Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Geschrokken van effect Phenibut

Voor alle verslavingsverhalen over wiet, alcohol, heroïne, GHB, benzo's ,...

Geschrokken van effect Phenibut

Berichtdoor Dutchy41 » wo maart 08, 2017 1:54 pm

Ik ben sinds vijf dagen gestopt met het gebruik van Phenibut. Daarvoor heb ik het ca. 5 weken gebruikt, waarvan 2,5 week elke dag een vaste dosis en 2,5 week afbouwend. Ik heb nog steeds ontzettend last van ontwenningsverschijnselen.

Toen ik ca. 1,5 maand geleden begon, nam ik 500 mg in de ochtend en 500 mg in de avond. Dit deed naar mijn idee weinig tot niets, dus verhoogde ik de dosis naar 1000 mg in de ochtend en 1000 mg in de avond. De eerste week sliep ik iets beter, ik heb last van slapeloosheid en slik hier tevens Diazepam voor. Overdag verlichtte het mijn rugklachten en gespannenheid een klein beetje, maar niet overweldigend. Na de tweede week gebruik kreeg ik een last van een constante hoofdpijn en functioneerde ik slecht op het werk, ik kon mij totaal niet meer concentreren. Slapen ging nog slechter (4 uur per nacht) en de gespannenheid nam toe.

Na enige research op internet schrok ik van alle verhalen. Ik wilde niet ophogen, dus ik besloot na ca. 2,5 week abrupt te stoppen met het gebruik van Phenibut. Na een dag kwamen de ontwenningsverschijnselen heftig opzetten: angst- en paniekaanvallen - die ik niet kende, nog steeds hoofdpijn, meer gespannenheid, geïrriteerdheid, oorsuizen, depressie, wazig zien, de-realisatie gevoel. Ik wist niet wat mij overkwam en heb een afspraak gemaakt met mijn huisarts. Hij kende het middel niet, maar na het lezen van de ingrediënten op de verpakking, verbaasde hij zich dat dit middel vrij op de markt verkrijgbaar was.

Ik heb in het verleden een GHB-verslaving gehad, waarvan ik succesvol ben afgekomen, daarna nooit meer gebruikt. Wel een vrij heftige slaapstoornis aan overgehouden, waarvoor ik nog Diazepam slik. De huisarts gaf aan dat de structuur van Phenibut erg lijkt op die van GHB, en hij daardoor de link goed kon leggen waarom mijn lichaam daar zo heftig op reageert, oftwel waarom ik zo snel afhankelijk ben geworden van het middel. De uitwerking van GHB en Phenibut zijn naar mijn idee anders qua gevoel.

Doordat ik al Diazepam slik, vond hij het geen goed idee om Baclofen of Lyrica voor te schrijven, omdat deze ook verslavend werken. Ook had hij daar te weinig kennis voor. Ik kreeg een doorverwijzing naar Brijder Verslavingszorg. Een week later had ik daar een intake. In de tussentijd heb ik de inname van Phenibut met moeite afgebouwd met kleinere capsules van 250 mg. Op dat moment nam ik nog 1250 mg per dag (750 mg in de ochtend, 500 mg in de avond).

De verslavingsarts van Brijder moest zich ook verdiepen in het middel. Ook daar geen andere optie dan zelfstandig af blijven bouwen ('Iedereen doet het zelfstandig') en de ontwenningsverschijnselen voor lief nemen. Het advies was wel om de doseringen te verspreiden over 3x tot 4x per dag voor zover mogelijk om een constante spiegel te behouden. Daarnaast het advies om de capsules van 250 mg in water op te lossen en dan de inname hiervan te halveren, alleen zag ik dit zelf niet zitten om hiermee te gaan 'experimenteren'.

Ondertussen ben ik gaan sporten; fietsen, zwemmen, fitness - om van het de-realisatie gevoel af te komen en ook de ontwenningsverschijnselen milder te maken. Erg moeilijk, want ik zweette erg bij enige inspanning.

Sindsdien ben ik doorgegaan met afbouwen, elke 2 dagen 250 mg minder (op advies van de Verslavingsarts). Tot voor vijf dagen geleden de inname 0 was. Ik had verwacht dat de ontwenningsverschijnselen zouden afnemen, maar dat is tot nu toe nog niet het geval. Op dit moment voel ik mij depressief en futloos.

Ik heb veel verhalen gelezen over Phenibut op internet. Mensen die veel hogere hoeveelheden in hebben genomen, voor een veel langere tijd. Ik had dit totaal niet aan zien komen. Wat mij vooral tegenvalt is de depressie, de slapeloosheid ondanks de Diazepam, de futloosheid en de angst- en paniekaanvallen. Een klein beetje stress wordt direct 3x uitvergroot. Ik kan mij totaal niet concentreren en ik vind het eng om naar buiten te gaan. Ik hoop op verbetering komende dagen, anders ga ik nogmaals langs mijn huisarts.

Wat zijn jullie ervaringen met stoppen na een relatief lage dosis Phenibut, binnen enkele weken? Herkent iemand zich in mijn verhaal? Tips en adviezen zijn van harte welkom!
Dutchy41
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: wo maart 08, 2017 11:52 am

Re: Geschrokken van effect Phenibut

Berichtdoor DamnFine69 » do maart 09, 2017 12:09 am

Ten eerste wil ik je sterkte wensen met het afbouwen en hopelijk kun je er vanaf komen.

In het verleden heb ik phenibut gebruikt om af te kicken van ghb. Helaas werkte het niet en was ik uit pure wanhoop terug gegaan naar ghb. De ontwenningsverschijnselen van phenibut zijn ongeveer hetzelfde als die van ghb maar imo veel heftiger.

Al snel zat ik op 4 a 5 gram Phenibut per dag en had last van de door jou genoemde ontwenningsverschijnselen.

De slapeloosheid, onrust, angst, hartkloppingen, concentratieproblemen en depressevie klachten zijn erger en houden langer aan dan van ghb. Ondanks de lange halfwaarde tijd gaat de afbouw lastig. Switchen op baclofen en lyrics is imo beter dan de klachten te onderdrukken met benzo's.

Ik kan dan ook niet begrijpen dat dit middel nog niet verboden is. Het is gevaarlijker dan ghb en een hel om vanaf te komen.

Hashja - Mijn tel maatje :love:
Seth - "telt alsof hij op pep zit?"
Petrovic - "Niemand is sneller als hem."
Avatar gebruiker
DamnFine69
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 808
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:58 pm
Woonplaats: >9000

Re: Geschrokken van effect Phenibut

Berichtdoor PussyLounge » zo apr 02, 2017 9:09 pm

Ik weet niet of je mijn topic hebt doorgelezen? Het meest effectief voor mij bleek om 1 dosis per dag te nemen op een vast tijdstip (in mijn geval 20.00uur), 2 uur voor het slapen gaan en de dosis elke dag met 100mg verlagen. Ik hoop in elk geval dat je er inmiddels vanaf bent!
PussyLounge
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 150
Geregistreerd: do aug 20, 2015 10:34 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner