Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Zonder 12 stappen

Voor alle verslavingsverhalen over wiet, alcohol, heroïne, GHB, benzo's ,...

Zonder 12 stappen

Berichtdoor DenVanB » zo maart 25, 2018 6:05 pm

Dag,

Sinds ruim 8 maanden ben ik clean van de middelen waar ik aan verslaafd ben. De laatste jaren met name alcohol.
Ik heb in een 12 stappen kliniek gezeten en bezoek twee of drie keer week een NA meeting. Echter, ik merk de laatste twee maanden dat de 'cult' NA of AA me steeds meer gaat tegenstaan.

Mijn instinct vertelt me namelijk dat het NA programma je ipv afhankelijk van je middel je afhankelijk probeert te maken van het programma. Daarnaast legt het 12 stappen programma de oplossing voor je verslavingsprobleem buiten jezelf, waar ik er van overtuigd ben dat je motivatie en de oplossing intrinsiek is.

Het punt is echter dat ik deze twijfels niet tegen andere NA bezoekers aan kan hangen of kan uitspreken op een meeting. Het antwoord is dan dat ik zonder het programma terugval en doodga (kort door de bocht.)
Doordat ik me een jaar of vijf mede door m'n verslaving nogal heb geïsoleerd en mijn gebruikmaatjes heb afgestoten bestaat mijn huidige 'gezonde' netwerk vooral uit NA mensen. De rest van het netwerk is niet verslaafd.

Graag zou ik eens sparren met iemand die het zonder het 12 stappen programma doet en clean is. Het liefst met iemand die het 12 stappen programma ook uit ervaring kent.
Zijn er praatgroepen zonder de 12 stappen? Zonder een God?

Ik wijs het het 12 stappen programma zeker niet af. Want, de verbinding heeft me heel erg geholpen. Ik besef me alleen steeds meer dat ik een heel rationeel mens ben en dat een aantal kernpunten van deze filosofie me tegen de borst stuiten. :-)

Dennis
35, bijna 20 jaar heftig gebruik, 8 maanden clean
DenVanB
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: zo maart 25, 2018 5:55 pm

Re: Zonder 12 stappen

Berichtdoor PiraatPanda » zo maart 25, 2018 6:54 pm

Wow heftig! En respect dat je al zo lang clean bent. Ik weet het antwoord op je vraag niet. Kom ook alleen 12stappen en cognitieve gedragstherapie tegen als behandeling. Ben benieuwd wat er verder is, er moet toch meer zijn?

Ik betwijfel of ik iets voor je kan betekenen.(niet echt clean, wel alles onder controle nu 8-) ) Maar je mag me altijd een pb sturen. Ik ben ook niet zo van die 'hogere macht' etc die ze bij de NA hanteren. Veel succes met je verdere weg naar gezondheid!

:blowkiss:

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
Donateur
Offline
 
Posts: 1516
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: ♥♥♥♥


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner