Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Wil je iets kwijt over je verslaving, heb je een vriend die te veel neemt, of zoek je steun bij het stoppen?
Alles wat met verslavingen te maken heeft hoort hier, of het nu drugs-gerelateerd is of niet.

Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor Nancy » do mei 24, 2018 12:28 pm

Allereerst wil ik de lezer waarschuwen voor de lengte van mijn verhaal. Ik weet niet zo goed hoe ik mijn situatie en vragen kam samenvatten, dus dan maar zo. Excuses.
k wil heel graag tips om van mijm oxycodon verslaving.
Ik ben een jaar geleden begonnen met het slikken van oxy. Niet voor de pijn, maar voor de energie die ik er van kreeg. Ik zat midden in een scheiding en heb 3 jonge Kids, was een vrouw die 24/7 kon knallen, had altijd mijn huishouden, Kids In orde, op mijn werk werkte ik ook hard en draaide volop overuren. En toen, ik werd ziek geestelijk maar ook lichamelijk. Il was op en down. Ik kon niet meer presteren als dat ik voorheen deed. De scheiding en alle ellende schakelde mij uit. Ik heb migraine en ik was in een andere stad, geen medicijnen bij mij. Raakte in paniek omdat ik de migraine aanval niet kan tegen houden. Een vriend van mij gaf mij toen Oxycodon van 20 mg. Hij slikt het voor zijn rug. Hoge dosering. De eerste 20 werkte niet echt, dus ik slikte er nog 1. En ja hoor, weg koppijn maar ook oppeens volop energie. Dat was de begin van de grootste fout in mijn leven. Il zat in een periode waarin ik oppeens alles alleen moest gaan doen. 3 Kids een baan en een huishouden. Tijd om te rouwen om mijn scheiding was er niet. Tijd om toe te geven aan mijn verdriet was er niet. Ik mocht niet ziek zijn, klokje tikte Door. Geen hukp uit mijn omgeving die mijn Kids bijvoorbeeld konden overnemen. Il raakte in paniek, ik wad op, ik dacht niet na, ik wou doorgaan en op geen enkel vlak mijn rol niet uit voeren. Ik bedacht mij dat er een pilletje is genaamd oxycodon. En toen begon de ellende. Ik slikte elke dag 40 en langzamerhand wrrd het steeds meer. Mijn vriend had altijd voldoende in huis, op Den duur had ik zelf ook een voorraad in huis en ik slikte ze iedere dag om knallend Door het leven te gaan. Ik voelde me niet down en ik had energie voor 10. Inmiddels een jaar verder en heb het punt bereikt dat ik soms 200 mg slik op een dag...alsnog geen resultaat als voorheen. De desbetreffende vriend wilt mij niet meer geven dan 100 en blijft er okk op hameren dat ik er meer moet stoppen. Ik wil dit ook, om het feit dat ik mij zo vreselijk voel. Ik ben gewoon een junk geworden. Mijn zelfbeeld is door deze verslaving helemaal weg. Ik sluit me op. Niemand weet het op die vriend na dan. Ik wordt om 5 uur wakker en moet dan gelijk min. 40 innemen om niks van afkick te voelen. Een uur later worden mijn kinderen wakker en slik ik weer 20 om ze klaar te maken en naar school te brengen. En zo gaat het heel de dag Door. In de tussentijd is mijn huis een bende en kan ik niks meer. Alleen wat écht écht moet doe ik, verder lig ik hele dagen op de bank en te janken om me leven nu. Die ik met me domme kop zelf heb verpest. Meer dan 100 zal ik niet krijgen. Maar zelfs met 100mg op een dag voel ik me vreselijk en zweet ik veel en eet niks meer. Alsof ik afkick

Ik wil zo graag stoppen, maar ik kan niet even een periode uitvallen. Er is niemand die mijn kinderen even overneemt om cold turkey te stoppen. Met andere woorden ik moet hetzelfde blijven presteren en in de tussentijd ook afkicken.
Hoe dan? Ik ben echt de wanhoop nabij. Ik wil zo graag van de troep af. Depressie is Denk ik grotendeels weg maar de vermoeidheid is zo extreem. Ik wil leven, werken, genieten, maar ik kom niet vooruit. Ik weet niet hoe ik het moet doen.
Naar een afkick kliniek kan ook niet want er is wederom niemand die mijn kinderen opvangt.
Il heb morgen een afspraak met mijn huisarts om mijn verslaving te bekennen en te vragen of er medicijnen zijn die de afkick verschijnselen enigszins afremmen, zodat ik voor me kinderen kan zorgen in het traject. Probleem is dat mijn huisarts heel streng is, ze schrijft niet snel wat voor. Ik ben ook bang dat zij mij doorstuurt naar een ggz instelling die mij verder kunnen helpen. Maar dat wil ik niet, omdat het dan nog langer duurt. Als ik de ruimte had om er even tussenuit te gaan, zou ik er zo heen gaan. Maar mijn kinderen zijn klein. Vader neemt ze niet over. Dus ik moet het thuis doen. Maar wat is het beste. Cold turkey of écht een afbouw planning maken. En is de huisarts verplicht mij te helpen? Als ik wordt doorgestuurd, duurt het nog langer alvorens ik kan beginnen met afkick. Er zijn natuurlijk ook andere die geholpen moeten worden.

Ik hoop zo dat er iemand op dit forum mij kan adviseren. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. En ik wi bij mij huisarts morgen duidelijk uitleg aan haar willen geven en opties op een rijtje hebben. Ook vraag ik me af welk medicijnen er zijn om afkick te versoepelen. Ik zit nu ziek thuis. Maar wil terug naar vorig jaar. Van de troep af en weer gaan leven. Want dat doe ik nu al heel lang niet. Ik voel mij natuurlijk verantwoordelijk voor dit. Ben zo boos op mezelf. Ik ben bang Dat het verkeerd met mij afloopt en dat de weg terug nog manier is. Ik moet stoppen, maar hoe. Ik lees opmerkingen op forums over dat het levensgvaarlijk is als je met oxy in 1x stopt. Weet iemand wat de gevaren dan zijn? Het liefst wil ik het in 1 doen en icm medicijnen van de huisarts. Afbouwen duurt zo lang en vraagt veel van me. Ik heb geen discipline daarvoor. Ik hoop dat iemand ervaring heeft met medicijnen die het afkicken enigszins versoepelen. Zodat mijm 3 Kids tenminste nog hum moeder hebben die voor hun zorgt. Maar hen bang dat ze toch schade gaan ondervinden in de periode dat ik afkick. In de zin van zieke moeder naast hun, minder aandacht voor hen etc etc.

Dank voor het lezen van mijn verhaal en nogmaals sorry dat het zo een lange tekst is. Sorry
Nancy
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: do mei 24, 2018 11:35 am

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor PiraatPanda » do mei 24, 2018 1:16 pm

Natuurlijk is je huisarts verplicht om je te helpen, en zal hij/zij ook niets liever willen. Maar ik denk dat doorverwijzing (voor alles wat de pet van je HA te boven gaat) ook onder hulp valt. Het lijkt mij heel redelijk dat terwijl je op de wachtlijst staat voor een verslavingskliniek, de HA je ondertussen wat voorschrijft en/of een afbouwschema met je opzet.

Veel huisartspraktijken hebben ook een psychologisch werker in dienst waar je in de tussentijd (zolang je nog geen passende hulp hebt) mee kan praten om dingen in je hoofd, en ook praktisch op een rijtje te krijgen.

Ik weet trouwens niet of een HA de plicht heeft om de kinderbescherming in te schakelen als hij/zij denkt dat de thuissituatie voor de kinderen schadelijk is.

Als ik jou was zou ik toch gaan kijken naar een tijdelijk backup plan voor je kinderen (hun vader, jouw of zijn familie, vrienden??) voor het geval jij bv 2 weken naar de detox kan gaan, waarna je de behandeling ambulant voortzet?

Hoezo neemt vader ze niet over? :mad:

Verder heel veel respect voor je kracht en doorzettingsvermogen! Je hebt zoveel hooi op je vork genomen, alles zelf gedaan.. maar iedereen breekt een keer. Ik weet zeker dat je genoeg veerkracht hebt om er weer bovenop te komen. Maar je kinderen zijn niet geholpen met een moeder die instort. Er is vast ergens een oplossing om even een paar weken wat rust en ruimte te krijgen om er weer bovenop te komen.

Sterkte!

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
nepduif
Donateur
Offline
 
Posts: 1566
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: MS-DOS

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor PiraatPanda » do mei 24, 2018 1:23 pm

Er zijn trouwens wel (afkick)klinieken waar je mag worden opgenomen samen met je baby/dreumes. Maar betwijfel of dat ook mogelijk is met drie stuks. Hoe oud zijn ze eigenlijk?

Informeer eens bij deze (of soortgelijke) instellingen:
https://www.google.nl/amp/s/www.brijder ... rs%3famp=1

Voor zover ik weet is cold turkey afkicken van de oxy's niet fysiek gevaarlijk (zoals ghb of alcohol), maar wel een hel om doorheen te gaan. In die weken kan je niet zelf voor 3 kids zorgen. Als je zo doorgaat trouwens ook niet.

En niet de discipline voor een afbouwschema? Dat vind ik wel heel erg. Voor je kinderen zou je dat wel over moeten hebben. En hulp daarbij accepteren.

Heb je je omgeving uitgelegd hoe ernstig je situatie is en ze letterlijk gevraagd welke hulp ze je kunnen bieden? Heb je dat echt besproken met je familie en vrienden? Of ga je er zelf gewoon maar vanuit dat je alls zelf moet doen?

Goede eerste stap dat je morgen naar de huisarts gaat! Dapper.

Hmm en stel dat jij morgen (om wat voor reden dan ook, OD of auto-ongeluk ofzo) voor een maand in t ziekenhuis zou belanden. Waar zouden je kinderen dan zolang terechtkomen?

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
nepduif
Donateur
Offline
 
Posts: 1566
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: MS-DOS

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor Nancy » zo mei 27, 2018 11:38 am

Hoi bedankt voor je reactie.
Het is indd allemaal niet fijn geweest maar alsnog heb ik het erger gemaakt Door troep te gaan slikken. Zo onverantwoordelijk. Hun vader is vooral met zichzelf bezig en een vreselijke egoïst. Als hij dit hoort zal hij eerder het verergeren dan mij helpen. Ik heb uiteindelijk maar toegegeven aan mijn fam en die gaan de boel hier overnemen en ik ga er maar voor. Afbouwen gaat mij nooit lukken. Dus ga het écht zonder proberen. Ik ben alleen zo bang dat er wat gebeurd. Ik kan nergens vinden wat dé risico's zijn bij cold turkey . Want ze zijn er wel. Ik ben niet meer naar de huisarts geweest. Ze is niet de makelijkste en ik ga in de problemen komen met me kinderen. Of het me lukt weet ik niet, want als het moet in het proces, omdat er gevaar is dan moet ik de huisartsenpost wel bellen. Weet iemand welk risico er lichamelijk zijn bij in 1x stoppen? Ik heb wat jointjes in huis gehaald om enigszins er Door geen te komen. Ik weet alleen niet of het helpt. Zoveel gezocht ik vind er niks over. Ik zou heel graag ander ervaringen lezen wat betreft mijn manier die ik ga toepassen. Ik hoop dat het lukt. Maar ben bang van niet. Dat zou te makelijk zijn. Maar hoe ik nu leef is okk niet te doen meer. Maar ben bang dat ik volgende week mezelf alleen meer problemen heb gebracht. Oké genoeg gezeur nu. Ik ga het proberen en hoop dat het me lukt. Er is geen weg meer terug. De pullen zijn namelijk na maandag op. Hou er 2x 20mg achter de hand meer heb ik niet. Il ga het proberen met jointjes, oxzazepam en Mirtazepine voor de nacht. Please wist me good luck
Nancy
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: do mei 24, 2018 11:35 am

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor PiraatPanda » ma mei 28, 2018 3:48 pm

Wat goed dat je het hebt toegegeven aan je familie en dat ze je gaan helpen. Je bent dus niet naar de huisarts geweest? Als ik t goed begrijp wil je het afkicken zelf gaan doen?

Nancy schreef: omdat er gevaar is dan moet ik de huisartsenpost wel bellen.

Wat voor gevaar? Als je echt alleen aan de oxycodone verslaafd bent en verder geen ziektes hebt dan is er fysiek geen gevaar. Het enige gevaar voor jou lijkt me dat je een paniekaanval krijgt doordat je zo bang bent dat er iets mis gaat. Misschien kun je een telefoonnummer regelen van iemand die je kunt bellen (mental support) als je het moeilijk hebt? Zijn er bij jou bijvoorbeeld zelfhulpgroepen van de NA (narcotics anonymous) in de buurt? Als je daar een keer heen gaat dan krijg je zo een hele lijst met namen+nummers van lotgenoten die je kunt bellen/whaptsappen als je het moeilijk hebt.

Je moet gewoon kiezen: je gaat er nu zelf 100% voor, zonder huisarts, met hulp van je familie. Als je denkt dat je dat niet kunt moet je toch echt langs de huisarts voor een verwijzing naar een kliniek. Je kinderen worden vast niet in eens (voorgoed) uit huis geplaatst als jij gaat afkicken en familie hebt die hen tijdelijk kan opvangen.

Nancy schreef:Weet iemand welk risico er lichamelijk zijn bij in 1x stoppen?

Een heleboel lichamelijke ongemakken, maar (nogmaals, ik ben geen arts) voor zover ik weet geen fysieke risico's.

Ik heb zelf nooit opiaten gebruikt, maar vaak genoeg mensen (cold turkey) af zien kicken. De één gaat het erg makkelijk af, de ander ligt dagen als een baby in de foetushouding in bed te zweten, rillen en creperen. Het schijnt een onprettig/pijnlijk gevoel in je benen te geven. Warm bad, massage en stretchen helpt wel. Verder kans dat de (pijn)klachten waarvoor je de medicatie ooit nam, weer extra hevig terugkeren. Maar dit is ook tijdelijk en neemt vanzelf af.

Al die afkickverschijnselen (welke je ook krijgt) gaan na een paar dagen weer over. Laat je niet bang maken door horrorverhalen op internet. Lichamelijk afkicken van oxy is gewoon te doen.

Wat ga je eraan doen om te zorgen dat je na het afkicken ook clean blijft en een verslaving er niet weer opnieuw insluipt? ("ach 1 pilletje tegen de pijn moet kunnen" "vandaag heb ik het zo zwaar en heb ik eentje extra nodig" en voor je het weer weet zit je er weer aan). Het is niet zo dat je er na één weekje creperen al bent. Ik denk dat je de fysieke kant overschat en de mentale kant (de periode erna) onderschat. Verder kom je ook vrij overspannen over. Heb je iemand met wie je alles kunt bespreken?

Nancy schreef:Ik hoop dat het lukt. Maar ben bang van niet.

Wat meer vertrouwen in jezelf. Zorg gewoon dat het lukt. Je kinderen hebben blijkbaar al één egoistische ouder die er niet voor ze is, zou erg zijn als ze straks ook nog een verslaafde/overspanen moeder hebben die niet meer voor ze kan zorgen.

Veel succes met afkicken en sterkte met alles!

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
nepduif
Donateur
Offline
 
Posts: 1566
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: MS-DOS

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor Perry » wo mei 30, 2018 7:39 am

Ik snap niet dat nog niemand heeft gezegd:
Geef maar, ik help je er wel vanaf. :kleuter:
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13291
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor snuifduif » wo mei 30, 2018 12:38 pm

Omdat dit topic niet in 'onzin' staat, lulhannes.
Avatar gebruiker
snuifduif
Panda imitator
Donateur
Offline
 
Posts: 5180
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor Jmths » do mei 31, 2018 12:20 am

Heroïne / Fentanyl afkick was voor mij wel even pittig, veel koortsachtige verschijnselen, fysieke pijn en natuurlijk ook verhoogde onrust, paniek. Ik merkte dat ik nog een maand lang snel overprikkeld was waardoor ik geïrriteerder reageerde dan dat ik normaal zou doen.

Naar mijn weten en van wat ik heb gelezen komt opiaat afkick met relatief aanzienlijk minder risico's dan benzodiazepine afkick. Dat klinkt wellicht prettiger maar dat maakt opiaten natuurlijk ook verslavender. Daarnaast kan natuurlijk niemand je garanderen dat het zonder risico's komt. Als je het al een jaar gebruikt kan het heftiger uitpakken dan ik kan overzien.

Ik zie dat je oxzazepam gaat gebruiken als slaaphulp. Ik zou heel erg zou uitkijken dat je opiaten niet voor benzodiazepines gaat inruilen, die fout heb ik eens gemaakt en dat maakte mijn situatie alleen maar erger. Benzodiazepine afkick is (nog) heftiger, houdt veel langer aan en is sterker mentaal van aard, ik werd er angstig en vrij hysterisch van. Al is opiaat afkick een andere hel was deze relatief een stuk beter te verteren voor mij.

Vervelend om te horen dat je in zo'n beknelde situatie terecht bent gekomen. Ik vind het ook jammer om te horen dat de huisarts geen vanzelfsprekende optie is voor je.

Succes en sterke.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 624
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor PiraatPanda » do mei 31, 2018 1:10 am

Brrr ik krijg ook altijd de kriebels van dit soort posts omdat je in deze situatie zó erg afhankelijk bent van die vriend. Op de zwarte markt is oxycodone ook wel te krijgen natuurlijk, maar waarschijnlijk niet voor zo'n vriendenprijsje als je het van hem krijgt. 100mg per dag.. de straatwaarde daarvan is volgens mij echt niet op te hoesten voor een moeder van 3 waarvan de vader geen alimentatie oid betaalt :|

@Jmths er zijn zóveel discussies of opiaat of benzo afkick erger is. Alsof mensen tegen elkaar willen opbieden met hun ellende ofzo. :s Mja, beide is ellendig,maar uiteindelijk gewoon te doen. Alleen bij cold tukey benzo afkick heb je kans op een epileptische aanval als je daar gevoelig voor bent (zelf nooit aanval gekregen gelukkig, terwijl ik paar keer cold turkey ben afgekickt), bij opiaten heb je dat gevaar niet.

@TS Ik hoop dat je inmiddels al een eind verder bent gekomen met je afkick. Je mag mij ook altijd een PM sturen hoor als je denkt iets te hebben aan mijn betweterige mening :beer:

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
nepduif
Donateur
Offline
 
Posts: 1566
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: MS-DOS

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor Nancy » vr jun 01, 2018 1:51 pm

Ik zit er nog in. Het is niet niks. Was sinds dinsdag van de oxy af en gister in de ochtend en trg val na 2 dagen ff 40 ingenomen. Ik baal daar zo van, qua gevoel begin ik nu weer opnieuw met detox. Een jointje tussendoor is ook niks voor mij, was er helemaal high van en raakte in paniek omdat ik dat gevoel niet ken. Trouwens oxzazepam geprobeerd maar het werkt niet echt. Dus dat heeft geen zin. Ik kan helemaal toegeven aan het rot gevoel en trillen. Kids zijn weekje logeren bij fam. En moeder is bij mij in huis om vr mij te zorgen en me er Door heen te duwen. Ik heb zo een slecht zelfbeeld, geloof niet dat ik dit kan. Ik moet wat er is geen oxy meer en ik krijg het ook echt niet. Daarbij was ik gelukkig in me laatste weken toch wel op me max om het zelfde energie gevoel te krijgen...Dit zijn de momenten dat je of stopt om beter te worden of je gaat over naar een ander middel...Dit laatste weiger ik. Ik moet hier doorheen. Alleen de geestelijke afhankelijkheid zal niet binnen paar dagen weg zijn...blijf ik sterk. Ik moet vr mezelf en me kids
Nancy
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: do mei 24, 2018 11:35 am

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor PiraatPanda » vr jun 01, 2018 1:54 pm

:hulde: volhouden

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
nepduif
Donateur
Offline
 
Posts: 1566
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: MS-DOS

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor Drientje » vr jun 01, 2018 3:58 pm

Nancy schreef:Ik zit er nog in. Het is niet niks. Was sinds dinsdag van de oxy af en gister in de ochtend en trg val na 2 dagen ff 40 ingenomen. Ik baal daar zo van, qua gevoel begin ik nu weer opnieuw met detox. Een jointje tussendoor is ook niks voor mij, was er helemaal high van en raakte in paniek omdat ik dat gevoel niet ken. Trouwens oxzazepam geprobeerd maar het werkt niet echt. Dus dat heeft geen zin. Ik kan helemaal toegeven aan het rot gevoel en trillen. Kids zijn weekje logeren bij fam. En moeder is bij mij in huis om vr mij te zorgen en me er Door heen te duwen. Ik heb zo een slecht zelfbeeld, geloof niet dat ik dit kan. Ik moet wat er is geen oxy meer en ik krijg het ook echt niet. Daarbij was ik gelukkig in me laatste weken toch wel op me max om het zelfde energie gevoel te krijgen...Dit zijn de momenten dat je of stopt om beter te worden of je gaat over naar een ander middel...Dit laatste weiger ik. Ik moet hier doorheen. Alleen de geestelijke afhankelijkheid zal niet binnen paar dagen weg zijn...blijf ik sterk. Ik moet vr mezelf en me kids


Hey! Terugval is prima als je de tijd zou hebben. Maar die heb je niet en een week is niet zo lang. Hou je koest en stop met denken dat je een middel moet nemen om je goed/beter/anders te voelen. Ga eerst eens voelen wie jij bent.

Ik woon in Den Haag. Ik zit in Mariahoeve en heb een auto. Mocht je in de knel komen ergens mee, ik kan je helpen met bijv. boodschappen of helpen met iets.

Als je me nodig hebt, stuur me een pb, dan kijk ik of ik iets voor je kan doen.

Maar hou je sterk, denk aan je kids. Die willen geen verslaafde moeder. Ze hebben recht op een moeder die er voor hun is en op dit moment is het ff kut maar ik beloof je dat het beter wordt. Hang in there!
Avatar gebruiker
Drientje
Is zo slecht nog niet.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1782
Geregistreerd: di feb 22, 2011 9:36 am

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor Druks » vr jun 01, 2018 6:12 pm

Trouwens, kratom kan onwijs helpen als je van de opiaten af wilt! Het verminderd je afkickverschijnselen en geeft een hele lichte opiaten roes. Het middel is redelijk veilig te gebruiken. Let wel op dat je niet te veel neemt ivm duizeligheid en misselijkheid.
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7331
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor Jmths » zo jun 03, 2018 7:10 pm

PiraatPanda schreef: @Jmths er zijn zóveel discussies of opiaat of benzo afkick erger is. Alsof mensen tegen elkaar willen opbieden met hun ellende ofzo. :s Mja, beide is ellendig,maar uiteindelijk gewoon te doen. Alleen bij cold tukey benzo afkick heb je kans op een epileptische aanval als je daar gevoelig voor bent (zelf nooit aanval gekregen gelukkig, terwijl ik paar keer cold turkey ben afgekickt), bij opiaten heb je dat gevaar niet.

Mja, maakt op zich momenteel ook niet zo bar veel uit. Ik noem het nog wel eens omdat ik het gevoel heb dat mensen het vaak onderschatten (o.a. door een relatief onschuldig imago) en vaak te laat eventuele gevolgen beseffen. De ene verslaving omruilen voor een ander komt ook vaak voor bij opiaat afkick. Het is voornamelijk als waarschuwing bedoeld, maar waarschijnlijk reageer ik ook wel wat feller wat betreft afkick.
Laatst bijgewerkt door Jmths op zo jun 03, 2018 9:25 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 624
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor Nancy » zo jun 03, 2018 8:03 pm

Bello my onbekende hulpadviesgroep...
Ik ben er zeker nog niet maar gister toch wel het ergste gehad en vandaag ging goed totdat ik dacht ik kam wel ff naar de appje. Raakte in paniek en was gelijk weer onrustig. Dus lig nu met een koud washandje op me bank bij te komen...Kids zijn er nog niet en mams staat me good te maken. Gek genoeg slaap ik dus niet tot amper. Daar waar voorheen de oxzazepam mij na 20mg al out liet gaan, doen er 6 zelfs niks. Onrustig en dat soort klachten...Mirtazepine had ik nog van vorig jaar...las ergens dat het handig is voor de nacht om te slapen, helaas. By the way....ik heb dus geblokt. .wat een gore troep en wat voel je je helemaal van de wereld. Dat heb ik vrijdag gedaan...Daarna weg gegooid voordat dat weer aantrekkelijk wordt. Ik ben wel sinds dinsdag bezig maar had donderdag trg val naar...zo stom , anders was ik nu al verder in het proces, het lichamelijke dan. Voor vandaag en morgen nog ff thuis. Veilig. En morgen hopen op wat minder onrust. Ik wil dit nooit meer meemaken. Ik ben ook nog verantwoordelijk voor 3 Kids en een baan...het ging bijna mis. Blij dat ik op me max zat en ik er geen energie van kreeg, anders was ik miss nog niet gestopt. Voor nu dus oke...Please praye for me dat het zo blijft. Bedankt 1 voor 1 voor jullie adviezen. Gaf me toch moed
Nancy
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: do mei 24, 2018 11:35 am

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor Jmths » zo jun 03, 2018 11:12 pm

Als 6*20mg Oxazepam aanvoelt als verwaarloosbaar zal de timing waarschijnlijk wel vrij 'ideaal' geweest zijn. De paniek en onrust heb ik misschien nog wel als meest vervelend ervaren in het verleden, constant kwellende gedachten dat het nooit meer goed zal komen, moedeloosheid alom. Op dat moment mag je jezelf wel dubbel herinneren dat het de ontwenning is en dat het voorbij gaat.

Mirtazepine heeft mij in het verleden tijdens ontwenning wel kunnen helpen, het was geen wondermiddel maar het vlakte af wat ik ervoer en een paar uur slaap is beter dan niets. Maar Mitrazepine blijft een antagonist, een signaalblokker die het best vergelijkbaar is met anti psychotica, voor mijn plezier zou ik dit zombiemiddel nooit nemen.

Vervelende met afhankelijkheid is dat het vaak eerst minder zal gaan voordat het beter kan worden. Terugval is vaker regel dan uitzondering. Dat je zelfbeeld niet hetzelfde als normaal is is begrijpelijk, maar mensen zijn cliché om een reden, dit zou iedereen in dezelfde context kunnen overkomen. Probeer je te richten op waarom dit belangrijk is voor je, daar heeft iedereen meer aan.

Fijn dat je mams je zo bijstaat, je mag haar wel een knuffel geven van me.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 624
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Help Hoe kom ik van Oxycodon af

Berichtdoor PiraatPanda » di jun 05, 2018 3:06 am

@Jmths ik ben het met je eens dat mensen de gevaren van benzo's nogal eens onderschatten en daardoor van de regen in de drup komen. Goed punt.

@Nancy Wow respect voor je 'gevecht' tegen de oxy verslaving, en dat je t met ons wilt delen. Ik hoop dat het het goed met je gaat en dat je het vol kan houden. Zoals hierboven ook al gezegd: terugval is niet het einde van de wereld en hoort er soms gewoon bij, maar in jouw geval wel super belangrijk dat je de fysieke afkick gehad hebt zodra je kids thuiskomen. Zorg je wel dat je ook echt niets meer in huis hebt voor het geval je in de verleiding komt?

Nancy schreef:ik heb dus geblokt.

sorry maar ik snap niet wat je met deze zin bedoelt?

Nancy schreef:Ik wil dit nooit meer meemaken.

Houd dit voor ogen!

Hoe gaat het nu met je?

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
nepduif
Donateur
Offline
 
Posts: 1566
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: MS-DOS


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner