Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Interview

Wil je iets kwijt over je verslaving, heb je een vriend die te veel neemt, of zoek je steun bij het stoppen?
Alles wat met verslavingen te maken heeft hoort hier, of het nu drugs-gerelateerd is of niet.

Interview

Berichtdoor Femke » do feb 27, 2014 12:50 pm

Hoi allemaal,

Zelf ben ik nu 1,5 jaar clean na een alcohol/speed verslaving. Inmiddels ben ik aan school begonnen, een opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ik probeer mij binnen deze opleiding te verdiepen en in te zetten, voornamelijk met betrekking tot het verbeteren van de nazorg en mogelijkheden tot integratie van ex-verslaafden.

Nu doe ik, met mijn studiegroepje, een 'diversiteitsproject'. Het is hierbij de bedoeling om ons te verdiepen in een bepaalde sub cultuur of doelgroep. Wij doen het project over ex- cocaïne verslaafde jonge mannen, met als thema integratie. Dit kan op allerlei vlakken betrekking hebben. School, Sociaal netwerk, opnieuw gaan werken, familie, hobby's etc. Alles wat er maar bij komt kijken je leven weer in te vullen. De hindernissen, steun, mogelijkheden enzovoorts.

Hiervoor zijn we op zoek naar een aantal interviews, zodat we een geheel beeld kunnen krijgen. Aangezien er ook veel schaamte heerst is het niet heel gemakkelijk deze interviews te vinden. Het is natuurlijk mogelijk om volledig anoniem te blijven.

Mijn visie is dat als mensen die deze ervaringen hebben laten zien wat voor kracht en mogelijkheden er schuilen in deze groep, er meer plaats zal komen voor mensen die bepaalde levenservaringen hebben. (denk bijvoorbeeld aan 'discriminatie' door het gat in je CV). Ook denk ik dat het goed is openheid te brengen in de situaties waar mensen voor komen te staan. Ik zou het erg waarderen als iemand zo open zou willen zijn om hierover met ons in gesprek te gaan. Ik zal het forum regelmatig nakijken voor reacties.

Groetjes Femke
Femke
Newbie
Offline
 
Posts: 3
Geregistreerd: ma feb 24, 2014 3:48 pm

Re: Interview

Berichtdoor Naturelover » vr feb 28, 2014 11:14 pm

Succes met het vinden van repondenten, Femke. Het is een lastig te bereiken doelgroep lijkt me; op dit forum zal je misschien wel slagen :) Ik ben helaas/gelukkig niet de juiste
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: Interview

Berichtdoor Femke » zo maart 02, 2014 12:54 pm

Het is inderdaad nogal lastig. Ik ken wel aardig wat mensen uit mijn eigen traject maar het zou super zijn ook mensen te interviewen die een ander traject hebben gedaan, andere nazorg enzovoorts... Bedankt voor je reactie:)
Femke
Newbie
Offline
 
Posts: 3
Geregistreerd: ma feb 24, 2014 3:48 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner