Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

De kracht behouden

Ben je verslaafd aan speed, coke, mdma of een andere stimulant? Wil je info over dit type verslavingen? Hier moet je zijn.

De kracht behouden

Berichtdoor afraidtech » do aug 04, 2011 10:41 am

had het ook al gepost op de .nl versie, maar krijg een pb met de tip dat het hier wat minder uitgestorven was als daar :D maar goed. en ook meteen al met mijn eerste post met de deur in huis te vallen is ook al zowat, maar het zit mij op het moment extreem hoog en wat langzamerhand ook niet meer wat te doen, dus maar even een copy and paste van het andere forum :D.

en ik moet er wel even bij zeggen dat ik een rasechte polygebruiker was en alles maar dan ook alles gebruikte wat ik kon krijgen, met uiteraard als grote voorkeur psychedelica.

maar zit even met het volgende probleem,om de zoveel tijd heb ik weer eens een dip en dan beginnen de cravings weer en tot nu toe is het goed te doen door het maar te negeren. tot op een paar dagen geleden nu is het anders dan anders en veel extremer.

ben nu inmiddels in november 2 jaar van de speed af wat mijn grootste probleem was en sinds afgelopen maandag van de rest van alle zooi die ik gebruikte, waar ik dan ook verschrikkelijk trots op ben.

maar de drang die ik nu heb is ongedraaglijk ik sta er mee op en ga er mee naar bed en ondertussen beheerst het volledig mijn leven, ben er de hele dag mee bezig, ik lees tripreports, ik lees alle info die ik maar kan vinden over mijn favoriete drugs (en dat zijn er verschrikkelijk veel). ik zoek naar supplementen die evt zouden kunnen helpen om mij weer een kick te geven ook al weet ik dat dat nooit zal halen bij een lijn pep ofzo, maar het zal een slaap excuus kunnen zijn om legaal te kunnen gebruiken zonder dat ik een schuld gevoel krijg dat ik weer gebruikt heb.

ben zo ontzettend bang om terug te vallen, ik wil het niet, maar ik weet niet of ik nog sterk genoeg ben om het volhouden, ondanks dat ik weet wat het allemaal met me gedaan heeft, for example huis kwijtgeraakt, vriendin kwijtgeraak, torenhoge schulden, een psychose van drie maanden wat een hel op aarde was. ondanks dat alles begin ik de hoop de verliezen in begin ik er van overtuigd te raken dat ik misschien wel gemaakt ben om te gaan gebruiken.

maar goed, zijn er meer mensen die dit herkennen (domme vraag misschien en misschien is het wel ex-junk eigen hoor) en hoe gaan jullie er mee om, heb het gevoel dat ik er alleen voor sta, verslavingzorg ben ik sinds kort mee gestopt omdat ik het gevoel heb dat het alleen maar meer triggerd daar was mijn behandelaar het mee eens, en ik weet inmiddels wel dat ik bepaalde situaties moet vermijden en daar sommige feestjes niet meer heen moet gaan, en voel me verder psychisch ook wel in orde daar ligt het niet aan.

snap er gewoon geen ene #$@##@ van dacht dat ik inmiddels de draad weer op kon pakken en het verleden stukje bij beetje weer achter mij kon laten en dat de tijd het wel zal helen.

maar zo werkt het nou eenmaal niet ben ik achter, maar ondertussen zit ik wel met die klote cravings weer ik niet mee over weg kan, maar goed was een lang verhaal, hoop dat iemand wijze raad of adviezen heeft, ben bang om te falen.

alvast bedankt voor het lezen van dit hele verhaal
afraidtech
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 48
Geregistreerd: do aug 04, 2011 10:28 am

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Petrovic » do aug 04, 2011 10:53 am

He, dat is een tijd geleden. Je woonde in hattem right? Welkom terug in ieder geval. Hier kan je jezelf even voorstellen; http://www.drugsforum.info/viewtopic.php?f=29&t=37&start=600

afraidtech schreef:maar de drang die ik nu heb is ongedraaglijk ik sta er mee op en ga er mee naar bed en ondertussen beheerst het volledig mijn leven, ben er de hele dag mee bezig, ik lees tripreports, ik lees alle info die ik maar kan vinden over mijn favoriete drugs (en dat zijn er verschrikkelijk veel)

Je wilt er liever niet meer aan denken maar je leest nog wel steeds ontzettend veel info. Je maakt het jezelf wel erg moeilijk. :P Het aller belangrijkste is dat jij je ¨hobby¨ drugs veranderd in een andere hobby wat je helemaal te gek vind. Zo sta je niet meer met de gedachte steeds op om aan drugs te denken. Het zal er heus wel zijn, maar in veel mindere mate. Makkelijker gezegd dan gedaan, in know. Maar als je er echt moeite voor doet zul je vast wel wat vinden. Wat doe je eigenlijk naast drugs allemaal?
afraidtech schreef:ik zoek naar supplementen die evt zouden kunnen helpen om mij weer een kick te geven ook al weet ik dat dat nooit zal halen bij een lijn pep ofzo,

Zoek een naar deze supplementen, ze staan in de volgorde van welke het sterkste werken;
- Mucuna pruriens (vele malen sterker dan ltyrosine
- L-tyrosine
- Vinpocetine (niet iedereen merkt er wat van)
- DMAE (niet iedereen merkt er wat van)

Vooral die eerste kan je denk ik wel helpen.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6935
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: De kracht behouden

Berichtdoor duplicity » do aug 04, 2011 11:01 am

afraidtech schreef:maar de drang die ik nu heb is ongedraaglijk ik sta er mee op en ga er mee naar bed en ondertussen beheerst het volledig mijn leven, ben er de hele dag mee bezig, ik lees tripreports, ik lees alle info die ik maar kan vinden over mijn favoriete drugs (en dat zijn er verschrikkelijk veel).


Stop daar om te beginnen al eens mee. Niet moeilijk dat je er zo terug zin in krijgt. Hoe kun je nou iets van je afzetten als je er dagelijks mee bezig bent ?

afraidtech schreef:ben zo ontzettend bang om terug te vallen, ik wil het niet, maar ik weet niet of ik nog sterk genoeg ben om het volhouden, ondanks dat ik weet wat het allemaal met me gedaan heeft, for example huis kwijtgeraakt, vriendin kwijtgeraak, torenhoge schulden, een psychose van drie maanden wat een hel op aarde was. ondanks dat alles begin ik de hoop de verliezen in begin ik er van overtuigd te raken dat ik misschien wel gemaakt ben om te gaan gebruiken.


Als je nu al die nadelen weet wil je toch gewoon niet gaan gebruiken ? En niemand is 'gemaakt' om te gebruiken. Bullshit man. Ik denk soms ook nog wel eens aan pep omdat alles dan weer eventjes makkelijker wordt maar als ik daarna dan denk aan de duistere plekjes waar ik geweest ben hoef ik het echt niet meer hoor :wave:
FlashKip schreef:Toen ik thuis kwam vroeg ik via msn waarom ze ineens zo afstandelijk deed, ze zei dat er niets aan de hand was. Op dat moment werd ik para, misselijk, geen eetlust en down. Ik wist totaal neit wat er aan de hand was.. heb toch met mijn stomme kop 13ml ghb achterover gegooid wat uiteindelijk maar net goed was afgelopen
Avatar gebruiker
duplicity
Amoedergast
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1548
Geregistreerd: zo apr 10, 2011 11:46 pm

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Inhalicus » do aug 04, 2011 11:02 am

Zoek een nieuwe hobby, en stop met info lezen over drugs, dat zal het beste werken. Dat wist je zelf waarschijnlijk ook wel, maar dat moet je dat ook echt gaan doen.
Avatar gebruiker
Inhalicus
Guppekop
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 590
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:39 pm
Woonplaats: ZH

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Tisjeboy » do aug 04, 2011 11:07 am

Omgaan met craving, een manier is om het te bespreken, zoals je nu doet. Door erover te praten kunnen de trek gevoelens verminderen, je bent waarschijnlijk in het volle besef dat je geen terugval wilt. Je kunt voor jezelf een functieanalyse ga maken van je craving. Dit doe je door bijv. twee keer een week bijhouden op welke momenten je last hebt van cravings, en het een cijfer geven van 0-10, hoe sterk je trek op dat moment was. Schrijf dan op in welke situatie dat was, wel gevoel er speelde, tijd en datum. Door dit in een overzicht te plaatsen kun je meer inzicht krijgen in de situaties die jouw gebruik zouden kunnen triggeren, vaak zijn er situaties die je zelf nog niet zo in de gaten hebt.
Avatar gebruiker
Tisjeboy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 734
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 11:38 pm

Re: De kracht behouden

Berichtdoor afraidtech » do aug 04, 2011 11:11 am

goed geheugen zeg :D woonde inderdaad in hattem, daar ben ik sinds feb vorig jaar weg en woon weer bij mijn ouders.

ik weet dat ik het mijzelf ernstig moeilijk maak, en ik weet ook dat ik het niet moet doen, maar ja de voorliefde voor de verleidelijke goedje blijft bestaan ook al weet ik wat het mij brengt als ik er weer aan begin. het blijft zo gezegd kloten, maar goed zielig doen heeft ook geen zin en doorgaan, maar goed heb sinds mei weer een baan, heb een nieuwe "oude" groep vrienden, in de periode dat ik in het hattem woonde heb ik die ernstig verwaarloosd en hebben mij weer opgevangen en daar ben ik blij om.

naast de drugs wat ik dus niet meer doe, probeer ik weer mijn hobbies op tepakken zoals fotograveren en gitaar spelen, maar moet mijn creativiteit weer terug vinden, door een combi van overmatig pep misbruik waar ik extreem crea van werd (en natuurlijk van de rest van de troep) en mijn huidige meds is mijn creativiteit compleet naar het nul punt gedaalt, maar ben van mijn meds aan het afbouwen dus hoop dat dat weer terug komt.

zal naar de supplementen gaan kijken, gewoon te krijgen in een reform huis? geeft mij een beter gevoel als ik een smartshop binnen moet lopen, tsja psychisch maar ja alvast bedankt voor de tips :D


oe waren alweer nieuwe berichtjes gaat snel hiero :D,


tsja wil wel stoppen met lezen, maar het begint een obsessie te worden, maar goed misschien mijn laptop maar uit het raam tieven :P, vind het raar dat een of ander chemische goedje je zolang in zijn greep houdt ook al is het allang uit je lichaam.


@Tisjeboy

dat werkt inderdaad, heb dat met leefstijltraining gehad, niet dat dat ernstig nuttig was die traning, maar die cijfers geven dat werkt wel, kun je weer een beetje terug relativeren, en ik praat er wel veel over met mijn vrienden, maar wil zo niet constant lastig vallen met mijn gezever, en met mijn ouders ook niet want als ik aangeef dat ik weer enorme drang heb dan zijn zij weer overbezord en zijn meteen bang dat het weer mis gaat.
afraidtech
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 48
Geregistreerd: do aug 04, 2011 10:28 am

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Stefaan » do aug 04, 2011 4:53 pm

Ik heb geen probleem met drugs, maar zie wel overeenkomsten met mij en toen het uit ging met mijn vriendin! Mis dr nog steeds enorm en ging eerst ook hele tijd haar facebook e.d. bekijken en dacht de hele tijd aan haar. Na een tip heb ik met enorme tegenzin al haar fotos en spullen opgeruimt (niet weggegooid maar iig uit het zicht) en bv de snelkoppeling op mn tel om dr te bellen weg en zulke dingen. Je wil het wss niet maar het helpt enorm om van die constante gedachtes af te komen. Dus dat betekent voor jou ook niet meer dit forum bezoeken en niks meer wat met drugs te maken heeft in huis hebben. Dan zul je zien na 1 of 2 weekjes dat het al heel veel beter gaat.. Goed dat je het probeert vol te houden!! Een goed opgebouwt leven is veel meer waard dan troep in je lijf ;)
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Poseidon » do aug 04, 2011 11:49 pm

afraidtech schreef: ik zoek naar supplementen die evt zouden kunnen helpen om mij weer een kick te geven ook al weet ik dat dat nooit zal halen bij een lijn pep ofzo.

ondertussen zit ik wel met die klote cravings weer ik niet mee over weg kan, maar goed was een lang verhaal, hoop dat iemand wijze raad of adviezen heeft, ben bang om te falen.


Weet precies hoe je jezelf voelt. Zit in het zelfde schuitje. Het gaat er niet om je kracht te behouden maar om die kracht uit te bouwen.

Ga je zinnen niet zetten op die supplementen. Die zijn effectief om in de beginfase na gebruik van speed/coke de ergste gevoelens van destabilisatie te neutraliseren maar op lange termijn zullen ze de cravings niet laten verdwijnen.
Een kick geven ze al helemaal niet. Hooguit wat extra power zodat je minder moe bent zodra de werking van de uppers wegge-ebt is. Mijn ervaring is dat ze de honger naar dope uiteindelijk alleen maar aanwakkeren omdat ze toch niet de voldoening/euforie schenken waar je naar verlangt.

Het beste kan je in het geval van hevige craving naar een andere omgeving gaan. Zover mogelijk weg uit de buurt van je dealer(s). Als het echt fout dreigt te gaan vlucht ik naar familie op het afgelegen platteland.
Een intensieve activiteit ondernemen kan ook helpen zodra je denkt dat de trek ondraaglijke vormen aanneemt. Ga naar de jim en en werk je in het zweet, duik het zwembad in en zwem tot je totaal buiten adem bent. Ga desnoods een poosje onder de warme douche staan. Dat ontspant lekker.
De bioskoop is ook tof om die klotetrek opzij te schuiven. Je wordt tijdens het kijken naar films daar in een andere werld gezogen die hopelijk het bestaan van die dwingende substantie even doet vergeten.

Het allerbelangrijkste is zoals Tisjeboy zegt er over spreken. Niet als de nood het hoogst is maar zodra de honger begint te zeuren in je hoofd.
Denk dat je daar het meeste aan hebt, iemand bij wie je je hart kan luchten, aan wie je je twijfels en onzekerheid kan tonen. Zowieso heb ik gemerkt dat het makkelijker is om van die troep af te blijven als je samen bent met toffe mensen die om je geven.

Probeer je verantwoordelijkheidsgevoel in te zetten om de kracht uit te bouwen: spreek met mensen af die dan op je rekenen. Ik bedoel: kan niet autorijden tijdens een rush/high feeling, dus als ik aanbied iemand naar eindhoven en terug te brengen heb ik weer een dag veroverd op de dope.
Vervolgens de tuin van je opa gaan doen: kan hem niet laten zitten. Daarna moet opdracht werk af.... zo bouw je sterke ketens... tussen de schakels is dan geen plek meer voor gesnuif.

Maak blokken van 24, hooguit 72 uur waarin je clean kan blijven. Die zijn te overzien. Dat werkt beter dan te zeggen dat je het nooit meer gaat doen. Dan zie je een onafzienbare vlakte voor je met talloze mogelijke tegenslagen en nederlagen.

Uiteindelijk gaat het erom innerlijke rust te vinden en iets op het spoor te komen dat het najagen van een hevige roes overbodig maakt.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: De kracht behouden

Berichtdoor afraidtech » vr aug 05, 2011 12:50 am

Je slaat de spijker op zijn kop en het werkte vooral in het begin van de afkick en werkte inderdaad per 24 uur daarna per week en daarna per maand en toen overgegaan naar een half jaar en nu ben ik op het punt gekomen dat ik naar een jaar kan gaam werken en dat is al snel namelijk over 2 maand. En het zou zo zonde zijn want het is nu mijn record dat ik al zolang clean ben sinds ik ooit begonnen ben met drugs.

Maar goed sinds ik weer werk gaat het al wat beter. Ik bedoel ga om zes uur uit bed en kom om 17:15 weer thuis en savonds naar vrienden of kijk naar een filmpje. Met mijn dealers heb ik geen last waar ik nu woon want de meesten zijn er mee gestopt of zitten in de bak naar horen en zeggen.

Maar nu heb ik vakantie en ineens tijd teveel nouja had deze week helemaal volgepland maar alkes viel ineens ui. Het lijkt erop of ze het mij extra moeilijk willen maken.

En er ovef praten vind ik moeilijk omdat mijn huidige vrienden heel lief proberen te begrijpen maar noojt zullen snappen wat een kutstrijd het is. Heb vandaag getracht om er met mijn moeder te prayen maar die kwam niet verder dan wel enorm sterk dat je er tocj van afblijft waar ze geen ongelijk in heeft maar zo voel ik me niet. Gelukkig belde een vriend van me op of ik zin had om langs te komen en te blijven slapen hik is er van op de hoogte hoe ik me nu voel.

En verdet voel ik me psychisch wel goed zit opzich goed in mijn vel. Maar haal tegenwoordig nergens vodoening uit ik mis de kick van een lijn pep of ffies compleeg in een k-hole ye zitten of what so evef het boeit me geeneens wat het is.

Maar goed goed heb zeker bijna twee jaar nodig gehad om van mijn psychose te herstellen en dus weinig tijd gehad om mijn verslaving te werken. Maar wat ik raar vind is dat ik na bijna 2 jaar nog hele sterke cravings naar pep en ben inmiddels ?10 maand van de redt af op een biertje en een saffie na dan. Bedoel moet onderhand de trucjes wel weten om deze situaties te vermijden of te negeten.

Alweer een lang verhaal op dit late tijdsip en sorry voor de typos ben nu bezig met mijn mobiel :-)
afraidtech
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 48
Geregistreerd: do aug 04, 2011 10:28 am

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Esperanza » zo aug 07, 2011 9:45 am

Ik ben zelf niet verslaafd geweest aan speed o.i.d. maar volgens mij zijn de principe`s redelijk hetzelfde.

Een aantal motiverende gedachte`s die mij geholpen hebben:

Bedenk eens hoelang je al clean bent en hoe zonde het zou zijn om dat kado dat je aan jezelf gegeven hebt weg te gooien.

Ik weet niet hoe oud je bent maar wat mij veel geholpen heeft is terug te kijken naar wie en hoe ik vroeger was en dat ik diegene graag weer zou willen zijn.

Sporten kan erg helpen, serieus, als je 5 kilometer rustig jogt komt er dopamine en endorfine vrij die je óók een lekker gevoel in je lichaam geven. (alleen is roken erbij wel moeilijk en je moet het eerst even opbouwen).

Ik zou alleen wel uitkijken met bier, het verlaagt je bewustzijn ook waardoor je toch wat afhankelijk blijft, remmingen worden minder waardoor je op een gegeven moment voor de bijl zou kunnen gaan om weer te gebruiken.

ik zoek naar supplementen die evt zouden kunnen helpen om mij weer een kick te geven ook al weet ik dat dat nooit zal halen bij een lijn pep ofzo, maar het zal een slaap excuus kunnen zijn om legaal te kunnen gebruiken zonder dat ik een schuld gevoel krijg dat ik weer gebruikt heb.


Het werkelijke probleem schuilt volgens mij erin dat je op wilskracht niet gebruikt, dat is goed, heel erg goed, maar je moet eens goed voor jezelf bedenken hoe je echt uit de fuik terug kan zwemmen en de werkelijke oorzaak van je verslaving voor jezelf nagaat, waarom heb je je leven niet op de rails, waarom ben je ooit gaan gebruiken, wat is er in jouw leven dat je pijn doet, wat is in jouw leven niet in evenwicht en balans.

Succes !!
Esperanza
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: zo aug 07, 2011 8:00 am

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Smile » di sep 13, 2011 9:38 pm

Voor iedereen die hier postte, inclusief afraidtech: BEDANKT! Jullie inzichten helpen mij ook. Veel van deze dingen zijn gek genoeg vrij logische waarheden, maar ik zie het maar zo: een verslaafde verliest ze, en moet ze terugvinden. En dat is een hels karwei. Verslaafd zijn voelt soms net alsof je in een storm op zee ronddoolt en zowel je bemanning als je kaart verloren bent. Gelukkig zijn er genoeg 'vuurtorens' op DF! Nogmaals bedankt!
Avatar gebruiker
Smile
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 35
Geregistreerd: do sep 08, 2011 5:14 pm

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Pintho » ma apr 08, 2013 4:57 pm

ik ben van mening dat psychedeilca niet verslavend werkt.
Pintho
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 26
Geregistreerd: za okt 06, 2012 10:10 pm

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Enya » ma apr 08, 2013 9:02 pm

Psychedelica zet mij nadien aan het craven naar middelen met een dempende werking.
Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Azy » ma apr 08, 2013 9:10 pm

Goed, het ging dan ook over speed, maar het topic stond niet helemaal goed. Zal het even verplaatsten maar dat was misschien niet echt de moeite om een 2 jaar oud topic voor te bumpen, zonder het ook maar te lezen.
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » ma apr 08, 2013 9:44 pm

Pintho schreef:ik ben van mening dat psychedeilca niet verslavend werkt.


De meeste mensen die psychedelica fan zijn kunnen het nergens anders meer over hebben en gaan echt in dat wereldje zitten. Ondanks dat het dan niet dagelijks gebruikt wordt noem ik het zelf toch een verslaving 8-)

Fotobewijs:


Origineel
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Poseidon » di apr 09, 2013 11:52 am

Soms heb ik de indruk dat je Liesje D. mist :s
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Enya » di apr 09, 2013 12:17 pm

hahaha
Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: De kracht behouden

Berichtdoor Apexx.nl » do jun 06, 2013 11:02 am

Wat Esperanza zegt: sporten! Laat lekker dopamine vrijkomen op andere manieren. Met een koptelefoon op en je sportkleding aan kan je ook behoorlijk hard gaan hoor :woeh:
Apexx.nl
Newbie
Offline
 
Posts: 17
Geregistreerd: do nov 15, 2012 2:20 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner