Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Combinatie domperidon - week 34, 2010

Alle officiële antwoorden van het Trimbos-instituut worden hier verzameld.

Combinatie domperidon - week 34, 2010

Berichtdoor Drugs Infolijn » za feb 26, 2011 2:31 am

Vraag:
Ik vraag me af wat de werking en de gevaren zijn van het combineren van vershillende drugs met het bij de apotheek verkrijgbare middeltje Domperidon.
Domperidon is verkrijgbaar in tabletten.
Deze gaan misselijkheid en andere maag- en buikklachten tegen.
Ik kan me voorstellen dat dit handig is als je je niet goed voelt van het een of ander (zelfs alcohol) en ik vraag me af of iemand hier ervaring mee heeft of kan onderbouwen waarom dit bijv slecht zou zijn.
(ik snap dat bijv bij alcohol misselijkheid een teken is dat je lichaam de stof kwijt wil dus uiteraard is het slecht om dat te onderdrukken maar ik doel meer op schadelijk voor het lichaam)


Antwoord:
Er is geen onderzoek gedaan naar de wisselwerking tussen Domperidon en XTC/speed/cocaïne/GHB. Een deskundige op het gebied van geneesmiddelen gaf aan dat hij niet direct extra risico's voorziet bij de combinatie.

Het is wel zo dat Domperidon hartritmestoornissen kan veroorzaken bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Dat geldt ook voor speed en waarschijnlijk ook voor XTC en cocaïne. Maar het is niet bewezen dat dit elkaar zo zou kunnen versterken dat je als 'gezond' persoon bij combineren meer kans maakt op hartritmestoornissen. Maar het is wel goed om in het achterhoofd te houden. Als je symptomen krijgt als duizelingen of wegvallen, kan dat door hartritmestoornissen komen en is het handig om medische hulp in te schakelen.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Vraag van de Week

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner