Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Afkicken wiet

Voor alle verslavingsverhalen over wiet, alcohol, heroïne, GHB, benzo's ,...

Afkicken wiet

Berichtdoor stoner321 » ma apr 18, 2016 12:52 am

Hoi iedereen,

Aangezien ik veel opgestoken ben van andersmans verhalen, zal ik mijn verhaal hier ook er bij zetten.

Ik ben nu 18 jaar. Het begon allemaal toen ik 16 was, met die ene eerste joint met vrienden. Bij de eerste dacht ik al voor de grap "oh shit, dit ga ik vaker doen...." en jawel hoor, dit bleek dus ook echt zo te zijn. Eerst alleen met vrienden, heerlijk relaxed met wat te eten erbij. Heel eerlijk gezegd werd ik er toen alleen maar misselijk en ongemakkelijk van haha. Ik was ook degene die nooit iets at omdat ik misselijk was. Maar dat hadden zij niet door. Ik at sowieso heel weinig dus er was niks raars aan. Een paar maandjes om de 2-3 weken gerookt te hebben met vrienden vond ik het een slim plan om een vaporizer aan te schaffen. Mijn eerste grote fout. De vaporizer zorge ervoor dat ik thuis kon smoken zonder dat mijn ouders het merkte. Ik was toen 17, en kon nog niet alleen naar de coffeshop toe. Het roken was toen rond de 1x per 2-3 dagen, thuis. Ik had de smaak te pakken en wilde het wel wat vaker doen, wiet regelen ging toen nog via vrienden. Dus kwam ik op het geweldige plan om mijn broer's ID te gebruiken van 20 jaar oud. Als excuus zei ik dat ik een flesje alcohol wilde kopen. Ik leek nog niet eens 17, zeker geen 20, maar je kent de mensen in de coffeeshops, die geven geen fuck. Eenmaal toegang tot unlimited wiet ging het groots verkeerd. Ik begon dagelijks 1x te smoken met de vaporizer thuis, en dit ging snel al naar 3x daags toe. Ook steeds duurdere en sterkere wiet. Des te vaker je smoket, des te meer resistentie je krijgt. Ik kwam op het punt dat ik 4x per dag smokete omdat het anders niet hard genoeg insloeg.

Hier gekomen, werd ik steeds anti-socialer en ging het écht de verkeerde kant op. Ik werd depressief en alles ging om de wiet. Nou had ik het "gelukje" dat school me daarvoor ook vrij weinig deed, dus mijn schoolcijfers bleven ongeveer hetzelfde (redelijk dramatisch). Wel begon ik steeds minder op te letten in de klas en zat ik vaak stoned in de les. Tussenuurtje? Smoken. Later dan 10 uur op school? Kwam ik met mijn stonede kop de klas in gewandeld. Alleen als ik vroeg op moest en school had was ik niet stoned. Mijn hele wereld draaide om stoned worden, voor de rest had ik niks meer en boeide me niks meer. Het was niet smoken voor de fun, het was smoken om mijn gevoelens en kutleven te vergeten. Nadat dat ongeveer zo een jaartje door is gegaan, had ik er genoeg van. Ik was "van plan" om te stoppen, maar je weet hoe dat gaat. Van plan om te stoppen betekent dat je er over na denkt, niet dat je het doet. Paar maanden later was het eindelijk zo ver, ik was vastbesloten om het leven zonder wiet door te zetten. Als ik je één tip geef om te stoppen: Geen wiet in huis halen. Wat je hebt, rook je op. Dus na vele pogingen om niet naar de coffeeshop te gaan, was mijn wiet eindelijk op en had ik de vastberadenheid om niks meer te halen. 2 Weken ben ik clean gebleven, en toen dacht ik "Hey, ik heb nog nooit wiet gegeten. Misschien is dat iets leuks om te proberen als beloning dat ik 2 weken clean ben?". Juist..... Wiet in huis, ging ik weer. Had 4 gram gehaald, 0.6 gram had ik na 3 dagen over om te eten(moest wachten tot mijn ouders weg waren om het recept te maken). Dit sloeg nauwelijks in omdat ik zo veel resistentie had dus vaporizen was aantrekkelijker. Was het op, nog meer bijgehaald. Toen dat op was, ben ik weer gestopt. Ik wilde stoppen en dat ging ik doen ook. Dus hier ben ik nu, ongeveer 2 weken na dat punt, 2 weken weer clean.

Achteraf was dit hele gebeuren 1 hele grote fout. Ik ben veel contacten (vrienden) er door kwijt geraakt. Door het smoken kon me niks meer schelen en op school heb je veel groepsopdrachten. School kon de pot op, dus naaide ik mijn vrienden in deze groepsopdrachten ook door niks te doen. Dat samen met het feit dat je vrienden weten dat je veel rookt, dan ben je ze meteen kwijt. En natuurlijk vind niemand het leuk om met een levensdepressieve stoner om te gaan. Ik heb ook een paar keer nagedacht over zelfmoord, maar de enige reden dat ik dit niet heb gedaan was omdat ik het mijn familie niet aan kon doen.

Ook heeft het een grote impact gehad op mijn geheugen. Ik moet soms lang nadenken om op bepaalde woorden te komen, het is alsof mijn geheugen helemaal door de war is. Ik heb vaak pauses tussenin mijn zin om na te denken over woorden of wat ik wil zeggen. Korte termijn geheugen heb ik bijna niet meer, ik vergeet erg veel. Nu ik 2 weken clean ben is het iets beter hiermee, maar het is zeker niet wat het ooit is geweest. Leren gaat veel en veel moeilijker, ik lees het en dan vergeet ik het weer. Alsof ik nog steeds stoned ben.

Na zo'n ervaring te hebben gehad, is het toch waar wat de mensen zeggen. Nooit aan beginnen, voor je het weet doe je het dagelijks en krijg je er grote problemen van.... Mijn hele leven is over hoop gehaald door de wiet en ik heb er best een flinke depressie aan over gehouden. Nu nog steeds. Door het sporten is dat minder geworden en heb ik meer lol in het leven, maar op sociaal vlak ben ik nooit sterk geweest, en door de verslaving is dit nog erger geworden. Vrienden maken gaat voor mij supermoeilijk, zeker omdat ik nu mijn HAVO afmaak op het VAVO (volwassenonderwijs) en dit niet echt een school is. Het is meer je komt naar de lessen, volgt deze en gaat weer weg. Ik volg maar 3 vakken dus heel veel contacten kan ik hier niet maken.

Ik heb het nog nooit aan iemand verteld, er is 1 vriend die weet dat ik veel smokete maar die zie ik nauwelijks meer. Door het smoken zijn er wat rare dingen gebeurd en dit is moeilijk om te overkomen. Mijn ouders weten er niks van af, terwijl ik 1.5 jaar lang 5x dagelijks gesmoket heb onder hun dak. Ik ben het momenteel ook niet van plan om aan ze te vertellen, ze zijn een paar maanden geleden gescheiden en ik zou bij god niet weten hoe ik het zou moeten brengen. Ik denk dat ze alleen maar boos/teleurgesteld zullen zijn. Voor de rest weet niemand het, alleen ik.

Sinds 4 maanden ben ik bezig met intensieve krachttraining en conditietraining. Dit is echt hét ding wat mij gemotiveerd heeft om te stoppen met smoken. Ik probeer nu om een gezonde levensstijl te hebben en dit lukt goed. Dagelijks sporten, veel vitaminen en mineralen en goed eten.

Wel heb ik nog steeds elke nacht nachtmerries en kan ik niet goed slapen. Soms een vreselijk verlangen naar een jointje en om naar de coffeeshop te gaan. Als je gewend bent aan 5x per dag sterke wiet, is het écht moeilijk om af te kicken. En geen pretje.

Als je van jezelf weet dat je gevoelig bent voor verslaving, gewoon niet aan beginnen..... Ik wist dit van tevoren ook, maarja die paar jointjes die ik leuk opgerookt heb met mijn vrienden om het te proberen waren voor mij al genoeg.

Mijn afkickverschijnselen:
- Slapeloosheid/niet in slaap kunnen vallen
- Elke nacht nachtmerries die ik kan herinneren als ik wakker word en ik word 's nachts 3x wakker
- Veel zweten, vaak in zweetaanvallen. Erg irritant.
- Paniekaanvallen: vooral in ruimtes waar ik weet dat ik er niet weg kan. Bijvoorbeeld de trein. Geloof me, dit is geen pretje. Komt vaak gepaard met misselijkheid.
- De eerste dagen van clean worden geen eetlust, na 1 week was dit weg
stoner321
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: ma apr 18, 2016 12:51 am

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor FRESH » ma apr 18, 2016 10:00 am

Best een heftig verhaal. Ik herken er een aantal dingen in van een vriendin van mij, die heeft dit ook gehad. Maar die is zo vaak gestopt, ook voor langere tijd, maar viel toch altijd uiteindelijk weer terug. Ze is zelfs bij zo'n kliniek geweest op allerlei gesprekken, dit hielp behoorlijk goed, maar niet goed genoeg.
Uiteindelijk moet je het zelf écht 100% willen en achter je keuze staan. Doe je dat, dan kun je er vanaf komen, maar het kost onwijs veel kracht, doorzettingsvermogen en ellende.
De nachtmerries en angstaanvallen hoorde ik haar ook vaak over, uiteindelijk wordt dit wel minder en gaat het op een gegeven moment ook echt over, maar dit kan best een half jaar duren.

Knap van je dat het nu al 2 weken lukt, ik denk dat de eerste weken echt het moeilijkst zijn want je gaat van 5x per dag naar nul. Je lichaam zal flink (blijven) protesteren. Misschien helpt het om hier af en toe wat schrijven, dan doen er wel meer. Jij kan blijkbaar bij niemand terecht, en ik denk dat je het wel kwijt moet. Dus hier is een optie, maar de eerste stappen zijn gezet, nu volhouden :-)
FRESH
Offline
 

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor Wietsmoker » ma apr 18, 2016 10:42 am

Als je je perikelen kunt delen scheelt het echt al heel wat. Bovendien hoef je dan niet meer te liegen tegen degene bij wie je het kwijt wilt.

Ik sluit me aan bij FRESH, de eerste weken zijn de zwaarste. Alleen je lichaam is niet het probleem dan, maar de schreeuwende receptoren in je hoofd. Oftewel : je zal vaak genoeg willen halen. Probeer dat je wat te doen hebt dan.


Verder wens ik je alle sterkte, dit moet je misschien wel uit je tenen halen.
Meer dan 2 joints verder...

Ook onbegrijpelijk maar nu ben ik tenminste 2 joints verder.
Avatar gebruiker
Wietsmoker
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2680
Geregistreerd: zo apr 24, 2011 7:21 pm
Woonplaats: Flavour Country

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor stoner321 » ma apr 18, 2016 3:30 pm

Lichamelijk valt het inderdaad best mee. Het gevecht is vooral mentaal. Als je er op ingesteld staat om 5x daags een sterk wietje te roken en je gaat naar niks dan zijn de eerste paar dagen echt een hel. Je verveelt je, je weet niet wat je moet doen en je haat jezelf omdat je te veel rookt, maar wil tegelijkertijd het vergeten en weer beginnen met roken. Er zijn veel situaties geweest in de eerste paar dagen waar ik gewoon levenloos in mijn bed lag omdat ik echt niet meer wist wat ik moest doen en nergens meer zin in had.

Ik heb dit topic gister om 1 uur 's nachts aangemaakt en heb het snel geschreven. Er zijn best wel wat dingen die ik er niet bij heb gezet, maar het was al zo'n lang verhaal :grin: . Het vreet bijvoorbeeld ook al je geld op. Op je 17e jaar zonder bijbaantje heb je al niet zo veel te besteden.

Twee belangrijke ontwenningsverschijnselen die ik ben vergeten te posten zijn hartkloppingen en pijn in de hartstreek. Hartkloppingen gaan vaak samen met misselijkheid en de paniek. Pijn in de hartstreek heb ik eigenlijk dagelijks wel last van. Niet heel erg, maar wel dat je je gaat afvragen of het wel allemaal wel goed gaat. Dit had ik overigens ook al toen ik nog veel rookte. Maarja... Depressie, veel smoken, ik had er eigenlijk wel vrede mee als mijn hart er mee op zou houden.... Best een trieste gedachte, maar het was de waarheid.

Het was ook best heftig toen ik het gisternacht om 3 uur snachts (1-2 uur nadat ik het had gepost) het allemaal nog doorlas. Dan begin je toch te denken over hoe het had kunnen zijn als je dat eerste jointje nooit had opgerookt. Heel eerlijk gezegd wel even een traantje weg gepinkt. Wat mis ik het zeg, geen emoties meer als je stoned bent. Alleen nog een grote smile op je stonede face.
Maar in the end schiet je er niks mee op. Hoewel ik er nog steeds vreselijke trek naar heb soms(dit vermindert met de dag), denk ik dat ik er nu wel klaar mee ben. Het heeft lang genoeg geduurd. En ik heb zeker geen zin om nog een keer de eerste paar dagen van ontwenning door te gaan. Dan verdrietig, dan boos, je emoties schieten alle kanten op.
stoner321
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: ma apr 18, 2016 12:51 am

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor Wietsmoker » ma apr 18, 2016 3:41 pm

Jou ontwenning lijkt mij inderdaad best heftig. Heftiger dan ik het ken. Kijk vooral uit, ja.

Veel succes met komende tijd!
Meer dan 2 joints verder...

Ook onbegrijpelijk maar nu ben ik tenminste 2 joints verder.
Avatar gebruiker
Wietsmoker
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2680
Geregistreerd: zo apr 24, 2011 7:21 pm
Woonplaats: Flavour Country

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor Partypipo » ma apr 18, 2016 4:32 pm

Als je depressief bent en zelfmoord gedachten hebt dan zou ik adviseren om professionele hulp te zoeken hiervoor. Stoppen met een verslaving die je gebruikt om je niet meer kut te voelen is heel erg moeilijk als je je daarna weer kut voelt en daar niet aan werkt.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor stoner321 » ma apr 18, 2016 5:12 pm

Zelfmoord gedachten zijn destijds in me opgekomen. Het leven was in mijn ogen niks meer waard. Maar ik zou het mijn familie echt niet aan kunnen doen, dit is toch echt de enige reden dat ik er destijs geen werk van heb gemaakt. Ik had zelfs al research gedaan over de makkelijkste manier... Koolstofmonoxide.

Maar die fase ben ik nu gelukkig voorbij. Depressief ben ik soms nog, dit komt met vlagen. Soms voel ik me een avondje flink kut maar daarna gaat het wel weer. Het sporten helpt hierbij. Vooral krachttraining.
stoner321
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: ma apr 18, 2016 12:51 am

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor Vinnie » ma apr 18, 2016 6:58 pm

Nep-stoner

Grapje pik, vooral zo doorgaan
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor FranX » ma apr 18, 2016 7:05 pm

I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor stoner321 » di apr 19, 2016 1:06 am

Thanks allemaal voor de aardige boodschappen :]
Helpt toch wel om het hier kwijt te kunnen. Voelt als een stukje afsluiting van een niet zo mooi hoofdstuk in mijn leven, moet zeggen dat ik er wel van genoten heb op sommige momenten maarja, 't is natuurlijk geen goede manier om je leven door te gaan. Het gaat met de dag beter! Nu ervoor zorgen dat ik niet terug val.

Was het maar nep, vinnie ;). Dat zou nog is mooi zijn
stoner321
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: ma apr 18, 2016 12:51 am

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor Bunnie » di apr 19, 2016 10:16 am

Wietsmoker schreef:Jou ontwenning lijkt mij inderdaad best heftig. Heftiger dan ik het ken. Kijk vooral uit, ja.

Veel succes met komende tijd!


ja het leek mijn ook flink heftig de ontwenning,
5 x sterke wiet op een dag is niet niks,
misschien dat je je zelf een beetje aansteld wat betreft bepaalde gevoelens en gedachtes.
jij maakt of breekt een verslaving met je gedachtes.
denk goede gedachtes om een goede invloed op jezelf te geven.
ik lach met de duivel, https://www.youtube.com/watch?v=0gUoTOzl09k

maar van jesus krijg ik elke dag een nieuwe kans om goed te denken en geen drugs meer te doen.
nieuwe dag , nieuwe kansen, nieuwe gedachtes,.
5 keer sterke wiet op een dag, is ook wel veel dan is het logisch toch dat je halfgek word zonder wiet. ik ga dan ook halfgek worden, dan denk ik dat de hele dag verknoeid is zonder wiet,dan ben sago = chagrijnig, maarja dat is de keuze van de verkeerde gedachtes en gevoelens.
je kunt net zo goed en makkelijk anders denken, bijvoorbeeld denk dat je zonder wiet een veel mooiere en betere dag heb dan ooit,
Control you're Mind
No Mindcontrol
je bent beter als ooit tevoren dankzij je verslaving, je verslaving is de les waardoor je meer leerd en beter gaat leven en denken.
Remember there are no mistakes, only lessons. Love yourself, trust your choices, and everything is possible
Transhumanism,CIA’s MK-Ultra program and their totalitarian dream of creating Huxley’s Brave New World, a dystopia where we will be deluded into loving our servitude through psychedelic drugs and mindless sex.
Avatar gebruiker
Bunnie
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 121
Geregistreerd: za mei 05, 2012 5:26 pm

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor stoner321 » di apr 19, 2016 12:37 pm

@Bunnie,

Mooi voor jou dat jij het licht hebt gevonden in jezus en dat dit jou kan helpen om te stoppen. Maar dat geld voor lang niet iedereen, including me. Ik ben een atheist en dit bericht komt een beetje over als zo'n priester die de deuren langs gaat om mensen te overtuigen van zijn geloof.

Als je een verslaving hebt, heb je je gedachte dus niet in de hand. Je "aanstellen" vind ik wel heel raar dat je dat zegt. Als ik dat zo ervaar dan zit dat dus zo in mijn hoofd. Met een zware depressie kun je echt niet om de dag wisselen van "ik wil dood" naar "hey wat is het leven toch mooi".

"Je kunt net zo makkelijk anders denken" dat kan dus niet... Dit is een proces en dat proces is lang en moeilijk voor de meeste mensen.

edit: nog zon irritant ontwenningsding, ik word heel snel geirriteerd. Heb een beetje boos gereageerd op je bericht, mijn excuses. :blowkiss:

Ik snap de boodschap van je bericht wel, en het is een goede boodschap. Alleen de manier waarop je hem brengt vond ik een beetje vreemd :grin:
stoner321
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: ma apr 18, 2016 12:51 am

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor Bunnie » di apr 19, 2016 4:35 pm

stoner321 schreef:@Bunnie,

Mooi voor jou dat jij het licht hebt gevonden in jezus en dat dit jou kan helpen om te stoppen. Maar dat geld voor lang niet iedereen, including me. Ik ben een atheist en dit bericht komt een beetje over als zo'n priester die de deuren langs gaat om mensen te overtuigen van zijn geloof.

Als je een verslaving hebt, heb je je gedachte dus niet in de hand. Je "aanstellen" vind ik wel heel raar dat je dat zegt. Als ik dat zo ervaar dan zit dat dus zo in mijn hoofd. Met een zware depressie kun je echt niet om de dag wisselen van "ik wil dood" naar "hey wat is het leven toch mooi".

"Je kunt net zo makkelijk anders denken" dat kan dus niet... Dit is een proces en dat proces is lang en moeilijk voor de meeste mensen.

I don't mean to flame, maar hier moet ik me toch wel een beetje inhouden om dat niet te doen.


you're in the MindMatrix,,ik heb het over gedachtes , hoe te denken en gebruik jesus dan als goed voorbeeld als soort van metafoor,, geloof gewoon in je eigen goede gedachtes,
het is niet van jesus krijg je elke dag een nieuwe kans, je geeft jezelf een nieuwe kans met goede gedachtes,
zware depressie :conf: ok, misschien dat je ooit is een keer de oneindige liefde van de buddha(je ziel) ervaard door te mediteren of mantra's te zingen of door een trip.
als jij verteld dat je depressief ben heb ik daarvoor respect, ik vind dat echt niet leuk voor je, en ik hoop dat je depressie gauw als sneeuw door de zon smelt.
je bent zelf je eigen zon.
of je heb te weinig serotonine of magnesium tekort ofzoiets waardoor je echt depri ben.
atheist ok 8-) maar je heb toch een ziel?
beschouw alles wat ik vertel maar als onzin want ik leef net zo veel in de MindMatrix al jij en alle anderen, Ergens daar is je ziel zonder denken, zonder tijd, met oneindige en pure liefde.
ben je dat vergeten? de herinnering van je ziel, Onze ego is zo groot dat wij onbewust zijn van onze ziel,
een depressie is misschien wel gewoon onze ego
Can Ego drive Depression? Ego ties to Religion, Agnostic VS. Atheist
https://www.youtube.com/watch?v=DJQnrAPmweY
Anxiety and Depression: The Masks of the Ego
http://www.mindfulness-meditation-techn ... ssion.html
https://encrypted.google.com/#q=ego+depressie
ik heb geen gelijk,ik weet niks en alles wat ik type is onzin,
nogmaals respect voor je depressie, ik vind dat niet leuk, ik wil niet dat je depressief gaat doen.
jij weet hoe je depressie is, en hoe je depressie weggaat, ik weet dat niet, ik ben gewoon dom en heb geen ervaring in depressie, ik denk gewoon:::::, nou ja dan denk je toch gewoon weer goede gedachtes maar zo simpel is het niet zeg jij. (ok Respect dan daarvoor dat je het dus niet zo makkelijk vind om van een depressie af te komen door anders te gaan denken.
I don't mean to flame, maar hier moet ik me toch wel een beetje inhouden om dat niet te doen.

please: flame on , niet inhouden
you need a flame to melt the ice and the snow.
Flame on , laat de sneeuw- en ijsdepressie smelten met je flame.
ik heb genoeg van al dit getype: bye! bye! and :wave: ---Good Luck
:wave: :wave: :wave: :wave:

stoner321 schreef:@Bunnie,

Mooi voor jou dat jij het licht hebt gevonden in jezus en dat dit jou kan helpen om te stoppen. Maar dat geld voor lang niet iedereen, including me. Ik ben een atheist en dit bericht komt een beetje over als zo'n priester die de deuren langs gaat om mensen te overtuigen van zijn geloof.

Als je een verslaving hebt, heb je je gedachte dus niet in de hand. Je "aanstellen" vind ik wel heel raar dat je dat zegt. Als ik dat zo ervaar dan zit dat dus zo in mijn hoofd. Met een zware depressie kun je echt niet om de dag wisselen van "ik wil dood" naar "hey wat is het leven toch mooi".

"Je kunt net zo makkelijk anders denken" dat kan dus niet... Dit is een proces en dat proces is lang en moeilijk voor de meeste mensen.

edit: nog zon irritant ontwenningsding, ik word heel snel geirriteerd. Heb een beetje boos gereageerd op je bericht, mijn excuses. :blowkiss:

Ik snap de boodschap van je bericht wel, en het is een goede boodschap. Alleen de manier waarop je hem brengt vond ik een beetje vreemd :grin:
Transhumanism,CIA’s MK-Ultra program and their totalitarian dream of creating Huxley’s Brave New World, a dystopia where we will be deluded into loving our servitude through psychedelic drugs and mindless sex.
Avatar gebruiker
Bunnie
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 121
Geregistreerd: za mei 05, 2012 5:26 pm

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor stoner321 » wo apr 20, 2016 1:56 am

Bunnie,

Je zegt eigenlijk heel veel goede en slimme dingen maar het staat er een beetje chaotisch. Je hebt me in ieder geval wel wat gegeven om over na te denken ;)
Thx voor je posts
stoner321
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: ma apr 18, 2016 12:51 am

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor TechnoT » ma jun 06, 2016 9:45 pm

Heey Stoner321,

Superheftig verhaal om te lezen! Vind het gigantisch knap hoe je het verwoord hebt. Moet niet makkelijk geweest zijn... Complimenten voor de ballen die je toont om dit te posten :hulde:

Ook heel goed dat je een soort van vervangende activiteit hebt voor je wietgebruik, namelijk het sporten. Ook nog eens twee vliegen in één klap, omdat je er ook opgewekter door wordt :)

Echter, denk ik op te merken dat je jezelf nogal de schuld geeft van je verslaving. Dat is alleen niet helemaal rechtvaardig! Vooral op die leeftijd waarop je begonnen bent (16 jaar) is je brein nog volop in ontwikkeling, namelijk:
Je emotiecentra zijn overactief (waardoor drugs daadwerkelijk "lekkerder" en belonender aanvoelen dan op latere leeftijd) terwijl je centra voor gedragscontrole (verantwoordelijk voor het weerstaan van snelle bevrediging voor beloningen op langere termijn) juist nog "work in progress" zijn en hierdoor totaal buiten werking zijn.

Beetje ingewikkelde verklaring wellicht, maar ik hoop dat je jezelf hierdoor niet volledig verantwoordelijk stelt voor je gedrag, het heeft namelijk ook te maken met de ontwikkeling van je hersenen op die leeftijd. Hopelijk is het een lichtpuntje, dat het niet een 'domme fout' van je is, maar simpelweg een vervelende timing van risicovol gedrag.

Heel veel sterkte met het afkicken! En ik sluit me verder aan bij Partypipo: wanneer je met regelmaat zulke gedachten en stemmingsbuien ervaart, is het slim om te praten met je huisarts. Daar hoef je je echt niet voor te schamen, de huisarts is er om jou te helpen en die kan hulp inschakelen die het afkickproces heel wat kan vergemakkelijken. Overigens hoef je ook niet bang te zijn dat hierdoor je ouders erachter komen, wanneer je volwassen bent is de informatie die je met de arts en andere zorgverleners bespreekt vertrouwelijk. Ze mogen het niet zomaar aan je ouders melden.

Ik denk persoonlijk dat je hier echt veel baat bij kan hebben!

Nogmaals, heel veel succes!

meer info:
Spoiler! :
Cognitive control, associated with the prefrontal cortex, is responsible for resisting temptations in favor of long-term goals. For an adolescent, that might mean resisting hanging out with a cute boy in favor of doing her homework. While the prefrontal cortex develops, a teen’s cognitive control is challenged by competing appetitive cues of the subcortical brain. (Casey, Jones, 2010) Though adults vary in cognitive control, research shows adolescents are particularly vulnerable to stopping goal-directed behavior to seek something more immediately gratifying, whether that be a glass of beer, a sexual encounter or dissociative fantasies about a potential lover.

People have known for a long time that adolescents are prone to risky behavior and experimentation with addictive substances. Recent research has found neurobiological reasons why. In a study comparing responses of adolescent and adult rats to rewards, researchers found adolescent rats show increased activation in the ventral striatum, a part of the striatum. The ventral striatum is part of what neuroscientists call the reward circuitry, a collection of neural structures involved in reinforcement. The ventral striatum affects how excited or favorable a person feels for a reward. And it affects how willing she is to take risks to attain the reward. Since adolescent brains are more excited by possible rewards and are also still developing cognitive control, they are vulnerable to developing addictive behaviors.

Addictive substances, such as cocaine or alcohol, are known to have reinforcing properties, which is why they are addictive. These substances affect the transmission of dopamine, a neurotransmitter, sometimes called a "pleasure chemical." Dopamine is essential to the reward circuitry. Found in the striatum, dopamine motivates people to continue certain behaviors by causing a feeling of intense enjoyment with activity. For adolescents, use of addictive substances can intensify an already more active ventral striatum. (Casey, Jones, 2010) If adolescents are prone to addiction to dopamine-increasing substances, they may also be attracted to experiences that increased dopamine, such as exercising, playing video games or falling in love.

Bron: https://www.psychologytoday.com/blog/th ... -addiction
Did: wiet (cake, joint), xtc, amfetamine, truffels, methylfenidaat, lachgas, cocaine, poppers, salvia, paddo's, ketamine, 2C-B,
Avatar gebruiker
TechnoT
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 45
Geregistreerd: za jan 18, 2014 6:46 pm
Woonplaats: Eindhoven

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor Eensnooitmeer » vr okt 14, 2016 12:59 am

Na 25 jaar blowen kan ik je melden dat het allemaal best meevalt haha, serieus. Stoppen is redelijk eenvoudig nu voor mij. Maar ik ben nog steeds van mening dat smoken je ook op een bepaalde manier helpt bij je denkvermogen, ook al denken mensen die het niet doen er vaak en graag anders over. De tabak vind ik wel enig probleem.
Tips die ik je kan geven zijn vooral sporten en even afleiding zoeken de eerste dagen. Valeriaan zou kunnen helpen bij het slapen, maar gebruik het niet te lang.
Eensnooitmeer
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 40
Geregistreerd: vr aug 12, 2016 1:07 am

Re: Afkicken wiet

Berichtdoor Exceptional » za okt 15, 2016 10:38 pm

Eensnooitmeer schreef:Maar ik ben nog steeds van mening dat smoken je ook op een bepaalde manier helpt bij je denkvermogen,(...)

Om ervanaf te komen, bedoel je?
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner