Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Mag ik chillen in Afrika omdat ik een junk ben?

Voor alle verslavingen die niet in de 4 categorieën hierboven passen.

Mag ik chillen in Afrika omdat ik een junk ben?

Berichtdoor cojiro » do maart 29, 2018 3:56 am

Om maar af te trappen met de hamvraag: wat is dit dan, dit is toch te mooi om waar te zijn?
Verzekeringsvergoed in Afrika chillen vanwege je eigen discontrole en zwakke wil? Wat klopt hier niet?

En dan voor de mensen die het op kunnen brengen wat woordjes te lezen: ik heb een vrij brede drugsverslaving. Elke dag wel iets, stims, narcotica, hallucinogenen, zelfs een tijdje anti-depressiva toen die toevallig op mijn pad kwamen). Concreet gesproken zo'n beetje dagelijks wat biertjes, één of twee jointjes, wat peukjes, en ruw genomen om de dag een paar subtiele lijntjes speed. Daarbij toch wel wekelijks een dagje dat ik een cyclus écht hard doorhaal op speed. Aan de fissa, aan het schrijven (recreatief, ben godzijdank nog geen functioneel gebruiker al is sociaal functioneren natuurlijk ook gewoon functioneren), aan de seks of aan een écht goed filosofisch gesprek dan wel een nachtje van goede dialoog. Pilletjes zijn zeldzamer, ik kan zelfs vol trots zeggen me nog aan de drie maanden-regel te houden betreffende direct depo/sero-functionerende drugs. Een lichtelijk misplaatste trots natuurlijk, als ik met speed zo veel te ver ga. Maar goed, waar het op neerkomt: ik zoek elke dag wel iets om mijn staat van zijn op de één of andere manier te veranderen. En als er zich dan een dagje echt geen kansen aanbieden staat er nog altijd nog een potje bromazepam naast m'n bed.

Anyways, wil er vanaf. Checkte mijn hartslag laatst in echte ruststand, gewoon chill in mijn bed met een goed kalm neoklassiek albumpje op, sober als de dag dat ik geboren werd (ben je dan sober eigenlijk? Waarschijnlijk totaal niet... Iemand verloskundig geïnformeerd? /Offtopic). RHR van 101BPM. Ver boven het gezonde spectrum, als ik de eerste vijf Google-hits mag geloven. Imposant en overtuigend onderzoek met 3000 gesurveyeerden over 16 jaar gelezen en de cijfers zijn gewoon niet oké. Ik wil gewoon mijn kansen pakken, ook die kansen die zich op m'n zestigste aan gaan bieden. Maar die gaan zich slechts voordoen als ik tegen die tijd nog geen hartfaling heb gehad, natuurlijk, En daarom: kappen.

Maar hoe? Wederom die eerste vijf Google Hits. En dan kom je een pagina tegen als bovenstaande, met zo'n mooi eerste verkooppunt "door zorgverzekering vergoed". Nou, doe maar dan hoor, een radicale stap zetten richting een betere, gezondere, duurzamere leefstijl en gratis naar Afrika.

Is sowieso te mooi om waar te zijn, kan iemand me vertellen hoe precies? Ik ga er al uit van dat dingen als reiskosten niet vergoed worden, maar er zijn spotgoedkope vluchten naar Afrika en desnoods plak ik er nog een maandje reizen door omliggende gebieden aan vooraf, mocht de goedkoopste vlucht een paar honderd kilometer verderop en een paar weekjes eerder te vinden zijn. Ook totaal geen slechte zomeropvulling. Zijn er hoge verborgen kosten? Heerst er een heftig gedisciplineerde totalitair instituutssfeertje? Komt dit op je medisch dossier en kan dit in de toekomst voor enige problematiek zorgen? Iemand ervaring met dit soort plekken?

Duizend lobi voor elk inhoudelijk antwoord 8-)
Avatar gebruiker
cojiro
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 926
Geregistreerd: za jan 11, 2014 3:15 am
Woonplaats: Utrecht

Re: Mag ik chillen in Afrika omdat ik een junk ben?

Berichtdoor Reno010 » do maart 29, 2018 1:04 pm

Wat ik mij dan persoonlijk afvraag, heb je geen afleiding zoals werk?
Voormij is het gewoon in het weekend genieten en door de weeks geen stimulerende/hallucineerde middelen. Soms een paar biertjes door de weeks. Of kan jij het prima combineren met werk?
Reno010
Newbie
Offline
 
Posts: 22
Geregistreerd: di mei 17, 2016 10:59 am

Re: Mag ik chillen in Afrika omdat ik een junk ben?

Berichtdoor Jmths » vr maart 30, 2018 12:31 am

Klinkt wel een beetje als cliché roesverslaving, zullen waarschijnlijk wel meer mensen zich (in ieder geval tot bepaalde hoogte) in kunnen herkennen. Ik ga er eerlijk gezegd eerder vanuit dat je iets wel doet mocht iemand je vertellen dat het niet mag. Dat gezegd hebbende, wil jij graag naar Afrika ondanks dat je een junk bent?

Toen voor mij de stress toe nam en mijn roesverslaving een stijgende lijn aanhield en ik vervolgens crashte als een vliegtuig zonder vleugels ben ik vervolgens vrij vlot van Antwerpen naar het Drentse platteland afgedropen. Misschien is naast gebrek aan intrinsieke motivatie de voornaamste reden dat een verslaving in stand blijft dat mensen geen energie kunnen opbrengen om er verandering in te brengen. Voor mij was de rust die ik in Drenthe wel kon vinden noodzakelijk om weer nuchtere dagen te kunnen ervaren.

Als jij denkt dat Afrika jou de rust en context kan bieden om een constructieve verandering mogelijk te maken lijkt dit mij een prima keuze. Persoonlijk moet ik niet denken aan vakantie in een ver land wanneer ik me gesloopt voel. Mijn workaholic stiefmoeder daar in tegen wordt gek als ze niet om de zoveel maanden minstens een maand in het buitenland kan zitten. Ik kan het moeilijk inschatten voor jou of je jezelf er een plezier mee doet. Ik denk dat een 3de wereld land een stuk romantischer klinkt dan de realiteit doet schetsen, maar misschien loop ik ongegrond te zeiken.

Een tendens die ik wel vaker ervaar onder 'mede junks' is dat er enige fixatie op fysieke aspecten plaats vindt. Terwijl het cliché is dat psychische aspecten zich vaak eerder 'manifesteren'. Al zijn die twee factoren natuurlijk nauw verbonden. Maar wel relevant om mee te nemen denk ik, waar je ook naartoe gaat.

PS: Ik zou oppassen met de benzos, heeft wel hysterisch mietje met rondingen risico.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 626
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Mag ik chillen in Afrika omdat ik een junk ben?

Berichtdoor Drientje » ma apr 02, 2018 7:39 am

Ik krijg het gevoel dat een heel veel addertjes onder dit gras zitten. Verslaving wordt gewoon aan verdiend. En dit soort 'resorts' zijn ongetwijfeld naar aanleiding van dat programma bij RTL opgezet, en dat ze dat zo groot verkondigen geeft wel weer dat ze sensatie belust en geld belust zijn ipv honest to god iemand willen helpen. Dat de verzekering het vergoed is niet super bijzonder, wat mij opvalt is dat ze contracten hebben met heel veel verzekeraars. Ik zou dat willen checken bij de verzekeraars zelf. Komt dat uit je basispakket of moet je aanvullend verzekerd zijn?

Waar ik me wel vragen bij stel is hun werkwijze. De website vermeld helemaal niets over hun behandelmethoden. Scientology heeft ook afkickklinieken, daar zijn ze niet zachtzinnig. Bovendien is hersenspoeling en foutieve informatie verstrekking daar aan de orde van de dag. Dat is waar ik me zorgen over zou maken. Dat en dat je lekker ver weg zit. Als je inderdaad gehersenspoeld wordt, of door een of andere lijpo iets toegediend waar je lekker ontvankelijk van wordt, je hebt geen vangnet. Mama komt je denk ik niet even halen.

Als je niet zeker weet of het deugt kun je altijd recensies zoeken of navraag doen bij je verzekeraar wat hun ervaringen zijn met de instantie en of ze wel rechtmatig het logo op de website hebben staan.

Daarnaast weet ik niet hoe je in aanmerking zou moeten komen. Ook dat vermeld de website niet. Jij moet hen bellen maar dan? Ga je naar je huisarts? Heb je een doorverwijzing nodig? Is er alleen een telefonische intake? Hoe gaan ze controleren dat jij echt verslaafd bent en niet gewoon lekker naar Afrika wil? Komen ze je thuis checken, moet je bloed of pis afstaan? Dingen die ik graag van te voren zou willen weten.

En verder denk ik dat jij heel goed in staat bent om zelf met dingen te kappen. Je lijkt me geen dommerik. Je typt netjes, grammaticaal ben je ook sterk en je weet heel goed wat je aan het doen bent. Je weet ook donders goed dat een afkickkliniek niet zaligmakend is en dat je, hoewel met hulp, daar in Zuid Afrika ook aan de bak moet (als ze niet bonafide zijn en ze een serieus traject met je ingaan). Ik lees dat je nu ook aan het vluchten bent. Je wilt er niet zijn. Denk je dat dat met een afkickkliniek minder erg is om te kappen en om een psychologisch traject te doen, dan zelf hulp zoeken? Toegegeven, Zuid Afrika lijkt mij ook toffer om te zitten, maar afkicken en rehabiliteren blijft kut. Je zult jezelf onder ogen moeten komen en inzien dat waar je van wegloopt niet iets is wat je hier in NL achterlaat als je weggaat.

Hier of daar, kut is het. Beter trek je zelf die beerput open en begin met scheppen. En fuck man, I have been there. Old shit, new shit, emotional shit, broken shit, rewired shit, broken and again mended shit. It just kept on coming. Endless shit. Je bent echt aan het stront scheppen in je hoofd. Maar na een tijdje clean, en nadat je je ballen weer gevonden hebt voel je je echt beter. Lichter, alsof al die shit je kilo's zwaarder maakte.

Keuze is aan jou. Volgens mij kun je het zelf. Jij kan jezelf prima dezelfde vragen stellen als elke andere therapeut en als je dan ook nog eens eerlijk naar jezelf kunt zijn, is de grootste horde al genomen. Want inzien waarom je de dingen doet zoals je ze doet, en er vervolgens serieus iets mee willen doen, is de weg naar recovery. Niet je aanmelden bij een leuke vakantie met een beetje therapie.

Olifanten therapie. Tssss, fucking uitbuiters. Beetje olifanten gebruiken om verslaafden weer recht te trekken. Volgens mij is dat geen officiële therapie. :lol:
Avatar gebruiker
Drientje
Is zo slecht nog niet.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1784
Geregistreerd: di feb 22, 2011 9:36 am

Re: Mag ik chillen in Afrika omdat ik een junk ben?

Berichtdoor Drientje » ma apr 02, 2018 7:54 am

https://bekaruu.nl/

Deze website geeft antwoorden op veel vragen. Hier zie je ook duidelijker een behandel methode. Jouw website is alleen een soort reclame voor de verslaafden die het instant niet meer zien zitten.

Anyway, doe wat je wil. Je zult sowieso iets aan jezelf moeten gaan doen want zoals je nu leeft hou je het niet lang vol. Been there, done that. No T-shirt, no dvd. Just some hard and long shit shoveling.
Avatar gebruiker
Drientje
Is zo slecht nog niet.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1784
Geregistreerd: di feb 22, 2011 9:36 am


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Andere verslavingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner