Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Testrun 3-FPM [40mg, T1:00 +30mg]

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

Testrun 3-FPM [40mg, T1:00 +30mg]

Berichtdoor Jmths » ma maart 07, 2016 9:28 pmWat
T0:00, 14:45 - +40mg 3FPM oraal
T1:00, 15:45 - +30mg 3-FPM oraal

Algemene informatie
Spoiler! :
Wie
Man
82kg
1.81m

Setting
Thuis in mijn appartement.

Wat is 3-FPM
3-Fluorophenmetrazine is een stimulant met een amfetamine basisstructuur die vooral bekend staat als analoog van (het vroeger beroemde) Phenmetrazine. De voornaamste actie van werking van 3-FPM is dan ook die van een dopamine en noradrenaline 'releaser' (en heropname remmer).

Het effecten profiel van 3-FPM in vergelijking met amfetamine en andere stimulanten is dat deze zeer 'schoon/clean' aanvoelt. Dit houdt concreet in dat er minder sprake is van nervositeit/onrust, slaapproblemen, eetlust onderdrukking en andere bijwerkingen maar ook dat er minder sprake is van euforie.
De energie die 3-FPM opwekt voelt naar mijn ervaring zeer 'natuurlijk' en leunend in de richting van de effecten die bijvoorbeeld Modafinil geeft maar dan potenter.

Tolerantie
Relevant om te vermelden is dat ik zo'n 4jaar lang op vrij regelmatige basis (m)ethylfenidaat heb geconsumeerd i.v.m. studeren, er zal dus zeker sprake zijn bij mij van een aanwezige permanente tolerantie voor stimulanten en de effecten zullen op mij waarschijnlijk milder uitvallen dan op de gemiddelde persoon.

Eergisteren (zaterdag) eveneens voor het eerst een 3-FPM uitgeprobeerd
(80mg verspreid over 3u&30min) in combinatie met alcohol.

Het Rapportje
Spoiler! :

T0:00, 14:45 - +40mg 3-FPM
Inname oraal door het op te lossen in water en op te drinken. De smaak is zeer zuur en onaangenaam, volgende dosering toch maar even capsuleren.

T0:25, 15:10 - Eerste effecten merkbaar, echter nauwelijks merkbaar nog.

T0:30, 15:15 - Voel opbouwende energie opkomen, het is alsof ik deze licht door mijn lichaam voel stromen.
Het valt me op dat PNW (Psychonaut wiki) aangeeft dat de potentie in gewicht van 3-FPM volgens de site ongeveer gelijk is aan die van methylfenidaat.
Bij 30mg+ methylfenidaat zou ik echter over het plafon heen lopen en dat is bij de 3-FPM totaal niet het geval.
Voor mijn gevoel zover heeft 3-FPM ongeveer 40-50% de potentie in gewicht vergeleken met methylfenidaat. Ik vermoed dat 3-FPM op hogere doseringen relatief gezien ook aanzienlijk vergevingsgezinder is dan methylfenidaat.
Ook las ik op Reddit en andere online bronnen dat mensen aangeven dat er toch wel een plafon is bij 3-FPM, de effecten lijken vanaf een bepaalde dosering niet meer sterker te worden, enkel langduriger, herdoseren zou relatief veilig wezen wat ik wel wil geloven maar uiteraard niet blind vanuit ga.
De 'doserings-effect curve' is aardig vergelijkbaar met die van Modafinil (analogen) voor mijn gevoel al kan ik dit nog niet met zekerheid zeggen.

T0:45, 15:30 - Duidelijk effecten merkbaar, zeer subtiele effecten, waarschijnlijk voor veel mensen te subtiel om een recreatieve stimulant te wezen.
Het plan is om zometeen een redose te nemen van 30mg om een duidelijker beeld van de effecten te krijgen aangezien 40mg oraal toch wel licht onderweldigend is en geen duidelijk beeld lijkt te geven van de effecten die ik wil belichten voor mijn rapportje.

T1:00, 15:45 - +30mg 3-FPM
Wederom oraal maar dit keer in capsule vorm, consumeert toch iets prettiger.

T1:15, 16:00 - De kleine dame komt thuis, ze heeft geshopt en loopt haar nieuwe aanwinsten te showen. Ik merk dat ik geïrriteerd raak dat ze me uit mijn concentratie flow haalt aangezien ik als een bezetene aan 2 rapportjes aan het werken ben.
Vrij typerend aan stimulanten, het moeilijk kunnen switchen van concentratie, je wordt er wel lekker autistisch van in ieder geval.

T1:30, 16:15 - De 2de dosering begint ondertussen een beetje zijn werk te doen, duurt wederom ongeveer 30minuten voordat de effecten een beetje merkbaar worden. Het lijkt toch zeker wel een uur te duren voordat de effecten een beetje volledig ontwikkelt zijn. Toch wel iets trager dan de gemiddelde stimulant.
Ik kan me herinneren van eergisteren dat nasaal een stuk heftiger op komt maar dat de 3-FPM (HCI vorm) erg hard brand in de neus, iets dat ik dus zo min mogelijk wil doen.

Op dit moment moet ik wachten voordat ik verder kan typen mijn rapportje dus besluit een beetje het huis op te gaan ruimen.

T2:00, 16:45 - Ondertussen het appartement een beetje opgeruimd, e-mails verstuurd, lekker productief bezig. Plan is zo over een kwartier te gaan hardlopen, normaal zou ik me hier niet aan wagen onder invloed van een stimulant maar met 3-FPM moet dit prima kunnen naar mijn gevoel. Ik zal mijn grenzen niet teveel opzoeken in ieder geval.

T2:30, 17:15 - De deur uit om een stukje te hardlopen.

T3:00, 17:45 - Kom weer thuis van het hardlopen, ik merk duidelijk dat ik nauwelijks vermoeid ben van het hardlopen. Nogmaals, sporten onder stimulanten is niet aan te raden. Ik ben aardig in vorm en heb een relatief kleine afstand gelopen voor mijn doen (6-7klm), het is makkelijk om over je grens heen te gaan wanneer je geen vermoeidheid voelt.
Mijn hartslag voelt verrassend genoeg vrij laag tijdens en na het hardlopen.
De effecten voelen ondertussen iets afgenomen en niet meer zo sterk als in de eerste 3uur na eerste inname.

T3:15, 18:00 - Tijd om avondeten klaar te maken, begin als een bezetene te koken, af te wassen, tafel te dekken, plantjes wateren, serie opzetten en weet ik wat allemaal.
De kleine dame was vandaag positief verbaast in ieder geval over hoe hard ik me vandaag aan het uitsloven was.

T4:15, 19:00 - Flinke maaltijd avondeten zonder moeite naar binnen gewerkt, Ik denk dat de 3-FPM wel licht eetlust onderdrukkend werkt maar ik heb een aardige portie eten zonder moeite naar binnen kunnen werken, valt reuze mee dus.

T5:00, 19:45 - Ik heb het gevoel dat de eerste dosering zo goed als uitgewerkt is, ik vermoed dat ik over een uurtje weer zo goed als nuchter ben. Ik merk dat mijn energiepeil iets omlaag gaat en behoefte krijg om me te ontspannen.

T6:00, 20:45 - Moeilijk om te zeggen met zekerheid aangezien de effecten vrij subtiel zijn maar de effecten lijken 5uur na laatste inname (30mg) (vrijwel) volledig te zijn uitgewerkt. Beetje moe omdat ik zo actief bezig ben geweest maar het voelt wel lekker, voel me wel ontspannen en een dip lijkt volledig afwezig, zeer fijn.
Ik ga wel lekker slapen vanavond gok ik.

Morgen ga ik nogmaals de 3-FPM uitproberen op een hogere dosering (2*50mg?) en het plan is om me te focussen op studeren en te zien hoe dat uitpakt, hier zal ik wederom een rapportje over uittikken, iets beknopter dan dit rapportje ditmaal aangezien het meeste al wel besproken is.


Conclusie
Spoiler! :
Het is een beetje alsof Amfetamine en Modafinil samen een kindje hebben gekregen. Zeer prettige stimulant, mogelijk dat deze na verloop van tijd zelfs mijn favoriete RC stimulant ethylfenidaat van de troon stoot. Euforie is wellicht vrijwel niet aanwezig wel merk ik dat het mijn humeur een prettige lift geeft en het mij zeer makkelijk tot productieve activiteit aanzet.
Sterker nog, 3-FPM werkt voor mij productiviteitsgericht waarschijnlijk nog wel het best aangezien deze aanzienlijk minder 'pushy' aanvoelt waardoor ik het gevoel heb minder onrust te ervaren en beter mijn concentratie er bij kan houden.
Het grootste voordeel is dat 3-FPM vrijwel geen bijwerkingen heeft waar ik me bij vooral methylfenidaat (en met mindere mate ethylfenidaat) toch soms wel een beetje aan kan storen, de (vrijwel volledige) afwezigheid van een dip achteraf is zeer prettig.
De duratie (5uur op lage dosering) is prettig, niet te kort of te lang, ook is deze stimulant op hoge doseringen zeer vergevingsgezind lijkt het.

Een nadeel is wel dat 3-FPM een stuk minder potent is in gewicht dan in eerste instantie verwacht wat deze substantie voor mij toch wel een beetje prijzig maakt op de lange termijn. Waarschijnlijk zal ik voor productie gerichte doeleinden in de toekomst toch op ethylfenidaat terug vallen, dit omdat deze aanzienlijk beter betaalbaar is dan 3-FPM.

Eveneens heb ik een doktersrecept methylfenidaat maar deze laat ik meestal links liggen aangezien deze aanzienlijk meer bijwerkingen geeft en 3x zo duur is als ethylfenidaat. Mijn 'nieuwe' huisarts weigert jammer genoeg dexamfetamine voor te schrijven wat toch wel mijn favoriete stimulant is, misschien binnenkort toch maar moeite doen om een nieuwe huisarts op te zoeken. Maar ik dwaal af.

Dat is alles voor nu, snoep verstandig en have fun. :wave:
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 568
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Testrun 3-FPM [40mg, T1:00 +30mg]

Berichtdoor Druks » ma maart 07, 2016 9:35 pm

Lekker reportje weer :hulde:
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7118
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Testrun 3-FPM [40mg, T1:00 +30mg]

Berichtdoor Amvitamientje » ma maart 07, 2016 10:20 pm

Leuk reportje :hulde:

Als ik het zo lees lijkt de effecten een beetje op die van dexamfetamine. Want dex voelt voor mij ook schoon/clean aan ivt andere stimulanten wat jij zegt in het begin. Heb je wel eens dex gebruikt? En lijken de effecten ook op die van dex?

Binnenkort maar even proberen dan :grin:
Hans Teeuwen schreef:Belediging is voor sommige mensen ook gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen.
Avatar gebruiker
Amvitamientje
Moderator
Offline
 
Posts: 3919
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:32 am
Woonplaats: Kielce

Re: Testrun 3-FPM [40mg, T1:00 +30mg]

Berichtdoor djeemen » ma maart 07, 2016 11:04 pm

Bedankt voor het report. Lukte het om goed in slaap te komen en door te slapen?
Perspectief is alles.
djeemen
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 628
Geregistreerd: di apr 29, 2014 12:29 pm

Re: Testrun 3-FPM [40mg, T1:00 +30mg]

Berichtdoor Maus » ma maart 07, 2016 11:10 pm

Druks schreef:Lekker reportje weer :hulde:
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10248
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Testrun 3-FPM [40mg, T1:00 +30mg]

Berichtdoor Jmths » ma maart 07, 2016 11:22 pm

Heb je wel eens dex gebruikt? En lijken de effecten ook op die van dex?

Staat in de conclusie vermeld dat Dex mijn favoriete stimulant is! :) ik heb het een poosje op voorschrift gekregen maar is alweer een tijd geleden, ik ga overmorgen langs de huisarts nogmaals vragen om het op voorschrift te krijgen, of in ieder geval een second opinion.
Dexamfetamine voelt inderdaad ook zeer clean maar niet zo clean als 3-FPM, is wel een pak euforischer echter. Als ik een beetje fatsoenlijke dosering dexamfetamine neem heb ik achteraf vaak toch alsnog wel een dipje al is deze goed te overzien, al helemaal gezien de effecten die het geeft. Dex is wel een stukje heftiger/sterker (en meer pushy) qua effecten als 3-FPM.
Prefereer Dexamfetamine wel boven 3-FPM maar het zijn allebei toppers.

Lukte het om goed in slaap te komen en door te slapen?

Ik ga er zo achter komen, afgelopen zaterdag een beetje 25i-nbome gehad (450mic) dus kan het nog niet weten. Moet zeggen dat ik zeer goed kan slapen na stimulanten, 3uur na 20mg methylfenidaat ben ik wel in staat om in slaap te vallen, slapen is echt een van mijn sterkste talenten. :P
Maar ik denk dat een gemiddeld persoon 6uur na laten we zeggen 100mg 3-FPM prima zou kunnen slapen, 7uur wellicht voor slechte slapers / gevoelige personen. Sterk vermoeden dat je na 3-FPM relatief gezien zeer goed kunt slapen vergeleken met andere stimulaten.
Edit: Net 11uur lang diep geslapen.
Laatst bijgewerkt door Jmths op di maart 08, 2016 11:37 am, in totaal 1 keer bewerkt.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 568
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Testrun 3-FPM [40mg, T1:00 +30mg]

Berichtdoor djeemen » ma maart 07, 2016 11:28 pm

Bedankt voor de reactie. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. :)
Perspectief is alles.
djeemen
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 628
Geregistreerd: di apr 29, 2014 12:29 pm

Re: Testrun 3-FPM [40mg, T1:00 +30mg]

Berichtdoor Amvitamientje » ma maart 07, 2016 11:49 pm

Jmths schreef:
Heb je wel eens dex gebruikt? En lijken de effecten ook op die van dex?

Staat in de conclusie vermeld dat Dex mijn favoriete stimulant is! :) ik heb het een poosje op voorschrift gekregen maar is alweer een tijd geleden, ik ga overmorgen langs de huisarts nogmaals vragen om het op voorschrift te krijgen, of in ieder geval een second opinion.
Dexamfetamine voelt inderdaad ook zeer clean maar niet zo clean als 3-FPM, is wel een pak euforischer echter. Als ik een beetje fatsoenlijke dosering dexamfetamine neem heb ik achteraf vaak toch alsnog wel een dipje al is deze goed te overzien, al helemaal gezien de effecten die het geeft. Dex is wel een stukje heftiger/sterker (en meer pushy) qua effecten als 3-FPM.
Prefereer Dexamfetamine wel boven 3-FPM maar het zijn allebei toppers.

Ik heb nooit die euforie gevoeld van dex, maar dat ligt aan mijn medicatie (SSRI). Ik ga het eens proberen!

En huisartsen schrijven inderdaad liever geen dexamf uit, dit wordt gewoonlijk gedaan door een psychiater. Maar het komt wel voor!
Hans Teeuwen schreef:Belediging is voor sommige mensen ook gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen.
Avatar gebruiker
Amvitamientje
Moderator
Offline
 
Posts: 3919
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:32 am
Woonplaats: Kielce

Re: Testrun 3-FPM [40mg, T1:00 +30mg]

Berichtdoor Jmths » di maart 08, 2016 11:56 am

Ik heb nooit die euforie gevoeld van dex, maar dat ligt aan mijn medicatie (SSRI). Ik ga het eens proberen!

En huisartsen schrijven inderdaad liever geen dexamf uit, dit wordt gewoonlijk gedaan door een psychiater. Maar het komt wel voor!


Ah, ik heb het in het verleden door een huisarts voorgeschreven gekregen maar die had ik denk ik ook wel de benodigde opleiding hiervoor gevolgd.
Overmorgen ga ik inderdaad toevallig langs een psychiater en daar nogmaals vragen of ik dexamfetamine mag proberen. De vorige keer vertelde deze mij dat ik daarvoor langs een specialist moet wat ik eigenlijk niet zo goed begrijp.

Dexamfetamine is amfetamine met een rechtsdraaiend stereoisomeer, het grootste verschil is dat dex een hogere dopamine en een lagere noradrenaline affiniteit heeft.
Dit verschil is eigenlijk precies de reden waarom ik ethylfenidaat ook zoveel prettiger vindt dan methylfenidaat, het voelt veel relaxter en veel minder opgejaagd en ook de dip is aanzienlijk minder voor mijn gevoel.
Alleen die piperdine molecuul er aan even wegwerken en dan ben ik helemaal tevreden. :P
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 568
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner