Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Topiramaat en drugs - week 48, 2010

Alle officiële antwoorden van het Trimbos-instituut worden hier verzameld.

Topiramaat en drugs - week 48, 2010

Berichtdoor Drugs Infolijn » za feb 26, 2011 2:52 am

Vraag:
ik ben nieuw hier maar hopelijk kunnen jullie me hiermee helpen!
ik heb erg vaak last van migraine en heb nu als medicijn topiramaat voorgeschreven gekregen. dit moet ik dan dagelijks slikken, maar ik hoorde iets over dat je dit echt niet in combinatie met drugs moet doen..
nu rook ik soms wel eens wat wiet, gewoon met vrienden voor de lol. niet heel vaak en ook alleen wiet, niks anders. maar weet iemand of ik wiet mag roken in combinatie met die topiramaat die ik dan elke dag slik?

Antwoord:
Van de combinatie topiramaat en cannabis zijn geen interacties (wisselwerkingen) bekend. Dat er niets bekend is biedt natuurlijk geen garantie, met combineren blijft het altijd oppassen.

Jouw vraag gaat alleen over wiet in combinatie met topiramaat. Maar om deze vraag voor een breder publiek interessant te maken zullen we ook ingaan op de combinatie van topiramaat met stimulerende middelen (XTC, speed en cocaïne).

Bij zowel topimaraat als bij stimulerende middelen loop je kans op depressieve klachten. Door te gaan combineren is het risico hierop groter. Wanneer je topiramaat slikt is het dus af te raden om stimulerende middelen te gebruiken. Dit is sowieso af te raden wanneer je last hebt van migraine. Deze middelen worden namelijk in verband gebracht met het ontstaan van hoofdpijn en migraine door het vaatvernauwende effect.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Vraag van de Week

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner