Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Magnesium bij stimulanten - week 29, 2010

Alle officiële antwoorden van het Trimbos-instituut worden hier verzameld.

Magnesium bij stimulanten - week 29, 2010

Berichtdoor Drugs Infolijn » za feb 26, 2011 2:13 am

Vraag:
Bij stimulanten is het vaak zo dat je een 'klapkaak' krijgt en meer van dat soort zenuwtrekjes met je handen etc.
Nou wordt er aangeraden om magnesium van te voren in te nemen om dit (grotendeels) tegen te gaan. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd waarom en hoe dit precies werkt? En hoe men het nemen van magnesium het beste kan doen. Bijvoorbeeld op een half volle maag 1 uur voor inname van bijvoorbeeld ecstasy een tablet van 500mg.


Antwoord:
We kunnen geen wetenschappelijk bewijs vinden dat magnesium de bijwerkingen van stimulerende middelen vermindert. We hebben ook geen mechanisme kunnen vinden dat kan verklaren waarom het zou werken. Het is dus maar de vraag of het advies over magnesium wel klopt. Als er aanleiding zou zijn om te denken dat magnesium bij dit soort klachten helpt, zou het ook toegepast worden bij mensen die door hun medicijnen zenuwtrekken krijgen of parkinsonpatiënten. Bovendien kun je kunt maag-darm problemen krijgen van magnesium. Ook kan het de opname van sommige antibiotica verminderen.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Vraag van de Week

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner