Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Blindheid en trippen - week 37, 2010

Alle officiële antwoorden van het Trimbos-instituut worden hier verzameld.

Blindheid en trippen - week 37, 2010

Berichtdoor Drugs Infolijn » za feb 26, 2011 2:38 am

Vraag:
Stel dat een persoon blind geboren wordt en een psychoactief middel neemt (bv LSD), zal deze persoon dan de visuals waarnemen die niet-blinde personen met de ogen dicht zien? Dus patronen, kleuren etc en dit terwijl deze persoon nog nooit iets gezien heeft (alleen duisternis)?


Antwoord:
Het lijkt er op dat een gedeelte van de mensen die blind zijn, inderdaad visuele hallucinaties kunnen krijgen. Waarschijnlijk is daarbij van belang welke aandoening de persoon heeft. Als de blindheid alleen door beschadiging van het oog (netvlies) wordt veroorzaakt, zijn er nog andere functies in de hersenen die de visuele hallucinaties mogelijk kunnen maken. Als de blindheid door een defect in de hersenen wordt veroorzaakt hangt het af van het defect of het mogelijk is.

Er is in het verleden onderzoek gedaan met LSD bij blinden. Daaruit kwam naar voren dat alleen de mensen die ooit hebben kunnen zien visuele percepties kregen. Overigens rapporteerden de blinde mensen in het onderzoek vaker dan niet-blinden, andere soorten hallucinaties als reuk-, smaak- en gehoorshallucinaties. Dit kan te maken hebben met hun grotere opmerkzaamheid met hun andere zintuigen of doordat deze zintuigen bij hen gevoeliger/ontvankelijker zijn doordat zij daar afhankelijk van zijn in het dagelijks leven.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Vraag van de Week

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner