Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Zorgen maken om een vriend?

Wil je iets kwijt over je verslaving, heb je een vriend die te veel neemt, of zoek je steun bij het stoppen?
Alles wat met verslavingen te maken heeft hoort hier, of het nu drugs-gerelateerd is of niet.

Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor TheDutchDefender » wo jan 27, 2016 3:51 pm

Hey allemaal!

Mijn vrienden en ik maken ons zorgen om onze vriend. Bijna elke keer als hij dronken is probeert ie zichzelf voor auto's te gooien, loopt ie van ons weg en zegt ie steeds dat hij ons niet waard is en dat we veels te goed voor hem zijn. Als hij gesnoven heeft is het nog veel erger, dan begint ie namelijk vaak te huilen en blijft hij steeds "Nee doe me geen pijn nee alsjeblieft verlaat me alsjeblieft doe me geen pijn nee nee het spijt me" zeggen, hij is dan echt bang dat je hem wat aan doet, of hij nu 1 lijntje gesnoven heeft of 10. Zo zijn we er ook achtergekomen dat hij nu nog steeds door z'n stiefvader wordt mishandeld (hij is 21)

Hij belt ons wel vaker heel laat of heel vroeg op met dat ie gered moet worden maar dan wilt hij niet zeggen waar hij is, hij heeft ook al een paar keer een overdoses slaappillen genomen.

Op zijn 21e verjaardag hadden we hem een gram coke gegeven (we hadden dat nog over van een half jaar terug) maar dat zakje was de vorige morgen opeens weg en hij wist niet wat er gebeurd was.

Vorig jaar hadden we 7 gram coke, 5 gram deelden we met z'n vijfen en 2 gram was van een vriend die niet kon komen, maar hij had al betaald dus daar bleven we van af. Rond een uur of 4/5 gingen we allemaal naar bed en om 8 uur werd ik wakker gemaakt door een vriend "A is weg en de coke ook", het zakje was helemaal schoongelikt maar toen we het hem vroegen zei hij dat hij niet wist of hij het wel was. Na een paar dagen smsde hij mij dat het hem speet, dat we "niet bij hem in de buurt willen zijn" en dat ie het nooit meer zou doen.

Maar...Op mijn verjaardag kwam hij alleen en hadden we samen met mijn vriend wat MD gedaan. Ik had 2 bombs op in totaal, m'n vriend 3 en hij zat al aan de 4e toen ik nog m'n 2e moest nemen. Na de MD night gingen m'n vriend en ik naar bed, nog altijd high van de MD en vergaten dat er nog een zakje met voorgedraaide bombs op de tafel lag. De volgende ochtend was dit zakje er niet meer en hij gaf toe dat hij het was. In totaal 8 bombs op, in 12 uur rond de 3 gr MD.

We vinden z'n gedrag een beetje zorgwekkend maar als we met hem praten zegt hij dat alles oke is. Het gaat mij overigens meer om het feit dat ie er of over liegt of dat hij echt niet meer weet wat hij doet maar dat lijkt mij ook niet geweldig. En het stelen is natuurlijk ook niet best.

Wat we ook een beetje apart vinden is dat hij rond de 1400 pond per maand verdient, hij nog bij z'n moeder woont maar nooit geld heeft en ons vraagt om zijn rekeningen te betalen.
TheDutchDefender
Newbie
Offline
 
Posts: 24
Geregistreerd: di jan 26, 2016 2:48 pm

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Druks » wo jan 27, 2016 3:58 pm

Lijkt me dat die gast en ween hoede hulpverlener kan gebruiken. En weg uit dat huis waar hij mishandeld wordt. Hebben jullie het daar al eens over gehad met hem?

Sowieso lijkt mij dat hij beter geen drugs (en dus ook alcohol) meer kan gebruiken. Dat loopt alleen maar fout. Irritant dat hij nogal in de slachtoffer rol zit maar dat kan natuurlijk ook te verklaren zijn aan de hand van zijn thuissituatie. Het stelen van drugs wijst wel op een verslaving waarmee de slachtoffer rol een goeie escape goat is.

Success.
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7094
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor TheDutchDefender » wo jan 27, 2016 4:14 pm

Ja, we hebben bij mij en m'n vriend een slaapkamer over en we hebben hem al een paar keer aangeboden om hier te komen wonen, als een tijdelijk verblijf zodat hij kan sparen voor z'n eigen huis. Maar hij zegt dat hij dat ons niet kan aandoen en hij wilt niet bij z'n moeder weg omdat hij dan bang is dat z'n stiefvader haar begint te mishandelen. Z'n moeder wilt niet bij die gast weg omdat ze zonder hem geen ene cent te makken heeft.

Geen drugs/alcohol is idd wel het beste, maar steeds als we het erover hebben zegt ie dat ie het wel weet maar gewoon niet wilt/kunt stoppen. Hij heeft de coke in ieder geval niet meer aangeraakt zover wij dat weten.
TheDutchDefender
Newbie
Offline
 
Posts: 24
Geregistreerd: di jan 26, 2016 2:48 pm

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Vinnie » wo jan 27, 2016 4:15 pm

zou professionele hulp inschakelen, mishandeling, suïcidaal gedrag, verslaving en stemmingswisselingen zijn ernstige problemen. Waarschijnlijk hangt zijn verslaving samen met zijn trauma die hij heeft opgelopen door mishandeling, voor dit soort problemen moet je langs een psycholoog.

om te beginnen zou ik proberen een serieus gesprek met te voeren over zijn problemen, zeg hierbij dat je hem heel graag helpen, laat het niet als straf ofzo klinken.
ook zou ik het er over hebben om aangifte tegen zijn stiefvader te doen.
wil die dat niet zou ik een keer met je hele vriendengroep lang dat huis gaan om die vader te verbouwen en te bedreigen om er voor te zorgen dat hij dat soort geintjes in de toekomst uit zijn hoofd laat :s

edit dat hij bang is dat zijn moeder ook mishandelt wordt maakt het stukken lastiger, ik zou mijn ma ook nooit achter willen laten bij zoon monster.
maar als ze zelf perse bij hem wil blijven voor zijn centen maakt ze het er wel zelf na :|
adviseer hem ook om het ze moeder hier over te praten, want nu wordt hij mishandelt omdat ze moeder een rijke vent wil.
als ze moeder maar niet wil luisteren dan houdt het op een gegeven moment op(welke moeder laat haar zoon nou mishandelen uit finaciele overwegingen) dan kan die vriend beter weggaan en zo eens in de zoveel tijd checken of ze ma het nog steeds zo leuk vindt als ze zelf mishandelt word
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4969
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor TheDutchDefender » wo jan 27, 2016 4:25 pm

Ik heb het even opgezocht maar de enige optie is om hem te laten opnemen in een mental health institute als hij zelf geen hulp wilt, maar dit kan alleen in ernstige gevallen. De NHS weet van zijn overdosis aan slaappillen af maar omdat hij "Het niet deed om dood te gaan" hebben ze hem niet verder geholpen (ik weet niet hoe het in Nederland is, maar als je in de UK een poging tot zelfmoord doet dan wordt je meteen opgenomen)

Ik zal het met de andere over hebben want op dit moment komt het voornamelijk van mij af, de rest is het een beetje zat (behalve m'n vriend), ze maken zich wel zorgen om hem maar het is meer een irritatie ("Oh here he goes again..") dan iets anders..

Ik was op m'n 14e bevriend met een jongen die coke verslaafd was dus ik weet denk ik wel een beetje waar ik op moet letten.

Ook even een edit:
Z'n moeder weet dat haar partner hem mishandeld, maar blijft idd toch gewoon bij hem voor het geld. Maar ik spreek helaas uit ervaring dat het heel erg moeilijk is om iemand achter te laten ondanks deze persoon je mishandeld :/ Z'n moeder is er altijd voor hem geweest (in zijn ogen dan) en hij voelt zich enorm schuldig tegenover haar.
TheDutchDefender
Newbie
Offline
 
Posts: 24
Geregistreerd: di jan 26, 2016 2:48 pm

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Vinnie » wo jan 27, 2016 4:30 pm

probeer ook met de rest van je vriendengroep er over te praten, logisch dat ze zich irriteren aan zulk gedrag maar als het een oorzaak heeft als mishandeling moeten ze zich toch wel inzetten voor het welzijn van hun vriend (als het echte vrienden zijn dan) het zou erg zwak zijn van je andere vrienden om een vriend met veel problemen opeens los te laten als het slecht met hem gaat
trouwens heel tof dat jij wel voor je vriend opkomt en hem wil helpen :hulde: :hulde:
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4969
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor TheDutchDefender » wo jan 27, 2016 4:36 pm

Ik zal eerst weer even met m'n vriend overleggen zodra hij wakker is en daarna met de rest. Nu moet ik wel zeggen dat de jongens elkaar al vanaf middle school kennen en ze hem dus ook 10 jaar langer kennen dan ik dus snap ik het opzicht wel dat zij het meer irritant vinden omdat hij altijd al zo was maar ik hoop dat ze hem toch niet opgeven.

Voor mij is het ook soms wel vermoeiend omdat je steeds hetzelfde antwoord van hem krijgt en ik wil hem ook niet irriteren met mijn zorgen
TheDutchDefender
Newbie
Offline
 
Posts: 24
Geregistreerd: di jan 26, 2016 2:48 pm

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Poseidon » wo jan 27, 2016 6:40 pm

Eerst moet hij natuurlijk weg waar hij mishandeld wordt.
De kans is groot dat daar de basis ligt voor zijn zelfdestructieve, wanhopig gedrag onder invloed en zijn mateloos escapistisch gebruik.

Mocht hij niet wegkomen bij die stiefpa, pm me dan. :twisted:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Exceptional » wo jan 27, 2016 6:49 pm

Poseidon schreef:Eerst moet hij natuurlijk weg waar hij mishandeld wordt.
De kans is groot dat daar de basis ligt voor zijn zelfdestructieve, wanhopig gedrag onder invloed en zijn mateloos escapistisch gebruik.

Mocht hij niet wegkomen bij die stiefpa, pm me dan. :twisted:

Dit.
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Poseidon » wo jan 27, 2016 7:43 pm

Breek jij de vingers van zijn linkerhand of liever rechts kameraad?
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Exceptional » wo jan 27, 2016 7:58 pm

Poseidon schreef:Breek jij de vingers van zijn linkerhand of liever rechts kameraad?

Die vingers gaat hij nog nodig hebben om het glas uit z'n ogen te peuteren 8-)
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Poseidon » wo jan 27, 2016 8:07 pm

Zo ken ik je weer 8-)
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Perry » vr jan 29, 2016 2:59 am

Och och, waarom altijd zo geweldadig? Wraak kan veel gemakkelijker en gemener met behulp van een sterk carcinogeen oid
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
Donateur
Offline
 
Posts: 13198
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Stim City

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Exceptional » vr jan 29, 2016 3:04 pm

Perry schreef:Och och, waarom altijd zo geweldadig? Wraak kan veel gemakkelijker en gemener met behulp van een sterk carcinogeen oid

Dus iemand z'n vingers breken is gewelddadiger dan iemand kanker geven? In welk opzicht?
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Perry » za jan 30, 2016 12:09 am

ge·weld (het; o)
gebruik van wapens of lichamelijke kracht: geweld plegen; fysiek geweld; het geweld van de zee onstuimigheid
Source: http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern= ... qvi2VXhCUk
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
Donateur
Offline
 
Posts: 13198
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Stim City

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor Maus » za jan 30, 2016 4:17 pm

TheDutchDefender schreef:Hey allemaal!

Mijn vrienden en ik maken ons zorgen om onze vriend. Bijna elke keer als hij dronken is probeert ie zichzelf voor auto's te gooien, loopt ie van ons weg en zegt ie steeds dat hij ons niet waard is en dat we veels te goed voor hem zijn. Als hij gesnoven heeft is het nog veel erger, dan begint ie namelijk vaak te huilen en blijft hij steeds "Nee doe me geen pijn nee alsjeblieft verlaat me alsjeblieft doe me geen pijn nee nee het spijt me" zeggen, hij is dan echt bang dat je hem wat aan doet, of hij nu 1 lijntje gesnoven heeft of 10. Zo zijn we er ook achtergekomen dat hij nu nog steeds door z'n stiefvader wordt mishandeld (hij is 21)

Hij belt ons wel vaker heel laat of heel vroeg op met dat ie gered moet worden maar dan wilt hij niet zeggen waar hij is, hij heeft ook al een paar keer een overdoses slaappillen genomen.

Op zijn 21e verjaardag hadden we hem een gram coke gegeven (we hadden dat nog over van een half jaar terug) maar dat zakje was de vorige morgen opeens weg en hij wist niet wat er gebeurd was.

Vorig jaar hadden we 7 gram coke, 5 gram deelden we met z'n vijfen en 2 gram was van een vriend die niet kon komen, maar hij had al betaald dus daar bleven we van af. Rond een uur of 4/5 gingen we allemaal naar bed en om 8 uur werd ik wakker gemaakt door een vriend "A is weg en de coke ook", het zakje was helemaal schoongelikt maar toen we het hem vroegen zei hij dat hij niet wist of hij het wel was. Na een paar dagen smsde hij mij dat het hem speet, dat we "niet bij hem in de buurt willen zijn" en dat ie het nooit meer zou doen.

Maar...Op mijn verjaardag kwam hij alleen en hadden we samen met mijn vriend wat MD gedaan. Ik had 2 bombs op in totaal, m'n vriend 3 en hij zat al aan de 4e toen ik nog m'n 2e moest nemen. Na de MD night gingen m'n vriend en ik naar bed, nog altijd high van de MD en vergaten dat er nog een zakje met voorgedraaide bombs op de tafel lag. De volgende ochtend was dit zakje er niet meer en hij gaf toe dat hij het was. In totaal 8 bombs op, in 12 uur rond de 3 gr MD.

We vinden z'n gedrag een beetje zorgwekkend maar als we met hem praten zegt hij dat alles oke is. Het gaat mij overigens meer om het feit dat ie er of over liegt of dat hij echt niet meer weet wat hij doet maar dat lijkt mij ook niet geweldig. En het stelen is natuurlijk ook niet best.

Wat we ook een beetje apart vinden is dat hij rond de 1400 pond per maand verdient, hij nog bij z'n moeder woont maar nooit geld heeft en ons vraagt om zijn rekeningen te betalen.

Als je echt een vriend wilt zijn voor hem, dan ga je met hem in gesprek en vragen jullie om hulp bij een professional. De huisarts bijvoorbeeld om mee te beginnen. Zoals Voldie al aangaf, is hij er door trauma en waarschijnlijk andere zaken psychisch erg slecht aan toe. Suïcidaal zelfs :#:

Een goede hulpberlener haalt hem idd direct weg bij z'n stiefvader en probeert hem op te lappen en te diagnostiseren in een psychiatrische kliniek.

En geef het goede voorbeeld door geen drugs meer samen te gaan gebruiken.

Kortom: onderneem direct actie voor hij helemaal naar de kloten gaat!

Sterkte en wijsheid gewenst.
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10199
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Zorgen maken om een vriend?

Berichtdoor djeemen » ma feb 01, 2016 12:26 pm

De oorzaak van de mishandeling is ook natuurlijk niet duidelijk, de kans bestaat dat deze jongen zijn stiefvader besteelt of iets dergelijks. Ik keur mishandeling nooit goed, maar als je dagelijks geld uit je portemonnee mist en er overal ponypacks door het huis verspreid liggen stijgt mn begrip wel. Vertrouw nooit een verslaafde op zijn blauwe ogen.

Hij moet zsm van de drugs af om zn mentale stabiliteit te verbeteren. Dat is de basis van alle mogelijkheden tot herstel. Als ik jou was had ik toch nogmaals voorgesteld om bij jou te logeren. Hij heeft waarschijnlijk in zijn hoofd dat hij langere tijd weg zal zijn bij zn moeder en dat alles dan uit de hand loopt. Maar stel gewoon voor dat hij 2 weekjes bij je komt wonen, en als daardoor dingen langzaam beter lijken te gaan (bij hem en zijn moeder), dan kun je er langzaam een paar daagjes of een weekje aan vast plakken en zo door gaan. Als je een verslaafde vertelt dat hij een jaar niks mag gebruiken, zal de kans groot zijn dat ie bij voorbaat al denkt dat het mislukt en gaat hij gebruiken. Als je die verslaafde vertelt dat hij een week niks mag gebruiken is de kans groter op succes, en heb je toch een week niks gebruikt en kun je langzaam daarop verder bouwen.

Veel sterkte, en iemand moet ook wel zelf geholpen willen worden. Als hij dat niet wil, kun je je in allerlei bochten wringen maar gaat niks (behalve gedwongen opname misschien) werken.
Perspectief is alles.
djeemen
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 620
Geregistreerd: di apr 29, 2014 12:29 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner