Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

cokend carnaval met beeldmatreaal

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor yip yip » do maart 06, 2014 1:58 am

foto's niet quoten aub

19:12, zo laat zou de trein vanuit station Beek-Elsloo richting de hoofdstad van vastenavond vierend Limburg vertrekken. Helaas waren de vrienden met wie ik had afgesproken net te laat, waardoor we de trein voor onze neus zagen vertrekken. Er restte ons twee opties: een uur wachten, of omreizen via Sittard. De kou liet ons snel beslissen en we kozen de laatste keuzemogelijkheid die nog eens een dikke 8 euro extra kostte. Het was de moeite gelukkig waard.

De vorige edities van carnaval verkleedde ik me meestal als Duitse cokehoer, wat neerkomt op veel tijgerprint, hoge hakken, witte schmink onder de neus en Duitse onzin uitkramen. Helaas is mijn outfit tijdens het verhuizen verloren gegaan en besloot ik van de nood een deugd te maken. Al vanaf mijn kindertijd ben ik een groot aanbidder van de eerste speeswezens waarmee ik als jong mens in aanraking kwam, the Martians uit Sesamstraat, beter bekend als de Yipyips (zie avatar). Mijn langgekoesterde wens was dan ook een keer tijdens carnaval verkleed te gaan als een dergelijk guitig ruimtewezentje. Alzo geschiedde. Met wat stofjes, ijzerdraad, piep-, en koudschuim ben ik aan de slag gegaan en heb mijn moeder achter de naaimachine gezet :D. Hoewel het er simpel uitzag, bleek de creatie van zo'n buitenaards figuurtje toch veel voeten in de aarde te hebben. Het knutselen kostte bijna een hele dag, maar heeft uiteindelijk tot een bevredigend resultaat geleid.

Onpraktisch als gezichtsbedekkende kleding kan zijn, zeker op de fiets, had ik besloten mijn kostuum zo laat mogelijk aan te trekken. Toen mijn vrienden mij onverkleed op het station aantroffen was hun teleurstelling dan ook groot. In je dagelijkse kloffie carnaval vieren is een absolute doodzonde, maar zij wisten natuurlijk niet wat voor bijzonders ik in mijn rugzak meetorste. Pas in de intercity van Sittard naar Maastricht voelde ik me comfortabel genoeg de metamorfose te ondergaan en presenteerde ik tot grote hilariteit van de medereizigers, mijn nieuwe gedaante (zie afbeelding 1). Al in de wagon werd me snel duidelijk wat me de rest van de avond te wachten zou staan. Ondanks het uitbundig verkleedde carnavalspubliek, val je in een knalroze Yipyip ornaat op en zijn blije blikken, wijzende vingers en veel gelach je deel. De keren dat mensen met me op de foto wilden heb ik niet eens meer geteld, inclusief een groepsfoto met drie andere yipyips, die ik jammer genoeg niet meer heb. Op de terugweg verloor ik mijn telefoon en daarmee al het bewijsmatreaal, de enige smet op de avond.afbeelding 1

de metamorfose

We hadden afgesproken bij het Landbouwbelang, een voormalig gekraakte loods/fabriekshal nabij het centrum, waar regelmatig grote feesten gehouden worden die tot de betere van Maastricht behoren. Aldaar zouden we het flink uit de kluiten gewassen soundsystem ophalen. 5000 Wattjes verpakt in knuffels en een aparte wagen met twee aggregaten moesten naar het centrum worden gesleept, via een lange kasseien mijdende omweg. Allereerst volgde een hellingbaan vanuit Landbouwbelang, waar deze buitenaardse krachtpatser meehielp de gewichtige kar naar beneden te begeleiden (zie afbeelding 2).

afbeelding 2

yipyip houdt soundsystem tegen

Bij het passeren van het stadspark, scheidden twee vrienden van de groep af om de eerder genoemde drugs voor die avond te bestellen bij de welbekende, aantrekkelijke dealer ;). Gezien de omstandigheden leek het me verstandig niet mee te gaan en heb ik mijn bestelling van een halfje uitbesteed. Met een verslavingsgevoelig karakter kun je beter niet te vaak coke gebruiken en dan is het misschien nog niet eens zo'n geen gek idee, dat je je dealer niet onder ogen durft te komen.

In de stad aangekomen bleken er al een hoop andere soundsystems hun plaats te hebben ingenomen in de overvolle Bredestraat. Het was daarom geen eenvoudige klus de karren door de hossende menigte te loodsen naar een geschikt plaatsje. Van metal tot hoempa, alles passeerde de revue en hoewel verkleed, kon je al snel onderscheidt maken tussen het bijbehorende publiek. Op een enigszins rustig plekje nabij het Vrijthof hield de kar stand en werden de aggregaten gestart. Eenmaal aangesloten, begonnen de eerste passanten mee te bewegen op de snelle beats van de behoorlijk aanwezige vijf kilowatten (zie afbeelding 3). Voor je het wist, was de straat van gevel tot gevel gevuld met feestende mensen.

afbeelding 3

aangekomen op de plaats van bestemming

Na een kwartiertje kwamen de vrienden die de sos gingen halen, strak en blij aangewandeld met een klein wit sealtje voor ongetekende. Uiteraard wilde ik gelijk aan de slag en heb een rustig steegje opgezocht waar mijn hippe boerka voor het eerst uitkomst bood. Zonder me druk te hoeven maken over andere mensen, of een onverwachte windvlaag, kon ik in alle rust een lijn leggen op mijn telefoon en de sos naar binnenwerken, dacht ik. Totdat een van de vrienden mijn naam riep. Blijkbaar waren ze tot hetzelfde besluit gekomen en hadden ze zonder door te hebben waar ik mee bezig was, een foto gemaakt (zie afbeelding 4). Ik was bang dat de kwaliteit met carnaval minder zou zijn, maar bij het snuiven voelde ik niks, rook ook bijna niks en binnen een mum van tijd was de boel goed verdoofd. Dit leek stash van het gebruikelijke kaliber te zijn. Teruglopend naar het feest overviel de rush me bijna, die als een trein van opgewekte energie over me heen raasde. Bijzonder hoe snel je je nuchtere wezen kunt verliezen in een staat van opperste euforie. Waar ik eerst alle aandacht van het schreeuwerige kostuum onwennig vond, kon ik er nu alleen maar van genieten. Aangekomen bij de wagen, waar het feest in alle hevigheid was losgebarsten, liet ik me dan ook meevoeren door de muziek en de geweldige sfeer. Wat voelde dit goed.

afbeelding 4

buitenaards wezen doet illegale praktijken

Net als bij MDMA word ik van coke rustiger in mijn hoofd, maar mijn gedachten worden gelukkig niet helemaal lamgelegd. Ik blijf helder, aanspreekbaar en heb minder last van kaakspanning. Zo kon ik nu gesprekjes aangaan met vrienden en onbekenden, die soms ongegeneerd onder mijn pak doken, om drank aan te bieden, te knuffelen, of om te zien wat er schuilging in dat malle ding. Ik had al eens eerder gemerkt dat dansen op coke duidelijk meer moeite kost, zo ook nu. Waar ik op MDMA bijna wordt opgetild en meegevoerd in een spastische extase, laat coke me onverlet met beide benen op de grond staan. Ik ben me bewuster van mijn omgeving en ritme houden is lastiger. Gelukkig kon ik op momenten dat dansen moeilijk ging, kletsen en wanneer er een vet nummer kwam, toch weer losgaan. Het mooiste is nog dat het zelfgeknutselde pak stand hield, dank moeders :hulde:

En daar was hij dan: een zeer appetijtelijke, goedgevormde koe met gele bril. Inmiddels had ik mijn tweede gedaante opgeborgen, want ook al was het niet warm buiten, uit je dak gaan in een tent heeft zo zijn praktische bezwaren. We dansten een tijdje samen, soms blikken wisselend en al gauw kwam hij op me af voor een praatje. Hij luisterden net als ik naar een Scandinavische naam en wist me te vertellen dat hij in het dagelijkse leven militair was (ik heb maar verzwegen dat ik orthodox pacifistisch ben ;) ). Tijdens het gesprek kwam hij steeds dichterbij, zijn arm steeds intiemer om mijn middel vastgeklemd. Als hij iets tegen me zei, streelde hij zijn gezicht langs de mijne, waarbij soms mijn lippen het koude randje van zijn oorschelp raakte. Ik kon mezelf niet langer bedwingen en deed iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan op een niet-homogelegenheid. Ik kuste hem zachtjes op de wang. Gelijk had ik spijt van mijn brutale daad zo midden op straat, waar zijn legermaten bij waren. Maar voordat ik uit schaamte mijn hoofd kon afwenden, kuste hij me terug, keek me lachend aan en vervolgde zijn dans. Ik kon nauwelijks geloven wat er zojuist gebeurde, zijn vrienden blijkbaar net zo min. Ze leken niet gecharmeerd van onze innige vertoning en verstoorden de korte romance ruw door koetje mee te nemen. Hij kon me nog vertellen dat hij morgen zeker terug zou komen naar dezelfde wagen, niet wetende dat die slechts voor een nacht bedoeld was. Onze ontmoeting zou eenmalig zijn, niet meer dan een mooie herinnering, helaas.

afbeelding 5

ME op bezoek

Tegen drieën werden we gesommeerd door de politie naar het Vrijthof te vertrekken (niet afbeelding 5), maar de eigenaar van de elektrische draaiorgel had daar geen zin in en sloot de boel af. Beetje beteuterd vertrokken we richting het Landbouwbelang voor een afterparty, dachten we. In het verlaten stadspark hielden we echter stand en werden de aggregaten weer opgestart. Dit was een betere plek om de avond af te sluiten. Ik snoof het laatste restje coke naar binnen, wat nauwelijks nog effect had, nam een flinke slok port van een maat en klom een boom in, die zo'n wenteltrap van takken had. Bij het klinken van de eerste beats stroomden van alle kanten clowns, indianen en ander vreemdsoortig carnavalspubliek toe. Binnen de kortste keren stonden er tientallen mensen te dansen om een bonkend karretje in het anders zo vredige park. Er werd gefeest tot het daglicht de laatste doorgewinterde party animals verjoeg. Het logeeradres voor die avond lag letterlijk aan het park en zo kon ik razendsnel vertrekken naar mijn REMtrip om deze onvergetelijke avond nog eens over te doen.

nb

Bij deze daag ik in het bijzonder alle tegenstanders op dit forum uit (maar iedereen is welkom natuurlijk) volgend jaar mee te gaan en de ervaring van dit bijzondere feest mee te beleven. Gekleed als ruimtewezen, samen met andere aliens en collega's uit Sesamstraat dansen op vette bassen, in het historische decor van een prachtige stad, is een unieke ervaring die ik graag wil delen. Als je het dan nog steeds niks vind, kun je tenminste met gegronde redenen het carnaval links laten liggen ;)
Laatst bijgewerkt door yip yip op vr maart 07, 2014 11:37 am, in totaal 1 keer bewerkt.
yip yip
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 287
Geregistreerd: za dec 28, 2013 2:55 am

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Aebi » do maart 06, 2014 2:19 am

Wat een geweldig kostuum, dalijk even het report lezen :D
Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die. Come watch TV.
Avatar gebruiker
Aebi
It was good to be the king
DF Addict
Offline
 
Posts: 6371
Geregistreerd: wo dec 04, 2013 5:57 pm
Woonplaats: Boogie Wonderland

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor cheetah » do maart 06, 2014 2:44 am

Hah wat romantisch, geniaal. Bedankt voor t delen!
When I'm sad she comes to me, with a thousand smiles she gives to me free.
Avatar gebruiker
cheetah
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 85
Geregistreerd: di maart 04, 2014 3:07 am

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor cojiro » do maart 06, 2014 8:35 am

:hulde:
Avatar gebruiker
cojiro
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 926
Geregistreerd: za jan 11, 2014 3:15 am
Woonplaats: Utrecht

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Naturelover » do maart 06, 2014 11:01 am

Bazenreport weer :hulde: nu vooral de plaatjes gekeken, zal het op een later tijdstip rustig lezen
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Partypipo » do maart 06, 2014 2:28 pm

Volgens mij lijkt het carnaval in Roosendaal totaal niet op het carnaval in Maastricht.
Hier is alles in de cafés te doen, op straat is er geen of vrijwel geen herrie...
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4137
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Ivo » do maart 06, 2014 2:28 pm

:hulde:
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Bambi » do maart 06, 2014 3:20 pm

haha wat een fantastische avond!
Avatar gebruiker
Bambi
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 270
Geregistreerd: di feb 11, 2014 2:36 am

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Kockar » do maart 06, 2014 3:20 pm

Bambi schreef:haha wat een fantastische avond!
Avatar gebruiker
Kockar
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2328
Geregistreerd: vr aug 02, 2013 10:58 am

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Poseidon » do maart 06, 2014 3:43 pm

Great report Commo :grin: :hulde:

Kreeg je het niet vreselijk warm toen je high in dat pak bezig was¿¿
Misschien doe ik mee volgend jaar. Hoewel Heerlen betere stad is om Df_meet on dope at carnivalle te doen. :-P
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor veryordinary » do maart 06, 2014 4:41 pm

:hulde: :hulde:
“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” — Earl Nightingale.
Avatar gebruiker
veryordinary
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 572
Geregistreerd: wo okt 16, 2013 12:24 am

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Naturelover » do maart 06, 2014 7:20 pm

Nu ook gelezen :D klinkt als een toffe nacht
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Multitude » do maart 06, 2014 7:26 pm

:hulde:

Geweldig pak en geweldig report. Wel jammer dat je koe door z'n vrienden werd meegesleurd, beetje wtf :s
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Druks » do maart 06, 2014 7:29 pm

Haha, super leuk report :hulde:
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7327
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor sensei » vr maart 07, 2014 12:04 am

afbeelding 4

buitenaards wezen doet illegale praktijken


:lol:
"mensen zonder ziel,
wij zijn het allemaal,
het is kanker debiel." (c) WK
Avatar gebruiker
sensei
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 78
Geregistreerd: ma nov 11, 2013 12:05 am
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor psychotrance » vr maart 07, 2014 1:13 am

je schrijft goed :hulde: klinkt als een toffe nacht!
Avatar gebruiker
psychotrance
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 693
Geregistreerd: zo feb 24, 2013 4:55 pm

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Aebi » vr maart 07, 2014 3:24 am

Eindelijk gelezen, klinkt ontzettend tof en leuk om misschien toch eens met de carnaval die kant op te gaan (ook al ben ik geen limburg liefhebber :kleuter:). Jammer ook van je te korte romance, zijn vrienden moeten niet zo haten 8)
Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die. Come watch TV.
Avatar gebruiker
Aebi
It was good to be the king
DF Addict
Offline
 
Posts: 6371
Geregistreerd: wo dec 04, 2013 5:57 pm
Woonplaats: Boogie Wonderland

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor yip yip » vr maart 07, 2014 11:52 am

Dank voor al jullie fijne reacties :love:

Hopelijk heeft koetje geen problemen gekregen, misschien konden zijn vrienden het gewoon niet op prijs stellen dat ik al zijn aandacht opeiste.

@partypipo: In de meeste steden speelt carnaval zich inderdaad af rondom cafes, met de gebruikelijke muziek en polonaise. Maastricht heeft gelukkig een heel ander karakter, waar zelfs de doorgewinterde carnavalshaters zoals ik, zonder uitzondering ieder jaar voor terugkomen. Het is een groot straatfeest met voor ieder wat wils. Op het Vrijthof en in de Bredestraat staan de ss's, met een beetje de sfeer van een danceparade, maar dan gekker. :rock:
yip yip
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 287
Geregistreerd: za dec 28, 2013 2:55 am

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Miss E » vr maart 07, 2014 12:40 pm

Wat een geweldig kostuum! :hulde:

Grappig om te lezen hoe carnaval overal anders wordt gevierd, het ziet er erg gezellig uit op de foto's!
Avatar gebruiker
Miss E
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1684
Geregistreerd: ma mei 27, 2013 2:44 pm

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor brick_top » vr maart 07, 2014 1:11 pm

commoshun schreef: Maastricht heeft gelukkig een heel ander karakter, waar zelfs de doorgewinterde carnavalshaters zoals ik, zonder uitzondering ieder jaar voor terugkomen. Het is een groot straatfeest met voor ieder wat wils. Op het Vrijthof en in de Bredestraat staan de ss's, met een beetje de sfeer van een danceparade, maar dan gekker. :rock:


Dit klinkt geniaal. Denk bij carnaval inderdaad vooral aan hossende menigtes in kutcafé's op kutmuziek. Misschien volgend jaar maar eens in de gaten houden dit :smokin:
Ik heb betere mensen al eens die fout zien maken.
Avatar gebruiker
brick_top
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 645
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 3:17 pm

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Frog » vr maart 07, 2014 1:39 pm

:lol: Mooi report, dat pak is echt vet =^_^=
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Rudolph » vr maart 07, 2014 3:13 pm

:hulde: zo'n soort pak moet ik ook maar eens zien te regelen :lol:
xoxo dikke lebber van je favoriete rendier :blowkiss:
Avatar gebruiker
Rudolph
Voorproefje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2800
Geregistreerd: do dec 12, 2013 9:42 pm
Woonplaats: Noordpöhl

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor snuifduif » vr maart 07, 2014 7:48 pm

Volgend jaar de DF-Carnaval commoshun editie :rock:
Avatar gebruiker
snuifduif
Panda imitator
Donateur
Offline
 
Posts: 5177
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor Soma » vr maart 07, 2014 10:22 pm

las lekker weg Commoshun, goed geschreven.

Maastricht carnaval lijkt me wel speciaal en dan ook nog met wat sos op...


Hulde :hulde:
- I can line dance if you can hold the straw steady -
Avatar gebruiker
Soma
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 81
Geregistreerd: ma okt 01, 2012 4:15 pm

Re: cokend carnaval met beeldmatreaal

Berichtdoor yip yip » vr maart 07, 2014 10:35 pm

^^dank jullie wel :hulde:

snuifduif schreef:Volgend jaar de DF-Carnaval commoshun editie :rock:


Lol, beetje te veel eer voor mij, maar ik zie een DF-meet carnavalseditie wel zitten! :rock:
yip yip
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 287
Geregistreerd: za dec 28, 2013 2:55 am


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner