Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Stimulans om te stoppen

Wil je iets kwijt over je verslaving, heb je een vriend die te veel neemt, of zoek je steun bij het stoppen?
Alles wat met verslavingen te maken heeft hoort hier, of het nu drugs-gerelateerd is of niet.

Stimulans om te stoppen

Berichtdoor audier » wo dec 12, 2012 9:59 pm

Hallo allemaal,

Dit is geen topic om een stimulans te zoeken, maar om een stimulans te geven.
Ik ben op dit moment 22 jaar, en ben sinds mijn 15e verslaafd geweest aan blowen en sinds mijn 18e extreem veel XTC / MDMA gebruikt. Zie hier een topic van 1,5 jaar geleden:
viewtopic.php?f=13&t=930

Ik wist dat ik fout bezig was, maar je hebt natuurlijk altijd in je achterhoofd "mij gebeurt dat toch niet". Nou, mij is het dus wel gebeurd. Ik ben op dit moment onder behandeling bij een dokter aangezien mijn lever helemaal naar de klote is. Jarenlang alcohol- en drugsmisbruik heeft dus zijn tol geëist.

Ik mag nu geen alcohol, en al zeker geen drugs meer. Mijn levensstijl is nu compleet omgegooid, veel sporten, veel gezonder eten en dus een veel gezonder leven. Ik hoop hiermee mijn lever nog enigzins te redden. Hier wil ik dus even mee aangeven, kijk alsjeblieft uit met je drugsgebruik want het kan je lichaam kapot maken (weten we natuurlijk allemaal al).

Kijk maar wat je met dit verhaal doet, ik hoef geen reacties van "eigen schuld" want ik weet natuurlijk dat ik het zelf allemaal heb gedaan ;).

Groeten,
audier
Did: Alcohol, Nicotine, Wiet, Hasj, Salvia, 2C-b, XTC, MDMA, Ketamine, Speed, Cocaine, Truffels
audier
Newbie
Offline
 
Posts: 5
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 12:25 pm

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor Saikedellik » wo dec 12, 2012 10:03 pm

Hoeveel en wat gebruikte je dan dat je lever er zo hard van naar de klote is als ik vragen mag? Ben wel benieuwd hoe ver het moet gaan voordat je zoiets bereikt.

Verder wens ik je heel veel sterkte met het volhouden ervan, hoop dat het nog een beetje goed komt met je lever!
Junk.
Avatar gebruiker
Saikedellik
Donateur
Offline
 
Posts: 1712
Geregistreerd: vr jun 03, 2011 4:30 pm

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor audier » wo dec 12, 2012 10:06 pm

Saikedellik schreef:Hoeveel en wat gebruikte je dan dat je lever er zo hard van naar de klote is als ik vragen mag? Ben wel benieuwd hoe ver het moet gaan voordat je zoiets bereikt.

Verder wens ik je heel veel sterkte met het volhouden ervan, hoop dat het nog een beetje goed komt met je lever!


Dankjewel!
Ik denk dat het een combinatie van is, blowen is denk ik gemiddeld over de jaren 1 per dag.
XTC is een tijdje geweest elke vrijdag en zaterdag (2/3 pillen op een avond dus 5/6 per weekend), dit is zo'n 1,5 jaar geweest.
Alcohol heeft ook een grote rol gespeeld denk ik, in het weekend gingen er wel 2 kratten doorheen en het kwam ook geregeld voor dat ik doordeweeks aan het bier zat.
Als ik het zo op een rijtje zet, had het natuurlijk ook nooit goed kunnen gaan.
Did: Alcohol, Nicotine, Wiet, Hasj, Salvia, 2C-b, XTC, MDMA, Ketamine, Speed, Cocaine, Truffels
audier
Newbie
Offline
 
Posts: 5
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 12:25 pm

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor FuntCase » wo dec 12, 2012 10:09 pm

Demons run when a good man goes to war
Night will fall and drown the sun
When a good man goes to war

Friendship dies and true love lies
Night will fall and the dark will rise
When a good man goes to war

Demons run, but count the cost
The battle's won, but the child is lost
Avatar gebruiker
FuntCase
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 229
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 6:33 pm
Woonplaats: Rotterdam

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor arnie87 » vr nov 04, 2016 12:33 am

Wees blij dat je geen lever kanker hebt, die lever hersteld wel na lange tijd.
arnie87
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 36
Geregistreerd: vr dec 30, 2011 8:28 pm

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor Rachel » di jan 17, 2017 9:38 pm

Superknap! Zeker goed om te lezen en ik haal er een stimulans uit. Hoe is het jou gelukt om te stoppen en gestopt te blijven? In ieder geval respect.

En zo zie je maar aan degene die zulke hersenloze reacties plaatsen: je hersenen kunnen ook goed naar de tering raken van drugs.
Rachel
Newbie
Offline
 
Posts: 20
Geregistreerd: do dec 29, 2016 9:29 pm

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor Ketaboer123 » do jan 19, 2017 11:16 am

Kreeg na 2 jaar waarvan het eerste jaar GHB verslaving (60ml per dag 24/7) en het laatste jaar ketamine 5gr per dag last van extreme depressie en geestelijke verwardheid. Totaal niks meer kunnen, lopen, fatsoenlijk praten ging niet meer, alleen een beetje mompelen door de verdoving, extreem weinig eten. Ben in de laatste 2 maanden 10kg afgevallen en heb extreme last gekregen van k-cramps, extreem gevoelige buik, ineens benaudheid gepaard met lever en nier pijn en daar bovenop werd mijn blaaswand opgevreten door de ketamine. Ik plas nu al 6 weken stukjes vlies wat van mijn blaaswand komt.

Kun ie voorstellen, 6 weken met dezelfde pijn als een blaasontsteking. Stukjes blaaswand uitplassen en soms zo vd kaart zijn dat je in een waas leeft voor een paar dagen.

Heb hele leuke dingen met ketamine meegemaakt, maar de laatste maanden waren mentaal extreem zwaar. Echt serieus over de dood nadenken, ligplekken krijgen omdat je al 3 dagen zwaar uitgeput in je bed ligt (vriendin kwam me eten brengen op bed), zwaar depressief, geen uitweg meer weten en zelfs voelen dan je lichaam het begeeft, dit laatste is het engste wat ik heb meegemaakt. Op een kreeg ik pijn in me borst en voelde als het waren mijn lichaam zichzelf "uitschakelen" heb toen 112 gebeld maar ik was zo ver weg dat ik niet eens kon zeggen waar ik was etc. Sindsdien wel geminderd maar nogsteeds niet genoeg. Daarna weer teruggevallen naar 5gr per dag. Snachts ineens klaar wakker zijn, om 3 uur snachts de was gaan doen, het huis gaan opruimen omdat je totaal geen besef van tijd hebt.

Heb het de laatste periode extreem zwaar gehad en moest van de dokter per direct naar de pshyciater en mezelf volduwen met anti-depressiva. Dokter wist totaal niks van ketamine af en zei doodleuk ja gewoon stoppen dan, lukt jou wel. Nou wist de dokter niet dat die soort anti-depressiva de ketamine weer versterkt dus zat dagelijks zo ongeveer 5x in een k-hole.

Ben er nu een week zo goed als af, af en toe nog een paar puntjes maar dat was het. Nu besef ik pas wat ik heb meegemaakt. Ketamine verslaving doe ik nooit meer. Als ik het doe wil ik nog wel een keer k-holen maar dat was t.

Gebruik nu af en toe coke om mezelf weer wat goed te voelen als ik in een dip zit en pak daarna ghb om die depressive dag weer op te vangen.

Heb er ongeveer 200gr ketamine doorheen gejaagd, paar liter ghb en een hoop vrienden verloren. GHB is trouwens ook niet chill om van af te kicken. Deed het zelf cold turkey in me eentje. Had een volle liter weggegooid, slaappillen, spierverslapper en dat ene medicijn wat goed tegen de drang werkt voor ghb (kan ik je echt aanraden). 3 weken zwaar mentaal in de put gezeten, maar ook lichamelijk zwaar hebben. Maar na die 3 weken was t ook helemaal over.

Ook een tip, als je flink wat keta hebt gepakt, pak dan GEEN GHB om dan te kunnen slapen. Dit kan echt je leven kosten. Pak wat oxazepam, termazepam of diazepam. Maar echt geen GHB. Ben ongeveer 3 uur out gegaan, maar in plaats van niet meer bij kunnen komen (wat normaal echt niet gaat als je out bent gegaan) werd ik elke 20 seconden wakker om te moeten ademen. Ik kon niet meer ademen en moest telkens voor lucht schreeuwen eigenlijk, mijn lichaam kon t zelf niet meer tijdens de slaap.

Heb zelfs wat filmpjes gemaakt van mezelf dat ik helemaal in een space zat, om tegen mezelf te zeggen dat ik moet stoppen.

Dit KUNNEN gevolgen zijn van een verslaving. Iedereen is anders maar ik kan je vooral de ketamine erg afraden. Het is een anti-depressiva, maar tot op zekere hoogte. Ga zelf hier dan ook niet mee experimenteren, ga naar de pshycoloog en ga daar praten. Zodra je niet sterk in je schoenen staat en hetzelfde meemaakt met mij zul je het misschien niet meer aankunnen en zelfmoord plegen. Die gedachtes komen komen dan echt serieus te spraken bij jezelf. Je gelooft niet meer in het leven en denkt dat t toch niks uitmaakt. Heb vaak zat zitten kijken voor een goede zelfmoord. Maar uiteindelijk niet gekunnen gelukkig.

Leer van mij verhaal en denk goed na als je dat ene lijntje smiddags wilt pakken, want tja de week is weer doormidden;) zo is dat ook bij mij begonnen.

Owja en nog 1 tip voor de verslaafde die thuis zitten zonder werk en zich verveling. De enigste manier om je verslaving te overwinnen is door dingen te gaan doen. Ben zelf gaan fietsen, heerlijk buiten (moest t ook een beetje want me auto was kapot, maar dat maakt niet uit haha). Daarna 2 dagen in de week mijn moeder meehelpen met boodschappen, 1x per week langs me oma en opa en 1x per week me vriendin zien. Ik kan niet langer bij iemand zijn omdat ik verder geen gevoel meer heb. Kon/kan geen gevoel meer voelen, alleen maar somberheid. Kon niet meer geil worden, geen vreugde in dingen die ik eerst wel had en gewoon nergens iets om geven. Zelfs de dood van een goede kennis deed me niks. Nu dat ik wat meer te doen heb ok een dag ben ik met me hoofd ergens anders en voel me elke dag beter worden. Krijg weer wat energie, voel me weer een beetje de oude. Dit zal nog wel een aantal weken/maanden duren, maar uiteindelijk kom ik weer volledig tot leven.

Leer van dit verhaal, kan je een hoop ellende schelen.
Ketaboer123
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 27
Geregistreerd: do jan 19, 2017 4:53 am

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor Ketaboer123 » do jan 19, 2017 11:19 am

Rachel schreef:Superknap! Zeker goed om te lezen en ik haal er een stimulans uit. Hoe is het jou gelukt om te stoppen en gestopt te blijven? In ieder geval respect.

En zo zie je maar aan degene die zulke hersenloze reacties plaatsen: je hersenen kunnen ook goed naar de tering raken van drugs.


Fysieke schade is naar mijn mening nog niet zo erg als mentale schade. Heb zelf 1 jaar aan de ketamine gezeten met 5gr per dag. Pshycose gezeten en zwaar depressief thuis gezeten (zie uitgebreid verhaaltje hierboven).

Ook word je trouwens erg dom van ketamine, doordat je constant in een heftige roes zit weet je niet eens wat je een uur geleden hebt gedaan.

Heel appart/raar is dat. Je eigen hoofd houd jezelf gewoon keihard voor de gek
Ketaboer123
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 27
Geregistreerd: do jan 19, 2017 4:53 am

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor PiraatPanda » do jan 19, 2017 6:25 pm

@ audier (ik hoop dat je hier nog steeds meeleest?) je postte een paar jaar geleden dat je lever naar de klote was door drank en drugsgebruik. Weet je nog je bloedwaardes van toen? Asat, alat, bilirubine enzo? En heb je je leverwaarden de laatste tijd nog wel eens laten testen? Ben namelijk wel benieuwd hoe snel die verbeteren zodra je stopt met gebruiken

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
nepduif
Donateur
Offline
 
Posts: 1570
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: MS-DOS

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor Vinnie » do jan 19, 2017 6:30 pm

Ketaboer123 schreef:Heel appart/raar is dat. Je eigen hoofd houd jezelf gewoon keihard voor de gek


het nog apartere eraan vind ik dat je het zelf weet dat jij jezelf voor de gek houdt maar het toch doet, tenminste dat heb ik altijd, ik weet gewoon dat ik mijzelf voor de gek hou maar vindt het gewoon te leuk ofzo :s
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5034
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor Ketaboer123 » vr jan 20, 2017 3:37 am

Vinnie schreef:
Ketaboer123 schreef:Heel appart/raar is dat. Je eigen hoofd houd jezelf gewoon keihard voor de gek


het nog apartere eraan vind ik dat je het zelf weet dat jij jezelf voor de gek houdt maar het toch doet, tenminste dat heb ik altijd, ik weet gewoon dat ik mijzelf voor de gek hou maar vindt het gewoon te leuk ofzo :s


Als ik het deed verlangde ik steeds weer naar die ene keer dat ik gewoon lekker space was. Elke keer toch maar weer proberen, maar bijna elke keer weer falen. Als verslaafde verlang je dan om weer te pakken, en vomd het snuiven eerlijk gezegd ook gewoon leuk. Het gevoel en de kleine pijn die je voelt wanneer je keta snuift vond ik ook wel wat hebben
Ketaboer123
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 27
Geregistreerd: do jan 19, 2017 4:53 am

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor Perry » vr jan 20, 2017 4:35 am

Klinkt ergens wel bekend, maar heeft in mijn geval in ieder geval niets dan een aaneenschakeling van steeds groter wordende teleurstellingen opgeleverd. Ik doe daarom nu ontzettend mijn best gewoon niet weer de fout te maken dissociatieven in huis te halen. Helaas maak ik af en toe toch weer die fout om weder te keren bij het begin.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13291
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor Ketaboer123 » vr jan 20, 2017 4:38 am

JongGeleerd schreef:Klinkt ergens wel bekend, maar heeft in mijn geval in ieder geval niets dan een aaneenschakeling van steeds groter wordende teleurstellingen opgeleverd. Ik doe daarom nu ontzettend mijn best gewoon niet weer de fout te maken dissociatieven in huis te halen. Helaas maak ik af en toe toch weer die fout om weder te keren bij het begin.

Herken het helemaal. Niet meer willen gebruiken omdat het slecht is maar diep van binnen toch verlangen naar die ene perfecte space.

Heb ze vaak zat gehad, heerlijk heel de avond wappie of net wat. Heerlijke gloed over je lichaam, lichten zien er mooier en feller uit, geen stress of nadenken over problemen, gewoon genieten.

Maarja helaas gaat het vaker mis dan goed.
Ketaboer123
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 27
Geregistreerd: do jan 19, 2017 4:53 am

Re: Stimulans om te stoppen

Berichtdoor Perry » vr jan 20, 2017 4:47 am

Ketaboer123 schreef:
JongGeleerd schreef:Klinkt ergens wel bekend, maar heeft in mijn geval in ieder geval niets dan een aaneenschakeling van steeds groter wordende teleurstellingen opgeleverd. Ik doe daarom nu ontzettend mijn best gewoon niet weer de fout te maken dissociatieven in huis te halen. Helaas maak ik af en toe toch weer die fout om weder te keren bij het begin.

Herken het helemaal. Niet meer willen gebruiken omdat het slecht is maar diep van binnen toch verlangen naar die ene perfecte space.

Heb ze vaak zat gehad, heerlijk heel de avond wappie of net wat. Heerlijke gloed over je lichaam, lichten zien er mooier en feller uit, geen stress of nadenken over problemen, gewoon genieten.

Maarja helaas gaat het vaker mis dan goed.

Dat was totaal niet wat ik zei, maar goed :lol:
Ik ben even niet in staat op een gematigde manier uit te leggen waar je mijn tekst anders interpreteert dan mijn intentie was.
Spoiler! :
@Ivo is dit een brave JG? dit ipv raging & belerend uitbarsten?
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13291
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner