Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

En toen stopte ik met wiet...

Voor alle verslavingsverhalen over wiet, alcohol, heroïne, GHB, benzo's ,...

En toen stopte ik met wiet...

Berichtdoor twizz » di feb 26, 2013 2:03 am

Beste DF'rs

Als experimenterende tiener ben ik op mijn 15de in aanraking gekomen met mijn eerste joint. De eerste joint had niet veel effect op me omdat ik nog niet wist hoe ik echt moest blowen. Al snel geraakte ik geïnteresseerd in wiet met als gevolg dat ik op mijn 16de bijna dagelijks blowde. Het begon met een half jointje voor het slapen gaan. Enkele jaren heb ik zo geleefd. Ik legde mezelf wel regeltjes op.. nooit voor een bepaald uur en dagdagelijkse taken mochten er niet onder lijden. Desondanks kreeg ik geen problemen op school, hoewel ik wel merkte dat mijn geheugen ooit beter was geweest. Ik vond dit niet erg. Doordat ik 's avonds mijn blowtje had was ik in mijn dagelijks leven een relaxer persoon geworden,minder agressief en ik kon veel beter relativeren. Jaren gingen voorbij en de hoeveelheid wiet die ik gerookt had werd groter en groter...

Ik studeerde af en ging werken en later geleden ging ik samen wonen met mijn toenmalige vriendin. Voor mij was dit een grootte vrijheid die ik kreeg. Ze wist dat ik blowde en had dit niet heel graag, maar ook met haar had ik hier rond afspraken. Ik blowde samen met mijn huisbaas in een schuurtje dat we gezellig hadden ingericht. Ik zat hier elke avond als mijn vriendin te bed was. Het wietgebruik steeg al snel.. op 1avond rookte ik al gauw 3joints.
Na een goed jaar samen gewoond te hebben kon mijn vriendin het niet meer hebben dat ik elke avond met mijn huisbaas doorbracht. Ze besloot te vertrekken bij me maar het wietgebruik was niet de enige reden vertelde ze me.

Vanaf dat moment stond ik er alleen voor, ik woonde alleen en rookte nog gezellig door met mijn huisbaas.. Iedere avond het zelfde ritueel. Ik werkte bijna altijd 's avonds en had een routine gevonden in mijn leven. Tegen de middag opstaan,gaan werken, thuiskomen in de avond en blowen tot 3-4u 's nachts, slapen en weer opstaan.... Ik vond het zeer leuk dat ik zo'n relax leven kon leiden.

Mijn huisbaas (die een zeer goede vriend geworden was ondertussen) kon niet meer elke avond komen, maar dan blowde ik alleen. Ik merkte dat ik die routine een beetje beu aan het worden was. Op een bepaald moment lag ik weer knetter stoned te gapen naar te tv, en ik begon te denken. Ik rookte joints maar was dit omdat ik het echt high wilde worden? Was dit omdat het een gewoonte geworden was ? Was dit omdat ik hierdoor het gevoel van vrijheid had ?
Ik besefte dat mijn korte termijn geheugen ook werkelijk niet meer zo goed was,Soms vond ik dit echt lastig. Ik liep ook altijd moe rond, ik geraakte niet uitgeslapen. Dromen deed ik niet meer en dit vond ik ook er jammer.

Toen kwam het moment dat mijn huurprijs zou stijgen. Ik besefte dat ik niet meer alleen zou kunnen wonen, in deze tijden is het zowiezo niet simpel om als alleenstaande persoon een appartement te huren met een 3/4 job. Ik moest terug thuis gaan wonen. Ik vond dit een vreselijk gedacht maar zo zou mijn eenmaal gaan lopen. Ik zat met een zeer vervelend gevoel maar ik dacht er aan om mijn leven een serieuze wending te geven. Ik blowde ondertussen al 7jaar elke avond.. waarvan ik de laatste 2jaar zeker 120joints per maand rookte.. misschien was 'het terug thuis gaan wonen' wel het middel om te stoppen of toch zeker te minderen met het gebruik van wiet.
Ik had enorm veel vragen want ik wist niet of ik werkelijk verslaafd was aan wiet of niet....

Mijn moeder heeft nooit geweten dat ik zoveel blowde. Soms dacht ik er aan om de waarheid te vertellen aan mijn moeder maar telkens besloot ik dit niet te doen. Ik was er zeker van dat mijn moeder het gevoel zou hebben dat ze gefaald had in mijn opvoeding.

Ik kwam op een dag bij mijn moeder en vertelde haar dat ik terug thuis wilde komen wonen, ik moest want ik kon het financieel niet meer aan om alleen te wonen. Mijn moeder begreep me en voerde en enorm goed gesprek met me. Het voelde zo goed aan dat ik besloot toch de waarheid te zeggen. Mijn moeder was niet helemaal verrast, en toonde erg veel begrip. Ze kon ergens snappen waarom ik blowde maar keurde het niet goed. Ze zei me dat ik terug thuis kon komen wonen maar dat ze absoluut niet wilde dat ik bij haar blowde. Als ik in het weekend eens een joint wilde roken was dit geen probleem.

Een goede maand geleden kwam ik terug thuis wonen. Ik had mezelf wat passiebloem thee aangeschaft, deze zou me kunnen helpen als ik niet kon slapen. Ik hoorde zoveel verhalen over stoppen met blowen en niet kunnen slapen....ik had schrik...

Zo komen we bij vandaag...

Vandaag woon ik dus een goede maand terug thuis. IK heb mezelf voorgenomen niet te blowen door de week, uit respect voor mijn moeder. In het weekend blow ik nog wel eens maar heel wat minder dan vroeger. Vroeger zou ik gemiddeld 10-20joint gerookt hebben in 1weekend. (van 120 naar 4 tal joints per maand)
Ik ben best trots op mezelf want het 'stoppen' met blowen geeft me een zeer goed gevoel. ik ontdekt dat ik niet echt die verslaving heb die ik dacht te hebben. het blowen was voor mij denk ik meer een gewoonte geworden. Het is ook zeer gek vind ik dat ik geen enkele problemen heb met slapen... ik lig niet wakker, en ik droom terug :wub: .
Ik moet wel toegeven dat ik nog geregeld trek heb in mijn vertrouwde jointje.. zoals vandaag.
Maar dan probeer ik iets anders te doen zoals dit verslag schrijven. Ik hoop dat ik deze levensstijl kan volhouden..en mijn korte termijn geheugen terug wat sterker word.
Men zegt ook wel eens dat ik terug meer energie zou kunnen krijgen. Ik heb hier nog niet heel erg veel van gemerkt maar het opstaan lukt me al wel beter.

Ik hoop met dit verslag andere blowers te kunnen helpen wanneer ze er aan denken om te stoppen.

Grtz Twizz


Hopelijk heb ik dit geschreven op een leesbare manier
Avatar gebruiker
twizz
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 106
Geregistreerd: di okt 11, 2011 10:37 pm

Re: En toen stopte ik met wiet...

Berichtdoor lifeisaparty » di feb 26, 2013 2:27 am

Erg goed geschreven, teveel van 't goeie is nooit goed hè.. Je verhaal is duidelijk te lezen, fijn dat het zo makkelijk was! Tot nog toe doe ik het onregelmatig met tussenpozen van een paar weken. Geen behoefte aan om het vaker te doen.
Dit is niet wetenschappelijk onderbouwd, tenzij anders aangegeven :D
Avatar gebruiker
lifeisaparty
Newbie
Offline
 
Posts: 23
Geregistreerd: wo okt 24, 2012 12:30 pm
Woonplaats: Brabant

Re: En toen stopte ik met wiet...

Berichtdoor Dreuge » di feb 26, 2013 2:33 am

je hebt in ieder geval een diploma :stoned:
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: En toen stopte ik met wiet...

Berichtdoor Hamukun » di feb 26, 2013 10:52 am

Ja, goed en helder geschreven hoor. Staan ook voor mij wel herkenbare dingen in. Goed dat je gestopt bent met de gewoonte, en veel sterkte in het volhouden!
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: En toen stopte ik met wiet...

Berichtdoor twizz » wo feb 27, 2013 12:32 am

bedankt voor de fijne reacties alvast. :wave:
Avatar gebruiker
twizz
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 106
Geregistreerd: di okt 11, 2011 10:37 pm

Re: En toen stopte ik met wiet...

Berichtdoor daywalker » wo feb 27, 2013 1:10 pm

Interessant verslag en knap van je dat je je overmatig gebruik hebt kunnen terugbrengen
tot gecontroleerd gebruik, dat is niet voor iedereen weggelegd.
Ik heb voor mezelf ook het gevoel dat ik me soms afvraag waarom ik blow ( als ik een periode te veel ( dagelijks) blow) en volgens mij is het vrijheid icm gewoonte en bij mij weinig zelfdiscipline.
De gewoonte breken dus en je op bepaalde momenten een jointje gunnen is goed, maar dan is er
discipline vereist en afspraken met je vriend(in) enz.
Ook je werk mag er niet onder lijden net als andere dingen....
Vanaf 'smorgens roken vind ik al niet zo goed, probeer het pas zo laat mogelijk te doen.
Maar tot de avond hou ik het niet altijd vol.
Ik wil ergens wel stoppen omdat ik in Bel woon en ik kan makkelijk aan wiet geraken, van goede kwaliteit ook enz., maar de prijs is gewoon bela-che-lijk hoog.
Dus dat is voor mij een tegenvaller dat t zo duur is ivm wietpas die ingevoerd is
Ik heb gisteren geen joint gerookt bv. en de dagen ervoor wel, ook voor t slapen.
Heb terug gedroomd en dat is belangrijk om dingen te verwerken ook.
Had wel een slaaptablet genomen en ik zweette ook 's avonds op het uur ongeveer dat ik normaal zou wandelen gaan met de honden, precies alsof mijn lichaam aangaf dat het tijd was voor een joint ofzo, maar heb het niet gedaan
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Re: En toen stopte ik met wiet...

Berichtdoor Ahote » wo feb 27, 2013 11:10 pm

mooi verslag en succes man ;)
I do it just to get a rep
Avatar gebruiker
Ahote
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 745
Geregistreerd: di dec 25, 2012 2:51 am
Woonplaats: België


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner