Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Verslaafd geweest en erna recreatief gebruik?

Wil je iets kwijt over je verslaving, heb je een vriend die te veel neemt, of zoek je steun bij het stoppen?
Alles wat met verslavingen te maken heeft hoort hier, of het nu drugs-gerelateerd is of niet.

Verslaafd geweest en erna recreatief gebruik?

Berichtdoor J0rrit » zo jan 27, 2013 10:29 pm

Beste lezer,

Ik maak dit topic omdat ik met de vraag zit of er hier leden zijn die verslaafd zijn geweest (aan een enkel middel of polydrugsverslaafd) die na te zijn gestopt (na een periode van abstinentie en werken aan de persoonlijkheid) mbv bijv. een afkickkliniek of meetings (NA, AA etc) erna toch recreatief kunnen/konden gebruiken ? Als je de basis kent van bijvoorbeeld de NA meetings, dan wordt daar geprediked dat niks meer recreatief gebruikt kan worden. Dit zal bij het middel van verslaving natuurlijk vooral zo zijn, maar misschien zijn er mensen die ook hiermee andere ervaringen hebben ? Misschien dat je verslaafd bent geraakt om bepaalde gevoelens te dempen (denk aan 'zelfmedicatie' bij angst, depressie etc) en daarna bijvoorbeeld wel weer recreatief af en toe een pilsje kon drinken/iets nemen op een feestje etc?

Ik ben erg benieuwd naar de (hopelijk) reacties!

greets
J0rrit
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 80
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:39 pm

Re: Verslaafd geweest en erna recreatief gebruik?

Berichtdoor Sterling Archer » zo jan 27, 2013 10:47 pm

Ik ben zelf bezig met een half jaar niet blowen en dan ga ik kijken of ik zeer beperkt nog eens een jointje kan roken zonder weer elk weekend van de kaart te zijn. Ik denk dat het wel mogelijk is, maar we zullen zien :P
All I've had today is like six gummy bears and some scotch
Avatar gebruiker
Sterling Archer
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 277
Geregistreerd: do maart 10, 2011 2:03 pm

Re: Verslaafd geweest en erna recreatief gebruik?

Berichtdoor Oizo » zo jan 27, 2013 10:51 pm

Ikzelf geloof er niet in, om eerlijk te zijn.
Of je moet een ijzersterke discipline hebben.
Bij mij zou het alleszins niet werken.

Ben zelf (gelukkig enkel) verslaafd geweest aan nicotine, en had na enkele maanden gestopt te zijn mezelf wijsgemaakt dat ik 'af en toe' wel eens terug kon roken. Ik was meteen terug 'zwaar' verslaafd :roll:

Gelukkig ben ik er weer vanaf. Hopelijk nu voorgoed.
Avatar gebruiker
Oizo
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 629
Geregistreerd: do dec 22, 2011 7:09 pm

Re: Verslaafd geweest en erna recreatief gebruik?

Berichtdoor Vinnie » zo jan 27, 2013 10:57 pm

ik heb een keer een ex alcoholist in de klas gehad die iets van 20 jaar zwaar verslaafd was geweest maar naar 10 jaar ofzo te zijn gestopt dronk hij op feestjes nog wel eens 2 of 3 biertjes
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Verslaafd geweest en erna recreatief gebruik?

Berichtdoor Wietsmoker » ma maart 11, 2013 12:41 pm

Mij lukt recreatief drinken niet meer. Onmogelijk volgens mij. Ik heb week geleden een topic geopend over mijn alcohol-perikelen, en ben nu weer aan het stoppen. Ik dronk nog zo'n 3 halve liters en dat is toch nog teveel geweest. Ik ben nu helemaal aan het stoppen met behulp van Naltrexon en dat lijkt de goede kant op te gaan...
Meer dan 2 joints verder...

Ook onbegrijpelijk maar nu ben ik tenminste 2 joints verder.
Avatar gebruiker
Wietsmoker
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2680
Geregistreerd: zo apr 24, 2011 7:21 pm
Woonplaats: Flavour Country

Re: Verslaafd geweest en erna recreatief gebruik?

Berichtdoor Eko » ma maart 11, 2013 12:53 pm

Herfst en winter 2011, t/m januari 2012 gebruikte ik veel, heel veel, te veel mxe. Ik heb toen 4 maanden helemaal niks gebruikt (zonder enige "hulp") en nu gebruik ik sporadischer, terug voor het echte effect ipv voor de roes en het wazige.
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Verslaafd geweest en erna recreatief gebruik?

Berichtdoor DamnFine69 » ma maart 11, 2013 6:12 pm

Na maanden van problematisch gebruik ben ik in de zomer van 2012 verslaafd geweest aan g. Ik heb het toen ook gebruikt als vorm van zelfmedicatie (spontaner, relaxter,gezelligere versie van mezelf) In het begin was dat ook(geen junky talk, je bent gewoon een stuk spontaner en je praat makkelijker als je g op hebt) maar na een tijdje ging het echte effect van de g weg maar toch bleef ik doorgaan. Toen werd het vakantie en alle remmen gingen los bijna geen verantwoordelijkheden meer en nu kon ik ineens 24/7 pakken. Nu ik eraan terugdenk klinkt het allemaal zo dom maar de gedachte afhankelijk te raken was nooit in me opgekomen. Ik begon slechter te slapen maar dat doet iedereen weleens. Een paar dagen later kon ik alleen nog maar slapen met g. Dit heb ik 3 weken volgehouden en toen was ik er klaar mee, ik wou dit niet meer. En ik begon 2.5 week later aan een nieuwe opleiding. Toen ben ik gaan afbouwen en mijn eerste dag nuchter was mijn eerste schooldag. Na een paar weken begon het toch weer te kriebelen, in het begin ging het goed maar in de kerstvakantie was het weer raak. Bijna 2 weken fulltime gebruikt. Gelukkig had ik maar lichte afkickverschijnselen maar ik was toch weer de fout in gegaan. Vanaf toen tot nu gaat het nog steeds goed maar ik moet wel op blijven letten. Als ik nog een keer de fout in ga stop ik er helemaal mee. Of het voor mij mogelijk is moet dus nog duidelijk worden.

Hashja - Mijn tel maatje :love:
Seth - "telt alsof hij op pep zit?"
Petrovic - "Niemand is sneller als hem."
Avatar gebruiker
DamnFine69
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 808
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:58 pm
Woonplaats: >9000

Re: Verslaafd geweest en erna recreatief gebruik?

Berichtdoor Enya » ma maart 11, 2013 6:23 pm

Neen. Stop voor altijd met dat middel. Zodoende drink ik zelfs geen alcohol meer. Russel Brand had hier een aardige documentaire over gemaakt (from addiction to recovery). Er zijn nou eenmaal mensen bij wie de hersens anders in elkaar steken, en zodoende vatbaarder zijn voor verslaving. Dat zijn de mensen die ver weg bij drugs moeten blijven. Maar ja, waar is de grens? Moet je ook ver weg blijven bij seks, gokken, junkfood en meer van die heerlijke rommel???
Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: Verslaafd geweest en erna recreatief gebruik?

Berichtdoor Daveydave » wo maart 13, 2013 8:35 pm

ik denk dat dit per middel , per persoon ,en ook per verslaving (hoelang en hoezwaar verslaafd) verschild
daarbij is speelt ook de discusie mee ,wat is verslaving precies en wanneer ben je verslaafd

ikzelf heb meerdere verslavingen gehad (vind ik zelf )
ik zal ze hieronder even benoemen en omschrijven ,de tijdsaanduiding die ik er achter zet is niet de voledige perioden vanverslaving .maar vanaf de eerste keer dat ik het middel gebruikte ,want je komt er vaak pas na enige tot soms lange tijd achter dat je eigenlijk verslaafd bent ....

alcohol (2003 - medio 2012 )
toen ik 15 was dronk ik mijn eerste alcoholiesche consumptie , al snel werd dit elke week vrijdag en zaterdag.
daarna ben ik gaan werken in de horeca (als leerling kok) het is vrij normaal ,na het werk een aantal biertjes te drinken
rond mijn 17e ging ik (bijna) elke dag naar de kroeg en kwam vaak beschonken thuis . dit heeft echt jaren aangehouden .
ik heb zelf altijd ontkent dat ik afhankelijk wasvan alcohol en beweerde zonder te kunnen . maar heb dit nooit gekund
toen ik in 2012 keta ben gaan gebruiken ,ben ik veel minder alcohol gaan drinken ,dit omdat het gewoon lastig combineerd .
op het moment vind ik drinken niet leuk meer , ik vind het saai , en ik word er vervelend van .

op het moment drink ik af en toe nog is een glas bier maar meestal niet meer dan 2-4 glazen en dan ben ik er wel klaar mee .afgelopen carnaval nog wel flink gedronken 15-20 glazen . maar ik vind dronken zijn gewoon echt niet meer leuk
dus in dit geval , kan ik stellen dat ik dit recreatief kan gebruiken

coke (medio 2008 - eind 2008)
eigenlijk na de eerste keer coke ,was ik verkocht .het begon eigenlijk direckt met wekenlijks ,en al heel snel ,altijd als ik het geld er voor had . ik heb in die perioden een huur achterstand opgebouwd van 3 maanden (1200 euro ) en diverse betalings achterstanden bij o.a. mijn zorg verzekering. alles bij elkaar ong 2000 euro .ik had hier al vrij snel door dat waar ik mee bezig was het begin van het einde was ,gelukkig verhuisde ik eind 2008 60km en ben niet meer opzoek gegaan naar nieuwe dealers in mijn nieuwe leefomgeving .
later heb ik nog is een keer coke gekocht ,en was eigenlijk direckt weer verkocht .ik voelde meteen de volgende dag behoefte weer coke te kopen .ik heb dit niet gedaan , maar voor coke geld dus ,NOOIT MEER AANRAKEN )

canabis (2004 - 2009 )
ik ben op mijn 16e begonnen met blowen , eerst heel af en toe . en later wekenlijks .pas rond 2008 ben ik dagenlijks gaan blowen(na werk ,en op mijn vrije dag vanaf sochtends vroeg) , dit heb ik ong een jaar volgehouden .toen was ik er eigenlijk klaar mee , ik was die domme waas zat .ben na 3 stop pogingen in 3 weken tijd gestopt .
ik blow nu nog heel af en toe , maar elke keer als ik blow heb ik er eigenlijk spijt van . het domme wazige gevoel ,en de vergeetachtigheid spreekt mij tegen . ik snap niet wat ik ooit leuk heb gevonden aan blowen .
hier voor geld dus , dat ik het recreatief zou kunnen doen ,maar puur omdat ik het een vervelend gevoel vind

ketamine. (begin 2012 tot heden )op het moment ben ik verknocht aan de keta , gebruik het van woensdag/donderdag tot zondag avond .afgelopen donderdag heb ik voor het laatst gebruikt ,maar heb de keta opgevuld met anderen verdovende middellen (pep,2cb,ghb,xtc) ik ben vastbesloten nu te stoppen met de keta

eigenlijk kan je dus de conclusie trekken dat ik sinds 2004/2005 nooit vrij ben geweest van verslaving ,
wel heb ik altijd 1 of twee nuchteren dagen gehad per week ,maar ik kan mezelf sinds mijn 16e niet herinderen dat ik ooit een hele week niets heb gebruikt . de vraag is dan ook hoe het zometeen gaat als ik vrij ben van keta ,val ik terug in een oude verslaving? ,komt er iets nieuws ? of kan ik een langere tijd nuchter blijven .we zullen het zien ik houd jullie op de hoogte , ik hoop dat het niet een al te warig verhaal geworden is , maar dit is hoe ik er naar kijk

groetjes
ik ben verliefd op alle blonde vrouwen tussen de 18-28 . kan er niets aan doen
Daveydave
Newbie
Offline
 
Posts: 22
Geregistreerd: ma okt 22, 2012 6:45 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner