Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Roaccutane en drugsgebruik - week 47, 2010

Alle officiële antwoorden van het Trimbos-instituut worden hier verzameld.

Roaccutane en drugsgebruik - week 47, 2010

Berichtdoor Drugs Infolijn » za feb 26, 2011 2:51 am

Vraag:
Sinds kort gebruik ik reaccutane voor mij acné. Mijn arts zegt dat ik hier geen drugs bij mag gebruiken omdat dit slecht zou zijn voor mijn lever. Nou zeggen altijd alle artsen dat drugs slecht is voor de lever, sowieso voor lichaam en geest. Maar nu is mijn vraag; hoe slecht is reaccutane in combinatie met drugs? Ik gebruik ook wel eens MDMA en speed samen, maar is deze combinatie minder schadelijk dan reaccutane/MDMA of reaccutane/speed of reaccutane/methylone?


Antwoord:
Eigenlijk is het antwoord op deze vraag al gegeven door de forumleden. De combinatie roaccutane (vitamine A zuur) met drugs is inderdaad af te raden. Roaccutane is een vrij heftig middel dat schadelijk kan zijn voor de lever. Dit geldt ook voor XTC en speed.

De combinatie met XTC of speed met roaccutane kan het risico op leverproblemen daarom vergroten. Hierdoor kun je allerlei klachten krijgen. Je zou bijvoorbeeld een vitamine A vergiftiging kunnen krijgen. Dit kan gebeuren doordat de lever de roaccutane door de combinatie niet meer goed kan afbreken waardoor er een te hoge dosering vitamine A in het bloed aanwezig is. Verschijnselen van een vitamine A vergiftiging zijn onder andere hoofdpijn, duizeligheid en braken. Ook kan het door de belasting van de lever gebeuren dat de speed of XTC niet goed wordt afgebroken. Je kunt dan allerlei klachten krijgen die te maken hebben met een te hoge dosis van die middelen in je bloed: hoge bloeddruk, hartkloppingen, hoofdpijn enzovoorts.

Naast deze problemen die samenhangen met overbelasting van de lever, zijn er waarschijnlijk nog andere klachten die de combinatie van roaccutane en speed/XTC zou kunnen opleveren.

Hetzelfde verhaal geldt waarschijnlijk ook voor methylone, maar van methylone is nog niet bekend wat precies de risico's zijn. Dat is sowieso al een reden om het niet te combineren met medicijnen of andere drugs.

Het is niet te zeggen welke combinatie het meest schadelijk is. Het is appels met peren te vergelijken. De combinatie XTC en speed geeft bijvoorbeeld een verhoogde kans op hersenbeschadiging, oververhitting en hoge bloeddruk (hart/herseninfarct). Het zijn heel andere risico's dan de combinatie van roaccutane met drugs en dus niet te vergelijken.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Vraag van de Week

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner