Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Amfetamine, mijn verhaal

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor FranX » wo nov 07, 2012 8:59 pm

Zo op het oog waren de witte lijnen die voor ons lagen net zo groot als die we eerder bij de dealer door zijn neus hadden zien gaan. Als hij het kan dan moeten wij het ook kunnen was de nogal naïeve gedachte en met een paar flinke halen zaten onze neuzen vol. Met tranen in de ogen en een om moord en brand schreeuwende neus sprong ik op en neer. 'Sodeju hee, hij had helemaal geen last en knipperde niet eens met de ogen' piepte ik doelend op ons dealend voorbeeld. Vrouwlief had haar ogen strak dicht geknepen, wapperde onwillekeurig met haar hand en maakte een vreemd keelgeluid. 'Ha, bij haar gaat het ook niet glad af' dacht ik gemeentjes.

Wij zijn pas een paar jaar geleden van drugs-naïef naar drugs-actief gegaan en dit verhaal gaat over onze eerste keer speed en hoe we dat spul hebben leren waarderen. Maar ik heb ook wat vragen. Maar laat ik verder gaan met hoe het allemaal begon.

Heel in het begin hadden we na lang zoeken eindelijk een contact gevonden die ons aan onze eerste LSD kon helpen. We hadden bij hem thuis afgesproken en eenmaal bij hem binnen zagen we buiten de LSD ook twee fikse lijnen wit poeder op zijn tafel liggen. Het was amfetamine zo bleek later. Tijdens ons bezoek snoof hij achteloos beide lijnen op en bezwoer ons dat amfetamine ook wel wat voor ons zou zijn.

'Ammenooitniet' dacht ik nog maar zei diplomatiek dat we eigenlijk alleen maar geïnteresseerd waren in klassieke hallucinogenen. Hij kende mij waarschijnlijk beter dan ikzelf want hij negeerde mijn opmerking en gaf zo´n twee gram speed in een zakje . 'Hier voor jullie, probeer maar eens een keer. Weet zeker dat het gaat bevallen'. Ik nam het spul beleefd aan en liet het nonchalant, naast de LSD, in mijn jaszak glijden.

Een dik jaar later ben ik bezig met opruimen en, kijk nou, daar ligt het lang geleden vergeten zakje speed. Inmiddels zijn vrouwlief en ik niet meer zo groen en hebben we al enkele stoffen onderzocht. Ik vertel vrouwlief van mijn vondst en die reageert enthousiast. 'Wat denk je' opper ik, 'zullen we een snuifje proberen?' Haar net iets te verheugde oogopslag zegt genoeg en ik ga aan de slag. 'Hoeveel meten we eigenlijk nemen?' vraag ik mijzelf hardop af en Google de vraag aan mijn vrienden van het Internet.

De terugkaatsende antwoorden helpen niet echt, sommige hebben het over een puntje en anderen menen iets van tussen de 50 en 100 mg. Ik heb geen idee. 'Weet je nog hoeveel Dealer McDope toen had genomen?' vraagt vrouwlief en ik knik zelfverzekerd. Enkele tellen later liggen er voor ieder twee mooie lijnen naar model van onzer dealer klaar.

Het brandende gevoel in de neus neemt heel snel af om plaats te maken voor een op zich wel prettig gevoel. Na enkele minuten vragen we ons af waar we ons eigenlijk zo druk over maakte, het smaakte trouwens achteraf gezien ook niet zo vies. Toch? We besluiten te gaan wandelen en dat gaat ons prima af. We zijn helemaal heppie-de-peppie en maken een lekkere lange tocht van het type 'de-paden-op-de-lanen-in' . Eenmaal thuis chillen we wat en besluiten, giddiap-a-gogo, om fijn te gaan stappen.

Tegen het einde van de avond gaan we zeker niet voldaan en al helemaal niet moe naar huis. Niet dat we zo een zin in huis hebben maar meer om het bed dat erin staat want we hebben er beide behoorlijk zin in. [gecensureerde alinea] Als we dan eindelijk rond 05:00 uur ofzo wat proberen te slapen blijkt dat onmogelijk. We gaan weer uit bed. Hondje uitlaten dan maar.

We hebben een lekkere zondag. Beetje computeren, wat rommelen en een strandwandeling op de koop toe. In de avond een soepje. Bij de koffie weten we het zeker. We zijn nu al 32 uur up and running en je zal zien; “straks is het vast uitgewerkt en stort je in een keer in”. Bedtijd wordt sekstijd en als de zon al weer opkomt slapen we nog steeds niet. We beginnen ons zorgen te maken, zouden we ooit nog kunnen slapen? Vrouwlief kijkt me steeds meer en meer onderzoekend aan als ze weer vraag of ik wel zeker wist dat mijn lijntjes zo groot waren als die van de dealer destijds. Pas later die dag doen we een middagdutje en die avond slapen we als marmotten. Eindelijk.

Tegenwoordig doen we het heel anders. We nemen één (en hoogstens twee) snuifjes uit een bulletflesje. Ik schat die hoeveelheid op ongeveer 30+ mg per snuif. Voor ons is die hoeveelheid precies goed. Met één zo een snuif kunnen we 's nachts nog redelijk de slaap vatten en genieten we toch de oppeppende kracht en de afrodisiactische aspecten van het spul. De dosis is te klein om serieus kaakbijten en verbale diarree te veroorzaken en de neuzen lijken nergens last van te hebben. We houden altijd dagen tussen het gebruik en nemen heel bewust. Moet ook wel want we vinden het een gevaarlijk lekker spul en kunnen het verslavende karakter ervan goed voorstellen.

Toch blijven er wat dingen in mijn hoofd rondspoken.

Als ik zo de verhalen op het Internet lees dan gebruik men per keer veel meer speed dan wij. Waarschijnlijk net zoveel als onze dealer destijds. Oké, inmiddels weet ik dat frequent gebruik een bepaalde tolerantie met zich mee brengt maar toch.

Zijn wij zeer gevoelig voor amfetamine of is de dosis die wij nemen (30 mg) voor non-toleranten een aardige dosis? Hoeveel nemen jullie eigenlijk?

We hebben kwalitatief goede coke geprobeerd maar vergeleken met goeie amfetamine vinden wij coke maar een zeer over-priced and -rated, kort werkend, onnatuurlijk aanvoelend pepmiddel. Wij vinden amfetamine veel subtieler, natuurlijker (in lagere dosis) en langer werkend middel. Veel minder opgefokt.

Zijn wij afwijkend in die mening of is coke inderdaad vergeleken met speed inferieur en moeten we coke als grachtengordel en palingboeren hype zien?

Als ik voor mijzelf spreek weet ik instinctief dat van alle stoffen die ik tot nu toe heb geprobeerd amfetamine naast nicotine dicht in mijn verslavings-zone zit. Misschien is mijn liefde voor amfetamine daarom wel zo groot? Maar net als met nicotine heb ik de kracht en het geduld om het spul keurig achter slot en grendel te bewaren tot de juiste gelegenheid daar is. Niet dat ik zo een sterke wil of ruggengraat heb hoor, integendeel, het is slechts een manier om het speciaal te houden. Het zou toch eeuwig zonde zijn om zomaar achteloos twee enorme lijnen amfetamine tussen neus en lippen door weg te snuiven.

Dat doe je maar met coke.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Ivo » wo nov 07, 2012 9:26 pm

Heel herkenbaar tripreport, mooi geschreven :)

Over je vragen: ik denk exact hetzelfde over speed en coke. Speed is goedkoper en veel leuker volgens mij. 30mg is een normale dosis, als het kwaliteit is en je vooral voor de rustige effecten van speed gaat.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Einstein » wo nov 07, 2012 10:17 pm

Mooi report weer inderdaad :)
Coca vs. amfies blijft een heikele kwestie. Voorkeur voor één van beide drugs lijkt per individu te verschillen.
30 mg is een prima dosis als je het gewoon een avond naar je zin gaat hebben. Zou je van plan zijn om 12 uur lang op een hardcorefeest te rossen dan zou je met 30 mg niet toe kunnen :P
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Amnate83 » wo nov 07, 2012 10:42 pm

Mooi report! :hulde: Dosis is inderdaad afhankelijk van de situatie en van tolerantie is bij mij ook spraken.
Amnate83
____________//
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 284
Geregistreerd: zo okt 28, 2012 8:01 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Davinci » wo nov 07, 2012 11:52 pm

Je mag binnenkort eens beginnen aan een boek over je leven :hulde:
30mg nasaal is vrij netjes en beschaafd, perfect voor jullie doeleinden.
Ben het wel eens met Ivo zijn mening: 'Beter maak je alles op, blijf je drie dagen wakker en krijg je een complete afkeer, dan kleine beetjes om jezelf te optimaliseren.'
Het verslavingsgevaar zit hem vooral in die kleine dosissen, je lijkt er alleen maar beter van te worden. Amfetamine is een sluiper, het bagateliseert je gedachtengoed, je wil en je keuzes...
Tolerantie is (hoe evident het ook klinkt) een hoofdeigenschap van verslaving :grin:

Persoonlijk ben ik meer een bommer;

Zal wel aan persoonlijke smaak liggen, maar ik vind het effect ook aangenamer, subjectief zuiverder, lekkerder, briljanter, constanter, mooier, beter en smoother bij bommen.

Denk dat velen amfetamine als superieur tov yayo beschouwen. Ik was ook eerst een pepaanhanger, maar yayo heeft mij toch wel een beetje omgekocht. Pep lijkt een optimalisatie, yayo zorgt voor een transformatie. Alhoewel die transformatie nogal bruut, dierlijk en lustgericht is. :s

Dat yayo een enorm stukje duurder en verslavender is, maakt het ook wel een stuk aantrekkelijker voor mij :#:
Kan het aantal yayo (s)experimenten op twee handen tellen en moet toegeven dat het heel rap in mijn top matreaal ranglijst is binnengeslopen. Yayo heeft bij de allereerste keer iets veranderd aan mij, wat alleen maar erger is geworden.
Je mag een kg pep voor mijn ogen in brand steken, zal blij zijn dat ik er vanaf ben :grin:
Een kilo yayo daarentegen :s
Als pep een thriller was, dan zou yayo een tragedie worden.

Oh dear... :|
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Knert » do nov 08, 2012 8:10 am

leuk rapportje ik ben binnenkort van plan om ook nog eens speed te gebruiken!

Davinci schreef:Je mag binnenkort eens beginnen aan een boek over je leven :hulde:
30mg nasaal is vrij netjes en beschaafd, perfect voor jullie doeleinden.
Ben het wel eens met Ivo zijn mening: 'Beter maak je alles op, blijf je drie dagen wakker en krijg je een complete afkeer, dan kleine beetjes om jezelf te optimaliseren.'
Het verslavingsgevaar zit hem vooral in die kleine dosissen, je lijkt er alleen maar beter van te worden. Amfetamine is een sluiper, het bagateliseert je gedachtengoed, je wil en je keuzes...
Tolerantie is (hoe evident het ook klinkt) een hoofdeigenschap van verslaving :grin:

Persoonlijk ben ik meer een bommer;

Zal wel aan persoonlijke smaak liggen, maar ik vind het effect ook aangenamer, subjectief zuiverder, lekkerder, briljanter, constanter, mooier, beter en smoother bij bommen.

Denk dat velen amfetamine als superieur tov yayo beschouwen. Ik was ook eerst een pepaanhanger, maar yayo heeft mij toch wel een beetje omgekocht. Pep lijkt een optimalisatie, yayo zorgt voor een transformatie. Alhoewel die transformatie nogal bruut, dierlijk en lustgericht is. :s

Dat yayo een enorm stukje duurder en verslavender is, maakt het ook wel een stuk aantrekkelijker voor mij :#:
Kan het aantal yayo (s)experimenten op twee handen tellen en moet toegeven dat het heel rap in mijn top matreaal ranglijst is binnengeslopen. Yayo heeft bij de allereerste keer iets veranderd aan mij, wat alleen maar erger is geworden.
Je mag een kg pep voor mijn ogen in brand steken, zal blij zijn dat ik er vanaf ben :grin:
Een kilo yayo daarentegen :s
Als pep een thriller was, dan zou yayo een tragedie worden.

Oh dear... :|pfoeh.. dat klinkt niet al te best! pas op!!
(Speciaal voor Moraaltje)
Avatar gebruiker
Knert
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 91
Geregistreerd: wo okt 24, 2012 8:30 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Azy » do nov 08, 2012 12:50 pm

Wederom leuk reportje FranX, altijd leuk als ik zie dat je een nieuw report post!
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor MarkBeest » do nov 08, 2012 1:38 pm

Mooi report FranX! Ben toch wel benieuwd hoe groot die lijnen waren haha. Maar zo te horen had je echt goede kwaliteit speed gekregen
Er zit een feestje in m'n hoofd.
Avatar gebruiker
MarkBeest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 373
Geregistreerd: wo maart 07, 2012 11:45 am
Woonplaats: In een grot

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Fenomeen » do nov 08, 2012 4:17 pm

Zoals altijd, klasse report! :hulde:
Dave1997 schreef:Laat maar zitten zei ik toch? Het lijkt hier wel een dierentuinforum met allemaal kwartels!
Avatar gebruiker
Fenomeen
Troetel
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 216
Geregistreerd: wo aug 29, 2012 12:19 am

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor NiandraLades » do nov 08, 2012 4:40 pm

Mooi report inderdaad!
Wat betreft coke vs speed: coke moet je, in mijn ogen, echt leren waarderen. Tegenwoordig zou ik het voor geen goud willen ruilen met speed, maar de eerste 5 keer vond ik coke ook zwaar overpriced en overrated.
Don't you want sunshine
Instead of photolight?
Avatar gebruiker
NiandraLades
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 259
Geregistreerd: do feb 16, 2012 3:47 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Cocainer » do nov 08, 2012 7:40 pm

Ik vind inderdaad niet dat je cocaïne mag vergelijken met speed.
Cocaïne is niet voor iedereen weggelegd en vooral niet voor de zwakke 8-)
Je moet het leren gebruiken.
Overigens wel mooi report!
The coke bugs were out in force, doing military manoeuvres, all jazzed up on their Bolivian marching powder.
Avatar gebruiker
Cocainer
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 244
Geregistreerd: wo maart 23, 2011 10:03 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor FranX » do nov 08, 2012 8:16 pm

Allemaal bedankt voor jullie complimenten en leerzame feed-back.
Heel inspirerend.

Dank jullie wel zover.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor SuperSpace » do nov 08, 2012 8:44 pm

Eens in de zoveel keer dat ik speed gebruik dan haal ik toch flink wat lijnen door me neus. Alleen omdat ik het idee van lijnen pep snuiven leuk vind!
Avatar gebruiker
SuperSpace
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 107
Geregistreerd: wo mei 11, 2011 5:14 pm
Woonplaats: Het Ouderlijkhuis

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Knert » do nov 08, 2012 9:57 pm

Cocainer schreef:Ik vind inderdaad niet dat je cocaïne mag vergelijken met speed.
Cocaïne is niet voor iedereen weggelegd en vooral niet voor de zwakke 8-)
Je moet het leren gebruiken.
Overigens wel mooi report!Kan niet zeggen dat ik het moest leren gebruiken ik heb het nu 3x gedaan, maar vond alle 3 de keren toch echt een geweldige ervaring.
(Speciaal voor Moraaltje)
Avatar gebruiker
Knert
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 91
Geregistreerd: wo okt 24, 2012 8:30 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Davinci » do nov 08, 2012 10:22 pm

NiandraLades schreef:leren waarderen

Cocainer schreef:leren gebruiken.!


Code red :love:

Yayo reorganiseert wat verbindingen in je hersenen, je 'traint' ze om yayo leuker en leuker te vinden. Hopelijk heb ik genoeg balls om nooit in zo'n valkuil te trappen :s
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Cocainer » vr nov 09, 2012 12:24 am

Davinci schreef:
NiandraLades schreef:leren waarderen

Cocainer schreef:leren gebruiken.!


Code red :love:

Yayo reorganiseert wat verbindingen in je hersenen, je 'traint' ze om yayo leuker en leuker te vinden. Hopelijk heb ik genoeg balls om nooit in zo'n valkuil te trappen :sVast niet 8-)
The coke bugs were out in force, doing military manoeuvres, all jazzed up on their Bolivian marching powder.
Avatar gebruiker
Cocainer
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 244
Geregistreerd: wo maart 23, 2011 10:03 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor snuifduif » vr nov 09, 2012 6:42 am

Cocainer schreef:Cocaïne is niet voor iedereen weggelegd en vooral voor de zwakke 8-)

:#:
Avatar gebruiker
snuifduif
Panda imitator
Donateur
Offline
 
Posts: 5181
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Taxi. » vr nov 09, 2012 12:22 pm

Ik zou zo een bundel kopen met daarin al jouw geschreven reports! Ook deze is weer briljant :hulde:
Avatar gebruiker
Taxi.
I got some bad ideas in my head.
Donateur
Offline
 
Posts: 995
Geregistreerd: di sep 20, 2011 3:53 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor FranX » vr nov 09, 2012 12:57 pm

MushRockker schreef:Ik zou zo een bundel kopen met daarin al jouw geschreven reports! Ook deze is weer briljant :hulde:


Koop in den vreemde niet
waarin Drugsforum voorziet

Thanks... tjeez mijn ego groeit meer van de complimenten dan van coke en speed samen :)
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Saikedellik » vr nov 09, 2012 8:01 pm

Mooi geschreven weer man! :) Jij kunt dat, bedankt voor het delen van je ervaring!
Junk.
Avatar gebruiker
Saikedellik
Donateur
Offline
 
Posts: 1712
Geregistreerd: vr jun 03, 2011 4:30 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor NiandraLades » vr nov 09, 2012 8:58 pm

Davinci schreef:Code red :love:

Yayo reorganiseert wat verbindingen in je hersenen, je 'traint' ze om yayo leuker en leuker te vinden. Hopelijk heb ik genoeg balls om nooit in zo'n valkuil te trappen :s
Damn, het is ook nooit goed :grin: net geminderd met MDMA en overgestapt op coke, aangezien dat minder schadelijk zou moeten zijn, krijg ik weer met andere problemen te maken. :P Maar ik denk wel dat je gelijk hebt dat je jezelf traint coke leuker en leuker te vinden, merk dit heel duidelijk bij mezelf. Maar toch heerlijk als je af en toe, recreatief, ontzettend kan genieten van coke. Zolang het maar recreatief blijft.

(sorry FranX voor het vervuilen van je topic ;))
Don't you want sunshine
Instead of photolight?
Avatar gebruiker
NiandraLades
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 259
Geregistreerd: do feb 16, 2012 3:47 pm

Re: Amfetamine, mijn verhaal

Berichtdoor Cocainer » vr nov 09, 2012 9:47 pm

NiandraLades schreef:
Davinci schreef:Code red :love:

Yayo reorganiseert wat verbindingen in je hersenen, je 'traint' ze om yayo leuker en leuker te vinden. Hopelijk heb ik genoeg balls om nooit in zo'n valkuil te trappen :s
Damn, het is ook nooit goed :grin: net geminderd met MDMA en overgestapt op coke, aangezien dat minder schadelijk zou moeten zijn, krijg ik weer met andere problemen te maken. :P Maar ik denk wel dat je gelijk hebt dat je jezelf traint coke leuker en leuker te vinden, merk dit heel duidelijk bij mezelf. Maar toch heerlijk als je af en toe, recreatief, ontzettend kan genieten van coke. Zolang het maar recreatief blijft.

(sorry FranX voor het vervuilen van je topic ;))Hij heeft ook wel gelijk, alleen als (recreatief) ''cokegebruiker'' moet je dat ook maar gewoon zien als bullshit 8-)
The coke bugs were out in force, doing military manoeuvres, all jazzed up on their Bolivian marching powder.
Avatar gebruiker
Cocainer
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 244
Geregistreerd: wo maart 23, 2011 10:03 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner