Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Autisme en MDMA - week 50, 2010

Alle officiële antwoorden van het Trimbos-instituut worden hier verzameld.

Autisme en MDMA - week 50, 2010

Berichtdoor Drugs Infolijn » za feb 26, 2011 2:55 am

Vraag:

hallo mensen,
Mijn vriendin heeft een aandoening die heet NLD. Dit is een vorm van autisme, en zorgt er oa. voor dat ze nooit paddo's kan nemen (risico op oa. psychose te groot)
Nou ff iets anders. wat ik heb begrepen is als je MDMA neemt en vervolgens heel veel gaat blowen dan wordt de MDMA omgezet in MDA wat een trip middel is. (Dit klopt toch?)
Nou vroeg ik me af, mijn vriendin kan wel MDMA nemen (meerdere keren geprobeert). Als zij nou na het nemen van MDMA heel veel gaat blowen dat ze gaat trippen. Is dit dan ook gevaarlijk?


Antwoord:
Mensen die gevoelig zijn voor het krijgen van psychosen, kunnen beter geen drugs nemen. Met name middelen die een trip-achtige werking hebben. Uit jouw vraag begrijp ik dat jouw vriendin gevoelig is voor psychosen. In dat geval kan ze inderdaad beter geen paddo's gebruiken. Maar ook wiet en MDMA geven voor haar meer kans op een psychose. Zeker als je die ook nog combineert. Hoewel het geen 'zuivere' tripmiddelen zijn zoals paddo's, weten we dat wiet en MDMA bij mensen die daar gevoelig voor zijn een psychose kunnen oproepen. Je vertelt dat eerder MDMA gebruik goed ging bij je vriendin. Dat is natuurlijk mooi, maar ze blijft wel meer risico lopen dan mensen zonder aanleg voor psychosen.

Tenslotte ga ik nog even in op je vraag over het omzetten van MDMA in MDA door THC. Normaliter wordt een groot deel van MDMA omgezet in MDA. Combinatie met THC beïnvloedt dit niet, met andere woorden er wordt niet meer of minder MDA gevormd onder invloed van THC
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Vraag van de Week

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner