Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Verslaafd aan alcohol (?)

Voor alle verslavingsverhalen over wiet, alcohol, heroïne, GHB, benzo's ,...

Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Phoenix » ma jan 06, 2014 5:15 pm

Ik ben momenteel 24 en drink al sinds mijn 18e. Het begon vrij onschuldig met één halve liter bier s'avonds, doordat ik dat nooit eerder had gedaan en ik van nature een redelijk angstig en zenuwachtig persoontje ben ging er een wereld voor mij open. Wauw, geen zorgen, geen stroom aan drukke gedachten, bla bla. Tevens kon ik via muziek en films opgaan in een wereld die ik eigenlijk niet echt had.

Dit heb ik met ongeveer (4, 5x in de week drinken) opgebouwd naar vier halve liters in drie jaar. Op een gegeven moment had ik toen zoiets van, ik doe eens een weekje zonder. Dat ging eigenlijk prima behalve dat ik minder goed kon slapen. Daar schrok ik toen zo van, dat ik meteen heb gezegd, nooit meer dagelijks drinken. Dat heb ik toen gedaan en overgeschakeld naar 2 á 3 keer per week.

Inmiddels weer drie jaar verder is dat nog steeds een beetje mijn drinkpatroon, zij het wel dat ik ondertussen aan half litertje of 7 a 8 zit. Of 1,5 fles wijn. Hier ruim ik dan dus mijn avondjes voor in, zorg altijd dat ik de volgende dag bv. genoeg boodschappen in huis heb, niet hoef te werken, dat soort dingen.

Als ik bv. wel een volle week moet werken of heel veel colleges heb (ben nog student) drink ik niet. Eind vorig jaar in totaal 4,5 week niet gedronken, wat voor mij toch wel een record was. Het gekke was dat ik eigenlijk totaal geen 'afkickverschijnselen' heb gehad. Iets waar ik toch wel een beetje bang van was, eigenlijk heb ik de drank ook niet echt gemist moet ik zeggen.

Nu vraag ik me af of ik dus verslaafd ben aan alcohol. Het zou me totaal niet verbazen als dit het geval is, maar hoe weet ik dat nu zeker? Ik drink overigens enkel als ik in mijn eentje ben, als ik eens uitga met vrienden of dergelijke houd ik het bij één biertje of gewoon zelfs frisdrank omdat ik een beetje controle over de groep wil houden. Veel van die gasten gaan dan zo los dat ze naar huis moeten worden gedragen. Daar houd ik niet van, tevens vind ik het helemaal niet prettig om in een volle kroeg of zo heel erg lam te zijn.

Ik zie alcohol een beetje als een soort 'freedom-trail' of zo, lekker eigen wereldje, beetje zuipen, beetje roken (lees; sigaretten - wat ik overigens normaliter nooit doe), genieten van een film, muziek, You-Tube docu's over het universum, dat soort gedoe.
Maar ja, aan de andere kant, ik drink dan gewoon wel behoorlijk veel. En ik weet als ik dat in een kroeg zou doen het sociaal geaccepteerd zou zijn, maar dat is dus niet zo.

Sowieso heb ik een beetje een soort van verlate puberteit doordat ik thuis veel verantwoordelijkheid moest dragen. Ik ben dus nog helaas altijd iemand die drank & drugs best wel cool vind (ja, shoot me) .. zou ook graag eens experimenteren met andere soorten drugs. Lijkt me fantastisch om alles eens te proberen. Overigens betwijfel ik of het daar echt van kan komen, want ik ben er denk ik veel te schijterig voor om het serieus te doen. Had een jaar geleden te kans om cocaïne te proberen, nou toen ik dat spul alleen al zag liggen sloeg het paniekje al toe :grin: .

Advies gewenst :)
Avatar gebruiker
Phoenix
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: ma jan 06, 2014 4:54 pm
Woonplaats: Brussel

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor veryordinary » ma jan 06, 2014 5:33 pm

Wat mij vooral opvalt is dat de hoeveelheden steeds meer worden. Daar moet je wel mee oppassen. 7 à 8 halve liters op een avond is natuurlijk best veel, maar dat geef je zelf ook al aan. Het scheelt wel dat je inzicht hebt in je drankgebruik, goed dat je er in ieder geval over nadenkt :) Ik denk dat niemand echt kan zeggen of je wel of niet verslaafd bent, maar het zit je niet lekker volgens mij. Anders zou je hier niet posten natuurlijk.

Misschien kan je de hoeveelheden wat terugbrengen, zodat ook je tolerantie afneemt. Wat ook een optie is, is met jezelf afspreken dat je bijvoorbeeld maximaal 3 avonden in de week mag drinken. Op deze manier hou je er toch nog een soort controle over. Succes in ieder geval!
“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” — Earl Nightingale.
Avatar gebruiker
veryordinary
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 572
Geregistreerd: wo okt 16, 2013 12:24 am

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Hassan » ma jan 06, 2014 5:37 pm

drink een tijdje niet, en kijk hoeveel moeite je hiermee hebt. als je verslaafd bent aan alcohol zul je merken dat je niet lang zonder kunt. gewoon 1 maandje ofzo pauze. als je niet verslaafd bent is iig je tolerantie verminderd
Hassan
Offline
 

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Radagast » ma jan 06, 2014 5:38 pm

Wij kunnen niet weten of je al dan niet verslaafd bent, maar 7 a 8 halve liters op een avond en dit 3 keer in de week lijkt me wel wat te veel van het goede (Hoewel ik op piekweken bij het uitgaan ook wel iets gelijkaardig presteer). Probeer in ieder geval nuchtere weken in te plannen en misschien te minderen naar 1 a 2 keer drinken in de week (en dit misschien met wat minder alcohol), je lever kan er alleen maar wel bij varen en misschien bouw je zo de tolerantie wat af zodat je het gewenste effect haalt met minder alcohol.

Als het de roes is die je opzoekt kun je misschien wat gaan experimenteren met andere zaken (a la weed), zoals je zelf al aangeeft (zonder ook hierin te overdrijven). Als je iets nieuws probeert, lees je dan altijd zorgvuldig in!
Avatar gebruiker
Radagast
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 191
Geregistreerd: za dec 22, 2012 1:52 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Phoenix » ma jan 06, 2014 6:06 pm

Bedankt voor alle reacties! :)

veryordinary schreef:Wat mij vooral opvalt is dat de hoeveelheden steeds meer worden. Daar moet je wel mee oppassen. 7 à 8 halve liters op een avond is natuurlijk best veel, maar dat geef je zelf ook al aan. Het scheelt wel dat je inzicht hebt in je drankgebruik, goed dat je er in ieder geval over nadenkt :) Ik denk dat niemand echt kan zeggen of je wel of niet verslaafd bent, maar het zit je niet lekker volgens mij. Anders zou je hier niet posten natuurlijk.

Misschien kan je de hoeveelheden wat terugbrengen, zodat ook je tolerantie afneemt. Wat ook een optie is, is met jezelf afspreken dat je bijvoorbeeld maximaal 3 avonden in de week mag drinken. Op deze manier hou je er toch nog een soort controle over. Succes in ieder geval!


Klopt. Dat vind ik zelf ook heel vervelend. Al ligt dat volgens mij ook in het feit dat ik de eerste keren telkens heel angstig werd van dat ik een fase van meer aangeschoten zijn had bereikt. Weet nog dat toen ik de eerste keer drie halve liter op had ik dacht dat ik k.o. zou gaan en ernstige alcoholvergiftiging zou hebben :grin:. Toen ook in paniek naar m'n zus gegaan die me nog net geen bitchslap verkocht en zei dat ik me niet zo moest aanstellen.

Ik stop altijd met drinken als ik gewoon dronken ben, ik ga dan nooit verder, dan is de lol er voor mij ook echt af. Maar het doel is wel dronken worden. Heb het een paar samen gedaan met een vriend van me, dan zaten we echt uren te filosoferen over allerlei wetenschappelijk en artistieke zaken in het leven. Echt heerlijk, dat vind ik gewoon genieten. Maar ik voel me er vaak wel schuldig over. Ik denk dat dit voornamelijk komt doordat ik thuis wel te maken heb gehad met echte verslaving, en agressie die daarbij kwam kijken (een van m'n ouders). Vandaar dat ik drinken in het algemeen al zie als iets slechts en waar je je voor moet schamen. Overigens word ik totaal niet agressief van alcohol, laat ik dat even buiten kijf plaatsen. Zelfs met 8 halve liter ben ik nog een veel te vriendelijke jongen om ook maar iemand iets aan te doen :grin:.

Anonymous96 schreef:drink een tijdje niet, en kijk hoeveel moeite je hiermee hebt. als je verslaafd bent aan alcohol zul je merken dat je niet lang zonder kunt. gewoon 1 maandje ofzo pauze. als je niet verslaafd bent is iig je tolerantie verminderd


Nou ja dat heb ik dus meermaals gedaan. Met die 4,5 week vorig jaar als uitschieter. Had eigenlijk geen behoefte aan drank. Wel merkte ik dat ik mijn leven heel saai vond, wel heel sereen, maar het was een beetje 'the edge' er af halen of zo. Avondje zuipen is voor mij als olie op een vuur gooien. Als de kers op de taart (zoiets).

Radagast schreef:Wij kunnen niet weten of je al dan niet verslaafd bent, maar 7 a 8 halve liters op een avond en dit 3 keer in de week lijkt me wel wat te veel van het goede (Hoewel ik op piekweken bij het uitgaan ook wel iets gelijkaardig presteer). Probeer in ieder geval nuchtere weken in te plannen en misschien te minderen naar 1 a 2 keer drinken in de week (en dit misschien met wat minder alcohol), je lever kan er alleen maar wel bij varen en misschien bouw je zo de tolerantie wat af zodat je het gewenste effect haalt met minder alcohol.

Als het de roes is die je opzoekt kun je misschien wat gaan experimenteren met andere zaken (a la weed), zoals je zelf al aangeeft (zonder ook hierin te overdrijven). Als je iets nieuws probeert, lees je dan altijd zorgvuldig in!


Wiet heb ik al eens geprobeerd, vond ik niet vrij veel aan. Ik ben van mijzelf zeer rustig, en wiet word ik nog rustiger van, beetje gevoel alsof ik out ga. Totaal niet mijn ding. Ook niet verhoogde hartslag, nee helemaal niet fijn.

Zou graag eens psychedelica proberen, daar geloof ik ook best wel in. Maar ik ga dat voor geen goud proberen zonder sitter en in een veilige omgeving. Volgens mij ben ik wel gevoelig om 'bad' te gaan.

Soms lijkt heroïne me ook heel erg ja ... interessant of zo. Maar goed, dat is natuurlijk echt pure kanker en zo verslavend als de pest. Cocaïne blijft ook fascineren alleen mijn reactie toen ik daar des tijd de kans voor had zegt denk ik wel genoeg :grin:. Vind het ook raar dat het me dan maar blijft fascineren. Lees er ook wel stukjes over van celebs die er aan zijn overleden, vind dat te interessant.
Avatar gebruiker
Phoenix
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: ma jan 06, 2014 4:54 pm
Woonplaats: Brussel

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor veryordinary » ma jan 06, 2014 6:13 pm

Phoenix schreef:Soms lijkt heroïne me ook heel erg ja ... interessant of zo. Maar goed, dat is natuurlijk echt pure kanker en zo verslavend als de pest. Cocaïne blijft ook fascineren alleen mijn reactie toen ik daar des tijd de kans voor had zegt denk ik wel genoeg :grin:. Vind het ook raar dat het me dan maar blijft fascineren. Lees er ook wel stukjes over van celebs die er aan zijn overleden, vind dat te interessant.


Oh, herkenbaar dit hoor. Heb zo'n beetje alle heroïne en crack documentaires wel bekeken, puur uit interesse. Als je het daar maar bij laat hoef je je nergens zorgen over te maken :grin: Dan zit je ook wel goed op deze site, veel interessante trip-reports te vinden!
“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” — Earl Nightingale.
Avatar gebruiker
veryordinary
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 572
Geregistreerd: wo okt 16, 2013 12:24 am

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Hamukun » ma jan 06, 2014 6:18 pm

Zo ontzettend veel drink je niet, maar als je er zelf vraagtekens bij gaat zetten is het wel teveel.

Je kan ook gewoon speciaalbier gaan drinken "voor de smaak" en dan 5+ 10% bieren op een avond drinken, dat is wel sociaal geaccepteerd.
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Hamukun » ma jan 06, 2014 6:19 pm

Verder komt je ook een beetje over als iemand die zich snel zorgen maakt. Op zich niks mis mee, beter te voorzichtig dan onvoorzichtig. Ik zou gewoon een paar pilsjes minder drinken dat kan in ieder geval geen kwaad.
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Dreuge » ma jan 06, 2014 6:36 pm

jij bent para en zo veel drink je nou ook weer niet :beer: daarnaast drink je niet op dagen dat t eigenlijk niet kan (tenzij jij stiekem zit te jokken). volgens mij heb je dus geen probleem
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Radagast » ma jan 06, 2014 6:39 pm

Als je met psychedelica wilt starten lijkt 2C-B me de ideale instapper. Een tripsitter kan wel handig zijn, maar een lage dosis van dit stofje kan je normaal wel alleen aan.
Avatar gebruiker
Radagast
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 191
Geregistreerd: za dec 22, 2012 1:52 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Ivo » ma jan 06, 2014 6:44 pm

Hamukun schreef:Zo ontzettend veel drink je niet, maar als je er zelf vraagtekens bij gaat zetten is het wel teveel.

Dit. Als je zelf denkt dat het teveel wordt, wordt het teveel. Ik kan wel zeggen dat ik 4 jaar geleden die hoeveelheden dronk bij het indrinken en dat 4-5 keer per week, maar dat maakt het voor jou niet minder veel.

Lichamelijk ga je niet verslaafd zijn, daarvoor moet je dagelijks drinken. Geestelijk kan je wel verslaafd zijn, daar kunnen we weinig over zeggen. Hoeveel je drinkt maakt dan weinig uit. Drink eens een paar weken niet of maar 1 avond per week en wat minder en zie hoe dat gaat.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Radagast » ma jan 06, 2014 6:44 pm

Dreuge schreef:jij bent para en zo veel drink je nou ook weer niet :beer: daarnaast drink je niet op dagen dat t eigenlijk niet kan (tenzij jij stiekem zit te jokken). volgens mij heb je dus geen probleem


In vergelijking met de gemiddelde DF'er niet neen, ook zijn leeftijd is nog steeds een geldig excuus (vanwege die experimentele fase), maar gevaar bestaat er wel in dat je dit na je studentenleven blijft doorzetten en dan is die hoeveelheid misschien toch wat teveel. Ook omwille van het feit dat hij meestal alleen drinkt, de meeste studenten drinken bij het uitgaan en daar blijft het dan bij.
Avatar gebruiker
Radagast
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 191
Geregistreerd: za dec 22, 2012 1:52 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Ivo » ma jan 06, 2014 6:46 pm

Radagast schreef:
Dreuge schreef:jij bent para en zo veel drink je nou ook weer niet :beer: daarnaast drink je niet op dagen dat t eigenlijk niet kan (tenzij jij stiekem zit te jokken). volgens mij heb je dus geen probleem


In vergelijking met de gemiddelde DF'er niet neen, ook zijn leeftijd is nog steeds een geldig excuus (vanwege die experimentele fase), maar gevaar bestaat er wel in dat je dit na je studentenleven blijft doorzetten en dan is die hoeveelheid misschien toch wat teveel. Ook omwille van het feit dat hij meestal alleen drinkt, de meeste studenten drinken bij het uitgaan en daar blijft het dan bij.

Het alleen drinken maakt het inderdaad wel wat gevaarlijker... Het is makkelijk om niet meer te drinken als je niet meer op café gaat, maar als je thuis drinkt zijn er veel meer triggers.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Phoenix » ma jan 06, 2014 7:25 pm

Wederom bedankt voor alle reacties :)

Hamukun schreef:Verder komt je ook een beetje over als iemand die zich snel zorgen maakt. Op zich niks mis mee, beter te voorzichtig dan onvoorzichtig. Ik zou gewoon een paar pilsjes minder drinken dat kan in ieder geval geen kwaad.


Dat ben ik zeker ja :grin: . Ik heb me zelfs al eens aangemeld op een alcholforum, alleen daar zeiden ze dus wel dat ik een ernstig probleem had gek genoeg. Toen dronk ik trouwens nog maar drie halve liters, en toen ging er een koekblik open aan allerlei angstaanjagende verhalen 'wacht maar, zo begon ik ook, over vijftien jaar sta je op met een fles wodka'

Nou toen brak het angstzweet me aan alle kanten uit :grin:

veryordinary schreef:
Phoenix schreef:Soms lijkt heroïne me ook heel erg ja ... interessant of zo. Maar goed, dat is natuurlijk echt pure kanker en zo verslavend als de pest. Cocaïne blijft ook fascineren alleen mijn reactie toen ik daar des tijd de kans voor had zegt denk ik wel genoeg :grin:. Vind het ook raar dat het me dan maar blijft fascineren. Lees er ook wel stukjes over van celebs die er aan zijn overleden, vind dat te interessant.


Oh, herkenbaar dit hoor. Heb zo'n beetje alle heroïne en crack documentaires wel bekeken, puur uit interesse. Als je het daar maar bij laat hoef je je nergens zorgen over te maken :grin: Dan zit je ook wel goed op deze site, veel interessante trip-reports te vinden!


Ja precies! Maar ik vraag me dan ook echt af van, 'wauw, hoe zou dat zijn?' 'moet dit toch ook eens proberen' .. 'wat fascinerend dit' ... En alleen omdat ik daar dan al aan denk krijg ik het gevoel dat ik een enorme verslaafde ben of ga worden :grin:

Radagast schreef:Als je met psychedelica wilt starten lijkt 2C-B me de ideale instapper. Een tripsitter kan wel handig zijn, maar een lage dosis van dit stofje kan je normaal wel alleen aan.


Interessant. Van dat stofje kende ik helemaal nog niet :). Hoe kan ik dat veilig krijgen? En moet ik het laten testen?

Ivo schreef:
Hamukun schreef:Zo ontzettend veel drink je niet, maar als je er zelf vraagtekens bij gaat zetten is het wel teveel.

Dit. Als je zelf denkt dat het teveel wordt, wordt het teveel. Ik kan wel zeggen dat ik 4 jaar geleden die hoeveelheden dronk bij het indrinken en dat 4-5 keer per week, maar dat maakt het voor jou niet minder veel.

Lichamelijk ga je niet verslaafd zijn, daarvoor moet je dagelijks drinken. Geestelijk kan je wel verslaafd zijn, daar kunnen we weinig over zeggen. Hoeveel je drinkt maakt dan weinig uit. Drink eens een paar weken niet of maar 1 avond per week en wat minder en zie hoe dat gaat.


Bedankt voor de tip. Dat laatst wil ik inderdaad heen werken. 1x per week lijkt me redelijk 'normaal'.

Dreuge schreef:jij bent para en zo veel drink je nou ook weer niet :beer: daarnaast drink je niet op dagen dat t eigenlijk niet kan (tenzij jij stiekem zit te jokken). volgens mij heb je dus geen probleem


Nou, ik heb wel eens me één keertje ziek gemeld toen ik een kater had, en ook heb ik volgens mij een college gemist vorig jaar omdat ik liever wilde uitslapen en uitbrakken :P. Maar meer niet.

Radagast schreef:
Dreuge schreef:jij bent para en zo veel drink je nou ook weer niet :beer: daarnaast drink je niet op dagen dat t eigenlijk niet kan (tenzij jij stiekem zit te jokken). volgens mij heb je dus geen probleem


In vergelijking met de gemiddelde DF'er niet neen, ook zijn leeftijd is nog steeds een geldig excuus (vanwege die experimentele fase), maar gevaar bestaat er wel in dat je dit na je studentenleven blijft doorzetten en dan is die hoeveelheid misschien toch wat teveel. Ook omwille van het feit dat hij meestal alleen drinkt, de meeste studenten drinken bij het uitgaan en daar blijft het dan bij.


Hier ben ik ook wel een beetje bang voor ja. Voornamelijk omdat ik pas over 2,5 jaar klaar ben met studeren en ik mij daarna ook niet echt een 9-5 kantoorbaan zie hebben. Dat past gewoon absoluut niet bij mij.

Verder zal ik nooit een echte drinker worden tijdens ik op café ga, zoals ik al aangaf ben ik dan veel te druk met voor iedereen te zorgen en de bob te spelen. Vind daar dus ook helemaal niets aan zoals ik al aangaf, je kapot zuipen in een overvol, luidruchtig café. Gek genoeg merk ik daar al direct dat ik één biertje op heb, thuis merk ik dat niet zo snel. Daar zal ook het gevaar in zitten.
Avatar gebruiker
Phoenix
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: ma jan 06, 2014 4:54 pm
Woonplaats: Brussel

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Dreuge » ma jan 06, 2014 7:28 pm

kom lekker in de horeca werken, dat is veilig voor jou :beer:
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Phoenix » ma jan 06, 2014 7:41 pm

Dreuge schreef:kom lekker in de horeca werken, dat is veilig voor jou :beer:


Ben ik al actief :grin:. Maar in een restaurant.
Avatar gebruiker
Phoenix
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: ma jan 06, 2014 4:54 pm
Woonplaats: Brussel

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Dreuge » ma jan 06, 2014 8:01 pm

Phoenix schreef:
Dreuge schreef:kom lekker in de horeca werken, dat is veilig voor jou :beer:


Ben ik al actief :grin:. Maar in een restaurant.


:rock:
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Vinnie » ma jan 06, 2014 8:12 pm

al je interesse heb in andere drugs kan je een keer naar de coffee shop gaan en wiet proberen :grin:
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5034
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Wietsmoker » ma jan 06, 2014 10:08 pm

Alcohol is een stille insluiper. Als je dagelijks gaat drinken wordt je er wel degelijk afhankelijk van. En zoals de hoeveelheden toenemen zul je ook meer in de categorie terecht komen dat je niet meer uit jezelf mag stoppen, tenzij je iedere dag een half litertje minder gaat drinken. Dit afbouwschema is rete -moeilijk spreek ik uit ervaring.
Met professionele hulp krijg je 3x in 3 dagen één injectie in één bil, voor het behoud van je hersens. Zo zag het er toen voor mij uit. Tevens kreeg ik dat ene medicijn waardoor ik ontieglijk veel geslapen heb, de eerste 3 dagen. Maar daar zit je volgens mij nog niet.

Er werd hier al vaker gezegd dat als het je in de weg gaat zitten het teveel is. Dit is overigens zeer moeilijk te herkennen. Maak voor jezelf in ieder geval regels, en hou je daaraan. Fijn dat je hulp vraagt, of in ieder geval dat je erover nadenkt of het teveel is. Succes met minderen, is mijn opmerking!
verneukeratief schreef:Je hebt geen balkon en geen tuin. Woon je dan toch in een legertent waar je niet uitgelokt wil worden?
Avatar gebruiker
Wietsmoker
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2684
Geregistreerd: zo apr 24, 2011 7:21 pm
Woonplaats: Flavour Country

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor BredeBradda » di jan 07, 2014 12:34 pm

fock die alcohol bradda..lekkah groene roke met mu matties jwz faya :smokin:
Avatar gebruiker
BredeBradda
Newbie
Offline
 
Posts: 7
Geregistreerd: di jan 07, 2014 12:24 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Dreuge » di jan 07, 2014 12:41 pm

Ik wil wel eens een bier komen drinken. Misschien vind je het zo gezellig dat solo drinken daarna te saai voor je is :grin:
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Klimtox » za jan 11, 2014 7:42 am

Dreuge schreef:Ik wil wel eens een bier komen drinken. Misschien vind je het zo gezellig dat solo drinken daarna te saai voor je is :grin:

Dat lijkt me sterk :grin:
<3
Avatar gebruiker
Klimtox
Klimbaus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3661
Geregistreerd: wo jul 31, 2013 3:41 pm

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Radical » zo jan 12, 2014 6:05 pm

Dreuge schreef:Ik wil wel eens een bier komen drinken. Misschien vind je het zo gezellig dat solo drinken daarna te saai voor je is :grin:

Beste detox ooit
Did:
Alcohol, Truffels (Psilocybe Atlantis, Cosmic Connectors), Wiet (brownie, thee), XTC, Herbal XTC (Lemon X), Temazepam, 2C-B, Ritalin, N2O, 4-AcO-DMT, Ketamine, Oxazepam, Midazolam, Oxynorm (Maar 5mg...), 2c-e, speed en MXE
Avatar gebruiker
Radical
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1154
Geregistreerd: wo aug 14, 2013 12:24 am

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Anjuna » zo jan 12, 2014 7:21 pm

Phoenix schreef:Interessant. Van dat stofje kende ik helemaal nog niet :). Hoe kan ik dat veilig krijgen? En moet ik het laten testen?

In sommige smartshops kun je het wel krijgen denk ik. Anders bij een dealer. Laten testen als je het niet vertrouwt.

Met de redenen die jij opnoemt voor je alcohol gebruik (filosoferen, genieten) en vanwege je nieuwsgierigheid naar andere drugs lijken mij psychedelica de perfecte oplossing. 2cb is idd een goede 'instapper'. Je kunt via internet ook mensen vinden die trips (truffels) begeleiden, alleen of in groepen. Ik wil ook wel met je trippen (paddo's), maar dat zal dan geen lage dosis zijn. Misschien moet je eerst rustig kennis maken met psychedelica.
Lees al mijn tripreports op paddoblog.nl
Avatar gebruiker
Anjuna
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 127
Geregistreerd: zo dec 29, 2013 1:20 am

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Keesveel » wo jan 15, 2014 6:40 pm

Als je er wel 7 of 8 lust op een avond ben je blijkbaar verslavingsgevoelig. Kunnen er ook 12 of 13 worden, dan gaat fatsoenlijk integreren in de samenleving lastiger worden.
Keesveel
Offline
 

Re: Verslaafd aan alcohol (?)

Berichtdoor Trippie » wo jan 15, 2014 6:53 pm

Als ik dit zo lees is alcohol niet het probleem.

Je drinkt wel veel, meer dan de gemiddelde mens denk ik, maar niet echt alcoholieker hoeveelheden. Er zijn zat studenten die veel meer drinken dan dat, zonder in de problemen te komen. Je bent ook duidelijk nog niet lichamelijk verslaafd.

Als ik dit lees dan krijg ik het idee dat je drinkt voor een reden. Volgens mij is er iets waar je mee zit, waar je van wilt ontsnappen door te drinken. Kan dat?
Misschien kan je beter eens zoeken wat dat is, of als je het al weet, zoeken naar een oplossing. Misschien wil je daar wel over praten? Wij luisteren naar je.
Als die reden om te drinken weg is zal je volgens mij geen probleem hebben met stoppen.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner