Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Eerste keer 4FA, Geweldige nacht

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

Eerste keer 4FA, Geweldige nacht

Berichtdoor JipVanJanneke » do feb 26, 2015 11:52 pm

Hallo, ik dacht dat het eens tijd werd voor mijn eerste Tripreport, na veel te hebben meegelezen hier.

Ik
Ik ben een man, 23 jaar oud. Ongeveer 1m96 en 95kg. Ik heb al een aantal keer XTC gebruikt, maar nog niet eerder 4FA/4FMP (vanaf nu 4FA).
Ik houd van alle soorten elektronische muziek, van rustige techno tot beukende hardstyle. Al mijn ervaringen met uppers zijn ook op feesten en festivals geweest waar elektronische muziek gedraaid werd.

De setting
We gaan met een redelijk grote groep (9 personen) naar een klein Techno feestje in de Melkweg in Amsterdam. Het feestje duurt van 23:00 tot 05:00, en 2 DJ's zullen daar de hele nacht back-2-back draaien. Eén van deze DJs is een favoriete techno DJ van mij.

Van de groep zullen 4 personen aan de 4FA gaan, waarvoor het voor 2 anderen ook de eerste keer zal worden. De andere 5 gaan zich vermaken met XTC, waarvoor het voor 1 persoon de eerste keer zal zijn.

In deze trip zullen veel stukjes zitten dat twee of meer mensen tijdelijk even een rondje door de zaal maken of ergens anders gaan staan. Dit gebeurt continu in onze vriendengroep en dat is ook een van de dingen die het zo leuk maakt. Je kan altijd heen waar je heen wil zonder alleen te gaan. Terwijl er wel een centraal punt in de zaal is waar iedereen uiteindelijk steeds weer terugkomt.

Tussen dit feest en mijn vorige XTC-ervaring zitten 2 maanden.

Omdat dit ten tijde van schrijven al 1,5 maand geleden is zullen niet alle tijden 100% correct zijn, maar ze zitten wel in de buurt

T-30 (23:40)
We komen aan op het feestje, er wordt letterlijk niet gefouilleerd dus we kunnen zonder problemen doorlopen. De jassen worden opgehangen en iedereen gaat even via het toilet alles weer tevoorschijn toveren. We bestellen wat te drinken aan de bar en het feestje kan beginnen.

T=0 (00:10)
Omdat dit een kort feestje is besluiten we vrij snel te beginnen. In een overgebleven glas doe ik een laagje water en voeg daaraan de 200mg 4FA (in poedervorm dus) toe. Ik gooi het goedje achterover. Het laat een erg vieze smaak achter in mijn mond die niet zomaar weg gaat, na een tijdje gespoeld en gedronken te hebben kunnen we dan echt van start.

T+15 (00:25)
Ik en een vriend gaan een kijkje nemen bij de DJ booth, daar is iemand een live de beats aan het drummen op een apparaat wat verbonden zit met de rest van de elektronica, erg cool om te zien.

We staan daar even en ik begin me al lichter te voelen, een beetje hetzelfde gevoel als net voordat de XTC in zal gaan slaan. Omdat het bij mij al begint te werken besluiten we de rest van de groep weer op te gaan zoeken.

T+25 (00:35)
Mijn hele lichaam tintelt, wat een heerlijk gevoel! Net zoals bij XTC wordt ik een stuk praatzamer en ik vertel iedereen dan ook hoe goed ik me voel en hoe snel dit wel niet is gaan werken bij mij. Ik maak met iedereen praatjes over niets en wil alleen maar sociaal doen

Vooral de vrienden die ook voor het eerst 4FA gebruiken zijn een beetje jaloers dat het bij mij al zo snel werkt terwijl zij nog niets voelen.

T+35 (00:45)
Vanaf nu zijn we echt los, ik wil dansen, dansen en nog eens dansen. We zoeken een centralere plaats op de dansvloer op en daar is alle ruimte om los te gaan. Ik sta intens te genieten van de muziek en moves te maken die er waarschijnlijk belachelijk uitzien als je ze nu zou terug zien, maar op dat moment kan niets me stoppen.

Bij sommige van mijn vrienden begint het ook al te werken terwijl andere nog aan geduldig aan het wachten zijn.

T+50 (01:00)
De vriend die voor het eerst XTC aan het gebruiken is krijgt zin om rond te lopen en de zaal te verkennen, hij vraagt of ik mee wil lopen. Omdat ik hem toch graag een beetje in de gaten houd tijdens zijn eerste keer loop ik mee.

Eerst gaan we even achter de DJ booth staan, vanaf hier heb je een mooi overzicht over de zaal en het is cool om de dansende menigte te zien gaan. Je krijgt meteen zin om mee te doen en dat doen we dan ook even.

Vervolgens gaan we de balkonnen op (de zaal heeft aan de zijkanten een soort van balkonnen), de vriend van mij is inmiddels erg actief en spreekt letterlijk iedereen aan. We hebben een aantal korte gesprekken en lopen weer verder.

Dan ontdekken we de rookruimte. Hier is het lekker koel en we blijven even rondhangen om af te koelen. De vriend ziet daar iemand die op een BNer lijkt en we beginnen een gesprek met hem en zijn groep wat helemaal nergens over gaat, de groep van de BNer gaat de rookruimte uit en wij volgen. Na nog even op het balkon aan de achterkant te hebben gestaan gaan we terug naar de dansvloer.

Vanaf dit moment tot het volgende moment ben ik alleen nog maar op de dansvloer te vinden, ik sta compleet op te gaan in de muziek en geweldig indrukwekkende (in mijn hoofd) dansmoves te showen. Hier en daar hang ik nog een kletsverhaal op tegen een van mijn vrienden of willekeurige personen.

T+90 (01:40)
Ik en 2 anderen gaan helemaal vooraan bij de DJ staan, daar staat iemand met een zonnebril met een soort van glowsticks als randen. Zeer geïnteresseerd knoop ik een gesprek aan met die persoon. Na een tijdje over zijn zonnebril gepraat te hebben concentreer ik met weer op de geweldige percussie die mij doet bewegen.

Na een tijdje voel ik opeens iets heel koels in mijn nek, een beetje geschrokken draai ik me om. Achter mij staat de man met de lichtgevende zonnebril. Hij heeft wat water in mijn nek gewreven omdat ik zo intensief stond de dansen. Ik bedank hem uitbundig voor deze mooie actie, hij biedt me nog wat water te drinken aan maar ik laat trots de fles water zien die voor één helft verstopt zit in mijn broekzak en voor de andere helft onder mijn t-shirt. Hij steekt een duimpje op, ik doe hetzelfde en het bewegen kan weer beginnen.

T+120 (02:10)
Ik voel de nood om naar het toilet te gaan en doe dit dan ook. Wanneer ik eenmaal boven het urinoir sta blijkt het niet zo makkelijk te gaan als ik gehoopt had. Na een tijdje te concentreren lukt het met uiteindelijk om mijn blaas te legen. Met een gevoel alsof ik de wereld heb verslagen ga ik terug de zaal in.

Terug bij de groep vertel ik natuurlijk iedereen over de persoonlijke overwinning die ik zojuist hebt behaald op het toilet. Ze reageren positief, ik krijg van een enkeling zelfs een complimentje, en gaan weer verder met waar ze mee bezig waren.

T+185 (03:15)
Een vriend van me vraagt of ik even mee een rondje wil lopen, hier heb ik wel zin in. We gaan de eerder genoemde balkonnen weer op. Aan de achterkant van de balkonnen gaan we even zitten en delen we onze ervaringen (deze vriend had al meer ervaring met 4F).

Terwijl we hier zitten besluit ik een kwart pil XTC (50mg MDMA) bij te nemen omdat het gevoel wat minder is. Ik weet dat dit geen goede combinatie is en achteraf denk ik ook dat het bijnemen niet nodig geweest was, maar op dat moment dacht ik van wel. Ik zal dit niet snel nog een keer doen.

Een andere vriend vindt ons op onze zitplek en komt er even bij zitten. Maar al vrij snel besluiten we om de rest van de groep weer op te zoeken

T+245 (04:15)
Alweer vraagt een vriend of we even zullen lopen, en alweer zeg ik ja. Alweer gaan we de balkonnen op, maar dit keer gaan we de rookruimte binnen. Omdat we gehoord hebben dat roken erg lekker moet zijn tijdens het gebruik van uppers vragen we aan iemand een sigaret.
Ik ben geen vaste roker maar vind het soms tijdens het uitgaan wel eens lekker om een sigaretje te roken.

We houden een gesprekje met de gulle gever terwijl we onze sigaret proberen aan te steken, dit lukt niet en de sigaret breekt in tweeën. We krijgen zowaar een nieuwe sigaret van onze nieuwe vriend, we proberen hem hier nog wat geld voor te geven maar hij neemt het niet aan.

Nadat we deze eenmaal succesvol hebben aangestoken en onze held van het moment verdwenen is nemen we allebei een aantal trekjes. We kijken elkaar aan en beginnen te lachen, het is niet te pruimen en de toch al droge mond lijkt nog droger te worden. We verlaten de rokersruimte kort daarna en proberen onze donateur tijdelijk te ontwijken. De rest van de groep vinden we zoals gewoonlijk terug op de dansvloer.

T+290 (05:00)
Het is 5 uur, het feest hoort eigenlijk te stoppen. Niet veel later stopt de muziek dan daadwerkelijk, we beginnen ons klaar te maken om weg te gaan maar na 30 seconden gaat de muziek weer vol open.

Wat een heerlijk moment is dit, je denkt dat het feestje voorbij is maar dan begint de muziek weer. De laatste energie die nog over is wordt er uit gegooid en op deze laatste nummertjes wordt zo hard mogelijk gedanst. De beste moves worden uit de kast gehaald en bewonderd (vooral door mijzelf).

T+310 (05:20)
De muziek stopt nu echt, de lichten gaan aan. De helft van de mensen is inmiddels de zaal uit. Maar hetzelfde truukje wordt nog een keer uitgehaald, dit keer is het een heel rustig meezing nummer. Het gaat om het volgende nummer:
https://www.youtube.com/watch?v=BI2Et19vDCM

Dit nummer creëert een gevoel van samenhorigheid en iedereen gaat helemaal op in de rustig beat en de simpele maar toch diepe tekst.

T+315 (05:25)
Na dit nummer is het dan echt helemaal over, geen truukjes van de DJ meer. Dit geeft mij altijd een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant wil je dat de avond nooit stopt, aan de andere kant kijk je terug op een geweldige avond met een geweldige vriendengroep waar de banden nog sterker zijn geworden.

We vullen onze waterflesjes voor de terugreis en halen onze jassen bij de garderobe.

T+325 (05:35)
Onze wandeltocht van de Melkweg naar Amsterdam Centraal kan beginnen. Ik wist niet dat het mogelijk was om zo langzaam te lopen als wij hebben gedaan maar het was erg gezellig en we hebben we veel gepraat over de avond die we zojuist meegemaakt hebben.

T+410 (07:00)
We zitten dan toch echt eindelijk in de trein op Amsterdam Centraal en de rit van een uur kan beginnen. Een aantal leden van de groep gaat slapen, voor mij en een paar anderen is dit nog niet mogelijk en we praten nog door over van alles en nog wat.

T+480 (08:10)
Na een lange reis komen we aan op onze bestemming, hier nemen een redelijk lang durend afscheid van een deel van de groep. Ik en een paar anderen hebben nog een fietstocht van 30 minuten voor de boeg.

Ik heb hier totaal geen problemen mee omdat ik nog wel energie heb. Het fietsen gaat prima, het is alleen wel erg koud.

T+515 (08:45)
Daar zijn we dan eindelijk: thuis. Ik werk met heel veel moeite een plak peperkoek naar binnen en ga door naar mijn bed.

Tussen 09:00 en 11:00 ben ik nog een aantal keer wakker geweest en slapen wilde nog niet echt lukken. Op Whatsapp verschijnen berichten van een aantal vrienden die hetzelfde hebben.

Vanaf 11:00 slaap ik wel vast tot ongeveer 17:00. Dan kom ik mijn bed uit, eet een maaltijd en om 20:00 ga ik weer terug het bed in. De volgende ochtend wordt ik om 10:00 wakker, vanaf dat moment kan mijn normale schema weer hervat worden.

Conclusie
4FA is een hele leuke stof die best vergelijkbaar is met XTC maar tegelijk heel anders is, het is een beetje moeilijk uit te leggen. Ik denk dat ik XTC en 4FA ga afwisselen, en aan de hand van de gelegenheid bepaal welke stof ik neem.

De belangrijkste verschillen met XTC voor mij
  • Je bent veel helderder, met 4FA krijg je alles bewust mee en weet je het achteraf ook nog terwijl ik op XTC vaak hele gaten in mijn nacht heb de volgende dag
  • Op XTC crash ik altijd heel erg hard na ongeveer 5 uur, dan wordt ik 20 minuten misselijk en daarna is het enige wat ik nog wil slapen. Bij 4F (wel met een kwart XTC) was ik meer dan 8 uur na het innemen nog steeds energiek en had ik moeite met slapen.
  • De opkomst was bij mij veel rustiger, XTC "slaat in" terwijl deze vrij rustig opkwam. De opkomst was daarentegen wel veel sneller, al na een kwartier, met XTC duurt dit meestal 3 kwartier bij mij.

Dit was mijn tripreport van een nacht om nooit te vergeten. Bedankt voor het lezen, ik hoop dat je je vermaakt hebt!
Laatst bijgewerkt door JipVanJanneke op ma maart 02, 2015 9:24 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
JipVanJanneke
Newbie
Offline
 
Posts: 8
Geregistreerd: do feb 19, 2015 10:46 pm

Re: Eerste keer 4FA, Geweldige nacht

Berichtdoor lemonhaze » vr feb 27, 2015 12:14 am

Leuk report! Moet 4-fa ook nog steeds eens uitproberen, ik hoor alleen zoveel uiteenlopende verhalen. Een vriend van me voelde er bijvoorbeeld heel weinig van en vond het helemaal niet bijzonder. Sowieso hou ik nu even een pauze van xtc/6-apb/4-fa en dergelijke stoffen, maar ben er na jouw report toch weer nieuwsgieriger naar geworden.
acid and good vibes
Avatar gebruiker
lemonhaze
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 978
Geregistreerd: ma dec 31, 2012 6:27 pm

Re: Eerste keer 4FA, Geweldige nacht

Berichtdoor frozentoast » vr feb 27, 2015 11:37 am

Klinkt allemaal vrij bekend, wel leuk dat ze afsloten met caribou 8-) En natuurlijk leuk dat jij het leuk hebt gehad 8-)
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Re: Eerste keer 4FA, Geweldige nacht

Berichtdoor KetaMan » vr feb 27, 2015 9:18 pm

Mooi report!
was het nou iemand die leek op een BNer, of was het er ook echt een.
´ik snap het, maar ook weer helemaal niet´ - Ketamine - 2016
Avatar gebruiker
KetaMan
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 430
Geregistreerd: za feb 07, 2015 5:41 pm
Woonplaats: plompzakken

Re: Eerste keer 4FA, Geweldige nacht

Berichtdoor Aebi » za feb 28, 2015 6:12 pm

Leuk report en wat een plaat om mee af te sluiten :wub:
Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die. Come watch TV.
Avatar gebruiker
Aebi
It was good to be the king
DF Addict
Offline
 
Posts: 6371
Geregistreerd: wo dec 04, 2013 5:57 pm
Woonplaats: Boogie Wonderland

Re: Eerste keer 4FA, Geweldige nacht

Berichtdoor Maus » zo maart 01, 2015 11:57 am

Mooi report :hulde:
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Eerste keer 4FA, Geweldige nacht

Berichtdoor JipVanJanneke » ma maart 02, 2015 9:17 pm

KetaMan schreef:Mooi report!
was het nou iemand die leek op een BNer, of was het er ook echt een.


Het bleek geen BNer te zijn, maar wij hadden hem natuurlijk heel de avond omgedoopt tot BNer!
Avatar gebruiker
JipVanJanneke
Newbie
Offline
 
Posts: 8
Geregistreerd: do feb 19, 2015 10:46 pm

Re: Eerste keer 4FA, Geweldige nacht

Berichtdoor Piotr » ma maart 02, 2015 9:41 pm

JipVanJanneke schreef: Terug bij de groep vertel ik natuurlijk iedereen over de persoonlijke overwinning die ik zojuist hebt behaald op het toilet. Ze reageren positief, ik krijg van een enkeling zelfs een complimentje, en gaan weer verder met waar ze mee bezig waren.

:hulde: :hulde:
Wat een geweldige semi-overbodige informatie. Zeer herkenbaar ook! :lol:

lemonhaze schreef:Leuk report! Moet 4-fa ook nog steeds eens uitproberen, ik hoor alleen zoveel uiteenlopende verhalen. Een vriend van me voelde er bijvoorbeeld heel weinig van en vond het helemaal niet bijzonder. Sowieso hou ik nu even een pauze van xtc/6-apb/4-fa en dergelijke stoffen, maar ben er na jouw report toch weer nieuwsgieriger naar geworden.

Ik denk dat mensen die er niet veel van voelen het gevoel te veel weerleggen naar MDMA, waar het alleen in hoge doseringen (>200mg) echt bij in de buurt komt. Ik vond de directe euforie van >180mg 4-FA overigens sterker en duidelijker aanwezig dan bij 125mg 6-APB. Ik denk dat je 4-FA zeker leuk vind als je 6-APB ook hebt kunnen waarderen.
L S D
Avatar gebruiker
Piotr
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1889
Geregistreerd: vr okt 26, 2012 11:23 pm

Re: Eerste keer 4FA, Geweldige nacht

Berichtdoor JipVanJanneke » wo maart 04, 2015 11:36 pm

Piotr schreef:Ik denk dat mensen die er niet veel van voelen het gevoel te veel weerleggen naar MDMA, waar het alleen in hoge doseringen (>200mg) echt bij in de buurt komt. Ik vond de directe euforie van >180mg 4-FA overigens sterker en duidelijker aanwezig dan bij 125mg 6-APB. Ik denk dat je 4-FA zeker leuk vind als je 6-APB ook hebt kunnen waarderen.


Hier hadden de twee andere vrienden die ook voor het eerst 4FA probeerden denk ik een beetje last van. Zij vonden het achteraf ook minder leuk dan ik.

Hoewel iedereen het vergelijkt met MDMA (ikzelf ook in de conclusie) had ik besloten dat ik er nogal blanco in ging met de gedachte "Ik weet niet hoe het gaat worden en het kan best tegenvallen, ik laat het gewoon over me heen komen". Als je het echte MDMA gevoel wil moet je ook MDMA gebruiken denk ik dan.
Avatar gebruiker
JipVanJanneke
Newbie
Offline
 
Posts: 8
Geregistreerd: do feb 19, 2015 10:46 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast

Royal Queen Seeds banner