Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Steun gezocht! 22 jarige jongen wil stoppen met cocaïne

Ben je verslaafd aan speed, coke, mdma of een andere stimulant? Wil je info over dit type verslavingen? Hier moet je zijn.

Steun gezocht! 22 jarige jongen wil stoppen met cocaïne

Berichtdoor janeroe » za mei 19, 2012 12:34 pm

Hallo allemaal,

Ik gebruik nu zo'n twee jaar regelmatig cocaïne (gemiddeld 2-3 weekenden per maand) en ik ben het al een tijdje ontzettend zat. Hoewel mijn gebruik niet voortkomt uit echt dringende behoeften naar het goedje maar meer voor de fun vind ik mijn gebruik toch problematisch en zoek ik steun om er definitief mee te stoppen.

De laatste maanden kom ik met zo'n kutgevoel thuis (01:00 uur, 03:00 uur of 06:00 uur het maakt niet uit) dat ik de hele nacht niet slaap en mezelf een ontzettende mislukking voel. Het is meerdere keren voorgekomen dat ik uit bed wou stappen om een einde aan mijn leven te maken omdat ik het op deze manier allemaal niet meer zag zitten. De zaterdag/zondag wordt ingevuld door de hele dag op bed liggen en ik vind mezelf er na gebruik ook slecht uitzien waardoor ik niet naar buiten 'durf'.

Ik denk dat dit duidelijke tekenen zijn om te stoppen en ik probeer elke week weer om ervan af te blijven maar het lukt me gewoon niet. Ik heb wat onderzoek gedaan naar professionele hulp maar gezien mijn thuis/werksituatie is zo'n plan niet geschikt voor mij.

Wat zijn goede tips die me zouden kunnen helpen? Ik probeer drugsvrienden en drugsdealers te vermijden maar ik denk dat dat niet de oplossing is. Als het moment daar is dat je wilt gaan gebruiken zijn die nummers zo weer geregeld. De tip om het 'gewoon' niet meer te kopen is een goede, maar daar heb ik natuurlijk ook niet veel aan.

Ik kijk uit naar jullie reacties!
janeroe
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: za mei 19, 2012 12:22 pm

Re: Steun gezocht! 22 jarige jongen wil stoppen met cocaïne

Berichtdoor Eko » za mei 19, 2012 12:40 pm

Als je zin krijgt, iets anders doen wat je hersenen als 'beloning' ervaren. Masturberen, snoepen, een lekker drankje, eventueel zelfs sporten vul zelf maar in.
Uiteindelijk ga je het gevoel dat je nu associeert met "ik heb coke nodig" gaan associëren met "ik wil iets leuks doen".
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3976
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Steun gezocht! 22 jarige jongen wil stoppen met cocaïne

Berichtdoor Oizo » za mei 19, 2012 12:56 pm

Probeer een goed leefritme te creëren: elke dag op tijd opstaan, en 's avonds op tijd in je bed.
In het begin kan dat heel moeilijk zijn, maar je moeite zal beloond worden.
Ik weet niet of je veel drinkt? Indien ja, daar zou ik ook mee stoppen/minderen, dat kan de zin naar coke enorm versterken, en houdt je ook wat in dat 'wereldje'.

Ook sporten (meerdere keren per week) kan enorm veel doen; bij minstens een half uur intensief sport komt er serotonine vrij in je hersenen, waardoor je je onmiddelijk veel beter voelt.

Plus wat Eko zegt: zoek andere dingen om je te ontspannen: verdiep je ergens in waar je al langer interesse voor hebt, hou je meer bezig met een hobby. Leer energie halen uit het bezig zijn met dingen die je graag doet.

Na een tijdje zal je merken dat 'gezond' en regelmatig leven je veel meer geluk zal brengen dan het onregelmatige leven, maar je moet enkel een berg over.

Veel succes!
Avatar gebruiker
Oizo
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 629
Geregistreerd: do dec 22, 2011 7:09 pm

Re: Steun gezocht! 22 jarige jongen wil stoppen met cocaïne

Berichtdoor janeroe » zo mei 20, 2012 12:11 pm

Bedankt voor de tip Eko! Lijkt mij zeker de moeite waard om te proberen.

Bedankt voor je reactie Oizo! Het zit doordeweeks wel goed wat mijn leefritme betreft. Ik heb een full-time baan en ga elke avond gewoon op tijd slapen en sta vroeg op. Wellicht verstandig om dat ritme in het weekend voorlopig ook even aan te houden.

Ik drink inderdaad maar heeft wat mijn gebruik betreft geen extra consequenties. Vaak snuiven we ook als we niet hebben gedronken.

Toevallig heb ik afgelopen week een afspraak gemaakt voor een proefles bij de sportschool. Ik ben al langer van plan om te gaan sporten en ik denk dat het een goede afleiding kan zijn voor mijn gebruik. Aankomende dinsdag ga ik me er aan wagen.

De vaste snuifavond is vrijdag dus als ik dan zou gaan sporten, me daar goed door voel en daarna gewoon lekker naar huis ga dan denk ik dat het helemaal goed moet komen.

Ik houd jullie op de hoogte!
janeroe
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: za mei 19, 2012 12:22 pm

Re: Steun gezocht! 22 jarige jongen wil stoppen met cocaïne

Berichtdoor Stefaan » zo mei 20, 2012 12:40 pm

Janeroe, als het even lukt, kijk of je ergens een fitnessmaatje vandaan kan halen en spreek af dat jullie minimaal een aantal x per week gaan sporten! Hierdoor hou je het veel makkelijker vol omdat je luiheid dan ook consequenties heeft voor je maatje ;)
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Steun gezocht! 22 jarige jongen wil stoppen met cocaïne

Berichtdoor Russ » zo mei 20, 2012 12:45 pm

Ik heb een nonkel die ongeveer evenveel gebruikt als jij, al bijna 30 jaar lang, het fuckt je leven op korte termijn net niet zichtbaar genoeg om écht de wil en de noodzakelijkheid te voelen om te stoppen, het is pas na een poos dat je merkt hoe ver het al is gekomen.

Als je met 2 of 3x per maand gebruik al zelfmoordneigingen hebt of een paar dagen depressief in je bed blijft liggen zou het me sterk verbazen moest het cocaïne gebruik het enige zijn waar je mee zit in je leven momenteel, klopt dit? Vertel misschien iets meer over je situatie, dan zal alles al een stuk duidelijker zijn.

Laat ik nu even aannemen dat het antwoord hierop ja is, probeer vooral aan die andere zaken te werken, ze zijn waarschijnlijk een bron vanwaaruit je opnieuw cocaïne wilt gebruiken. Steek alles ook zeker niet op het cocaïne gebruik, maar probeer je gedrag over het algemeen wat meer aan te passen, het 1 kan niet zonder het ander.

Natuurlijk is al het bovengezegde goede raad, neem het niet met een korrel zout, het is veel belangrijker dan je denkt., in veel gevallen maakt het echt het verschil tussen gelukkig of diep ongelukkig.
Als je leegte voelt of een soort ongelukkigheid komt dat vaak door een gebrek aan bovenstaande dingen zoals geen regelmatig slaapritme, of niet genoeg sport, het probleem is dat je dat ongelukkig gevoel vaak helemaal niet linkt aan zo'n zaken maar aan je eigen leven, je gaat bijvoorbeeld denken dat je ongelukkig bent met jezelf, of met je sociale situatie enz terwijl die neerslachtige gevoelens vaak helemaal niet afkomstig zijn daarvan, stabiliteit op vlak van slaap, beweging enz enz zijn echt veel belangrijker dan je vaak denkt.
Zoek ook veel familie op en échte vrienden, zo veel mogelijk contact met mensen die je echt lief zijn. Zeer belangrijk ook.

Voor de rest kan je wat goede moed halen uit de gedachte hoe enorm gemakkelijk het voor jou is om nu te stoppen in vergelijking met heel veel anderen (ik denk aan dagelijks gebruik bv). Na 2 jaar enkele keren per maand te gebruiken zit je objectief gezien in een enorme luxe-positie, de mogelijkheid voor een drugsvrij en gelukkig leven ligt bij wijze van spreken binnen handbereik.

Maar..
Onderschat de andere richting niet. Omdat je nog niet zo enorm veel gebruikt, heb je ook veel minder aanraking met de enorme zwarte afgrond die op je wacht als je het gebruik verder zet, relativeer dit niet, er is geen limiet aan hoe verschrikkelijk je leven kan en zal worden, het verandert je persoonlijkheid veel meer dan je je ooit kan voorstellen.

En dan vooral dit, minderen bestaat hier NIET, zet dat uit je kop, begin desnoods te schreeuwen in je hoofd als de gedachte opkomt om even wat te minderen. Er is maar 1 weg en dat is STOPPEN.

Dan iets wat ik persoonlijk nog vind (waar velen het waarschijnlijk oneens mee zullen zijn), ik vind dat eens je opnieuw gebruikt hebt, het geen zin heeft om je schuldig te voelen daarvoor, je hebt dan al gebruikt, het is dan al te laat, schuld heeft volgens mij geen enkele zin, dan stap je gewoon weer lekker in die neerwaartse kring. Ga je je nog slechter voelen en voor je het weet gebruik je het opnieuw. Het is de andere richting dat je op moet, vertrouwen, zowel in jezelf als in het leven, genieten van het moment en verlangen naar de toekomst. Je schuldig voelen over het verleden heeft geen zin, wees je verleden dankbaar om de lessen die je eruit kan en zal trekken.

Succes, vergroot de grens die je over moet niet uit, dat maakt hem niet makkelijker te overschrijden :)


Edit: lees je reactie nu pas, klinkt alleszins al goed, doen!
Avatar gebruiker
Russ
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 565
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 10:52 am

Re: Steun gezocht! 22 jarige jongen wil stoppen met cocaïne

Berichtdoor Stefaan » zo mei 20, 2012 12:54 pm

Ik ben het ook zwaar eens met Russ, dat er mogelijk een onderliggend probleem is!
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Steun gezocht! 22 jarige jongen wil stoppen met cocaïne

Berichtdoor Alter-Ego » ma mei 28, 2012 10:51 am

Ja een gezond leefpatroon zoals Oizo en Eko zeiden is zeker een beste tip.

Omring je met mensen die het goed met je voor hebben en niet met gebruikers.
Je voelt je er niet meer goed bij zeg je, dus doe t dan niet meer. Doe net dingen waar je je wel goed bij voelt. Een goede vriendin vinden kan ook wonderen doen, verliefdheid :love:

Heb je problemen, voel je je bv. al een tijd somber, kan je een depressie hebben en dan kan je arts je wel helpen met een AD.

IIg veel succes.
Alter-Ego
Newbie
Offline
 
Posts: 10
Geregistreerd: zo mei 27, 2012 6:49 pm

Re: Steun gezocht! 22 jarige jongen wil stoppen met cocaïne

Berichtdoor Tomaat » ma mei 28, 2012 10:58 am

Russ schreef:Ik heb een nonkel die ongeveer evenveel gebruikt als jij, al bijna 30 jaar lang, het fuckt je leven op korte termijn net niet zichtbaar genoeg om écht de wil en de noodzakelijkheid te voelen om te stoppen, het is pas na een poos dat je merkt hoe ver het al is gekomen.

Als je met 2 of 3x per maand gebruik al zelfmoordneigingen hebt of een paar dagen depressief in je bed blijft liggen zou het me sterk verbazen moest het cocaïne gebruik het enige zijn waar je mee zit in je leven momenteel, klopt dit? Vertel misschien iets meer over je situatie, dan zal alles al een stuk duidelijker zijn.

Laat ik nu even aannemen dat het antwoord hierop ja is, probeer vooral aan die andere zaken te werken, ze zijn waarschijnlijk een bron vanwaaruit je opnieuw cocaïne wilt gebruiken. Steek alles ook zeker niet op het cocaïne gebruik, maar probeer je gedrag over het algemeen wat meer aan te passen, het 1 kan niet zonder het ander.

Natuurlijk is al het bovengezegde goede raad, neem het niet met een korrel zout, het is veel belangrijker dan je denkt., in veel gevallen maakt het echt het verschil tussen gelukkig of diep ongelukkig.
Als je leegte voelt of een soort ongelukkigheid komt dat vaak door een gebrek aan bovenstaande dingen zoals geen regelmatig slaapritme, of niet genoeg sport, het probleem is dat je dat ongelukkig gevoel vaak helemaal niet linkt aan zo'n zaken maar aan je eigen leven, je gaat bijvoorbeeld denken dat je ongelukkig bent met jezelf, of met je sociale situatie enz terwijl die neerslachtige gevoelens vaak helemaal niet afkomstig zijn daarvan, stabiliteit op vlak van slaap, beweging enz enz zijn echt veel belangrijker dan je vaak denkt.
Zoek ook veel familie op en échte vrienden, zo veel mogelijk contact met mensen die je echt lief zijn. Zeer belangrijk ook.

Voor de rest kan je wat goede moed halen uit de gedachte hoe enorm gemakkelijk het voor jou is om nu te stoppen in vergelijking met heel veel anderen (ik denk aan dagelijks gebruik bv). Na 2 jaar enkele keren per maand te gebruiken zit je objectief gezien in een enorme luxe-positie, de mogelijkheid voor een drugsvrij en gelukkig leven ligt bij wijze van spreken binnen handbereik.

Maar..
Onderschat de andere richting niet. Omdat je nog niet zo enorm veel gebruikt, heb je ook veel minder aanraking met de enorme zwarte afgrond die op je wacht als je het gebruik verder zet, relativeer dit niet, er is geen limiet aan hoe verschrikkelijk je leven kan en zal worden, het verandert je persoonlijkheid veel meer dan je je ooit kan voorstellen.

En dan vooral dit, minderen bestaat hier NIET, zet dat uit je kop, begin desnoods te schreeuwen in je hoofd als de gedachte opkomt om even wat te minderen. Er is maar 1 weg en dat is STOPPEN.

Dan iets wat ik persoonlijk nog vind (waar velen het waarschijnlijk oneens mee zullen zijn), ik vind dat eens je opnieuw gebruikt hebt, het geen zin heeft om je schuldig te voelen daarvoor, je hebt dan al gebruikt, het is dan al te laat, schuld heeft volgens mij geen enkele zin, dan stap je gewoon weer lekker in die neerwaartse kring. Ga je je nog slechter voelen en voor je het weet gebruik je het opnieuw. Het is de andere richting dat je op moet, vertrouwen, zowel in jezelf als in het leven, genieten van het moment en verlangen naar de toekomst. Je schuldig voelen over het verleden heeft geen zin, wees je verleden dankbaar om de lessen die je eruit kan en zal trekken.

Succes, vergroot de grens die je over moet niet uit, dat maakt hem niet makkelijker te overschrijden :)


Edit: lees je reactie nu pas, klinkt alleszins al goed, doen!


:hulde:
De waarheid als een koe
Gib uns fetten Bass,
Wir wollen Eskalieren!
Dreckig, hart und krass!
Ja, das ist wie wir's mögen.
Wer ist mit dabei?
Wir feiern durch bis morgen früh.
Und singen immer wieder...
Avatar gebruiker
Tomaat
He's nuuuuuuuts!
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1382
Geregistreerd: di feb 22, 2011 12:10 pm
Woonplaats: Gent


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner