Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Benzo's / van de benzo's afkomen

Voor alle verslavingsverhalen over wiet, alcohol, heroïne, GHB, benzo's ,...

Benzo's / van de benzo's afkomen

Berichtdoor Basshoven » zo feb 17, 2013 1:18 am

Goeiedag allemaal, bij deze de laatste update in mijn "benzo-detox log".

Ik ben eindelijk van m'n voortslepende benzo-afhankelijkheid af en dat met relatieve gemakkelijkheid. :woeh:

Ik heb mijn oorspronkelijke eerste post in dit topic gewist om in de plaats een goed overzicht te geven van hoe het me gegaan is en wat ik anderen mee zou geven, zodat mensen die ermee willen stoppen er misschien ook nog iets aan hebben door te weten wat ze enigszins kunnen verwachten of hoe je het misschien het beste aan kunt pakken. :)

Uitleg van het probleem: mijn verslaving had de vorm van wekelijks gebruik. Hierbij slikte ik naar het einde toe 1, soms 2 keer per week 10x diazepam 10mg (10 in een keer dus). Ik combineerde nooit omdat ik dan paranoïde gedachten kreeg betreffende ademhalingsstilstand.

Omdat ik niet dagelijks gebruikte was ik onder de impressie dat ik niet verslaafd was (ik had immers geen afkickverschijnselen als ik het een dag niet deed). Ik was in eerste instantie begonnen met nemen om een paniekstoornis te behandelen. Wanneer ik dan een week geen diazepam geslikt had, begon ik me weer raar te voelen in m'n hoofd (angststoornisproblematiek) en dan nam ik er weer een stuk of tien, dan waren de klachten weg.

Het verraderlijke van een benzo-verslaving: als ik erop terugkijk was het grootste probleem van de verslaving het herkennen ervan. Als je, zoals ik, de pillen bent beginnen gebruiken om angststoornissen tegen te gaan, dan is het erg moeilijk om het ontwenningsverschijnsel te onderscheiden van de klacht waarvoor je het in eerste instantie bent gaan gebruiken. In retrospect kan ik zeggen dat ik veel langer verslaafd ben geweest dan ik ooit wist, en dat ik veel minder lang "ziek" ben geweest dan ik ooit dacht.

Wanneer ik een week geen pillen had geslikt kreeg ik weer last van "angststoornisproblematiek", zoals ik hierboven al zei. In werkelijkheid waren deze "angststoornissen" ontwenningsverschijnselen, terwijl ik dacht dat het een werkelijke kwaal was waar ik medicijnen voor moest slikken. Ik was dus al lang beter, maar ik dacht dat ik ziek was omdat de ontwenning gelijk was aan de kwaal. In de impressie dat ik ziek was slikte ik pillen, mijn tolerantie steeg, en uiteindelijk zat ik aan absurde dosissen zoals de 10 in een keer waar ik het over heb. Om dan uiteindelijk ook te gaan slikken op dagen waarop ik me goed voelde (2x in de week).

Op een dag besloot ik ermee te kappen - cold turkey - en toen viel het me op dat ik weer "ziek" werd. Toen kwam ik erachter, na wat research, dat er geen sprake meer was van ziekte maar van verslaving. Dat was een beangstigende opluchting.

Ermee stoppen: eerst heb ik geprobeerd cold-turkey te stoppen. Als ik terugkijk op de verschrikking van die ervaring - die door sommige chronische gebruikers als erger dan een heroïne-afkick beschreven wordt, alhoewel daar de meningen over kunnen verschillen - moet ik toch tegen iedereen die cold-turkey wil stoppen ten zeerste zeggen: doe het niet zo. Als je langdurig hebt gebruikt loop je het risico dat je je lichaam een dermate grote shock aanbrengt dat je aanzienlijk meer kans hebt op het protracted-withdrawal-syndrome dan wanneer je de dosis zeer gelijkelijk reduceert tot 0.

(protracted-withdrawal-syndrome houdt dan in dat, ook nadat de stof goed en wel uit je lichaam is en je eigenlijk "beter" zou moeten zijn, bepaalde ontwenningsverschijnselen zich nog maanden tot jaren kunnen voortslepen. Vb.: maandenlange insomnia waarbij mensen opnieuw moeten leren slapen, etc.)

Afgezien daarvan maak je het jezelf ook gewoon veel, veel moeilijker dan het zou moeten zijn en dat is nergens voor nodig. Hoe moeilijker je het jezelf maakt, hoe hoger het risico dat je terugvalt en dat maakt moedeloos.

Afbouwschema: toen ik merkte dat het me niet zou lukken om er cold-turkey vanaf te komen, en dat dat ook nog eens een maandenlange struggle met aanhoudende ontwenningsverschijnselen met zich mee kan brengen, heb ik me wat ingelezen om tot de beslissing te komen dat een geleidelijke dosisreductie de beste optie was. Het is niet zo'n shock voor je lichaam en je geest: langzaam maar zeker verdwijnt de benzo uit je bloed en je hersenen krijgen meer dan genoeg tijd om zich rustig aan te passen.

Overschakeling op langwerkende benzo: voor een geleidelijke dosisreductie is het voor iedereen aan te raden om eerst over te schakelen op een langwerkende benzo zoals diazepam. Reden hiervoor is dat diazepam zeer geleidelijk je lichaam verlaat en het afkick-proces hierdoor gemakkelijker wordt, evenals het doseren. Voor de overschakeling naar een langwerkende benzo moet je de dosis van je huidige benzo omzetten naar het equivalent ervan in diazepam. Er zijn genoeg potency-charts te vinden, eentje kun je hier vinden.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_benzodiazepines

Verschillende afbouwschema's: op de volgende pagina vind je zeer behulpzame links naar verschillende afbouwschema's voor verschillende typen benzo's. Je kiest zelf welke het beste bij jou huidige vorm van gebruik aansluit en past ze enigszins aan al naargelang het beter in je plaatje past: http://www.benzo.org.uk/manual/bzsched.htm

Hoe je je schema ook opstelt, wat mij betreft is het belangrijkste dat je altijd zorgt dat je vooruit blijft gaan, en als dat niet mogelijk lijkt kun je altijd even stilstaan, maar nooit achteruit gaan. M.a.w.: als de dosisreductie moeilijk valt, hou je huidige dosis dan nog maximum een weekje aan, vooraleer je er weer een beetje afhaalt, maar wat je ook doet: ga niet terug naar je vorige dosis.

Geen alcohol: het tot je nemen van alcohol, ghb, vliegenzwammen en andere middelen die direct inwerken op je GABA-receptoren is strikt verboden omdat dit ook de gebieden zijn waar benzo's actief zijn. Het gebruiken van die middelen versterkt de ontwenningssymptomen en je maakt het jezelf heel wat lastiger. Ik heb in het begin die fout gemaakt, ik had me nog niet goed ingelezen, en 2 glazen wijn hebben me een volle week volstrekt depressief, suïcidaal en apathisch doen voelen. Dit terwijl het eigenlijk erg goed ging voordat ik het gedronken had. Niet doen dus.
Ik moet ook wel zeggen dat de onthouding van alcohol die zo'n benzo-detox vereist als je de regeltjes wil opvolgen een van de minder leuke kanten is. Ik miste mn stoli'tje op z'n tijd en nu nog steeds, want ook voor maanden nadat de ontwenning achter de rug is mag je dergelijke middelen niet aanraken.

geen stimulanten: alhoewel (de meeste) stimulanten dan geen (directe) GABA-interactie hebben, werken ze stimulerend (...). Dit kan ervoor zorgen dat je jezelf nerveus, geagiteerd of angstig gaat voelen omdat die gevoelens toch al een beetje sluimerend aanwezig zijn door je benzo-reductie. Je bent dus gevoeliger voor die neveneffecten. Het beste vermijd je deze middelen en wacht je ermee tot je klaar bent met je kuur.

Voor een handig overzicht van welke middelen een positieve of juist een negatieve uitwerking hebben wanneer je probeert te stoppen met benzo's kun je ook hier eens kijken: http://www.bcnc.org.uk/drugs.html

Zeer goed hulpmiddeltje: over het algemeen is het afbouwen een vrij pijnloos proces. Maar af en toe kun je het toch moeilijk krijgen. Ik had dit vooral in de eerste maanden. Dan heb ik het vnl. over sporadische depressieve gevoelens, gedachten die je niet kunt plaatsen waaronder suïcidale gedachten, manisch gedrag, nervositeit en de neiging om jezelf wat te isoleren (niet naar buiten willen). Dit waren dan bij mij de voornaamste, kan zijn dat bij andere mensen andere dingen optreden daar kan ik me niet over uitspreken.

In elk geval moet ik zeggen dat meer dan eens Kratom mijn dag weer helemaal heeft goed gemaakt.

Kratom is natuurlijk gedeeltelijk een stimulant, daarom is het wel belangrijk om de meest relaxte strain te kopen die er is. (voor mij red borneo, red sumatra, en maeng da)
Natuurlijk niet dagelijks gebruiken, niet het ene middel met het andere vervangen, gewoon sparen voor die momenten waarop je jezelf echt een beetje kut voelt door het hele proces. Het heeft me echt ontzettend geholpen bij alle klachten die ik hierboven beschreven heb en ik kan het er maar bij zetten.

Geen stijgende of dalende lijn: in tegenstelling tot de meeste drugs is het niet zo dat in de afkick van benzo's je een stijgende of dalende lijn kan herkennen wat betreft de ontwenningssymptomen. Het is niet zo dat het eerst heel erg is en dan geleidelijk aan steeds beter. Je kan jezelf heel kut voelen, dan morgen wakker worden om je een maand helemaal perfect te voelen, om dan vervolgens weer een week lang erbij te lopen alsof je net begonnen bent met je kuur.
Weest dus niet bevreesd als het op het einde ineens heel erg wordt, het is geen teken van achteruitgang.

Dat is alles wat ik zo'n beetje kan bedenken als tips voor mensen die ermee kappen willen. Hieronder een snelle recap van mijn proces.

---

Ik ben begonnen bij 12.50mg/dag, en elke twee weken ging hier 1mg af. Ik denk dat ik eind februari begonnen ben, en nu, begin september ben ik ermee klaar. Tamelijk lang dus - sommige mensen zijn 40 maanden bezig met temperen - maar je kunt beter een tijdje doen en ervoor zorgen dat het uiteindelijk goed gebeurt, als dat je het snel gedaan wil hebben met alle gevolgen van dien.

12.50mg/dag - 9mg/dag: moeilijkste periode. De meeste klachten in de hele kuur. Vaak neerslachtig, donker gestemd en apathisch. Geen slaapproblemen maar wel erge nachtmerries omdat de REM-slaap zich herstelt. Deze klachten waren meestal in de eerste week na elke vermindering, en de tweede week waren ze meestal weg. Echter niets vergeleken met de klachten die ik had wanneer ik cold-turkey ging.

9mg/dag: nog steeds nachtmerries. Alles gaat moeizaam. Apathie. De tweede week was alles weer in orde.

8mg/dag: perfecte periode. Nergens last van en voelde me helemaal top.

7mg/dag: ik voel me steeds beter in m'n vel. Mood-swings die ik had tijdens gebruik zijn verdwenen.

6mg/dag: cognitieve vermogens gaan merkbaar achteruit: herhaaldelijk hetzelfde vragen, moeite met simpele berekeningen, ook talig is er sprake van achteruitgang - ik kom niet meer bij mijn woorden en sta voor het grootste deel heftig hakkelend en gesticulerend te zoeken naar wat ik zeggen wil. Enorme verkleining van mijn vocabulaire - mijn omgeving merkt dit ook zichtbaar op. Mijn stemming is echter perfect en van apathie, depressie etc. is geen sprake meer.

5mg/dag: gevoel van mentale stabiliteit wordt steeds sterker. Irrationele angsten zijn verdwenen. Steeds meer neemt een gevoel toe alsof je "terug bent van weggeweest". Cognitieve vermogens zijn nog steeds even slecht als in de vorige fase, maar niet verergerd.

4mg/dag: depressief en chagrijnig. Overgevoeligheid voor licht en andere stimuli. Paniekaanvallen. Vreemde suïcidale gedachten. Na de eerste week was dit allemaal weer weg en was ik weer in orde. Mijn cognitieve vermogens zijn echter nog slechter geworden en mijn geheugen is bijna nietbestaande. Ik kom de dag rond met briefjes en notities (memento...). Ik begrijp bepaalde gesprekken niet meer. Het begint nu het punt te bereiken waarop ik me ernstig zorgen ga maken over mijn verstand.

3mg/dag - 1mg/dag: geen depressieve, suïcidale of andere mentale engigheden meer. Enige probleem is de cognitieve achteruitgang. Het wordt nog steeds erger. Ik ben echter in een prima stemming, dus wat dat betreft is het goed te dragen.

0mg/dag: ongelofelijk hoe snel ik verbetering merk in mijn geheugen, verstand en taalvaardigheid. In het bijzonder de tweede week is het merkbaar vooruit gegaan. Niet alleen is mijn verstand teruggekeerd naar het peil waarop het stond toen ik wekelijks benzo's misbruikte, het werkt beter dan hoe het toen werkte, en ik kom tot de fantastische conclusie dat ik voor lange tijd ver onder mijn niveau heb gepresteerd. Ik ben weer leergierig en merk dat ik interesse begin te vertonen in onderwerpen waar ik voor lange tijd mijn interesse in verloren was.

De gedachte dat je verstandelijke vermogens vermoedelijk 8 benzo-vrije maanden nodig hebben om terug te keren naar hun oorspronkelijke staat doet me dan ook veel deugd, daar ik hoop dat dit betekent dat er nog meer vooruitgang in het verschiet ligt.

Goede sites:
http://www.bcnc.org.uk/drugs.html
http://www.benzo.org.uk/manual/index.htm
http://www.non-benzodiazepines.org.uk/b ... #Question8

:rock:
Laatst bijgewerkt door Basshoven op wo aug 28, 2013 12:02 am, in totaal 1 keer bewerkt.
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Sunseed » wo feb 20, 2013 11:24 am

Vreemd dat hier nog geen reactie op is gekomen. Veel succes, voor mij klinkt het toch als een beginnende verslaving, ik ben vorig jaar ook begonnen met blowen, dit begon met vrienden eens een keer in de week maar ging al snel over op dagelijks gebruik. Ook synthethische cannabinoiden waren geregeld in huis, tot eergisteren, had al een paar weken het gevoel van "Het is echt genoeg geweest" en dat is het ook, er ging veel geld aan door, ben nu zo ziek als een hond, dus ideale moment om te stoppen, dag 2 - 25 %. Het gaat me eigenlijk makkelijker dan verwacht af, ik denk eigenlijk dat ik vooral verslaafd ben aan de tabak en niet aan de wiet, want ik rook helemaal niet, en het is die JOINT dat me aanspreekt en niet de wiet zelf, voel er niets voor om een bong te doen..

In ieder geval, succes, cold turkey is the only way als je het mij vraagt, maar als je wat wilsvermogen hebt lukt het wel!
Hier schepte ik onlangs nog op over hoeveel drugs ik al had gedaan, maar ondertussen ben ik voorbij die opschepfase
Avatar gebruiker
Sunseed
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 348
Geregistreerd: di maart 22, 2011 8:23 pm

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Ivo » wo feb 20, 2013 11:33 am

Cold turkey lijkt me inderdaad ook de enige manier. Na 1 keer per week zal je geen lichamelijk afkick hebben en als je het nog af en toe blijft doen ga je misschien denken dat het nog recreatief te doen is... Die vodka zou ik ook weggooien. Ik weet voor mezelf dat alcohol heel verslavend is en dat het moeilijker is dan je denkt om de gewoonte te verbreken.

Succes in ieder geval :)
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Hamukun » wo feb 20, 2013 11:38 am

Zodra je je zelf zorgen gaat maken over je gebruik is het altijd goed om te stoppen, of het nou officieel een verslaving is of niet.

Veel succes!!
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Basshoven » do feb 21, 2013 3:52 am

Dank jullie wel voor de reacties, het helpt toch altijd om je eigen ervaringen met die van anderen te kunnen vergelijken. En een beetje steun is natuurlijk nooit weg :)

Wat de alcohol betreft, daar blijk ik in het geheel geen moeite mee te hebben om af te blijven. Ik ben mijn "zuipdagen van de week" al voorbij, en heb geen gemis gevoeld of een opdringerige routine die me dwong aan die routine te voldoen.

Wat de benzo's betreft is het een ander verhaal. Ik ben epilepticus, en lijd aan een vorm van epilepsie die zich vooral uit tijdens de slaap. Nu zijn de aanvallen lang niet zo frequent meer als vroeger, maar ik moet er simpelweg op letten dat ik vast blijf houden aan een vast dag-en-nacht ritme.

Ik heb niet goed genoeg kunnen slapen vannacht om aan dat vaste ritme te voldoen - dit omwille van redenen die niet echt van de kwestie zijn en ook niets met (een gemis aan) drugs te maken hebben - en derhalve voel ik me al heel de dag extreem ontregeld in mijn hoofd. Om die emotionele labiliteit dan te bevechten slik ik benzo's, anders is het geen doen voor me. Dit is ook de reden waarom ik ze voorgeschreven kreeg (dat, en de paniekstoornissen).

Het is dus balen dat ik vandaag 4 diazepams heb moeten slikken voor m'n medische toestand, omdat het juist m'n bedoeling was cold-turkey ermee te gaan stoppen.

Conclusie: wat de alcohol betreft - no problems tot nog toe. Wat de benzo's betreft, i.p.v. 10 per week recreatief, deze week 4 uit medische noodzaak - maar toch ergerlijk.

Nogmaals bedankt voor de reacties, en ik houd jullie nog op de hoogte hoe het verder gaat :)
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor daywalker » zo feb 24, 2013 11:42 am

Uit medische noodzaak kan je ze toch altijd nog nemen, maar gewoon zoals je al zei, bij behoefte.
Ik heb ook benzo's genomen na mijn druggebruik.
Ben er niet verslaafd aan, jij ook niet vind ik.
Dat is voor mij dagelijks gebruik van hoge doseringen benzo's.
Dan mag je niet cold-turkey stoppen, ivm mogelijke epilepsie-aanvallen.
Je zegt epilepsie te hebben, kan je daar geen andere medicatie voor nemen?
Depakine ofzo?
Goed dat je met de sterke drank gestopt bent.
Wiet zit vooral toch tussen je oren en fysiek kan je wel wat last hebben om te slapen,
dan neem je best de eerste paar dagen een slaapmiddel ( benzo of benzo-achtige)
Ook knap dat je van de wiet af bent.
1 x per week benzo's nemen vind ik niet problematisch,
hoewel jij neemt gelijk een hele strip 100 mg diazepam dus,
wat wel heel veel is om in 1 keer of op 1 avond te nemen.
Ik zou ze enkel nog therapeutisch gebruiken, bij stress of een mogelijke paniekaanval.
Je zegt wel dat die klachten al verdwenen zijn, maar je weet nooit.
Zou ze niet weggooien of naar de apotheek brengen ofzo.
1 Diazepam werkt trouwens al langer dan 24 uur, dus langer dan een dag.
Ook de tweede dag zit er nog wat in je systeem en de dag erop mss ook nog,
gezien de lange halfwaardetijd.
Goed bezig iig!!!
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Basshoven » zo maart 03, 2013 7:41 pm

Hoi allemaal, nog effe een update.

Als eerste, thanks daywalker, voor je reactie. Om je vraag te beantwoorden of ik geen andere medicatie voor m'n epilepsie slik: ik slik inderdaad depakine chrono + trileptal, de diazepam gebruik ik enkel als ik alsnog een aanval heb gehad om dan mijn emotionele toestand te stabiliseren.

De laatste keer dat ik nu diazepam heb genomen was donderdag 21 feb. (m'n laatste post). De ontwikkelingen sindsdien zijn nogal pijnigend geweest. Vanaf vorige week zondag (dat maakt nu een volle 7 dagen) ben ik niet meer in staat geweest om op een normale manier in slaap te vallen. Normaal gesproken ga ik liggen, doe ik m'n ogen dicht en ben ik gelijk weg in een heel diepe slaap - ook in de tijd vóórdat ik de diazepam gebruikte was dat zo. Nu moet ik echter eerst ongeveer drie uur wakker liggen, en dan sukkel ik weg in een staat van zijn waarin je noch echt slaapt, noch echt wakker bent, om dan acht uur later totaal vermoeid m'n bed uit te kruipen.

Nu, dat valt allemaal wel nog mee. Maar vandaag heb ik ook nog eens last van mentale problemen. Ik voel me ongemakkelijk, gespannen, nerveus, en voel dan ook een grote behoefte om een diazepam in te nemen - al was het er maar één. Toch weiger ik pertinent om dit te doen, omdat ik dan het gevoel heb dat ik weer van voor af aan mag beginnen.

Heb ik hier te maken met rebound-effecten? Is dat überhaupt mogelijk bij slechts wekelijks gebruik van het middel? Zoja, hoe lang houden die rebound-effecten aan, en is het dan toegestaan om een heel klein beetje van het middel in te nemen om dit tegen te gaan, of is het dan werkelijk zo dat je weer van voor af aan begint?

Hoe het ook zij, naarmate er meer tijd verstrijkt begin ik wel degelijk te beseffen dat mijn diazepam-gebruik heel wat problematischer was dan ik aanvankelijk dacht. Ik dacht in eerste instantie dat ik een verslaving aan het ontwikkelen was, of misschien slechts een beetje verslaafd was. Door de drang die ik nu voel om het middel in te willen nemen wordt het me wel duidelijk dat het wat erger is dan dat.

Wat de alcohol betreft: echt no problems there, dus dat is dan weer een pluspunt.

Nuja, ik hou jullie wel op de hoogte verder :)

--

EDIT/UPDATE: Telkens als ik in slaap sukkelde schokte ik wakker of schrok ik wakker door de vreemde gedachte dat er een insect over m'n lijf liep (wtf?!). Ik liep gisterenavond heel de avond rond met het gevoel alsof er allemaal pinnetjes in m'n kop prikte, gepaard met een onaangenaam, pijnlijk getintel en een licht depressief gevoel.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik nogal schrik van de zware ontwenningsverschijnselen die ik hier meemaak. Had dit nooit verwacht. Ik ben me er wat in gaan verdiepen en vond deze site bijzonder behulpzaam: http://www.benzo.org.uk/manual/index.htm (zeker een aanrader voor mensen die met dezelfde problematiek te kampen hebben)

Als ik die site mag geloven, dan is het toch wel aan te raden om, als je ontwenningsverschijnselen te lastig worden, dan toch af te kicken met een afbouwplan (d.w.z.: na elke twee weken 1 mg minder doseren). Dan ben je wel even bezig, maar het bespaart een hoop misery en mogelijk je gezondheid. Als ik die site namelijk goed begrepen heb, dan is het mogelijk om blijvende schade toe te brengen als je te acuut stopt met het innemen van de medicatie, en kan er zich een "post-withdrawal-syndrome" ontwikkelen, wat zoveel betekent dat bepaalde ontwenningsverschijnselen zich nog jaren kunnen voortslepen - daar heb ik geen zin in. Na het acuut stoppen wordt het centrale zenuwstelsel plotseling aan zoveel stimuli blootgesteld dat het als een gek gaat reageren daarop. De introductie aan de natuurlijke stimuli van de buitenwereld kan beter geleidelijk gebeuren, door langzame afbouw, om een soort plotse traumatische blootstelling te voorkomen.

Ik heb dus besloten om het dan ook zo aan te pakken omdat de verschijnselen die ik begon te vertonen me serieus beangstigden. Ik zet mezelf op een schema van dagelijks 12,50 mg diazepam voor de eerste twee weken, daarna maak ik er 11,50 van voor 2 weken, etc.

Ik moet wel zeggen dat ik het ietwat tegenstrijdig aan vind voelen om nu dagelijks te gaan gebruiken terwijl ik er eigenlijk vanaf wil komen, maar 87.50 mg verspreid over de week, is zo nog steeds minder dan 100 mg / week in één klap.

Ik hou jullie op de hoogte doe dit gaat :)
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Destudent » do maart 28, 2013 12:42 am

Heftige verschijnselen man! Hoe gaat het nu met je?
Destudent
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 93
Geregistreerd: za feb 18, 2012 2:46 pm

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Basshoven » zo apr 07, 2013 9:06 pm

Hoi Destudent, ja die verschijnselen waren erg heftig toen ik abrupt stopte. Ik ben nu gewoon bezig met een graduele dosisvermindering. Zoals gezegd was ik begonnen met dagelijks 12,50mg. Binnen een weekje zit ik op 9 mg.

Tot nu toe gaat het allemaal eigenlijk best goed. Ik heb af en toe last van een slechte dag, dan ben ik (een beetje) depri en heb ik de neiging mezelf sociaal te isoleren. Maar die slechte dagen zijn tamelijk zeldzaam. Ik heb bovendien geen last van insomnia, wat ik wel had toen ik abrupt stopte. Heb wel erg vivide dromen, wat nachtmerries, erg surrealistische dromen, ook. Het lijken wel films van Salvador Dali... Het is m'n REM-slaap die zich aan het herstellen is, vermoed ik. Een beetje zoals de dromen die je hebt wanneer je stopt met wiet roken.

Het maakt me ook niet zoveel uit, ik slaap als een gek, zeker 11 uur per nacht, het mogen dan vreemde dromen zijn maar het is veeeel beter als helemaal niet kunnen slapen :)

Nuja, met de graduele dosisvermindering gaat het volgens mij wel wat gemakkelijker. Het is veel draaglijker i.i.g. Maar ik zal pas echt gerust zijn als ik met evenveel gemak mijn dosis met 50% heb weten te minderen. Als alles goed gaat zit ik ergens in Augustus op de 0mg. Kijk ernaar uit :)

Alcohol is eigenlijk geen issue, zo blijkt. Heb al meer dan een maand geen druppel gedronken, mis het niet en heb er dus ook niet echt behoefte aan. Bovendien heb ik gelezen dat je je herstel tegenwerkt wanneer je alcohol drinkt tijdens diazepam-withdrawal.

Ik houd jullie allemaal wel nog op de hoogte hoe het gaat, of er symptomen zijn die toch erger worden of er misschien bijkomen, of dat het misschien juist even goed blijft gaan. Het kan misschien behulpzaam zijn voor anderen die ook met diazepam willen stoppen.
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Basshoven » vr apr 19, 2013 5:36 am

Vijf dagen geleden weer een dosisvermindering gehad, zit nu op 9mg/dag. Waar ik in de laatste week van mijn vorige dosis geen last meer had van de nachtmerries, waren ze de eerste twee dagen na de dosisvermindering onmiddellijk teruggekomen. Erg onaangename, agressieve dromen. Gisteren was het minder.
Voel me ook heel de week al wat down. Apathisch. Geen zin om uit m'n nest te komen. Alles lukt wel, maar ik moet me erg inspannen om het te willen doen. Vooral deze nacht voel ik me nogal depressief. Wat me overeind houdt is vooral de gedachte dat het morgen weer helemaal anders kan zijn. Ik merk een patroon in die zin dat het vooral week 1 na de dosisvermindering is waarin ik het moeilijk heb, en dat ik in de tweede week er een beetje aan lijk te wennen. Hopelijk blijft dat zo.
Wat ik ook gelezen heb op de site waar ik hierboven al eerder naar heb verwezen is dat het blijkbaar typerend is voor benzo-withdrawal dat de ontwenningsverschijnselen niet in een graduele lijn verergeren of verminderen, zoals bij veel andere drugs wel het geval is. Het is zo dat je wekenlang jezelf goed - normaal - kan voelen, en dan plots weer een week zwaar kut.
Gelukkig ben ik een teken- en schilderfreak en heb ik de mogelijkheid om mezelf daar systematisch mee bezig te houden. Het leidt de gedachten af, en zolang ik bezig ben vergeet ik alles eventjes. Het is een erg productieve periode ^^

Ik laat weer wat weten bij de volgende dosisvermindering.
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Basshoven » za mei 11, 2013 12:32 am

Ik dacht, ik voeg nog maar effe toe hoe het ermee gaat.

In mn laatste post zat ik net een weekje op 9mg/dag en was nogal apathisch en depressief. Trouw aan het patroon was dit de tweede week na de dosisvermindering weer verdwenen en voelde ik me weer normaal.

Drie weken geleden teruggegaan naar een dagdosis van 8 mg/dag. Ik had in het geheel geen last van enige ontwenningsverschijnselen tijdens deze overstap, niet in de eerste week van de dosisvermindering, ook niet in de tweede week.

Afgelopen maandag naar 7mg/dag gegaan. Heb tot nu toe nog geen problemen ondervonden. Ik voel me ook steeds beter in mn vel. Lijkt alsof ik minder last heb van vreemde mood-swings die me plaagde voordat ik aan de afbouw begon. Binnen 9 of wat dagen kan ik de dosis terugbrengen naar 6mg/dag. Gezien ik begonnen ben op 12.50mg/dag is het getal 6 een aangename - voorbij de helft :)

Het is niet mn bedoeling om dit topic constant te bumpen en mocht dat de mods irriteren, dan mijn excuses. Ik vind het gewoon van belang om duidelijk te maken dat wanneer ik cold-turkey probeerde te stoppen ik werkelijk een heel erg onaangenaam wereldje moest bewandelen die met elke dag erger leek te worden. Het is toch handig als mensen zien dat diazepam-withdrawal niet zo zwaar hoeft te zijn, als je het maar tijd genoeg geeft. Mocht mn progress ineens de andere kant op slaan laat ik het alsnog weten, maar als het zo verder gaat zoals nu ben ik een uiterst tevreden man.
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Einstein » za mei 11, 2013 2:58 am

Basshoven schreef:Het is niet mn bedoeling om dit topic constant te bumpen en mocht dat de mods irriteren, dan mijn excuses.

Absoluut niet, blijf vooral posten :) En heel mooi dat het zo goed gaat :hulde:
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Basshoven » vr mei 24, 2013 11:53 pm

Hier weer een update van mijn voortgang in het afbouwen :)

Het is nu vrijdag, en gebruik sinds maandag 6mg/dag. Alles gaat goed, ik heb geen last van depressie, apathie, rusteloosheid of dat soort zaken en mijn gemoedstoestand is erg stabiel. Wel merk ik de laatste dagen dat het afbouwen een negatieve invloed heeft op mijn verstandelijke vermogens. Blijkbaar is dit een bijverschijnsel van het afbouwen wat andere mensen ook ervaren hebben en wat ook weer weggaat met de tijd, dus ik hoef me geen zorgen te maken. Het is echter wel opvallend en soms ook storend.

Ik vraag soms 3x hetzelfde in één uur, heb moeite met simpele taken zoals hoofdrekenen, en ook het leggen van bepaalde verbanden tussen verschillende onderwerpen valt me moeilijker. Ik heb meer moeite om te snappen hoe bepaalde dingen nu precies werken. Ook op talig gebied is er merkbare achteruitgang: heb moeite de juiste woorden te vinden - ik ben normaal een erg snelle prater - en mijn vocabulaire lijkt enorm geslonken.

Kortom: mijn verstand is er wat op achteruitgegaan, maar aangezien ik weet dat dit slechts tijdelijk is, is dit allemaal te verdragen. Liever voel ik me drie maanden wat dommer maar toch gelukkig, dan dat ik me drie maanden echt rotdepressief voel, want als je zo in de mineur zit en niks wil doen heb je aan verstandelijke vermogens ook niet veel.

Het gaat dus goed, heb wel wat van bijwerkingen maar dat is ook logisch en wat mij betreft zijn het bijwerkingen waar zeker goed mee te leven valt. :) ik hoop dat het zo lekker blijft gaan en dat ik snel op 0mg kom te zitten :)

Ik laat weer wat horen als ik op 5 zit.
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Basshoven » di jun 11, 2013 8:51 am

Nou, ben ik weer om wat verder te schrijven in dit topic wat zo ongeveer veranderd is in een soort logboek voor mn afbouw-schema.

Het is nu dinsdag, en sinds vorige week maandag is er weer 1mg af gegaan en ik sta nu dus op 5mg/dag, komende maandag gaat er weer 1mg af. Het einde komt beetje bij beetje in zicht :)

Alles gaat goed! Deze week in het geheel nergens last van gehad. Ik voel me mentaal steeds stabieler worden, en sta veel sterker in mijn schoenen als het stress of angsten aangaat. Ik begin steeds meer te beseffen dat ik veel langer aan diazepam verslaafd was dan ik in eerste instantie dacht, omdat ik merk dat ik meer en meer op een niveau van mentale gezondheid kom te zitten waar ik al een tijd niet meer geweest ben.

Het verminderen van mijn verstandelijke vermogens waar ik het in de vorige post over had is niet erger geworden. Het is ook niet verbeterd, maar die verbetering verwacht ik sowieso pas als ik het 0-punt gepasseerd ben ergens begin september.

Ik post weer wat als ik op de 4mg zit, en uiteindelijk zal ik, als ik op 0 zit, mijn eerste post wat editten om een vergelijking te maken tussen Cold-Turkey stoppen (wat ik dus ook heb geprobeerd...), en op deze manier stoppen door m'n hele ervaring wat samen te vatten.
Misschien zijn er andere mensen verslaafd aan benzo's (misschien zelfs zonder het zelf te weten, zoals bij mij het geval was) die een dergelijk vergelijkend verslag/report nuttig en ondersteunend kunnen vinden voor als ze er zelf ook vanaf willen.

Tot de volgende 8-)
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Enya » di jun 11, 2013 5:06 pm

Tja, qua advies: hardlopen helpt bij mij ontzettend veel. Plus het hebben van hobby's, een sociaal leven, gezond vreten, voldoende slaap, etc.

Maar heerlijke combinatie; benzo's + alcohol. Ik vind het altijd heerlijk om door te gaan totdat ik scheel zie, en dan vind ik het heerlijk om zo de stad in te gaan :)
Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Basshoven » zo jun 30, 2013 1:21 am

Nou daar ben ik weer met een update voor mn valium-detox log :)

Ik zit nu een kleine twee weken op 4mg/dag. Komende maandag gaat er weer 1mg af en zit ik al op 3! Komende van 12,50mg/dag vind ik dat erg nice! De 3 - 2 - 1 komt in zicht!

Wat ontwenningsverschijnselen betreft is vooral de eerste week dat ik was overgeschakeld op 4 moeilijk geweest. Ik was depressief en chagrijnig. Wilde m'n bed niet uitkomen wanneer ik wakker werd. In drukke ruimtes werden de prikkels (geluid, kleuren, licht, mensen etc) me al zeer snel te veel en veroorzaakten een staat van paniek/paniekaanvallen. Ook werd ik overvallen door golven van suïcidale gedachtepatronen - erg eng, dit ben ik niet gewend. Ik weet nog dat ik in een tamelijke staat van paniek op de metro stond te wachten, de lichten in de tunnel zag aankomen en bij mezelf dacht dat ik me er maar gewoon voor moest gooien. Die gedachten hadden hun basis niet per se op een grond van depressie of neerslachtigheid, maar leken erg ongefundeerd en kwamen uit het niets. Ik schrok zelf ook van de gedachte en het gevoel dat ik als het ware het spoor op gezogen werd deed me dan ook werkelijk een aantal stappen terugdeinzen.

Na de eerste week op 4 mg/dag te hebben gezeten leek het alsof mijn lichaam er een beetje aan begon te wennen en de symptomen verdwenen beetje bij beetje. Nu voel ik me weer helemaal in orde! :)

Wel is de ontwenning een absolute ramp voor mijn geheugen! Mijn korte-termijn geheugen lijkt soms volledig uitgeschakeld. Ik loop met lijstjes rond. Als ik iets wil zeggen tegen een persoon in de andere kamer dan ben ik het alweer vergeten wanneer ik in de kamer ben aangekomen. Zelfs op dit moment wil ik iets typen, maar wanneer mijn hand naar de toetsen ging ben ik vergeten wat het was. Dit is erg irritant, maar het is lang niet zo erg als het depressieve of het suicidale. Wel heb ik mijn omgeving goed op de hoogte gesteld van mijn ontwenning, omdat ze goed moeten begrijpen dat ik voorlopig niet kan functioneren zoals ik normaal functioneer - gezien ik constant alles vergeet. Daarbij is het ontwennen een stuk gemakkelijker als je omgeving op de hoogte is zodat ze je enigszins kunnen begrijpen waarom je "vreemd doet", als het even wat minder gaat.

Afgezien van het geheugen gaat dus alles goed, en ik kijk ernaar uit maandag weer een milligrammetje minder te doen :)

Tot zover, ik laat weer wat van me horen bij de volgende :wave:
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor daywalker » wo jul 17, 2013 4:20 pm

Goed bezig met dat schema vind ik, hoe gaat het nu??
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Poseidon » wo jul 17, 2013 9:08 pm

daywalker schreef:Goed bezig met dat schema vind ik, hoe gaat het nu??


Bassboven is een tijdje weg hiero maar ik heb zijn alc0-benzo hobby geadopteerd.

No kidding. Heb ik dat gestund met de coca onder controle, zit ik met deze shit opgescheept :s
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Enya » wo jul 17, 2013 9:24 pm

Benzo's :love: :hulde:
Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Druks » wo jul 17, 2013 10:00 pm

Je zit er niet mee opgescheept, Poseidon. Het blijft een keuze.
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7334
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor daywalker » do jul 18, 2013 4:19 pm

Poseidon schreef:
daywalker schreef:Goed bezig met dat schema vind ik, hoe gaat het nu??


Bassboven is een tijdje weg hiero maar ik heb zijn alc0-benzo hobby geadopteerd.

No kidding. Heb ik dat gestund met de coca onder controle, zit ik met deze shit opgescheept :s


als het een troost kan zijn, ik ook terug meer benzo en alcoholgebruik, Stuck in the middle with you :roll:

Komt wel goed, niet cold-turkey-afkicken wel he, maar stapje per stapje :grin: .
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor Poseidon » do jul 18, 2013 11:09 pm

daywalker schreef:
Poseidon schreef:
daywalker schreef:Goed bezig met dat schema vind ik, hoe gaat het nu??


Bassboven is een tijdje weg hiero maar ik heb zijn alc0-benzo hobby geadopteerd.

No kidding. Heb ik dat gestund met de coca onder controle, zit ik met deze shit opgescheept :s


als het een troost kan zijn, ik ook terug meer benzo en alcoholgebruik, Stuck in the middle with you :roll:

Komt wel goed, niet cold-turkey-afkicken wel he, maar stapje per stapje :grin: .


Thanx Daywalker :wink: vannacht gewoon geslapen zonder benzo... moet er gewoon geen gewoonte van maken. Wat ik op zak had vandaag maar aan een toffe kerel gegeven die er beter mee om kan gaan.
Lekker spul maar het moet wel leuk blijven :-P
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Benzo's en alcohol

Berichtdoor daywalker » za jul 20, 2013 4:07 pm

Dat is mooi gezegd, als je eenmaal dagelijks hoge doses benzo's gebruikt is door de snelle en felle tolerantie er ook geen flikker recreatiefs meer aan, dus goed van je. Beter tolerantie omlaag halen, tolerantie is een echte biatch bij benzo's en dan incidenteel eens eentje wegslikken en dan blijft het leuk ja :grin: :P
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Re: Benzo's / van de benzo's afkomen

Berichtdoor Basshoven » wo aug 28, 2013 12:04 am

heb effe mn eerste post aangepast en er een leuk samenvattend verhaaltje van gemaakt :kleuter: voor de mensen die geïnteresseerd zijn :smokin:
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's / van de benzo's afkomen

Berichtdoor daywalker » do aug 29, 2013 3:39 pm

Nicely done Basshoven, dus je bent terug op df.info? Leuk! :P

Hoe gaat 't verder met je?

Ik ben een weekje ofzo niet actief geweest, laptop stuk ,niet meer te maken, en heb sinds vanmiddag een nieuwe hehe :)

Good luck with all!:)
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Re: Benzo's / van de benzo's afkomen

Berichtdoor Basshoven » do aug 29, 2013 8:26 pm

Hee daywalker, bedankt voor het welkom :)

Met mij gaat het erg goed verder! Ik teken veel, alhoewel niet zo veel als ik zou willen - is dat mogelijk? een mens kan het immers altijd beter doen - en ik zit goed in mijn vel. Dat ik eindelijk helemaal van de benzo's af ben levert vooral aan dat laatste een erg grote bijdrage.

Verder eigenlijk niet zoveel nieuws te melden :P ben niet op vakantie geweest, ben niet weggeweest naar festivals o.i.d., heb er dus eigenlijk maar een bijzonder saai zomertje van gemaakt :grin:

Kut van je laptop maar lekker voor je dat je een nieuwe hebt nu :grin: Een nieuwe computer is altijd sweet. Ik zou de mijne ook eens open moeten schroeven: als ik te veel ingewikkelde taken uitvoer wordt ie zo heet dat het soms ruikt naar verbrand plastic :grin: het arme ding, :lol:

Leuk van je te horen i.i.g. :) Met jou verder alles goed hoop ik?
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's / van de benzo's afkomen

Berichtdoor daywalker » vr aug 30, 2013 12:06 pm

Basshoven schreef:Hee daywalker, bedankt voor het welkom :)

Met mij gaat het erg goed verder! Ik teken veel, alhoewel niet zo veel als ik zou willen - is dat mogelijk? een mens kan het immers altijd beter doen - en ik zit goed in mijn vel. Dat ik eindelijk helemaal van de benzo's af ben levert vooral aan dat laatste een erg grote bijdrage.

Verder eigenlijk niet zoveel nieuws te melden :P ben niet op vakantie geweest, ben niet weggeweest naar festivals o.i.d., heb er dus eigenlijk maar een bijzonder saai zomertje van gemaakt :grin:

Kut van je laptop maar lekker voor je dat je een nieuwe hebt nu :grin: Een nieuwe computer is altijd sweet. Ik zou de mijne ook eens open moeten schroeven: als ik te veel ingewikkelde taken uitvoer wordt ie zo heet dat het soms ruikt naar verbrand plastic :grin: het arme ding, :lol:

Leuk van je te horen i.i.g. :) Met jou verder alles goed hoop ik?


Mijn vorige laptop werd ook altijd enorm heet en zelfs niet bij moeilijke taken.
Ik had hem ook al ongeveer 5 jaar, dus was tijd voor een nieuwe.

Verder alles goed met mij ja, dank je :)
Ik ben ook niet naar festivals o.i.d gegaan,
maar ga wel twee weekjes op vakantie van 8 tot 22 september naar Spanje,
Ik neem wel nog benzo's,maar niet meer dagelijks
en hero ben k verslaafd aan geweest ook, maar daar ben ik vanaf :grin:
Nog veel fun hier :P, leuk dat je terug bent en van de benzo's af bent, bener ook hooked
aan geweest aan de flunitrazepam,is en blijft linke boel!!!
Kreeg je bij die lage doses op 't eind, magistraal bereide capsules dan van de apotheek,
of hoe heb je dat gedaan?

Peace :stoned:
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Re: Benzo's / van de benzo's afkomen

Berichtdoor Maanvos » vr aug 30, 2013 2:02 pm

Goed te lezen dat het beter gaat :hulde:
Benzo verslaving is kut, en iets wat mensen zeker niet mogen onderschatten.
Ik zit zelf ook al weer 5 jaar te kutten, zo niet langer met Benzo's in het algemeen.
Dan weer kreeg ik ze op recept, dan weer kocht ik zelf bij en at ik een doosje weg in 2 dagen, en soms spreidde ik het uit over langere periode.
Maar langer als 4 maanden er vanaf blijven is me de laatste 4 jaar niet gelukt.
Binnenkort ga ik starten met professionele hulp bij een instelling voor verslavingszorg, ik ben er goed klaar mee, en wil dit keer echt slagen.

Het is me het geld niet waard, mijn gezondheid word er niet beter op, en ik zet het leven zelf vaak min of meer stil als ik gebruik,zo doende kom ik met mijn (psychische)problemen, geen ruk verder.
Momenteel gebruik ik helaas al weer 4 weken een stevige dosering dagelijks,tolerantie is kut zoals altijd, ik weet me nog enigszins in te houden niet nog veel meer te nemen, omdat ik financieel niet aan de grond wil geraken, ook heb ik het idee dat mijn depressieve gevoelens erg versterkt worden door het dagelijkse gebruik.

Afkicken/ afbouwen ervaar ik de ene keer als goed te doen, de andere als een ware hel,met veel lichamelijke en geestelijke klachten, maar langer dan 3 a 4 maanden houw ik het tot nu toe niet vol en ga ik weer voor de bijl.
De bekende smoesjes, van o er komt een groot feest aan, dus ik moet iets hebben om te kunnen functioneren,of van nu kan het wel weer een keer, nog 1 keer dan stop ik echt etc etc.
Het is gewoon super kut afhankelijk te zijn of jezelf zo te voelen, van welk middel dan ook, en niet meer kunnen functioneren zonder benzo's is iets wat zwaar kut is.


Misschien een beetje offtopic, maar ik hoop dat jij en andere er wat aan hebben.
En houw vol Basshoven :hulde:
*frogpost*

Novocaine, Novocaine! Shoot the muscle, not the vein!


カエルが死んでいます
Avatar gebruiker
Maanvos
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 972
Geregistreerd: za mei 14, 2011 4:41 pm

Re: Benzo's / van de benzo's afkomen

Berichtdoor Basshoven » vr aug 30, 2013 2:41 pm

daywalker schreef:Kreeg je bij die lage doses op 't eind, magistraal bereide capsules dan van de apotheek,
of hoe heb je dat gedaan?

Peace :stoned:


Hee daywalker :) Ik heb eerst met behulp van de Ashton Manual (waar ik naar doorverwijs in mn eerste post) een afbouwschema opgesteld, en toen ben ik met dat afbouwschema naar mijn huisarts gegaan. Heb hem uitgelegd wat het probleem was en dat ik er op deze manier graag vanaf wilde komen. Het spreekt voor zich dat een huisarts dat alleen maar aanmoedigt. Voor de lagere doseringen had ik dus gewoon een voorschrift van de dokter.

Maanvos schreef:Goed te lezen dat het beter gaat :hulde:
Benzo verslaving is kut, en iets wat mensen zeker niet mogen onderschatten.
Ik zit zelf ook al weer 5 jaar te kutten, zo niet langer met Benzo's in het algemeen.
Dan weer kreeg ik ze op recept, dan weer kocht ik zelf bij en at ik een doosje weg in 2 dagen, en soms spreidde ik het uit over langere periode.
Maar langer als 4 maanden er vanaf blijven is me de laatste 4 jaar niet gelukt.
Binnenkort ga ik starten met professionele hulp bij een instelling voor verslavingszorg, ik ben er goed klaar mee, en wil dit keer echt slagen.

Het is me het geld niet waard, mijn gezondheid word er niet beter op, en ik zet het leven zelf vaak min of meer stil als ik gebruik,zo doende kom ik met mijn (psychische)problemen, geen ruk verder.
Momenteel gebruik ik helaas al weer 4 weken een stevige dosering dagelijks,tolerantie is kut zoals altijd, ik weet me nog enigszins in te houden niet nog veel meer te nemen, omdat ik financieel niet aan de grond wil geraken, ook heb ik het idee dat mijn depressieve gevoelens erg versterkt worden door het dagelijkse gebruik.

Afkicken/ afbouwen ervaar ik de ene keer als goed te doen, de andere als een ware hel,met veel lichamelijke en geestelijke klachten, maar langer dan 3 a 4 maanden houw ik het tot nu toe niet vol en ga ik weer voor de bijl.
De bekende smoesjes, van o er komt een groot feest aan, dus ik moet iets hebben om te kunnen functioneren,of van nu kan het wel weer een keer, nog 1 keer dan stop ik echt etc etc.
Het is gewoon super kut afhankelijk te zijn of jezelf zo te voelen, van welk middel dan ook, en niet meer kunnen functioneren zonder benzo's is iets wat zwaar kut is.

Misschien een beetje offtopic, maar ik hoop dat jij en andere er wat aan hebben.
En houw vol Basshoven :hulde:
*frogpost*


Hee Frog, het probleem klinkt bekend in de oren. Ik hoop oprecht dat je er doorheen komt met behulp van de professionele hulp waar je het over had, en het is iig al goed dat je inziet dit nodig te hebben.

Ik moet zeggen dat ik zelf ook met aardig wat psychische problemen te kampen had, waar jij het ook over hebt in je post, en nu ik er vanaf ben kan ik toch wel zeggen dat diazepam misschien op korte termijn goed is voor het onderdrukken van die klachten maar op de langere termijn de klachten enkel lijkt te verergeren. Ik hoop voor jou dat dit bij jou ook het geval is, en dat, als je er vanaf bent, je ook zal merken, zoals ik, dat de oorzaak van je psychische problemen hoofdzakelijk bij je gebruik lagen.

Met name de toename van depressie waar je het over hebt is herkenbaar voor me en kun je, als je het mij vraagt, herleiden tot je benzo-gebruik. Dat is natuurlijk enkel maar goed nieuws :)

Wat ik niet echt herken uit je verhaal is de behoefte aan meer benzo's nemen. Het is niet zo dat ik het gevoel heb dat ik het vol moet houden zonder, of dat ik me bewust moet onthouden ervan. Ook tijdens het afbouwproces nam ik mijn dagelijkse pilletje eerder met tegenzin als dat ik ernaar uitkeek, dus daar heb ik dan nog geluk mee gehad. Ik denk dat dat ook te maken had met het gegeven dat ik ze echt spuugzat was. Ik lees in je post dat jij er ook echt klaar mee bent dus dat zal het proces zeker gemakkelijker maken.

Ik wens je veel succes en je kan hier natuurlijk altijd je dips of je goede momenten kwijt, mocht je daar behoefte aan hebben :hulde: :hulde:
Basshoven
Offline
 

Re: Benzo's / van de benzo's afkomen

Berichtdoor daywalker » vr aug 30, 2013 2:43 pm

Maanvos , zeker een post waar veel mensen wat aan kunnen hebben.

Ik heb zelf ook jaren dagelijks benzo's gebruikt, op een bepaald moment flunitrazepam, overdag, van in de ochtend al tot 's avonds.
Ik dronk er ook pure alcohol bij uit de apotheek.

Kreeg eerst alprazolam ( xanax retard) voorgeschreven t.g.v. klachten van nervositeit, angst vooral en na detox van amfetamines.
Die xanax xr misbruikte ik niet, maar ik kreeg van een andere dokter bromazepam 12 mg en ook flunitrazepam 1 mg ( 6 doosjes elke maand)
en ik nam eerst alles gewoon elke dag , maar de tolerantie kwam al snel en begon meer te nemen dan voorgeschreven en idd downers kunnen zeker depressie id hand werken.
Ging ook nog bij 2 andere dokters voor flunitrazepam en uiteindelijk ben ik daar vooral heel hooked aan geraakt.
Ik heb me ook laten opnemen en de afbouw verliep eigenlijk vrij goed, had een goede psychiater, die langzaam afbouwde ( beetje op mijn gevoel) en niet op 1 2 3 naar nul.
Want zomaarcold-turkey afkicken is gevaarlijk natuurlijk, maar een andere arts had eens op 1 week alles afgebouwd en de verschijnselen waren verschrikkelijk gewoon, veel te snel afgebouwd,
gelukkig gaf een gozer me 2 halve tranxènes elke dag, hij kreeg die voor alcohol-detox, maar ze bouwden niet af bij hem

Tegenwoordig gebruik ik helaas wel terug benzo's, kan er nu wel zonder, maar soms kruipt het venijn er weer in en neem ik veel xanax (directwerkend dan) met sterke drank en doe ik een binge, linke boel

Anyway,


Good Luck Maanvos!! :)
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner