Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Relatie met een verslaafde...

Wil je iets kwijt over je verslaving, heb je een vriend die te veel neemt, of zoek je steun bij het stoppen?
Alles wat met verslavingen te maken heeft hoort hier, of het nu drugs-gerelateerd is of niet.

Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Andre » wo maart 16, 2011 12:03 am

He allemaal,
Ik heb me hier aangemeld omdat ik geinteresseert ben en wil goede raad...;-)

Ik ben Andre en ik heb behoefte om mijn verhaal eindelijk op te schrijven. Ik heb al de laatste maanden gezocht naar info op het internet en veel gevonden, ben ook op een andere site, maar daar hoorde ik van een lid, dat ik beter hier mijn verhaal konschrijven...bedankt nogmaals daarvoor.....
Zelf ben ik niet verslaafd, en ben onzeker geworden over het roken van cannabis.

In het kort mijn verhaal; ik heb sinds 3 jaar een relatie, hij is nu 26 jaar. Sinds zijn 14 jaar blowed hij, en de laatste jaren voordat we elkaar leerde kennen, blowde hij de hele dag. Ook voor zn werk en af en toe ook tijdens. Ongeveer 1 keer per dag rookte hij wiet ook puur. Hij functioneerde goed, naar ik weet. Daarbij nam hij geregeld ook xtc, coke en speed. Hij woonde in Duitsland, 250 km van mij vandaan. Toen we ongeveer een maand samen waren, hebben we gepraat over het blowen, en hij beloofde mij dat hij veel minder ging roken, wat hij ook deed.
Onze relatie verliep met veel problemen, maar we hielden van elkaar en ik gaf hem kracht. Ik hoorde vaak van zn vrienden dat ik het beste was dat hem was overkomen. Hij hield zielsveel van mij en ik van hem. Dat wist ik en dat merkte iedereen. Hij was wel heel jaloers maar daar konden we mee omgaan. Sinds 4 jaar weet hij ook dat hij hiv-positief is.
Wat xtc betreft, dat namen we samen, heel af en toe als we uitgingen.
Na verloop van tijd, ik merkte het ongeveer na 2 a 3 maanden, vertelde hij mij dingen die ik niet begreep. Hij keek mij bv aan en als ik vroeg wat er was, zei hij dat hij de duivel zag. Dat ik met verschillende mannen zou flirten. In ieder geval zag hij iets waar hij zeker van was dat het zo is. Dit werd steeds erger. Hij wist zeker dat hij Jezus was, hij dacht dat hij vermoord zou worden, was veel met de Bijbel bezig. Dacht dat wereld zou vergaan in 2015, dat ik hem laat verkrachten door meerdere mannen etc etc. Als hij in deze stemming was, dan was ik ook alleen maar slecht.
Voordat hij mij leerde kennen, had hij al een therapie moeten volgen, maar daar had hij geen zin in.
Sinds 5 maanden wonen wij nu samen in Nederland, Hij wilde weg uit Duitsland, al jaren, weg van de drugs en het blowen. Een nieuw leven, met mij. Wilde hier dan ook een therapie gaan volgen. Hij had hier ook werk gevonden. Hij blowde hier nog steeds en het werd weer meer, vond ik. De relatie werd steeds moeilijker. We we besloten dat hij alleen een weekendje terug ging naar Keulen, waar hij vandaan kwam. Dit was al heel wat voor hem, omdat hij mij bijna nooit alleen liet, vanwege zijn achterdocht en jaloersheid. Dit weekend heeft hij het dan telefonisch uitgemaakt, omdat ik de schuldige ben aan alles. Sinds dat hij mij kent zijn de problemen begonnen. Ik heb dit zo eerst maar gelaten. Na 3 dagen heb ik hem gebeld en toen vertelde hij mij dat hij in een psychiatrische kliniek was, hij had die dag, toen hij het uitmaakte, een psychose gekregen en werd opgenomen.
Ik heb hem geregeld bezocht in de kliniek en we waren weer tot over de oren verliefd en hij wilde zo snel mogelijk weer naar Nederland. Vertelde wel nog steeds over de Bijbel en dat alles zo moest zijn, bv, dat hij opgenomen moest worden om mensen te helpen. Na 3 weken opname, heb ik hem opgehaald. De overgang van Duitsland naar Nederland verliep prima; hij kreeg hier meteen therapie, 2 keer in de week. Sinds zijn opname had hij niet meer geblowed, en dat werd hem door de arts, ook natuurlijk nadrukkelijk af geraden. Ik weet dat zijn huisarts, tevens ook zn hiv-arts, al hem in Keulen, steeds weer verteld had dat hij dat blowen moest laten. Al voor onze relatie.
Het was zwaar voor hem, dat weet ik, en ik hielp hem waar ik kon. Tot na 4 weken “clean”.
Weer beschuldigingen naar mij toe en hij wilde terug naar Keulen,heb hem naar het station gebracht. De volgende dag had hij dan weer gebeld en wilde terug naar mij. Tot vandaag de dag, is dit ongeveer 5 keer gebeurd, in 2 maanden tijd. En elke keer als hij weer in Keulen is dan blowed hij met zn “vrienden”.Hier in Nederland kan hij, wel met moeite, het laten. Sinds 10 februari heeft hij ook 3 keer per week een dagbehandeling. Hij gaat daar wel heen, en vind het leuk, maar zegt steeds weer dat het voor hem niets is.
Het weekend van carnaval waren we in Keulen, en we zouden er een fijn weekend van maken. De avond van aankomst is hij met een vriendin meteen gaan blowen. Dit was de eerste keer sinds zijn psychose dat hij blowde waar ik bij was. Hij vroeg mij wel, maar ik zei dat het zijn eigen verantwoording is, en hij weet hoe ik erover denk.
De volgende dag hadden we samen een fijne dag. Totdat we naar ons slaapadres gingen. Hij blowde alweer en daarna dus weer ruzie, dat gebeurde wel vaker, maar meestal ging ik er niet op in. Hij beschuldigde mij weer van verschillende dingen en beledigde mij, zoals hij nog nooit had gedaan. Vertelde mij ook dat hij niet meer van mij hield. En sexueel ik ook de schuldige ben; hij heeft namelijk de laatste maanden ging zin meer, ook omdat hij geen erectie krijgt. Maar goed hij krijgt Abilify en natuurlijk zijn medicatie tegen zijn hiv.
Ik ben naar Nederland terug gereden, dat wilde hij ook zo.
Heb hem die dagen van carnaval in rust gelaten, geen contact. Had wel een keer telefonisch contact met een vriendin van ons, die vertelde mij dat hij overal verteld dat hij in Keulen blijft en dat het uit is. En hij zoekt werk. Woensdag belde hij mij, en vroeg of ik hem op wilde ophalen, wat ik niet heb gedaan. Hij had ook geen medicatie meer, en hij vertelde dat hij Abilify al een week niet had genomen. Met carnaval had hij ook 2dagen zn hiv-medicatie niet genomen., en hij veel geblowed had.
Hij wilde weer terug en de volgende dag is hij ook gekomen, omdat hij met mij verder wilde. We wilden ’s avonds met elkaar praten. Hij vertelde mij dat hij hier in Nederland iets mist, wat in Keulen niet zo is, maar hij kan mij niet vertellen wat dat is. Na een half uurtje wilde hij weer terug naar Keulen. Toen heb ik hem gezegt dat het nu genoeg is en dat ik hem de volgende dag naar het station zou brengen, waarop hij steeds weer boos “nee, ik ga hier weg wanneer ik dat wil, en dat is over 2 dagen, omdat ik dan wordt opgehaald”. De hele avond hing hij op de bank, zei niet veel, alleen af en toe hoe slecht ik ben en ik hou niet van je”. Na 2 uur heen en weer, nam hij een xtc, had hij dus op zak, geen idee van waar. Ik probeerde dit te voorkomen, maar goed hij werd zo boos en schreeuwde tegen mij dat ik hem moest laten opnemen. Na een uurtje moest hij kotsen, van de xtc dus. Hij had er maar 1 vertelde hij, wat ook waar was. Die nacht hebben we niet gemeenschappelijk geslapen. De volgende dagheb ik hem gezegt, dat we samen nu een gesprek hebben op zn dagbehandeling, gelukkig had zn therapeute tijd. Hier vertelde hij dat hij niet van mij hield, maar wel hier wilde blijven. Hij kan alleen van mij houden als hij blowed.
De keus; hier blijven zonder blowen. Of Keulen.Ok, we zouden er voor gaan, samen, met elkaar.
Ja en gisteravond hetzelfde; hij houdt niet van me, is alleen terug gekomen omdat hij geen geld meer heeft en hij zn medicatie nodig heeft. En wil dan weer sex, wat we dus niet hadden. Blijft hier alleen nog totdat alles geregeld is in Keulen. En ik mij niets moest verbeelden, want zonder mij redt hij het ook wel in Keulen om van het blowen af te komen.

Ik zie nu; wel een lang verhaal, ook al heb ik het ‘kort’ gehouden, sorry
hij vind zelf niet dat hij verslaafd is, en dan weer wel, en dan weer niet…

Ik weet het zelf niet meer, wat ik nu nog kan doen, ik hou van hem en ik vraag me af of het nu een spel is, of toch een verslaving of wat dan ook, ben verdrietig, kwaad en wanhopig. Ik begrijp het niet…

Graag reacties, ervaringen, suggesties etc...

En heeft iemand ervaring met ABILIFY?

Andre
Andre
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di maart 15, 2011 11:45 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Drugs Infolijn » wo maart 16, 2011 11:55 am

Misschien kun je beter je verhaal doen op www.cokevanjou.nl. De mensen op forum zitten allemaal in een zelfde soort situatie.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Vanadesse » wo maart 16, 2011 12:16 pm

Andre, ik lees dat jullie door een hoop ellende gaan. Ik heb er geen ervaring mee en kan je daarom niet meer dan ontzettend veel sterkte en wijsheid wensen. Wat ik je wel mee wil geven is dat je altijd goed voor jezelf moet blijven zorgen. Blijf altijd je hart volgen, ook al zijn die keuzes soms lastig om te maken.
And you could have it all!
Avatar gebruiker
Vanadesse
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 535
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 1:59 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Lex Talionis » wo maart 16, 2011 10:48 pm

Wauw, heftig allemaal andre! Het komt op mij over of je vriend extreem in de war is, op het psychotische af lijkt wel. Ik zou er alles doen om je vriend zo snel mogelijk op te laten nemen, ergens waar hij professionele hulp kan krijgen en ook niet in de verleiding van drugs gebruiken kan komen want dit moet op een gegeven moment serieus fout gaan. Mensen met psychische problemen zouden ook zo ver weg mogelijk van de drugs moeten blijven, dat verergert de problemen eigenlijk in alle gevallen (helaas zijn de drugs vaak deel van de oorzaak van die problemen). Goed ik denk niet dat ik je iets vertel wat je niet al wist maar mss voelt het goed om het eens bevestigd te krijgen.

Ik pretendeer overigens natuurlijk niet dat ik jou of je vriend na dit verhaal ken ofzo dus hecht niet te veel waarde aan mijn mening, ik ben geen professional. In ieder geval wens ik je alle succes toe en ik hoop dat het ooit nog allemaal op z'n pootjes terecht komt!
Misschien ben ik een simpele levensgenieter of zie ik de matrix, of zie ik em als enige niet
Avatar gebruiker
Lex Talionis
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 262
Geregistreerd: za feb 26, 2011 6:06 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Andre » vr maart 18, 2011 9:21 am

Hallo Drugsforum, die site ken ik, maar ik vind het vooral ook fijn om reacties van iedereen te ontvangen en ook te lezen, verslaafd of niet. Ik had mn verhaal gedaan op "cannabisdeBaas", maar daar kreeg ik na 2 dagen een email, heel netjes en beleefd hoor, dat deze site alleen voor verslaafden is, dus is mijn profiel en verhaal eraf gehaald. Jammer want ik had er al ondersteunende reacties ontvangen.
Maar ik dank jullie wel voor de suggestie,
Groet, Andre
Andre
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di maart 15, 2011 11:45 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Andre » vr maart 18, 2011 9:25 am

Hallo Lex en Vanadesse en natuurlijk iedereen hier,

Dank voor jullie reactie, het doet me goed en geeft toch weer een beetje kracht.

Hij in nu weer terug...want zn psycholoog wilde gisteren een gesprek met hem. Ik heb haar woensdag telefonisch verteld dat hij opgenomen wilt worden, maar goed zij wilde natuurlijk eerst maar dat hij weer terug is in Nederland. Gistren dus gesprek en mijn vriend geeft dus aan dat hij opgenomen wilt worden. Aangegeven dat ik hem niet lang zo meer thuis wil/kan hebben...En zn psycholoog wist geen eens dat hij 3 weken was opgenomen in Duitsland met een psychose ????....Volgende week gesprek met psychiater, dus geen opname, gestopt met dagbehandeling, want is niet het juiste voor hem, dus hij is weer de hele dag thuis, ik heb andere instanties gebeld voor opname; Is het echt zo klote moeilijk om iemand die zelf wil, opgenomen te laten worden???? We wonen in Drenthe, en hebben hier de VNN. Ik weet niet meer wat ik/wij moeten doen. Omdat zn behandeling nu weer gestopt is, voor de derde keer, zijn we weer terug naar af...

Heeft iemand ervaring hoe je snel opgenomen kan worden???
Andre
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di maart 15, 2011 11:45 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor maniac » vr maart 18, 2011 7:03 pm

damn, dat lijkt me echt een heel onzeker gevoel als je niet kan vertrouwen op wat hij zegt o.O.
heel veel sterkte!
Quasi diepzinnige oosterse shit
Avatar gebruiker
maniac
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 266
Geregistreerd: ma maart 14, 2011 10:15 pm
Woonplaats: Noord-Nederland

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Drientje » vr maart 18, 2011 7:31 pm

Andre schreef:Heeft iemand ervaring hoe je snel opgenomen kan worden???

Pleeg een moord met een raar wapen, film daarna kindertjes onder de douche en doe naakt een raar dansje in een vol politiebureau en beantwoord dan alle kruisverhoor vragen met: Elvis leeft!

Serieus, waarom ga je niet naar een andere instelling?
Avatar gebruiker
Drientje
Is zo slecht nog niet.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1777
Geregistreerd: di feb 22, 2011 9:36 am

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Flameon » vr maart 18, 2011 10:34 pm

Andre schreef:Heeft iemand ervaring hoe je snel opgenomen kan worden???


Via de huisarts crisiszorg/bemoeizorg inschakelen. Als je wilt zit je dan binnen een paar uur achter de deur. Indien de indicatie er voor is uiteraard
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Andre » za maart 19, 2011 11:39 am

Serieus, waarom ga je niet naar een andere instelling?[/quote]

Hallo Drientje, niet fijn zo n reactie, ook al heb je misschien wel gelijk, want we zijn 2 dagen nu bezig, en ook bij VNN en andere instanties, en elke weer; We moeten de beslissing van GGZ afwachten. Moet wel zeggen dat het gesprek bij VNN positief is verlopen en die gaan druk uitoefenen bij GGZ. Dus hier in Drenthe is het niet zo makkelijk om naar een andere instelling te gaan....

Groet,
Andre
Andre
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di maart 15, 2011 11:45 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Andre » za maart 19, 2011 11:49 am

Hallo Flameon en alle hier,

Dank Flameon voor je reactie. Gisteren gesprek met VNN; wachten op beslissing/gesprek met GGZ, daarna gaat VNN zich inzetten, samen met huisarts...
Mijn vriend doet het goed; gisteren niets genomen, mijn complimenten, ook al heeft hij sterke afkickverschijnselen. Vnn heeft verteld, dat hij zich niet onder druk moet zetten, dus als het niet meer gaat, dan liever iets nemen, dit weekend; beter als ruzie zoeken en depressief zijn...belangrijk is nu even; een fijn en rustig weekend.

Ik dank jullie allemaal voor de reacties en verhalen; het geeft me kracht om weer verder te kunnen...

Fijn weekend allemaal,
Andre
Andre
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di maart 15, 2011 11:45 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Exceptional » za maart 19, 2011 11:52 am

Andre schreef:Hallo Drientje, niet fijn zo n reactie, ook al heb je misschien wel gelijk

Punt.

Je moet tussen het cynisme door, het goede advies leren lezen.

Drientje, beter leer je dat gelijk weer af. Het is heus niet leuk om je altijd maar onbegrepen te voelen.
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Drientje » za maart 19, 2011 12:18 pm

Exceptional Insight schreef:
Andre schreef:Hallo Drientje, niet fijn zo n reactie, ook al heb je misschien wel gelijk

Punt.

Je moet tussen het cynisme door, het goede advies leren lezen.

Drientje, beter leer je dat gelijk weer af. Het is heus niet leuk om je altijd maar onbegrepen te voelen.


Okay, excuus. Het was beetje lomp.

Maar ik was wel semi serieus. Als je snel opgenomen wilt worden moet je een of andere zieke actie uitvoeren. Instanties hier in NL zijn logge apparaten en wat jij als spoed ziet, zien zij dagelijks voorbij komen. Het maakt bij hun geen indruk als je de regeltjes volgt en de uitgestippelde route netjes bewandeld.

Ik snap dat je als partner veel te verduren hebt met iemand die dringend hulp nodig heeft maar je bent gewoon het volgende nummer op de lijst. Met een beetje geluk kun je bij een andere instantie sneller terecht maar de wachtlijsten in NL zijn gewoon lang en zelfs een spoed opname kan een paar dagen op zich laten wachten.
Avatar gebruiker
Drientje
Is zo slecht nog niet.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1777
Geregistreerd: di feb 22, 2011 9:36 am

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Exceptional » za maart 19, 2011 1:10 pm

Drientje schreef:Okay, excuus. Het was beetje lomp.

Ja jaa. Kort door de bocht, lomp, hufterig, een knaagdier met een groot hoofd. Nou weet ik het wel.
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Drientje » za maart 19, 2011 1:30 pm

Exceptional Insight schreef:
Drientje schreef:Okay, excuus. Het was beetje lomp.

Ja jaa. Kort door de bocht, lomp, hufterig, een knaagdier met een groot hoofd. Nou weet ik het wel.


Heb je het nu over jezelf? Ik zou mezelf geen knaagdier noemen. Dat zij iemand anders over jou laatst. Wie was dat ook alweer?
Avatar gebruiker
Drientje
Is zo slecht nog niet.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1777
Geregistreerd: di feb 22, 2011 9:36 am

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Flameon » za maart 19, 2011 2:27 pm

Een kleine aanvulling op dat uitvoeren van ziekelijke acties:

Het klopt inderdaad wat drientje zegt. Als je iets behoorlijks geks doet vanmiddag ben je vanavond opgenomen in de psychiatrie. In de spepareer in de meeste gevallen. Het kromme is dat je vaak binnen korte duur alweer op straat staat, en je klinische opname dan einde oefening is. Of je komt bij de politie terecht, of je crisisbehandeling zit erop.
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Exceptional » za maart 19, 2011 2:48 pm

Drientje schreef:Heb je het nu over jezelf? Ik zou mezelf geen knaagdier noemen. Dat zij iemand anders over jou laatst. Wie was dat ook alweer?

Dat bedoelde ik inderdaad. Omdat je jezelf lomp noemde, terwijl je een uitspraak deed, precies op de manier als ik ook altijd doe. Dus indirect noemde je mij ook lomp.

Godver, nu moet ik m'n eigen grapjes gaan uitleggen. Ik ben begin echt aan mezelf te twijfelen.
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor sebastian » za maart 19, 2011 9:27 pm

"Klinkt" als een typisch codependency verhaal waarbij de een de ander in staat steld om te blijven gebruiken, dan weer afstoten, manipulatief en weer goed maken, 'fantastisch' - er gebeurt tenminste altijd iets
sebastian
Newbie
Offline
 
Posts: 23
Geregistreerd: di maart 01, 2011 12:41 am

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Drientje » za maart 19, 2011 11:59 pm

Exceptional Insight schreef:
Drientje schreef:Heb je het nu over jezelf? Ik zou mezelf geen knaagdier noemen. Dat zij iemand anders over jou laatst. Wie was dat ook alweer?

Dat bedoelde ik inderdaad. Omdat je jezelf lomp noemde, terwijl je een uitspraak deed, precies op de manier als ik ook altijd doe. Dus indirect noemde je mij ook lomp.

Godver, nu moet ik m'n eigen grapjes gaan uitleggen. Ik ben begin echt aan mezelf te twijfelen.

:beer:
Avatar gebruiker
Drientje
Is zo slecht nog niet.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1777
Geregistreerd: di feb 22, 2011 9:36 am

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Carlitos » zo maart 20, 2011 1:47 am

Andre schreef:
En heeft iemand ervaring met ABILIFY?

Andre


Sorry ik heb niks gelezen alleen dat zinnetje.
Het is een fucking kutmedicijn wat me totaal buiten mezelf zet als het ware en nadenken en autorijden onmogelijk werd gemaakt.Wat een bagger ben snel gestopt,slechts mijn ervaring.

www.mijnmedicijn.nl mss meer reactie's
Avatar gebruiker
Carlitos
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 100
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 8:06 pm
Woonplaats: Amsterdam

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Andre » wo maart 23, 2011 10:31 am

He alle hier,

Weer bedankt voor de reactie's. We zijn gewoon niet tevreden over de GGZ. Weer gesprek, en weer zeggen ze dat ze niet wisten dat hij zo verslaafd is. Dat hij al in Duitsland in een verslavingskliniek zat wisten ze ook niet. Nu hebben we 3 gesprekken gehad, de afgelopen week, met 3 verschillende therapeuten van de GGZ, en als we dan zeggen dat ze dat wél wisten, ( we hebben het namelijk verteld, en ook de verwijsbrief uit Duitsland) dan wordt ons gezegd dat misschien die anderen dat wel wisten....??? En weer moet een ander het besluit nemen of hij wordt opgenomen. Ze schuiven elkaar gewoon de schuld toe. We hebben nu contact opgenomen met een PVP (patient-vertrouwens-persoon); ze kent het verhaal en zij vindt ook dat dit zo niet verder kan en gaat zich inzetten en heeft ons verzekert dat hij snel wordt opgenomen, dubbele diagnose afdeling.
En ja hoor, vanochtend gebeld door GGZ en hij wordt opgenomen, we krijgen bericht 1 dezer dagen.
Natuurlijk prima, eindelijk, ook al is het wel jammer dat je eerst een PVP moet inschakelen.

Alle een fijne dag en succes bij wat je ook doet...

André
Andre
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di maart 15, 2011 11:45 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Flameon » wo maart 23, 2011 12:09 pm

GGZ is een te groot 'bedrijf' . Als je opgenomen wilt worden moet je eigenlijk zorgen dat je een intaker/trajectbegeleider krijgt. Dat is iemand die je van A tot Z begeleidt en dus ook je gehele voorgeschiedenis kent en je blijft volgen in je traject. Je zal wel een intake met een spv'er hebben gehad? Een behandelaar of poortwachter / codo bepaald inderdaad of en waar iemand opgenomen wordt.
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Lex Talionis » wo maart 23, 2011 6:34 pm

Goed te horen dat er nu wat schot in de zaak zit, hopelijk gaat je vriend nou ook echt de hulp krijgen die hij nodig heeft.
Misschien ben ik een simpele levensgenieter of zie ik de matrix, of zie ik em als enige niet
Avatar gebruiker
Lex Talionis
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 262
Geregistreerd: za feb 26, 2011 6:06 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Dione » do maart 24, 2011 12:45 am

Wat vervelend dat het zo lang duurt bij de GGZ. Wel fijn dat er nu eindelijk wat schot in de zaak lijkt te zitten.
Flameon schreef:Mercie Boekoe!
Avatar gebruiker
Dione
Original DF Queen
Donateur
Offline
 
Posts: 1734
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:11 am

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Andre » do maart 24, 2011 11:08 am

Goeie morgen Flameon, en wat is de beste weg om zo n trajectbegeleider te krijgen??? Op dit moment is het dus maar afwachten wanneer die brief komt. Wel vreemd dat hij dus nu maar gewoon moet wachten en dus verder geen dagbehandeling meer heeft, of wat dan ook. Maar zoals jullie al schreven; er zit nu een beetje schot in....hij rookt nu gewoon, vind ik ook prima, want hij probeert zo min mogelijk te nemen. En als hij wat genomen heeft, is hij rustiger, vrolijker en doet meer. Als hij maar niet te veel rookt, want dan slaat dit weer om in het negatieve.

He Dione, :wave: thanks nogmaals voor je raad (op die andere site); is hier zeker interessanter en beter....;-)

enne...; ja daarom zijn dolfijnen zo lief en beschermen "the good people", weten wat ze willen en gaan alleen in de aanval als dit nodig is... :grin:

to all; have a nice day... :rock:
Andre
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di maart 15, 2011 11:45 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Flameon » do maart 24, 2011 12:08 pm

Andre schreef:Goeie morgen Flameon, en wat is de beste weg om zo n trajectbegeleider te krijgen??? Op dit moment is het dus maar afwachten wanneer die brief komt. Wel vreemd dat hij dus nu maar gewoon moet wachten en dus verder geen dagbehandeling meer heeft, of wat dan ook. Maar zoals jullie al schreven; er zit nu een beetje schot in....hij rookt nu gewoon, vind ik ook prima, want hij probeert zo min mogelijk te nemen. En als hij wat genomen heeft, is hij rustiger, vrolijker en doet meer. Als hij maar niet te veel rookt, want dan slaat dit weer om in het negatieve.


Als het goed is krijg je die automatisch bij opname. Waar ik werk tenminste wel en ik denk dat dat ggz breed is.
Dat afwachten is inderdaad niet fijn. Komt wellicht omdat er een wachtlijst is. Wel fijn om te horen dat het handelbaar is, als dat niet zo is / hij meer gaat gebruiken kun je altijd GGZ inschakelen en mijn ervaring is dat je dan toch wel hulp (aan huis) krijgt.
Waaarom zijn dagbehandeling is gestopt weet ik ook niet, best vreemd opzich.
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Andre » di mei 17, 2011 10:53 am

Hallo allemaal, en bedankt weer voor de reactie's...

Hij is nu een maand is opgenomen wil ik hem bijstaan. Ik heb zelf therapie en dat doet me wel goed.
Hij is van de detox naar een andere afdeling bij de GGZ. Zo wat ik als buitenstaander kan zien vind ik het goed geregeld bij deze GGZ (is in een andere stad, dan waar wij wonen). Wat zijn therapie betreft gaat het goed met hem en bevalt het hem daar goed, hij is vrolijk en doet aan alles mee. Maar als we samen zijn, in het weekend bv, gaat het niet meer lekker tussen ons. Ik heb het gevoel dat hij steeds weer ruzie zoekt; ik ga er meestal niet op in. Ik kan niet veel meer goed doen, van de tandpasta tot weet ik veel wat. Als ik dan vertel hoe ik me voel dan voelt hij zich meteen aangevallen en is alles niet zo. Nu weet ik niet of dit afkickverschijnselen zijn of dat onze relatie gewoon aan t einde gekomen is.
Het klinkt misschien raar, maar het lijkt voor mij net of hij een spelletje speelt met mij...

Groet,

André
Andre
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di maart 15, 2011 11:45 pm

Re: Relatie met een verslaafde...

Berichtdoor Andre » wo jun 15, 2011 10:15 pm

Hallo alle hier,
Ja ik heb allang niets geschreven, maar moet gewoon even wat kwijt, mijn nu ex, want het is uit, zit nog steeds in de kliniek. Het ging steeds slechter met ons, als hij thuis was, beschuldigingen en steeds maar vragen, leek wel of hij ruzie zocht, zelfs over tanden poetsen, wanneer ik dat toch doe??? naja maakt niet uit, hij heeft het 3 weken geleden telefonisch uitgemaakt, Wilde toen nog wel dat ik kwam, heb ik gedaan, en hij vond het heel fijn dat ik er was. Later weer, telefonisch, vragen zoals, waarom was je er, waarom heb je me een kus gegeven, waarom stuur je me een sms, ik wil niet meer dat je komt. Dan weer dat ik niet moest komen voor een gesprek met zn psych, dus ik er niet heen, belde hij, waarik bleef, want dat heeft hij niet gezegd. ik geloof hem ook dat hij dit denkt, maar ik heb het zelfs af en toe opgeschreven wat hij mij vertelde....naja nu is er geen contact meer, was er gister alleen om met zn systeemtherapeut te praten, de laatste keer dan, nee hij wil niet meer, toen ik zei dat ik geen contact meer wil, barstte hij in tranen uit en bijna het hele gesprek heeft hij gehuild, en steeds; ik wil de relatie niet meer. Heeft mij weer beschuldigt van alles en nog wat, was alleen maar negatief, zo ook over de relatie, maar toen weer dat de relatie zo mooi en intensief was, maar hij heeft genoeg gevochten. Ik begreep er niets van, zelfs de 2 therapeuten vroegen aan het einde, wat wil je nou precies, want dat hebben we nog niet duidelijk gehoord. Nee, ik wil niet meer zei mijn ex. ik denk dat hij weer in een psychose komt, maar ik ben maar een leek wat dat betreft, want hij is zo boos op mij en zo vol haat. terwijl hij wel wil dat we nog contact houden, nu dus niet meer. hij wil ook hier in Nederland blijven, terwijl hij steeds weer zegt, ik heb hier niets, zie ook mijn ander verhaal, hierboven....Ik moet er nu volgende week nog een keer heen om de praktische dingen te bespreken, heb geen zin, want er is niet veel te bespreken, maar goed.....ik weet nu al dat dit op een 'relletje" uitloopt, wat mijn therapeut ook al gezegd had. En dat ik er op voorbereid moet zijn, dat mijn ex zeker weer contact met mij opneemt. ik vind het gewoon heel vreemd dat hij hier wil blijven, want hij heeft echt hier niets, zn leventje heeft hij toch nog wel in duitsland....,maar daar wil hij niet heen, heb ik van mn broer gehoord, omdat hij bang is, dat hij daar weer gaat gebruiken....ik denk dat het in Nederland veel makkelijker is.
Naja dit was het in het kort, heeft iemand soortgelijke situaties meegemaakt???? graag reacties, maakt natuurlijk niet uit, hoe dan ook.....

groet aan alle
Andre
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di maart 15, 2011 11:45 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner