Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

De val (cocaïne)

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

De val (cocaïne)

Berichtdoor El dorado » ma mei 06, 2013 3:56 pm

Die ochtend, wandelde ik naar een rivier waar ik woonde. Het regende een beetje, of liever het motregende; een enkele voorbijganger was al gauw uit zicht. Links die ashoop die hier duin wordt genoemd, rechts de grauwe dijk, beneden het vale strand, en voor de zee van verdund waswater en de wijde lucht waar het bleekwater in spiegelt. Een hel bij uitstek, een weke slappe hel! Ik kwam van een vriendin die inmiddels al in slaap moest zijn. Ik was blij dat er aan een 36u brutale snuifsessie een einde ging komen, fysiek opgelucht, en ik voelde mijn bloed zachtjes tintelen net als die regen. Op een brug onderscheidde ik voor me, over de leuning gebogen, een gedaante die naar het water scheen te kijken. Van dichterbij bleek het een slanke jonge vrouw in het zwart. Tussen donker haar en de mantelkraag was alleen haar nek te zien, fris en nat: dat deed me iets. Maar na even aarzelen liep ik door. Ik was nog geen vijftig meter verder of ik hoor die plons, oorverdovend in de stilte ondanks de afstand, van een lichaam in het water. Ik bleef stokstijf staan maar ik keek niet om. Vrijwel meteen hoorde ik een gil, een paar maal achtereen, die ook mee de rivier af dreef en toen ineens verstierf. De stilte die inviel, in de op slag verstarde nacht, leek eindeloos. Ik wilde toeschieten, en ik kwam niet van de plaats. Ik geloof dat ik trilde van kou en emotie. In het besef dat ik snel moest ingrijpen voelde ik een fysieke verlamming over me komen, onweerstaanbaar. Ik weet niet meer wat er toen in me omging: te laat – te ver… Roerloos bleef ik luisteren. Toen ben ik langzaam doorgelopen. Ik heb niemand gewaarschuwd. De dag daarop en de volgende dagen heb ik geen krant, post of mails ingezien.

Ik had sterk de indruk dat ik behoefte had aan een liefde. Obsceen? Coca? Ik voelde een doffe pijn, een soort gemis dat me van binnen leegde, zodat ik me, half gedwongen en half nieuwsgierig, een paar bindingen kon veroorloven. Door mijn behoefte om lief te hebben en zelf bemind te worden verbeeldde ik me dat ik inderdaad verliefd was. Ik betrapte me erop dat ik iets vroeg wat ik als routinier altijd had vermeden; ik hoorde me vragen: Hou je van me? Je weet het, in zo’n geval is het antwoord: en jij?

Dankzij de cocaïne ging ik elders op zoek naar liefde zoals in boeken beloofd wordt en die ik nog nooit van mijn leven was tegengekomen.

Hopeloos mislukt in liefde bedacht ik eindelijk dat er altijd nog een heel behoorlijk surrogaat voor de liefde was, de uitspatting, die alle gelach doet verstommen, die het zwijgen weer invoert, en die voor alles tot onsterfelijkheid leidt. Bereikt iemand een bepaalde roes in zonder iets te hoeven, dan is hoop geen kwelling meer, begrijp je: de geest heerst over alle tijd en de levenspijn is voorgoed voorbij. In zekere zin had ik de laatste jaren steeds in een staat van uitspatting geleefd. En wel omdat ik steeds de onsterfelijkheid zocht. Dat was immers mijn diepste wezen, uiting van mijn grote ego-coca-liefde. Ja, ik verging van mijn zucht naar onsterfelijkheid. Ik hield zoveel van mezelf dat dit kostbare object van mijn liefde nooit verloren mocht gaan. Nu ziet een nuchter iemand met een beetje zelfkennis geen enkele geldige reden om een geile aap onsterfelijkheid te verlenen, dus werd het zoeken naar surrogaten. Ik wilde het eeuwige leven, dus ging ik met hoeren naar bed en zakte nachtenlang door. ’s Ochtends allicht proefde ik in mijn mond de bittere smaak van de sterfelijkheid. Maar uren en uren aaneen as ik verzaligd aan het zweven geweest. Nog steeds denk ik met vertedering terug aan nachten dat ik in een goor etablissementje de striptease-danseres opzocht die me met haar faveurs eerde. Elke nacht aan de bar hing ik de pasja uit in het rosse licht en het stof van dit oord der wellust; dan loog ik erop los en dronk-snoof door. Ik wachtte op de ochtend, en dan belandde ik in het nooit opgemaakte bed van mijn prinses. Daarna begon het zachtjes te dagen boven dit rampgebied, en roerloos zweefde ik een roemrijke ochtend binnen.
Laat ik er niet omheen draaien: alcohol, cocaïne en vrouwen bleven het enige soelaas dat ik waard was. Het is een jungle, zonder verleden of toekomst, zonder belofte vooral, zonder directe straf. De oorden waar het wordt bedreven zijn van de wereld afgescheiden. Wie er binnentreedt laat alle vrees varen mét alle hoop.

Naamloze vergeten vrouwen…

De moeheid en de coca die mijn lichaam aanvreet, heeft tegelijk veel van mijn gevoelige plekken uitgebrand. Alle exces vermindert mijn vitaliteit en dus ook de pijn. Het is gewoon een lange slaap.
El dorado
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: ma mei 06, 2013 3:52 pm

Re: De val (cocaïne)

Berichtdoor Multitude » ma mei 06, 2013 4:44 pm

Prachtig geschreven :hulde:
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: De val (cocaïne)

Berichtdoor psychotrance » ma mei 06, 2013 5:53 pm

Potverdikke... jij schrijft knap zeg!
Avatar gebruiker
psychotrance
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 693
Geregistreerd: zo feb 24, 2013 4:55 pm

Re: De val (cocaïne)

Berichtdoor Ontopic » ma mei 06, 2013 7:10 pm

Meer!
Ontopic
Donateur
Offline
 
Posts: 32
Geregistreerd: ma maart 05, 2012 7:46 pm

Re: De val (cocaïne)

Berichtdoor El dorado » ma mei 06, 2013 9:46 pm

Ontopic schreef:Meer!

Verslaving, paranoia, cravings, l'histoire... ben er niet trots op...
El dorado
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: ma mei 06, 2013 3:52 pm

Re: De val (cocaïne)

Berichtdoor Russ » zo mei 12, 2013 5:32 pm

Zeer goed geschreven en herkenbaar.
Bot en leeg, het leidt nergens anders toe.
Nog steeds verslaafd?
Avatar gebruiker
Russ
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 565
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 10:52 am

Re: De val (cocaïne)

Berichtdoor Afca_Remy » ma mei 13, 2013 4:38 pm

Geweldig geschreven hoor!! :hulde:
Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist :D :cheers:
Avatar gebruiker
Afca_Remy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 790
Geregistreerd: wo jul 11, 2012 6:52 pm
Woonplaats: Noord Holland

Re: De val (cocaïne)

Berichtdoor Poseidon » di mei 14, 2013 1:55 am

Great :hulde:

Je bent een man met vele kwaliteiten, literaire inc. :)
Je hebt vast ervaren dat je van coca (funny dat je ook die term hanteert...) te moe in je kop wordt om nog lang en geconcentreerd te kunnen schrijven. Ook nog dagen na gebruik :s

Laat het matreaal achter je als je meesterwerken wilt creeeren, van welke aard dan ook 8-)
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: De val (cocaïne)

Berichtdoor Oizo » wo mei 29, 2013 7:55 pm

Prachtig geschreven.
Ik ben er stil van geworden.
Avatar gebruiker
Oizo
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 629
Geregistreerd: do dec 22, 2011 7:09 pm

Re: De val (cocaïne)

Berichtdoor Socrates » di jul 08, 2014 5:27 pm

Geweldig, je hebt me in literaire hogere sferen doen belanden.
I like desperate men, men with broken teeth and broken minds and broken ways. They interest me. They are full of surprises and explosions. I also like vile women, drunk cursing bitches with loose stockings and sloppy mascara faces. I’m more interested in perverts than saints. I can relax with bums because I am a bum. I don’t like laws, morals, religions, rules. I don’t like to be shaped by society.
Avatar gebruiker
Socrates
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 26
Geregistreerd: ma sep 02, 2013 2:25 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner