Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Kliniek?

Voor alle verslavingsverhalen over wiet, alcohol, heroïne, GHB, benzo's ,...

Kliniek?

Berichtdoor Rachel » zo sep 24, 2017 10:52 pm

Hoi allemaal,

Fijn dat jullie dit lezen. Ik ben rachel, inmiddels 22 jaar en ik woon in den haag. Toen ik 14 was, leerde ik mijn eerste 'vriendje' kennen. Ik kuste met hem voor het eerst en was tot over mijn oren verliefd.

Hij vertelde mij over zijn problemen thuis en de problemen met wiet. Hij was namelijk verslaafd aan blowen. Ik vond dit geen probleem, ik dacht namelijk wel dat ik hem kon laten stoppen of dat we daarvoor samen een manier zouden vinden. Na de eerste zoen vroeg hij me of ik zijn ouders wilde ontmoeten bij hem thuis. Verliefd riep ik ja en gingen we naar zijn huis. Niemand was thuis.

Na 1,5 jaar misbruik heb ik me weten los te rukken van dit 'vriendje'. Ik ben toen zelf erg alleen geweest omdat ik niet over mijn problemen kon praten en je raad het al... ik ben lekker gaan blowen.

Toen ik 19 was ben ik ingestort en bleek ik een ziekte voor cannabis te hebben, hyperemesis cannabinoid syndrome. Dit houdt in dat je kan blowen, maar op een of ander moment kun je er heel erg ziek van worden en ean moet je direct stoppen om beter te kunnen worden. Ik gaf chronisch over tot ik uitgedroogd in het ziekenhuis ben opgenomen. Dit zou mij niet nog een keer gebeuren!

Toen ik 21 was en een fulltime baan had ben ik weer zo ziek geworden en heb ik me moeten ziekmelden voor iets minder dan een half jaar. Ik kon niet meer met mezelf leven dat ik het weer zo ver had laten komen, ik was nog maar 52 kg en doodziek. Ik heb toen besloten om mezelf op te laten nemen in de kliniek.
Toen ik daar zat was ik erg blij en wilde ik echt niet meer terug naar de boze mensenwereld. Ik kreeg nog een week verleging na een opname van 3 maanden maar daarna moest ik toch echt naar huis, terug naar mijn ouders.
Hier ging het nog geen week goed. Ik ben weer gaan blowen en het is weer helemaal uit de spui gaten gelopen.
Ik heb toen ik uit de kliniek kwam erg mn best gedaan voor een andere baan, op mijn huidige baan werkte ik onregelmatig en had ik heel erg veel stress. Ik dacht dat ik uiteindelijk een betere baan had gevonden, van 09.00 tot 18.00 maar dit blijkt ook hectiek te zijn. Er zijn ook wat dingen voor gevallen waardoor ik daar heel graag weg wil.
Ik zit heel erg te twijfelen om aankomende woensdag mijn contract op te zeggen, nog een maand te werken en dan mezelf op te laten nemen in de kliniek of in ieder geval weer af te kicken. Als ik thuis ga afkicken wil ik graag de hulp van de huisarts en wil ik dit met medicatie doen. Zo heb ik het een jaar geleden ook gedaan alleen was ik toen doodziek.
Na het afkicken wil ik een paar cursussen gaan volgen zodat ik het beroep kan gaan doen waarvan ik echt gelukkig wordt.
Mijn vraag aan jullie is, denken jullie dat dit een slim plan is? Of ben ik straks werkloos en help ik mezelf de goot in? Ik ben het niet gewent om voor mezelf te kiezen maar ik denk dat dat in dit geval wel moet toch?
Rachel
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: do dec 29, 2016 9:29 pm

Re: Kliniek?

Berichtdoor 618157 » zo sep 24, 2017 11:34 pm

Heftig verhaal, goed dat je het van je aftypt en hulp vraagt.

Als jij denkt dat dat een goede weg is om t bewandelen zal ik het doen, je word ziek van het blowen dus afkicken in een kliniek lijkt me een goede optie, maar kan je wel gelijk terecht?
Ik zou niet zomaar je baan opzeggen als straks blijkt dat je op een wachtlijst staat.

In de kliniek waar je heen gaat gaan ze neem ik aan je een goede arts geven, die eventueel je iets kan voorschrijven mocht dit nodig zijn.

Afkicken is denk ik jou geval een must, en je loopt vast in je werk dus ja.
Als een kliniek kan zal ik daarvoor gaan, of via een instantie van verslavingszorg, maar zo dat je wel gewoon thuis bent, en goed overleg tussen artsen van instantie en je huisarts is belangrijk.

Veel succes.
Avatar gebruiker
618157
DF Addict
Offline
 
Posts: 7371
Geregistreerd: di jul 26, 2016 8:03 am
Woonplaats: in my mind

Re: Kliniek?

Berichtdoor Rachel » wo okt 04, 2017 5:06 pm

Dankjewel voor je reactie. Ik voel me zooo alleen weer door die kut verslaving dus ben blij dat er iemand is die met mij mee wilt denken...
ik heb inmiddels mn baan opgezegd en zit de laatste paar dagen het uit en zal dan echt aan de bak moeten met mezelf..
Rachel
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: do dec 29, 2016 9:29 pm

Re: Kliniek?

Berichtdoor Spectrum » wo okt 04, 2017 7:06 pm

Naar verhaal :( Hoe alleen je je ook voelt, hier vind je altijd wel een luisterend oor :blowkiss:

Ik denk dat het inderdaad tijd is om voor jezelf te gaan kiezen en dan heb ik het niet eens over het wel of niet opzeggen van een baan. Dat je weet dat je er zo ziek van kunt worden en dan toch steeds terugvalt in je oude gewoontes, getuigd naar mijn mening niet van veel zelfrespect.* Volledig begrijpelijk na wat je hebt meegemaakt en dat is ook zeker niet jouw schuld. Het verleden kun je helaas niet veranderen, maar je hebt wel invloed op wat er in de toekomst gaat gebeuren. Je hebt vaker afgekickt dus je weet dat je dit kunt. Je hebt de eerste stappen nu weer gezet dus je zit op de juiste weg. Je zegt dat je niet gewend bent om voor jezelf te kiezen.. Nu is de tijd om dat te veranderen. Je bent het absoluut waard en je verdient het om gerespecteerd te worden, in de eerste plaats door jezelf. Gun jezelf een goede gezondheid en een mooi leven.

Om terug te komen op je eerste vraag: Ik weet niet precies wat in jouw situatie het beste plan is en heb niet echt concreet advies. Het enige wat ik kan zeggen is: geloof in jezelf en weet dat je altijd zelf een keuze hebt, ongeacht welke tegenslagen er allemaal op je pad komen.

Mocht je ooit behoefte hebben aan een gesprek, pm'en mag altijd :)

*
Spoiler! :
I know. Beetje hypocriet dat iemand die z'n lichaam niet als tempel maar als chemische afvalbak behandelt anderen nu iets gaat vertellen over zelfrespect, maar goed.. :#:
You got that medicine I need
Dope, shoot it up straight to the heart please
I don't really wanna know what's good for me
God's dead, I said 'baby that's alright with me'.
Avatar gebruiker
Spectrum
Beep beep I'm a sheep
Donateur
Offline
 
Posts: 1052
Geregistreerd: di mei 10, 2016 7:22 am


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner