gaf het mij het gevoel zoals ik me dat bij coke had voorgesteld, op het king-of-the-world / arrogantie deel na, daarvoor was meer euforie in de plaats. Sociale coke om het zo maar te zeggen. Helaas heb ik van coke nog nooit een dergelijk gevoel mogen ervaren, maar aangezien jij de vergelijking maakt, lijkt dat dus wel te kunnen :D
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13288
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: 3-MMC eerste keer, testrun

Berichtdoor Verf » vr aug 28, 2015 7:33 pm

Dankjewel voor je uitgebreide antwoord @Jmths ! En ja inderdaad, die bijwerkingen van MDMA krijg je ook alleen als je teveel neemt, of als je er een tijdje roekeloos mee bent omgegaan, moet niet eens extreem zijn. Daarom ben ik niet meer zo happige op serotogene middelen, vandaar mijn vragen. Maar goed, valt allemaal best mee dus, deze staat dus zeker op de lijst.

@JongGeleerd klinkt heel cliché, maar je moet echt eens een keer goeie coke te pakken krijgen, dat verschil is echt ongelofelijk. Van echt goeie coke zit je echt op een euforische wolk.
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Re: 3-MMC eerste keer, testrun

Berichtdoor Perry » vr aug 28, 2015 7:38 pm

Verf schreef:@JongGeleerd klinkt heel cliché, maar je moet echt eens een keer goeie coke te pakken krijgen, dat verschil is echt ongelofelijk. Van echt goeie coke zit je echt op een euforische wolk.

Zelf heb ik coke altijd kut gevonden, ik ben van plan 't nog 1 keer een kans te geven heb ik gisteren besloten, maar dan wil ik 100% zeker weten dat ik kwaliteit heb.

That's what I said, bitch :kleuter:
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13288
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: 3-MMC eerste keer, testrun

Berichtdoor Caine » vr sep 04, 2015 9:12 pm

Bedankt voor je rapportage Jmths, zeer informatief :!:
Alles verandert, niets blijft (Heraclitos)
Avatar gebruiker
Caine
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 55
Geregistreerd: vr jul 10, 2015 9:15 pm
Woonplaats: Niemandsland

Re: 3-MMC eerste keer, testrun

Berichtdoor PurpleHaze » di sep 08, 2015 6:59 pm

Bedankt voor dit tripreport heb het zelf ook net gehaald bij de achterdeur van de smartshop. (daar verkopen ze de artikelen die niet in de toonbank liggen) Ik ga het morgen maar een proberen, ben erg benieuwd!
Drugs done: Wiet - Hasj - LSA - Speed - Kratom - Alcohol - Nicotine - Oxycodon
Avatar gebruiker
PurpleHaze
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: di sep 08, 2015 5:48 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner