Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Natuurlijke tolerantie voor psychedelica

Heb je een vraag die je graag beantwoord zou zien door een professional van het Trimbos instituut? Post deze dan hier.

Natuurlijke tolerantie voor psychedelica

Berichtdoor Radagast » za dec 22, 2012 2:56 pm

Hey, allereerst mn complimenten voor dit leerzame en leuke forum. Lees al een tijdje tripreports en dergelijke maar ben er nooit toe gekomen een account aan te maken ... tot nu.

Ik gebruik al een jaar (of iets langer) een aantal psychedelica en dit telkens met dezelfde vriendengroep. Tot hiertoe hebben we voornamelijk paddo's, 2CB en LSD gebruikt. Telkens opnieuw is het me opgevallen dat mijn collega-trippers harder aan het trippen waren dan ik. Soms is het zelfs voorgevallen dat ik (bijna) niets voelde.

Bij de eerste keer paddo's (moet tegen de 20 gram verse geweest zijn) voelde ik weinig tot niets, terwijl mijn kompanen duidelijk in hogere sferen vertoefden. Op 180 µg LSD had ik een lichte trip zonder echte visuals gedurende zo'n 3u terwijl dit bij mn vrienden zo'n 8u duurde voor de laatste effecten weg waren. Heb ook 2 maal 18mg 2CB genomen, hetgeen op zich wel een leuk gevoel gaf en grappige gesprekken opleverde, maar echt ver van de 'nuchtere ik' ben ik nooit geweest.

2 keer heb ik echt getript: 1 keer op >4g gedroogde paddo's, waarbij ik leuke visuals en complete mindfucks ervaarde en 1 keer op 40mg 2CB (oraal), waarbij ik mss 1 uurtje getript heb en de rest meer 'comming down' was, 3u in totaal max.

In de voorbije maanden heb ik ook paar keer rond de 2g paddo's genomen, hetgeen nooit veel meer dan een soort roes gaf. Hetzelfde gebeurde bij hasjbrownies, waarbij we elk een stuk kregen met 1g erin. Ik wist uberhaupt niet dat je daarvan een trip-like effect kon hebben, maar weer moest ik vaststellen dat mijn vrienden zich in hogere sferen bevonden terwijl ik een gewoon stoned gevoel had als zou ik een joint gerookt hebben. (moet er wel bij zeggen dat ik een stuk meer ervaring heb met cannabis dan mijn vrienden).

Nu is mijn vraag of het effectief mogelijk is dat ik van nature toleranter ben tov psychedelica dan de gemiddelde mens. Ik ben iets zwaarder gebouwd dan mn vrienden, maar dat zijn hooguit een paar cm in lengte en een 5tal kgs. Ik vertoon (naar mijn weten) geen psychotisch gedrag en neem niets van medicatie. Tussen elke trip zat telkens voldoende tijd (3-4 weken) zodat de tolerantie onmogelijk van een vorige trip afkomstig kan zijn.

Bij voorbaat dank voor eventuele antwoorden. Zal mij in de toekomst misschien bezighouden met tripreports als er eens iets noemenswaardig gebeurt.
Avatar gebruiker
Radagast
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 191
Geregistreerd: za dec 22, 2012 1:52 pm

Re: Natuurlijke tolerantie voor psychedelica

Berichtdoor Radagast » za dec 22, 2012 3:01 pm

Realiseer me nu dat dit misschien niet het juiste subforum is. Een modje mag dit altijd verplaatsen indien dit hier niet past.
Avatar gebruiker
Radagast
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 191
Geregistreerd: za dec 22, 2012 1:52 pm

Re: Natuurlijke tolerantie voor psychedelica

Berichtdoor Azy » za dec 22, 2012 3:05 pm

Ik zal je topic even naar "vraag van de week" plaatsen, misschien krijgen we daar nog iets leuk te horen.

Misschien liggen je verwachtingen wel fout/te hoog. Dat zijn nu nergens heroïsche dosissen (van 18 mg 2cb heb ik bv ook niet echt visuals/visuele effecten). Gewoon nadat je zeker bent dat er nergens een fout zat (Goed gewogen, zegels testen voor te zien dat het klopt wat erop zat) de dosis de keer erna wat verhogen.

Het kan natuurlijk wel wat verschillen tussen mensen. Factoren als wat je hebt gegeten, hoe snel je stofwisseling is, hoe zwaar en groot je bent, spelen natuurlijk mee. Niet iedereen tript misschien op dezelfde dosis even hard, maar iedereen kan wel enorm hard trippen. Je bent niet immuun voor een stof.
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: Natuurlijke tolerantie voor psychedelica

Berichtdoor Einstein » za dec 22, 2012 3:05 pm

Gevoeligheid voor bepaalde drugs kan inderdaad nogal verschillen per persoon. Ik weet nog niet waar dat aan ligt - of het bepaald wordt door verschillende bouw van je brein of dat het te maken heeft met de absorptie door je lichaam. Ik ken in ieder geval ook wel mensen die harde doses psychedelica weg kunnen pompen en er nog steeds weinig van voelen en ook een paar mensen die van het kleinste beetje LSD al knetterleip worden.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11465
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Voorstellen voor "vraag van de week"

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner