Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Duur van "het love gevoel" vs MDMA dosis

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

Duur van "het love gevoel" vs MDMA dosis

Berichtdoor Piotr » zo feb 08, 2015 9:47 pm

Misschien een wat domme vraag door iemand die al zat MDMA heeft gebruikt. Maar ik ben dus benieuwd wat de effecten zijn van de MDMA dosis op de duur van het love-gevoel; het hoofdeffect van MDMA. Vanaf het moment dat ik MDMA begon te gebruiken/misbruiken nam ik het meteen in flinke dosissen, waarna ik altijd hard crashte na ±5 uur. Meestal nam ik 300-600mg MDMA per avond, waar ik meestal wel pauzes tussen heb gehouden van 6-8 weken. Na zo'n 10 maal MDMA gebruikt te hebben was het MDMA-effect al verre van magisch. Sindsdien heb ik het dan ook maar enkele keren gebruikt.

Mijn ervaringen met MDMA in de spoiler:
Samengevat: Ik merk persoonlijk dat hoge dosissen een stuk korter werken dan lage dosissen. Eenmaal een startdosis genomen van 300mg netto (een witte schedel), waarbij het love-gevoel na 3 uur eigenlijk wel klaar was. Toen ik hele pillen slikte merkte ik dat het effect dan veel korter werkte dan toen ik nog halve pillen slikte, al was de dosis achteraf gelijk. Een enkele dosis geeft een minstens even lang love-effect als wanneer je meerdere dosissen neemt.
Spoiler! :
De laatste tijd neem ik vele malen lagere dosissen als voorheen en ook veel minder vaak, maar om mijn vraagstelling wat verduidelijken vertel ik hier even kort de misschien wel extreemste stunt die ik heb uitgehaald met MDMA. Waarna ik MDMA ook een flinke tijd heb gelaten voor wat het was. In de zomer van '13 nam ik op een festival een witte schedel (=300mg netto) wat natuurlijk wel een redelijke klap was, maar verder wel prima verliep. Ik merkte dat de piek snel afzwakte en gooide er nog een witte nintendo achteraan (=200mg netto?) waar ik vrijwel niks meer van heb gevoeld. Het love gevoel was dan ook al bijna weg toen de nintendo nog moest gaan werken, maar toch keek ik enorm op van het feit hoe weinig ik merkte van die nintendo.

Wat ik probeer te zeggen met die verhaal is dat het love-gevoel tijdens deze extreme stunt misschien maar 3 uur heeft geduurd, wat praktisch gezien enkel afkomstig was van de hoge begindosis. De serotonine-voorraad was echt op. OP=OP. Stiekem is het ook wel logisch dat die nintendo vrijwel geen effect meer gaf. Achteraf is me opgevallen dat de tijd dat ik begon met hele pillen slikken het effect korter werd, ook al slikte ik net zo veel weg als de voorgaande keren. Twee maal een hele pil gaf een korter effect dan vier maal een halve pil op een avond. Dit komt doordat je serotoninevoorraad er simpelweg veel sneller doorheen bij zulke hoge startdosissen. Ofja, dat is mijn hypothese, maar het klinkt erg logisch.

Begin 2014 heb ik eens 150mg MDMA genomen, wat zo'n 4 à 5 uur heeft gewerkt. Laatst heb ik bijvoorbeeld nog een lage dosis MDA genomen van 75mg, wat Dit werkte ook wel zo'n 4 à 5 uur (terwijl MDA een iets kortere werkingsduur heeft dan MDMA volgens Erowid).


Ik merk wel dat 50mg MDMA een minder sterk love-gevoel teweeg brengt dan 100mg MDMA. Wat dus betekent dat er minder serotonine wordt verbruikt, terwijl zo'n enkele dosis bij zowel 50mg als bij 100mg ongeveer even lang zal duren. Als je in theorie een erg lage dosis MDMA neemt en daarna nog een kleine re-dose, zou dit dan niet erg lang kunnen werken omdat je je serotoninevoorraad niet volledig aanspreekt met die eerste dosis? Stel je neemt 50mg MDMA en drie uur later nog eens 50mg, zou dat ietwat milde love-gevoel dan langer aanhouden dan wanneer je een hogere dosis (start-)dosis neemt?
L S D
Avatar gebruiker
Piotr
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1889
Geregistreerd: vr okt 26, 2012 11:23 pm

Re: Duur van "het love gevoel" vs MDMA dosis

Berichtdoor Partypipo » zo feb 08, 2015 10:20 pm

6-apb en aanverwanten geven méér serotonine vrij en bijnemen geeft hetzelfde effect als de eerste dosis, dus een heel feest lang verliefd en van de kaart zijn kunnen daarmee wel (en je bent een week lang kapot daarna, dus is niet aan te raden). Dus ik denk dat het een fabeltje is dat je serotonine voorraad opgemaakt wordt door mdma.
Mdma zorgt na een uur of 5 voor een acute tolerantie, ongeacht hoe hoog je dosis was. Dus bijnemen heeft geen zin bij mdma. Of dit komt doordat je receptoren overbelast raken (maar met 6-apb niet? En met LSD of 25i-nbome ook niet?) of dat het iets te maken heeft met de beschadigingen die mdma aan je axonen veroorzaakt weet ik niet precies.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4137
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Duur van "het love gevoel" vs MDMA dosis

Berichtdoor Piotr » zo feb 08, 2015 10:58 pm

Ik lees wel vaker dat 6-APB meer serotonine released dan MDMA, maar ik kan dit nergens terugvinden. Voor mijn gevoel is dit andersom. En zo ben ik ook wel vaker tegengekomen dat dit juist tegenovergesteld is; dat MDMA meer released dan 6-APB. Kun je me een linkje sturen? Dat bijpakken met 6-APB beter werkt dan met MDMA leek mij juist afkomstig te zijn van het gegeven dat het minder serotonine zou releasen dan MDMA en dat het dus langer duurt voordat de voorraad 'op' zou zijn.

Dat je serotonine op kan raken lijkt me sowieso meer spreekwoordelijk, want zonder serotonine ga je volgens mij per direct dood. :lol:
L S D
Avatar gebruiker
Piotr
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1889
Geregistreerd: vr okt 26, 2012 11:23 pm

Re: Duur van "het love gevoel" vs MDMA dosis

Berichtdoor SpeedY » di maart 17, 2015 11:31 pm

wat ik heb begrepen is dat 6apb (onder andere) zich voordoet als serotonine en mdma met name echte serotonine vrijmaakt en ik vermoed dat het verschil daarin ligt.
Avatar gebruiker
SpeedY
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 403
Geregistreerd: ma mei 13, 2013 8:22 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Partypipo en 7 gasten

Royal Queen Seeds banner