Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

eerste keer xtc

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

eerste keer xtc

Berichtdoor laidback-jack » za apr 06, 2013 7:54 pm

Wie: Ik en x
Waar: in de stad en thuis
Wanneer: 5-4-13
Wat: XTC, 180 of 220 mg

Inleiding
‘Hallo dames en heren, fijn dat je meeleest!’ Ik zit tijdens het schrijven van dit tripreport lekker op de bank met een jointje op en een lekker loungemuziekje. Terwijl mijn kaken nog steeds bewegen. Gisteren had ik voor het eerst xtc gebruikt. Ik ben 20 jaar (net als x) en heb tot nu toe truffels, wiet, hasj, en nu dus ook xtc gedaan. Een drug waar ik me nog niet me had bezig gehouden. Vrienden hadden het eerder gedaan maar dat keurde ik min of meer toch een beetje af. Misschien vanwege het chemische aspect, afijn. Misschien wist ik er ook te weinig van af. Afgelopen woensdag vroeg een vriendin of ik voor zaterdag nog drie pillen kon regelen. Ik bestelde er drie, en ineens dacht ik: ‘’Weet je wat, doe er trouwens maar 4! Ik ga het gewoon eens proberen dit weekend’’. Ik vertelde nog niks van mijn plannen aan x, het leek me een leuke verassing. Gisteren ging ik met x, naar de stad. Daar verkocht ik ook de pillen. In de bus liet ik x de pil zien en vertelde wat we gingen doen. Er kwam echter niet de reactie die ik verwacht had. X was namelijk bezorgd over het feit dat we strak in de stad zouden lopen en een paar cafeetjes in gaan…
Kern
We maken een tijdssprongetje van ongeveer 2 uur. We hebben in de tussentijd in de coffeeshop een joint gerookt, kwamen een vriend tegen en hebben de pillen verkocht. X kwam enigszins terug op zijn besluit in de coffeeshop. Hij wilde wel twee keer een kwartje gooien. Ik was eerst blij dat we het toch gingen doen, maar na een goed gesprek hebben we in het park een halve genomen. Na een aantal minuten had ik het totaal niet meer koud maar lekker warm. We gingen hier wat rondlopen. Er kwam langzaam een auto aanrijden en een kleine dosis paranoia zorgde ervoor dat we ons verstopten. De auto reed weg en we liepen nog wat rond. We kwamen drie andere mensen tegen die ik netje groette. We hadden de pillen zo’n slordig kwartiertje op en begon het al enorm prettig te vinden om met mensen te praten. Ik besloot twee vrienden te bellen en ze te vertellen over mijn ervaringen. Ze konden me echter lastig verstaan omdat ik ontzettend snel praatte. Ik wilde duizend dingen tegelijk zeggen en aan adempauzes dacht ik allang niet meer. Nadat ik klaar was met bellen ging ik rennen. Dat voelde ontzettend fijn. Ik trok sprintjes zonder dat het me moeite kostte en zonder dat ik moe werd.
Vanaf hier weet ik helaas geen tijden meer. Ik probeer alles in de goede volgorde neer te zetten:

We hadden het wel zo’n beetje gezien in het park en liepen naar het centrum. We gingen een cafeetje binnen en dronken een biertje. Erg lekker vond ik het niet. Het had een bittere smaak. Er stonden achter in het café een aantal jongens en meiden van zo’n 17 jaar oud te biljarten. Ze zagen eruit als ‘’gewone’’ brave jongens en meisjes. Ik besloot met ze te gaan praten. Mijn inschatting bleek te kloppen. Gewoon een stel gasten wat een avondje ging chillen op een paar biertjes. Ik vertelde ze meteen waarom ik met ze kwam praten. Ze begrepen dit en ik ging met de drie jongens in gesprek. Ik vertelde ze over mijn roes tot nu toe en hoe gaaf ik het vond dat ze er waren.
Na het café zijn we rustig naar de trein gelopen. Boven aan de trap van het station stond een man van 23 met een conducteur te praten. De man zag meteen dat ik drugs had gebruikt en lachte vriendelijk. X liep even daarna door en ik bleef met ze praten. Ik vroeg aan de conducteur of ie het erg vond dat ik strak bij hem in de trein zou stappen. Het was een superaardige conducteur die er zelfs uit belangstelling nog wat vragen over stelde. Ook met de man heb ik nog staan praten. Hij bood me een blokje hasj aan. Ik waardeerde dit ontzettend! Ik heb hem een aantal keer bedankt hiervoor. Hij kwam bij ons zitten en praatte nog wat. Ik was op dat moment net over mijn piek heen. X had dit ook. We waren toch wel lichtjes teleurgesteld dat het al bijna voorbij was. Het was erg snel gegaan. We hadden ze op dit moment ongeveer 2 uur geleden genomen. We gingen nog een cafeetje binnen in het stadje waar we met de trein naartoe waren gegaan. X dronk een biertje en ik een cola. We waren eigenlijk van plan om naar huis te lopen. Dit is ongeveer 40 minuten lopen. We besloten toch maar even een taxi te bellen. Van tevoren hadden we nog mensen gevraagd of zij nog een pilletje voor ons hadden. Dit lukte niet we hadden er ons maar bij neergelegd. We stapten bij een Marokkaanse taxi chauffeur in. Ik vroeg gekscherend of hij onder het dashboard verkocht. Toen hij me vertelde dat hij nog een pil had dacht ik dat hij een grapje maakte. Hij gaf hem gratis aan ons en we hoefden ook maar 10 euro te betalen voor de rit. Dit was zo ongeveer de chillste taxichauffeur die ik ooit had gezien. Ik was toch wel redelijk nuchter op dat moment.
We gingen naar mijn huis en namen de pil. X moest zo nodig net nadat we hem ophadden even zeggen dat het tamelijk onverstandig is om zo een vreemde pil te nemen. Dit is ook waar, maar niet fijn om te horen 2 minuten nadat je hem hebt doorgeslikt. Ik zette die gedachte echter snel opzij en overtuigde mezelf ervan dat het helemaal lekker en prima zou gaan. Zo ging het ook. Ik had niet die energiestoten, maar visueel kreeg ik een prachtige puinhoop voor de kiezen. Overal waren de kleuren mooier. Ik herkende X een aantal keer niet meer omdat ik OF zijn gezicht helemaal niet zag, (Beetje slenderman achtig zonder dat dit eng was) OF hij op iemand anders leek die ik kende. Ik vond dit toch fascinerend. Het laatste heb ik met truffels ook gehad. Ook zag ik het beeld meer en meer trillen. Ik vond dit absoluut niet storend. Ik accepteerde alle effecten en vond ze allemaal geweldig. Rond 4 uur ging X naar huis en ging ik slapen. Dit ging stukken gemakkelijk dan ik had gedacht. Ik was dan ook moe.
Slot
Ik vond het een geweldige ervaring! Ik ga het zeker nog eens doen over een aantal maanden. Meer kan ik er eigenlijk niet van maken.
Bedankt voor het lezen!
laidback-jack
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 50
Geregistreerd: di mei 17, 2011 10:40 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Trippie » za apr 06, 2013 11:19 pm

laidback-jack schreef:Ik besloot twee vrienden te bellen en ze te vertellen over mijn ervaringen.

laidback-jack schreef:Nadat ik klaar was met bellen ging ik rennen. Dat voelde ontzettend fijn.

laidback-jack schreef:Er stonden achter in het café een aantal jongens en meiden van zo’n 17 jaar oud te biljarten. Ze zagen eruit als ‘’gewone’’ brave jongens en meisjes. Ik besloot met ze te gaan praten.

laidback-jack schreef:Het was een superaardige conducteur.

laidback-jack schreef:Ik heb hem een aantal keer bedankt hiervoor..


Dit zijn zo'n typische "eerste keer xtc" reacties, geweldig gewoon :grin:
Het beviel je wel he, blijkbaar.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Multitude » zo apr 07, 2013 4:58 am

laidback-jack schreef:Ik vond het een geweldige ervaring! Ik ga het zeker nog eens doen over een aantal maanden.

Goedzo :)

Klinkt als een typische eerste keer, altijd leuk om te lezen. Volgens mij zal je er ook wel netjes mee omgaan, een vreemde pil binnenwerken is natuurlijk niet het allerbeste idee ooit, maar er zijn wel ergere dingen. Fijn dat je het gezellig hebt gehad.

Tegen iedereen willen vertellen wat je gebruikt hebt klinkt trouwens wel bekend, ik heb dat ook altijd. Toch heb ik gemerkt dat je het soms beter voor je kan houden, niet iedereen kan het waarderen. Sommige mensen dan natuurlijk ook weer wel, maar het is gewoon een beetje aftasten (en hangt natuurlijk ook heel erg af van waar je bent).
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Azy » ma apr 08, 2013 11:09 pm

Heb het even verplaatst naar het uppers gedeelte van de trip reports.

Een hele hoop herkenbare xtc gedachte gangetjes, gezellig! Wel heb ik er meer plezier van als er een gaaf feest is, al is bij iemand thuis chillen als uitvalsbasis en lekker de stad wat verkennen ook wel eens leuk, maar cafeetjes zijn dan echt niets voor mij, maar ieder z'n ding natuurlijk.

Zolang je er inderdaad maar genoeg tijd tussen laat, 3 maanden is niet mis om als vuistregel te nemen. En natuurlijk geen vreemde pillen slikken maar natuurlijk lekker op voorhand kopen en testen, maar leuk dat het is goed gegaan nu natuurlijk.
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Afca_Remy » di apr 09, 2013 12:40 am

Trippie schreef:
laidback-jack schreef:Ik besloot twee vrienden te bellen en ze te vertellen over mijn ervaringen.

laidback-jack schreef:Nadat ik klaar was met bellen ging ik rennen. Dat voelde ontzettend fijn.

laidback-jack schreef:Er stonden achter in het café een aantal jongens en meiden van zo’n 17 jaar oud te biljarten. Ze zagen eruit als ‘’gewone’’ brave jongens en meisjes. Ik besloot met ze te gaan praten.

laidback-jack schreef:Het was een superaardige conducteur.

laidback-jack schreef:Ik heb hem een aantal keer bedankt hiervoor..


Dit zijn zo'n typische "eerste keer xtc" reacties, geweldig gewoon :grin:
Het beviel je wel he, blijkbaar.


Haha inderdaad!
Super mooi om dat allemaal zo weer te lezen en heel herkenbaar! Gebruik verstandig en hou het zolamg mogelijk zo leuk! Ga je het te vaak doen dan verdwijnt helaas de magie! :x:-|
Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist :D :cheers:
Avatar gebruiker
Afca_Remy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 790
Geregistreerd: wo jul 11, 2012 6:52 pm
Woonplaats: Noord Holland

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor laidback-jack » di apr 09, 2013 10:09 pm

Bedankt voor jullie reacties. Ga ik zeker doen! Ik heb de eerste dagen telkens enorme zin gehad om het weer te doen. Dit wordt nu minder. Misschien als we weer kampioen worden Remy ;)
laidback-jack
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 50
Geregistreerd: di mei 17, 2011 10:40 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Multitude » di apr 09, 2013 10:38 pm

laidback-jack schreef:Ik heb de eerste dagen telkens enorme zin gehad om het weer te doen. Dit wordt nu minder.

Hmhm, spaar dat gevoel op en kies de speciale momenten goed uit. Het is veradelijker dan je denkt. (sprak de man met de witte neus)

:)
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor lemonhaze » wo apr 10, 2013 4:54 pm

laidback-jack schreef:Bedankt voor jullie reacties. Ga ik zeker doen! Ik heb de eerste dagen telkens enorme zin gehad om het weer te doen. Dit wordt nu minder.


Ik herken dit ook zo erg!! die week na mijn eerste keer xtc (misschien wel 2 weken) had ik zo'n zin om een pilletje te nemen, omdat het zo'n lekkere ervaring was geweest. :love:
Die drang ging wel over, maar omdat het zo leuk is heb ik toch vaak zoiets van; ik heb nu wel zin in zo'n avondje lekker waus haha
acid and good vibes
Avatar gebruiker
lemonhaze
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 978
Geregistreerd: ma dec 31, 2012 6:27 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Trippie » wo apr 10, 2013 6:14 pm

Ik ben juist voldaan na een avondje xtc en voel volledig geen drang om terug te pakken. Die drang komt pas een maandje of 2 later trug opzetten onder het gedachte van "tis alweer zo lang geleden".
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor lemonhaze » wo apr 10, 2013 8:55 pm

Trippie schreef:Ik ben juist voldaan na een avondje xtc en voel volledig geen drang om terug te pakken. Die drang komt pas een maandje of 2 later trug opzetten onder het gedachte van "tis alweer zo lang geleden".


Nu heb ik dat inderdaad ook, maar na die eerste keer xtc had ik wel heel erg die drang!
acid and good vibes
Avatar gebruiker
lemonhaze
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 978
Geregistreerd: ma dec 31, 2012 6:27 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Ivo » wo apr 10, 2013 11:52 pm

Trippie schreef:Ik ben juist voldaan na een avondje xtc en voel volledig geen drang om terug te pakken. Die drang komt pas een maandje of 2 later trug opzetten onder het gedachte van "tis alweer zo lang geleden".

"Het is sowieso al 3 maanden deze keer!"
Om dan op DF te zien dat het 6-7 weken was... :(
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Afca_Remy » do apr 11, 2013 12:50 am

laidback-jack schreef:Bedankt voor jullie reacties. Ga ik zeker doen! Ik heb de eerste dagen telkens enorme zin gehad om het weer te doen. Dit wordt nu minder. Misschien als we weer kampioen worden Remy ;)


Haha bij de kampioens wedstrijd tegen twente op 15 mei 2 jaar terug had ik 3 gram M in me zak.. nou toen bij de huldiging met wat random mensen en me maten flink lopen likken.. haha weet flink stuk vd avond niet meer.. :lol: anyway.. hou er maar gewoon 2 / 3 maanden tussen en ga gewoon lekker zuipen als we kampioen zijn geworden! Dat doe ik ook 8-)
Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist :D :cheers:
Avatar gebruiker
Afca_Remy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 790
Geregistreerd: wo jul 11, 2012 6:52 pm
Woonplaats: Noord Holland

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Spaceeextc » do apr 11, 2013 8:42 pm

Hoi,

Ik wil voor de eerste keer dus xtc gaan gebruiken, ik ben 160 en weeg 47 kilo, welke pil raden jullie mij aan? En ik woon in Amsterdam, waar kin je de beste en goedkoopste pillen krijgen?
Alvast bedankt!!

Grt
Spaceeextc
Newbie
Verbannen
 
Posts: 1
Geregistreerd: do apr 11, 2013 7:53 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Maanvos » do apr 11, 2013 8:50 pm

Spaceeextc schreef:Hoi,

Ik wil voor de eerste keer dus xtc gaan gebruiken, ik ben 160 en weeg 47 kilo, welke pil raden jullie mij aan? En ik woon in Amsterdam, waar kin je de beste en goedkoopste pillen krijgen?
Alvast bedankt!!

Grt

:roll: :#: :s

Novocaine, Novocaine! Shoot the muscle, not the vein!


カエルが死んでいます
Avatar gebruiker
Maanvos
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 972
Geregistreerd: za mei 14, 2011 4:41 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor ParadijsVogel » do apr 11, 2013 8:55 pm

Spaceeextc schreef:Hoi,

Ik wil voor de eerste keer dus xtc gaan gebruiken, ik ben 160 en weeg 47 kilo, welke pil raden jullie mij aan? En ik woon in Amsterdam, waar kin je de beste en goedkoopste pillen krijgen?
Alvast bedankt!!

Grt


Gewoon naar de apotheek en vragen om XTC. Je kan zelfs de kleur en je eigen ontwerp kiezen!
Tinychat huisdier

Ivo schreef:Hahahahaha, dat vraagt echt om misbruik.
Avatar gebruiker
ParadijsVogel
Corrupt
Donateur
Offline
 
Posts: 1987
Geregistreerd: ma dec 10, 2012 1:26 am

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Trippie » do apr 11, 2013 8:58 pm

Spaceeextc schreef:Hoi,

Ik wil voor de eerste keer dus xtc gaan gebruiken, ik ben 160 en weeg 47 kilo, welke pil raden jullie mij aan? En ik woon in Amsterdam, waar kin je de beste en goedkoopste pillen krijgen?
Alvast bedankt!!

Grt


Als je al op de middelbare school zit moet je het gewoon vragen aan één van de grotere jongens van het laatste jaar ofzo.

:#:
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Einstein » do apr 11, 2013 8:59 pm

Haudoe :#:
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor The Dude » do apr 11, 2013 9:06 pm

Spaceeextc schreef:Hoi,

Ik wil voor de eerste keer dus xtc gaan gebruiken, ik ben 160 en weeg 47 kilo, welke pil raden jullie mij aan? En ik woon in Amsterdam, waar kin je de beste en goedkoopste pillen krijgen?
Alvast bedankt!!

Grt


Je woont in Amsterdam! Mooi, ga naar de Warmoestraat loop van de Oude kerk richting CS. Dan loop je langs smartshop Baba, op de hoek van de Heintjehoeksteeg. Daar staat vaak een kerel met een leren broek die jou wel kan helpen denk ik. Veel succes! :wave:
''Well, you know. That's like your opinion, man.''
Avatar gebruiker
The Dude
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 535
Geregistreerd: do feb 24, 2011 11:12 am
Woonplaats: Amsterdam

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor laidback-jack » vr apr 12, 2013 10:06 pm

Okee eerlijk mensen, ik ga hier gewoon even vertellen wat ik hier van vind: Ik lees graag reacties op mijn tripreport, daar ben ik jullie dan ook dankbaar voor. Mooi, 17 reacties! Dacht ik zo even. Ontzettend benieuwd naar wat jullie te zeggen begint het met een post van een gappie die nekpijn zou kregen als ie naar me keek. No offense gentlemen, but you, spaceeextc... You should shame yourself and lock yourself up in your room. You're grounded!
laidback-jack
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 50
Geregistreerd: di mei 17, 2011 10:40 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor knetterspetter » zo apr 14, 2013 8:29 am

whaha ja hoor de conducteur gaf je een gratis blokje hasj, en de taxi chauffeur gaf je een gratis xtc pil EN korting op de rit. :lol:
Avatar gebruiker
knetterspetter
Bewuste Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 298
Geregistreerd: vr apr 27, 2012 6:16 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor TrueGrit » zo apr 14, 2013 8:55 am

laidback-jack schreef: Ik zette die gedachte echter snel opzij en overtuigde mezelf ervan dat het helemaal lekker en prima zou gaan.


Professionele reactie hoor, goed gedaan. :smokin:

Bedankt voor het lezen!


Bedankt voor dit bijzondere verhaal :kleuter:


Trouwens, zoek voor de volgende keer een mooi feestje uit in je favoriete muziekstijl (techno, dubstep, hardsylte weet ik het).
Er is niets beter dan als je je praatkick kwijt kan bij andere mensen die ook gebruiken.
Avatar gebruiker
TrueGrit
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 101
Geregistreerd: do feb 24, 2011 1:16 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor laidback-jack » zo apr 14, 2013 6:42 pm

Knetterspetter probeert u het nog eens. Als je goed leest zie je dat niet de conducteur, maar de man van 23 waarmee ik praatte me de hasj aanbood. Wanneer je als jonge taxi chauffeur een pilletje hebt liggen en het zelf niet gebruikt, kun je dus kiezen tussen weggeven en weggooien. 50/50 dus. Wanneer je tijdens de rit leuke gesprekken hebt, en vervolgens met wisselgeld niet meteen uitkomt, doe je niet moeilijk over een paar euro meer voor je baas.

Redelijk verklaarbaar dacht ik zo. Maar als jij je opstelt als een stil mannetje zul je dit soort dingen niet gaan meemaken.
laidback-jack
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 50
Geregistreerd: di mei 17, 2011 10:40 pm

Re: eerste keer xtc

Berichtdoor Taxi. » zo apr 14, 2013 8:18 pm

Machtig tripreport ! Eerste keren zijn altijd erg speciaal. Mijn eerste keer is nog steeds de beste keer.. en zal dat (helaas) ook altijd wel blijven, denk ik. De eerste keer dat je die love-rush door je lichaam voelt gieren is onbeschrijfelijk.

Dan nog een reactie op de reactie van Truegrit:
TrueGrit schreef:Trouwens, zoek voor de volgende keer een mooi feestje uit in je favoriete muziekstijl (techno, dubstep, hardsylte weet ik het).
Er is niets beter dan als je je praatkick kwijt kan bij andere mensen die ook gebruiken.


Ik vind mdma juist het lekkerst om thuis te gebruiken. Ten eerste vind ik het zonde van het geld dat ik voor een kaartje heb betaald, terwijl ik alleen in het rookhok aan het lullen ben :beer: . En ten tweede is thuis op mdma wausen met je beste vrienden episch grappig. Raar dansen, wazige gesprekken voeren en onvoorwaardelijke liefdesverklaringen aan elkaar uitdragen... Fan-Tas-Tisch :rock2:
Desalniettemin is het 't wel waard om het eens op een feestje te proberen,, want, de meningen verschillen er nog wel eens over. En misschien bevalt het je wel erg goed 8-)
Avatar gebruiker
Taxi.
I got some bad ideas in my head.
Donateur
Offline
 
Posts: 995
Geregistreerd: di sep 20, 2011 3:53 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner