Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Tintelingen na drugs/acohol gebruik - week 42, 2010

Alle officiële antwoorden van het Trimbos-instituut worden hier verzameld.

Tintelingen na drugs/acohol gebruik - week 42, 2010

Berichtdoor Drugs Infolijn » za feb 26, 2011 2:43 am

Vraag:

Wat betekend het als je vingertoppen gaan tintelen na drugs of drank gebruik? (overvloedig)


Antwoord:
Tintelingen onder invloed van stimulerende middelen als XTC en speed kunnen veroorzaakt worden door een lichte beknelling van de zenuwen. Dit wordt kan een gevolg zijn van een verhoogde spierspanning in het lichaam doordat de middelen zorgen dat je lichaam meer adrenaline vrijmaakt.
Een andere verklaring is een gebrek aan zuurstof in de borstkas. De zenuw die langs het hart naar de armen loopt, krijgt niet genoeg zuurstof, waardoor er een tintelend gevoel in de vingers ontstaat. Ook dit kan te maken hebben met drugsgebruik.

Tintelingen kunnen ook een symptoom zijn van hyperventilatie. Een stijging in de adrenaline kan angst oproepen. Ook tijdelijke veranderingen in het lichaam die middelen kunnen veroorzaken, zoals hartkloppingen, kunnen iemand een angstig gevoel geven. Angst kan op haar beurt weer leiden tot hyperventilatie (en hyperventilatie kan ook weer meer angst oproepen).
Wanneer je gaat hyperventileren, verandert de ademhaling. Die wordt sneller en dieper dan normaal. Als je te snel of te diep inademt, wordt er teveel zuurstof in korte tijd opgenomen en wordt er ook teveel zuurstof uitgeademd. Hierdoor blijft er te weinig koolzuurgas in het bloed, waardoor er klachten als tintelingen kunnen ontstaan.

Behalve tijdens het gebruik van middelen, kunnen tintelingen ook na gebruik nog optreden. Bij overmatig alcoholgebruik kunnen bijvoorbeeld de zenuwen in de benen en armen door alcohol beschadigd raken. Die beschadiging heeft een pijnlijk gevoel in de kuiten en onder de voetzolen als gevolg. Later kunnen er dan ook gevoelstoornissen ontstaan, waaronder tintelingen in tenen en vingers.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Vraag van de Week

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner