Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Ketamine en amfetamine tolerantie? - week 36, 2010

Alle officiële antwoorden van het Trimbos-instituut worden hier verzameld.

Ketamine en amfetamine tolerantie? - week 36, 2010

Berichtdoor Drugs Infolijn » za feb 26, 2011 2:36 am

Vraag:
Ik weet hier in feite niet zo veel van...
Maar is het mogelijk dat het gebruik van ketamine tolerantie tegengaat of vermindert? Theoretisch gezien is het mogelijk aangezien ket een volledige NMDA antagonist is;
Of komt er dan meer bij kijken?
Na gebruik van een kleine dosis ketamine heb ik gemerkt dat ik de dag erna een sterker effect ervaar van amfetamine


Antwoord:
Er bestaan inderdaad verschillende onderzoeken naar de wisselwerking tussen ketamine en cocaïne en speed. Daarbij komt steeds naar voren dat ketamine ervoor zorgt dat er geen 'reverse tolerance' ontstaat voor cocaïne en speed. Reverse tolerance betekent echter sensitisatie; het gevoeliger worden voor het effect van een middel. En ketamine zorgt er volgens de artikelen voor dat dit gevoeliger worden niet optreedt. Ze spreken jouw ervaring dus eigenlijk tegen.

Maar hoe je een middel ervaart heeft niet alleen met processen als tolerantie of sensitisatie te maken: zaken als jouw conditie op dat moment en de omstandigheden kunnen je ervaring nog steeds heel erg beïnvloeden. Set en setting spelen een zeer belangrijke rol bij het effect. Bovendien zou het kunnen dat het effect van speed op dag 2 nog optelt bij het effect van dag 1. Verder kan de genomen dosis verschillend zijn geweest op de twee dagen. Kortom: een eenduidig antwoord is erg lastig te geven.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Vraag van de Week

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner