Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Hoe staat het met mijn gebruik?

Wil je iets kwijt over je verslaving, heb je een vriend die te veel neemt, of zoek je steun bij het stoppen?
Alles wat met verslavingen te maken heeft hoort hier, of het nu drugs-gerelateerd is of niet.

Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Devil particle » di apr 28, 2015 9:08 am

Nou gebruik ik al z'n 7-8 jaar drugs, en hoewel ik met enkele korte twijfelperiodes nooit verslavingsproblematiek heb gehad, vraag ik me af wat de mening is van gebruikers over wat ik zelf gebruik, zowel op verslavingsvlak als op gezondheidsvlak.

Wat achtergrond over mij: Ik ben 23 jaar oud, studeer aan de universiteit, heb een beetje een achtergrond in de psychologie en neurofarmacologie (ik kan je het verschil tussen een potentiator en releasing agent uitleggen, weet wat een subreceptor is en ken de anatomie van de hersenen.) van voor mijn huidige studie. Bij deze, de lijst met frequentie, en waar nodig opmerkingen.

Alcohol
Geen relevante hoeveelheden; 0-4 keer per maand één biertje. 1-2 keer per jaar aangeschoten, dronken doe ik niet.
Opmerkingen: Geen

Cannabis
0-3 keer per maand. Ik haal in principe nooit, maar blow als iemand in mijn vriendengroep er een draait en ik aangeboden krijg.
Opmerkingen: Geen echt relevante. Mocht ooit alsnog blijken dat het schadelijk is hou ik ermee op. Die kans lijkt me echter vrij laag, dat dat blijkt.

Caffeine
Geen relevante hoeveelheden
Opmerkingen: Geen

Modafinil
0-5 keer per week, 150 mg. Wisselt enorm; Gebruik het in principe hoe de meeste mensen caffeine gebruiken.
Opmerkingen: Voor betere prestaties op de universiteit en makkelijker opstaan. Ervaar geen verslavingsgedrag.

LSD
Ruwweg 5-7 keer per jaar.

Opmerkingen: doseringen tussen 150 en 500 microgram. Soms binnen soms op feestjes. Sluit altijd af met 10-30 mg diazepam zodat ik kan slapen erna.

Amfetamine
Ongeveer 7-11 keer per jaar.
Opmerkingen: Deze kan soms heel naar zijn. Er van af blijven heb ik geen moeite mee, maar als ik eenmaal amfetamine neem blijf ik 25-60 uur lang doorbingen. Ongezond. Probeer dus gewoon het niet meer te nemen of te beperken tot dexamfetamine waar ik dan expres weinig van heb. En het gaat de helft van de tijd mis.

DMT
0-5 keer per jaar.
Opmerkingen: Meestal met andere psychedelica en ketamine gecombineerd. LSD, 2c-b zijn waarschijnlijk.

Ketamine
1-4 keer per maand, elke keer 0,2 tot 3 gram per keer halen.
Opmerkingen: Feitelijk gebruik ik ketamine vaak in het weekend, op dezelfde manier dat veel studenten alcohol nuttigen. Niet problematisch om niet te halen, wel lastig om te laten liggen als ik het heb staan. Wordt altijd gebruikt zowat als er ook lsd of psilocybine of dmt wordt gebruikt. Gebruik is consistent, 3+ jaar geleden wel twee keer een periode gehad van een tot anderhalve maand dat ik het (bijna) elke dag deed toen ik heel veel had. Verslaving zou ik het niet noemen, eerder dat ik toen weinig te doen had + het voor m'n neus lag. Probleemgebruik hoogstens in die 2 periodes.

Cocaine
0-3 keer per jaar, als ik krijg aangeboden of als ik ergens op vakantie ben waar het erg goedkoop is. Vind het niet heel boeiend verder; meestal als ik het haal blijft er aan de einde van de avond nog over en blijft dat gerust een half jaar in de kast staan.

Heroine
5-10 keer per jaar.
Opmerkingen: Een vriendin van mij is verslaafd en die biedt het me vaak aan als we gaan chillen. Zelf haal ik het niet en vind ik het niet heel boeiend/het geld waard. Ik gebruik nu 6 jaar lang recreatief opiaten zonder dat het ooit meer of minder is geworden. Op de lijst zitten ook oxycodone, oxymorphone, codeine, morfine en opium - maar 70% van de tijd is het heroine. Redelijk pure, chinezen, ongeveer 50 mg. Verslavingsrisico acht ik nihil omdat ik een heel actief leven heb en vluchten voor problemen totaal niet in mijn aard zit. Blijf uiteraard wel opletten.

Psilocybine
0-2 keer per jaar.
Opmerkingen: Meestal met andere psychedelica en ketamine gecombineerd. LSD, 2c-b en lachgas zijn waarschijnlijk.

Lachgas
1-6 keer per jaar, maar dan ook meteen veel (1-4 dozen in 1-3 avonden.)
Opmerkingen: Meestal met andere psychedelica en ketamine gecombineerd. LSD, 2c-b zijn waarschijnlijk. Ik supplementeer vitamine B12 als ik het gebruik.

Methamfetamine
2 keer gedaan.
Opmerkingen: ik laat het verder voor wat het is. Met mijn semi vervelende track record met amfetamine laat ik dit voor wat het is. Gesloten dossier.

Crack
Nooit gedaan, ook niet van plan.

MDMA
1 keer per jaar, redelijke hoeveelheid thuis samen met mijn vriendin.
Opmerkingen: Was jaren geleden vaker, maar vind die crash het niet waard.

GHB/GBL
0-3 keer per jaar.
Opmerkingen: Zoek het nooit doelbewust, maar héél af en toe heeft iemand het op een feest of after, en ja, waarom niet. Kan chill zijn. Dit gebruik is 4 jaar consistent.

2c-b
2-6 keer per jaar.
Opmerkingen: Op feestjes, vaak gecombineerd met andere psychedelica of keta.

2c-e
1-2 keer per jaar.
Opmerkingen: Soms gecombineerd met andere psychedelics.

Methoxetamine
0-4 keer per jaar.
Opmerkingen: Ik combineer het nooit.

Diazepam
0-5 keer per maand (meer aan de kant van 0 dan aan de kant van 5), doseringen tussen 5 en 50 mg.
Opmerkingen: i.v.m slapen, of slapen na een feestje/trip/chillen na een lange trip die onrustig begint te worden zonder dat het constructief is. Gebruik is afgelopen 5 jaar consistent.

Ietsanderszepam/zolam
2-8 keer per jaar.
Opmerkingen: Zelfde reden als diazepam, maar afhankelijk van wat er in de omgeving voorhanden is.
Sapere Aude
Avatar gebruiker
Devil particle
Experimenterende Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 27
Geregistreerd: di apr 28, 2015 8:36 am

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor FRESH » di apr 28, 2015 9:27 am

Hey,

De meeste op zichzelf staande dingen die je gebruikt lijken me niet zo'n probleem, maar wat me wel opvalt is dat, als ik het zo goed lees, je zowat iedere week of in ieder geval iedere twee weken minstens iets uit het lange lijstje gebruikt, anders kom je niet aan die aantallen. Psychedelica zullen het probleem niet zijn schat ik in, maar wat me wel opvalt zijn:
1. Amfetamine / Modafinil (beetje zelfde soort stofjes)
2. Heroïne (vrij frequent gebruik in mijn ogen en zo ik lees boeit het je niet eens echt..?)
3. Ketamine (vrij frequent gebruik, dit gaat tolerantie kosten op den duur)
4. LSD (de dosering en frequentie vind ik persoonlijk vrij hoog).

Hoe sta je tegenover deze 4 bovengenoemde stoffen? Welke twee zou je kunnen skippen en welke twee zou je niet willen missen en waarom?

Heb je zelf niet het idee dat je vrijwel altijd wat moet nemen of onder invloed bent / wilt zijn?

Edit: Je zei.."hoewel ik met enkele korte twijfelperiodes nooit verslavingsproblematiek heb gehad.."
Nu ben ik even benieuwd met welke middelen dit geweest is??
FRESH
Offline
 

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Devil particle » di apr 28, 2015 9:44 am

FRESH schreef:Hey,

De meeste op zichzelf staande dingen die je gebruikt lijken me niet zo'n probleem, maar wat me wel opvalt is dat, als ik het zo goed lees, je zowat iedere week of in ieder geval iedere twee weken minstens iets uit het lange lijstje gebruikt, anders kom je niet aan die aantallen. Psychedelica zullen het probleem niet zijn schat ik in, maar wat me wel opvalt zijn:
1. Amfetamine / Modafinil (beetje zelfde soort stofjes)
2. Heroïne (vrij frequent gebruik in mijn ogen en zo ik lees boeit het je niet eens echt..?)
3. Ketamine (vrij frequent gebruik, dit gaat tolerantie kosten op den duur)
4. LSD (de dosering en frequentie vind ik persoonlijk vrij hoog).

Hoe sta je tegenover deze 4 bovengenoemde stoffen? Welke twee zou je kunnen skippen en welke twee zou je niet willen missen en waarom?

Heb je zelf niet het idee dat je vrijwel altijd wat moet nemen of onder invloed bent / wilt zijn?


Zeer goed inhoudelijke feedback, ik doe mijn best om er goed antwoord op te geven. Wat betreft de aantallen: Ja, ik gebruik bijna elk weekend wel wat. Niet per se in grote hoeveelheden (kan bijvoorbeeld een lijntje keta zijn, of een trekje van de joint.

1. Amfetamine / modafinil:
Amfetamine is inderdaad iets wat ik bewust terug aan het dringen ben. Modafinil zie ik weinig issue in, het spulletje is vergelijkbaar met caffeine qua schadelijkheid voor zover ik weet.

2. Heroine:
Die springt natuurlijk in het oog. De reden dat ik er laconiek over doe is omdat ik afgelopen 6 jaar geen verschil ben tegengekomen in mijn gebruiksfrequentie van opiaten noch in de manier waarop ik er tegen aan kijk. Het is verder ook niet iets "structureels" - als ik met die vriendin ga chillen heb je best kans dat ik een pufje neem van haar, maar ik haal het zelf niet, denk er in het dagelijks leven niet aan, en kan geen reden bedenken waarom ik het vaker zou willen gaan doen.

Ik word er suf en ongemotiveerd van en dat is niet echt handig. En verder is heroine zelf niet ongezond; het spul zelf is niet toxisch. Een overdosis is lethaal, en de levensstijl die bij heroineverslaving om de hoek komt kijken is funest. Maar gezien ik lage hoeveelheden chinees is het risico op OD ~0% (gezien ik ook altijd erg pure heb, dus dat ik opeens iets krijg van 10 keer sterker gebeurt niet.) en gezien ik geen verslaving heb en niet injecteer zie ik de andere dingen er ook niet toe doen. Het ergste wat ik me kan voorstellen is dat bij het kotsen (gebeurt heel soms als je geen tolerantie hebt, en die heb ik nooit) het zuur niet zo goed is voor je keel/tanden. Als er nog verdere risico's verbonden zijn aan het gebruik hoor ik die graag!

3. Ketamine:
Inderdaad, drug of choice voor laagdrempelig recreatief gebruik, wat alcohol voor de meeste mensen is. Ik heb ook wel wat tolerantie inderdaad; zie niet echt wat ik er mee zou moeten doen, mijn vriendengroep gebruikt het vaak en zelf dan nuchter erbij gaan zitten in het weekend vind ik kut. Daarnaast is het ook niet zo dat ik het hele weekend wappie ben; Vaak wordt er maar 1-5 uur lang gebruikt.

4. LSD:
Ik heb bij deze frequentie geen last van HPPD. Daarvoor moet ik het elke 3-4 weken gebruiken (iets wat ik in het begin deed). Van LSD heb ik alleen maar positieve effecten gehad ooit: Van verbetering in visuele creativiteit tot motivatie om meer te sporten tot filosofische inzichten. Wat bad trips betreft, die gebeurt misschien eens in de 40 keer (en dan meestal niet de hele trip maar een gedeelte) maar daarin ga ik nooit "flippen" - ik vind het gewoon ongelovelijk naar. Als zoiets gebeurt neem ik 30 mg diazepam, en ga ik op de grond zitten en in mezelf keren op een veilige plek tot het voorbij is.

Mijn fundering van rationeel, wetenschappelijk en anti-zweverig nadenken is daarnaast extreem sterk, dus dat er rare zweverige denkbeelden door ontstaan kan ik me niks bij voorstellen. Wat betreft gezondheid is LSD niet toxisch; Wel haal ik dan vaak een nacht door, wat natuurlijk niet zo gezond is. Ik kan verder geen reden bedenken waarom de LSD een issue zou kunnen zijn, maar als iemand anders er een heeft hoor ik het graag.


Heb je zelf niet het idee dat je vrijwel altijd wat moet nemen of onder invloed bent / wilt zijn?

Nee, enkel dat er elk weekend bijna wel iets gebruikt wordt. Door de weeks blijf ik behalve de modafinil clean, maar daar heb ik niet meer effect van dan van koffie.
Sapere Aude
Avatar gebruiker
Devil particle
Experimenterende Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 27
Geregistreerd: di apr 28, 2015 8:36 am

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor FRESH » di apr 28, 2015 10:29 am

Voor het gemak zette ik Modafinil en amfetamine maar bij elkaar. Strikt genomen heb je uiteraard gelijk en is het niet hetzelfde, maar ik zette het meer bij elkaar omdat, als je je aan de doseringen houdt, je wel ongeveer dezelfde effecten kunt hebben. Dex zou je er bijv. ook bij kunnen zetten. Met een klein beetje amfetamine kun je opzich ook best "leren".
Goed dat je amfetamine in ieder geval aan het minimaliseren bent!

Heroïne; Ik word er suf en ongemotiveerd van en dat is niet echt handig zeg je?
Dat is toch al reden genoeg om het dan niet te nemen denk ik dan? :-) Als je het toch wilt doen, ik zou gewoon erg goed kijken wat je in je agenda hebt staan qua overige planning die dag en de dag erna. Maar ik zou het verder gewoon links laten liggen, dat is altijd nog het beste :-)

Ketamine; Oke dus dat gebruik je in feite maar gewoon omdat andere het ook doen en je er niet nuchter bij wil zitten? :-) Ik begrijp het wel...maar wel een beetje zonde ergens. Misschien kun je eens beginnen de frequentie te halveren? Dus om en om gebruiken als de gelegenheid zich voordoet en kijken hoe dat bevalt? Misschien wordt de keren dat je dan wél gebruikt ook gelijk een stuk leuker/interessanter.

LSD; als je het zo stelt zie ik daar geen problemen in nee. De tripduur is geen probleem voor je? Als je makkelijk tegen een nacht doorhalen kan op regelmatige basis, je bent nog jong, dan zal dat geen probleem moeten zijn.

Overigens geven veel mensen de drugs vaak te schuld van een evt. kater, maar ik ben er vrijwel zeker van dat dit vaak ook te maken heeft met gewoon niet slapen. Als je niet slaapt, dit kost zoveel van je energie en lichaam, dat wil je niet weten..Niet slapen en drugs gebruiken, dat is echt dubbel fout eigenlijk haha.
FRESH
Offline
 

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Poseidon » di apr 28, 2015 10:32 am

Ik ga niet teveel toevoegen aan het wijze commentaar van Fresh. Eigenlijk heb je zelf ook al een heldere analyse van je gebruik gemaakt.
Het is voor jezelf overduidelijk waar je zwakke punten liggen. Je geeft aan dat je de keren waarop je amfitamine gebruikt je jezelf niet meer in de hand hebt. Dat je dan tot absurd lange binges overgaat. 60 uur nonstop daar mee bezig zijn komt op mij nogal gevaarlijk over. Als je dat 11x per jaar doet, kan je grote schade aan jezelf toebrengen. Zo ongeveer gemiddeld 1 x per maand speed gebruiken kan ook op dwangmatig gedrag duiden. Ook al weet je die compulsiviteit de rest van de tijd te temperen. Het is aan jou zelf om hier consequenties uit te trekken.

Verder lijkt het vaak zo alsof opiaten heel sneaky een moment afwachten waarop iemand broos en kwetsbaar genoeg is om er dagelijks naar te gaan hunkeren.
De zelfreflectieve positie die je hierboven inneemt, vormt geen enkele garantie om niet in de valstrik te stappen.
Intelligentie en rationaliteit leggen het vaak af tegen duistere, primitieve instincten in het perspectief van middelelgebruik. Of tussen de 5 a 10 x per jaar zware opiaten nemen een risico voor je vormt?
Daar komen we meestal helaas pas achter als het te laat is.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Devil particle » di apr 28, 2015 11:31 am

11 keer per jaar 60 uur nonstop bingen is nooit gebeurd. Denk eerder aan 3-5 keer per jaar bingen, waarvan 2-3 keer 10-25 uur, 0-1 keer 40 uur, en 0-1 keer 55 uur. Het gaat met amfetamine ongeveer de helft van de tijd fout, en als het fout gaat gaat het in de regel niet zo catastrofaal fout. 11 keer per jaar 60 uur zou inderdaad volstrekt onacceptabel zijn en een reden zijn om direct hulp te zoeken, wat mij betreft.

Heroïne; Ik word er suf en ongemotiveerd van en dat is niet echt handig zeg je?
Dat is toch al reden genoeg om het dan niet te nemen denk ik dan?

Heb je helemaal gelijk in, als er gepresteerd of iets gedaan moet worden is het absoluut een slecht idee! Maar dat was dus juist een argument: Ik neem het dus ook enkel op momenten waarop ik géén motivatie of helderheid nodig heb/zal hebben tijdens de werkingsduur: In tijd die sowieso al ingeplanned was in teken van relaxt chillen met die vriendin. Ik zal nooit iets nemen wat mijn functioneren verlaagt als ik van plan ben te functioneren - dat is nog een extra barriere om het te nemen :).

Wat betreft dat risico als bijvoorbeeld mijn leven in zou storten (baan/studie kwijt of zo, zwaar gehandicapt achterblijven) heb ik zelf eerder het idee dat als ik ergens naar zou grijpen, het een combinatie zou zijn van keta en heel erg veel gaan feesten/"fuck it" instelling - niet dat ik denk dat ik überhaupt zou grijpen naar iets (Ik ben meer van het vechten dan van het vluchten, nieuwe studie/baan zoeken dus), maar stel ik doe het wel, dan denk ik dat het gevaar bij mij vooral in dissociatieven en uppers ligt. Dat is trouwens niet om jouw advies te bagetaliseren, maar vooral om mijn eigen analyse er naast te leggen. Mijn duistere instincten die niet rationeel zijn zijn meestal van een hele actieve aard; Ik verdruk dingen veel makkelijker door heel veel andere shit er op te stapelen of door me heel erg af te gaan reageren; En hoewel opiaten wel het nare gevoel dempen, dempen ze niet de droge, gevoelloze cognitie die blijft aangeven dat ik niet goed bezig ben (ook al "voel" je met opiaten op niet de "slechtheid" van niet goed bezig zijn, if that makes any sense) - tenzij je echt de hele dag gaat nodden uiteraard :3


De LSD - ja, meestal is het dus in de vakantie, dus het doorhalen is dan niet zo'n ramp. En wat betreft de langere duur bij een echt hoge dosis, kan je altijd nog stopzetten na 10 uur met een berg diazepam :woeh:
Sapere Aude
Avatar gebruiker
Devil particle
Experimenterende Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 27
Geregistreerd: di apr 28, 2015 8:36 am

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor FRESH » di apr 28, 2015 12:15 pm

Oke oke duidelijk.
Maar ik zie dat je alles al goedpraat voor jezelf :lol:
FRESH
Offline
 

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Devil particle » di apr 28, 2015 12:21 pm

Nee hoor. De keta is gewoon wat te veel, de speed is ook te veel. Enige wat ik doe is nuanceren wat jullie zeggen, dat wil niet opeens zeggen dat hoe het *wel* is niet problematisch zou kunnen zijn :P. Zo is 1 keer 60 uur bingen al te veel, vind ik.
Sapere Aude
Avatar gebruiker
Devil particle
Experimenterende Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 27
Geregistreerd: di apr 28, 2015 8:36 am

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor FRESH » di apr 28, 2015 12:24 pm

Maar ik zie dat je alles al goedpraat voor jezelf :lol:
FRESH
Offline
 

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor djeemen » di apr 28, 2015 12:41 pm

Niet het hele topic grondig doorgelezen, maar het valt me wel op dat buiten het gebruik van individuele drugs (welke te vaak, of acceptabel vaak genomen worden, i don't know), er altijd wel iets is wat je neemt. Doordeweeks modafinil en in het weekend keta. Dan heb je al je hele week gevuld met dope, en dan komen al die andere stoffen er nog eens bovenop. Lijkt mij dat je een beetje last hebt van een zgn roesverslaving. Nuchter door het leven gaan is niet goed genoeg meer voor je. Dat is eerder iets waar ik over na zou gaan denken als ik jou was.
Perspectief is alles.
djeemen
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 620
Geregistreerd: di apr 29, 2014 12:29 pm

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Devil particle » di apr 28, 2015 12:46 pm

Waar praat ik de keta en speed goed dan? :P. Naja roes, heeft iemand die elke dag een kopje koffie drinkt ook een roesverslaving? Ik functioneer er beter door en de schadelijkheid is ongeveer nihil. Ik doe het voor betere prestaties, niet voor een rush :P
Sapere Aude
Avatar gebruiker
Devil particle
Experimenterende Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 27
Geregistreerd: di apr 28, 2015 8:36 am

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor djeemen » di apr 28, 2015 12:55 pm

Devil particle schreef:Waar praat ik de keta en speed goed dan? :P. Naja roes, heeft iemand die elke dag een kopje koffie drinkt ook een roesverslaving? Ik functioneer er beter door en de schadelijkheid is ongeveer nihil. Ik doe het voor betere prestaties, niet voor een rush :P


Waarom zou je niet genoeg presteren vanuit jezelf? Misschien heb je jezelf inmiddels wel zo geconditioneerd dat je echt denkt dat je nuchter niet op eenzelfde niveau kan presteren. Het zit allemaal tussen je oren he ;)
Perspectief is alles.
djeemen
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 620
Geregistreerd: di apr 29, 2014 12:29 pm

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Druks » di apr 28, 2015 12:58 pm

Je keta gebruik is wat veel inderdaad. En het valt op dat je wekelijks wel iets pakt. Als je dat bagatelliseert, dan praat je het goed voor jezelf.

Ik voorzie niet dat je echt zwaar in de gevarenzone gaat zitten. Het lijkt alsof je zelf redelijk goed zicht hebt op je gebruik. Hopelijk kan je ook ingrijpen mocht je wel langzaam afglijden.
Laatst bijgewerkt door Druks op di apr 28, 2015 2:07 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7278
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Devil particle » di apr 28, 2015 1:44 pm

Ik geloof niet dat je ooit genoeg presteert. Alles wat je kan aangrijpen wat geen verregaande gezondheidsschade veroorzaakt pak ik aan. Zo ben ik bijvoorbeeld ook een groot voorstander van sommige vormen (de niet ongezonde vormen) van doping.
Sapere Aude
Avatar gebruiker
Devil particle
Experimenterende Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 27
Geregistreerd: di apr 28, 2015 8:36 am

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor frozentoast » di apr 28, 2015 1:54 pm

Zou maar alvast een kartonnen huisje onder de brug klaarmaken want dit komt nooit meer goed.

Nee maar let inderdaad een beetje op je wekelijks gebruik met de genoemde stofjes, je hoeft niet elk weekend drugs te doen. Hoe meer dat gebeurt, hoe meer het ook een fixatiepunt wordt in je leven (geloof het of niet, dat gebeurt vaker bij mensen op een drugsforum). Het feit dat je zo minutieus bijhoudt hoe vaak je welk stofje neemt zegt daar misschien ook wel wat over, hoewel het ook inzicht geeft. Hou het in ieder geval lekker recreatief en koop bijvoorbeeld niet meteen nieuwe keta als je oude op is.
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Devil particle » di apr 28, 2015 1:57 pm

Dat heb ik sowieso, hoef het niet altijd in mijn huis te hebben. Maar ik vind het wel irritant als ik met vrienden ga en zij hebben dan wel, en ik niet. De drugs zijn meestal niet het fixatiepunt van het weekend gelukkig!
Sapere Aude
Avatar gebruiker
Devil particle
Experimenterende Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 27
Geregistreerd: di apr 28, 2015 8:36 am

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Fool » di apr 28, 2015 3:22 pm

Respect voor de blijvende evaluatie, alles wat er in mij omhoog schoot is reeds gezegd, dus dat laat ik achterwege.

Ik wil alleen even kwijt dat het nog niet bekend is hoe modafinil werkt, maar dat er bepaalde aanwijzingen zijn dat het op hetzelfde systeem als cafeïne in zou kunnen spelen, ik zou er niet met zekerheid van uitgaan dat het even schadelijk is dan koffie. Mede omdat er waarschijnlijk ook andere metabolieten ontstaan dan bij koffie. ;)
Fool
Stom
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2575
Geregistreerd: za maart 08, 2014 6:39 pm

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Perry » di apr 28, 2015 4:36 pm

Ik denk dat dit gebruik op zichzelf nog geen probleem vormt, maar het een dunne lijn is naar een roesverslaving. Het kan jaren stabiel zijn, maar plotseling omslaan wanneer je een flinke tegenslag in de schoot geworpen krijgt. Ineens kan het dan te geweldig zijn je in een andere staat te bevinden.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13266
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Hoe staat het met mijn gebruik?

Berichtdoor Azgaza » do mei 21, 2015 7:25 am

Hee ik ben de heroine verslaafde vriendin :p je gebruik is gezond yo geen zorgen over maken =)

Aliens take me home.

Tune up, turn around, drop in.
Avatar gebruiker
Azgaza
onKet
Donateur
Offline
 
Posts: 1005
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 6:11 pm
Woonplaats: Orion


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner