Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Eerste keer drugs, maar dan anders?

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor forgeous » do jul 03, 2014 2:31 pm

Hey,

Een aantal jaren terug was ik eerder tegen drugs dan voor drugs, al heb ik altijd gevonden dat iedereen zelf moet bepalen wat hij of zij doet. Zelf had ik nooit verwacht het eens te proberen.

Één jaar terug ongeveer kwam ik in de fase dat ik steeds vaker hoorde rondom me dat er gebruikt werd en hoorde er vooral positieve verhalen over. Dit was nieuw voor me. In het nieuws en door de overheid etc. wordt drugs als negatief aangepraat. Ik snapte niet hoe dit precies in elkaar zat. Ook hoorde ik dat de vrienden van mijn broer ook wel eens gebruikte en ik was nieuwsgierig naar mijn broer zelf. Hij is qua karakter hetzelfde als ik en ja, ik kijk tegen hem op. Ik vroeg hem dus een avond of hij ooit gebruikt had. Eerlijk vertelde hij over zijn ervaring met het blowen, wat hem niet beviel. En over zijn ervaring met XTC. Hij vertelde dat hij het iedereen aanraadde om dit eens te doen, hij vond het geweldig. Daarom wilde hij het wel bij één keer laten en het niet nog eens doen, bang om het elke keer weer te willen. Vanaf dat moment, het moment dat mijn broer er zo over dacht, ging ik er ook anders over denken en werd ik nieuwsgierig.

Een half jaar terug had ik een feest van een 'verre' vriendin van me. Voordat ik naar dit feest ging was ik nerveus, ik hoorde dat er gebruikt ging worden en ik wist er vrijwel niks van. En wat nou als ze me gingen dwingen om mee te blowen of iets? Daar was ik nog niet klaar voor. Ik kende niemand, op die vriendin van me na. Toch ging ik vol moed daarheen en praatte mezelf aan dat ik sterk genoeg was om 'nee' te zeggen.

Uiteindelijk viel het ook heel erg mee. Die vriendin van me nam me mee naar haar kamer en had poppers, vroeg aan me of ik het ook eens wilde. Ergens had ik ooit gelezen of gehoord dat poppers net als lachgas een partydrug was en niets ernstigs verder, dus deed ik het. Ik merkte hier niks van, misschien niet goed genoeg gesnoven of iets, maar ik durfde het niet nog eens te doen, dus toen heb ik het daarbij gelaten.

Later op de avond raakte ik aan de praat met een jongen, hij was volgens mij een beetje de opzetter van het drugs gebeuren. De hele avond heb ik bij hem gestaan en heb ik een hoop over drugs en zijn drugsgebruik gehoord. Dit was nieuw voor me.. Hij gebruikte regelmatig en ook van allerlei soorten drugs waar ik nog nooit van gehoord had. Toch wist hij het me zo te brengen dat ik oprecht geloofde dat hij niet verslaafd was en goed wist hoe hij het moest gebruiken.

Vanaf die dag sprak ik hem elke dag. Veel over drugs, maar ook over ons leven daarbuiten. Samen hebben we ook een relatie gehad van een aantal maanden, maar dit heeft niet gewerkt. Samen werkten we goed, maar we waren veel te verschillend. Steeds werd ik nieuwsgieriger en praatte ik er ook met anderen over. Zo kwam ik er achter dat er veel meer mensen wel eens wat gebruikte dan ik eerst dacht. Op een gegeven moment wist ik zeker, ik wil het een keer doen. Ik wil weten wat het is.

Afgelopen dinsdag was het zo ver. Samen met die jongen (mijn ex dus) ging ik mijn eerste keer proberen. Hij zorgde voor alle spullen. Hij had hasj om wat rustig en ontspannen te worden, magnesium tegen het kauwen en domino's, want dat was wat ik wilde proberen, een pilletje..
Wat ik over het algemeen hoorde was dat ik blij en gelukkig zou worden. Dus rustig ging ik tegen hem aan liggen en keken we een film. Steeds vroeg ik: 'Wanneer ga ik iets voelen?' Ondertussen voelde ik zijn hart een stuk sneller slaan en hij kreeg klamme handen en zweetvoeten. Ik voelde nog niks.. Maar gauw genoeg daarna kwamen er zonder dat ik het in de gaten had tranen, alleen maar tranen en ik kon niet stoppen. 'Waarom moet ik nou huilen?!' vroeg ik aan mijn ex. 'Het geeft niet, laat je emoties maar komen, dit is juist goed.' vertelde hij mij.

Even lag ik daar, maar snel genoeg zei ik: 'Ik ben gewoon altijd bang geweest dat je me niet mooi genoeg vond.' Ik schrok ervan. Waarom kwam dit ineens uit mijn mond? Was dit waar ik in die tijd toen we een relatie hadden mee heb gezeten? Hij verzekerde me ervan dat dit zeker niet het geval was. Ook zei ik: 'Ik was ook bang dat je me niet wilde, dat je me nooit gewild hebt.' Ook hier verzekerde hij me van dat dit niet het geval was. Als laatste besefte ik ook nog dat ik helemaal niet zo gelukkig ben als ik dacht..

Twee jaar terug heb ik een rottijd gehad, maar ik dacht dat ik sterker geworden was, gelukkiger etc. Maar ineens besefte ik dat ik me zo voordeed tegenover mezelf. Dat ik wílde dat het zo was, maar dat het nog lang niet zo ver was dat ik me echt zo voelde.

Ik verontschuldigde me tegen over mijn ex, dat ik zijn beleving helemaal verpest had doordat ik mij zo voelde. Ik hoorde gelukkig te worden en blij van alles en iedereen, maar dat was niet zo. Gelukkig zei hij dat het echt niet uit maakte en hij het juist fijn vond dat ik eindelijk eerlijk was tegenover mezelf.

De dag erna voelde ik me leeg, het was weer zoals anders en ik snapte niet waarom ik me die avond daarvoor zo voelde. Nog steeds is dat zo, ik weet dat ik ongelukkiger ben dan dat ik me voel. En ik moet er nog achter komen wat ik er tegen kan doen en waarom dat zo is..

Heeft iemand een idee waar dit vandaan komt? Waarom werd ik niet gelukkig zoals de rest dat wel heeft?
forgeous
Newbie
Offline
 
Posts: 3
Geregistreerd: do jul 03, 2014 1:46 pm

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Druks » do jul 03, 2014 2:40 pm

MDMA heeft de neiging om emotionele blokkades op te heffen. Zeker als je met je ex(!!!)vriend MDMA neemt kan ik mij voorstellen dat de setting dit soort situaties uitlokt.
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7333
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor forgeous » do jul 03, 2014 2:51 pm

Oké, dus beter eens doen met een vriendin dan? (Over een aantal maanden natuurlijk)
forgeous
Newbie
Offline
 
Posts: 3
Geregistreerd: do jul 03, 2014 1:46 pm

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Druks » do jul 03, 2014 2:55 pm

Ja. MDMA met 1 ander persoon doen in een thuis setting is vrij intens. Je bent veel meer op elkaar aangewezen en gaat meestal of veel praten of knuffelen/seks hebben. Gezien er (blijkbaar) nog veel negatieve emoties hangen rondom de relatie met je ex, komen er allerlei zorgen en gedachtes uit die nog ergens in je achterhoofd speelden.
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7333
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Prototype » do jul 03, 2014 3:05 pm

Volgende keer kun je beter naar een feestje ( het liefst een soort house muziek ) gaan met een paar vrienden & vriendinnen en daar gebruiken.
Ik vind xtc op een feestje altijd leuker dan thuis. :p
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Lager » do jul 03, 2014 3:45 pm

prototype schreef:Volgende keer kun je beter naar een feestje ( het liefst een soort house muziek ) gaan met een paar vrienden & vriendinnen en daar gebruiken.
Ik vind xtc op een feestje altijd leuker dan thuis. :p


Ik vind het eigenlijk in een thuissetting leuker (mits je met de goede mensen bent dan)
Ik kan dan echt uren met vrienden praten over dingen waar je normaal nooit over praat, denk aan opgepropte irritaties of juist hele lieve dingen.

Mdma heeft er zeker voor gezorgd dat mijn huidige vriendin en ik nu bij elkaar zijn :hulde:
Avatar gebruiker
Lager
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 239
Geregistreerd: di aug 20, 2013 3:10 am

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Partypipo » do jul 03, 2014 3:57 pm

Als je eigenlijk ongelukkig bent, misschien moet je dan eens op zoek naar jezelf. Waar word je nou echt gelukkig van? Wat vind je leuk om te doen en waarom? Wat vind je leuk om te zien en waarom? Wat vind je leuk om te horen en waarom? Etc etc. Een psycholoog of psychotherapeut zou je hiermee misschien verder kunnen helpen. Of anders iets als een cursus Avatar ofzo, al hou ik niet van het piramide-achtige systeem hieronder. Of als je heel intens naar jezelf op zoek wil gaan, een ayahuasca ceremonie bijwonen.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4137
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Perry » do jul 03, 2014 3:58 pm

Mdma is naar mijn mening geen geschikte party drug.
Nouja, niet ideaal.
Ik haal er in thuissetting ook veel meer waarde uit
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13291
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor forgeous » do jul 03, 2014 4:19 pm

Partypipo schreef:Als je eigenlijk ongelukkig bent, misschien moet je dan eens op zoek naar jezelf. Waar word je nou echt gelukkig van? Wat vind je leuk om te doen en waarom? Wat vind je leuk om te zien en waarom? Wat vind je leuk om te horen en waarom? Etc etc. Een psycholoog of psychotherapeut zou je hiermee misschien verder kunnen helpen. Of anders iets als een cursus Avatar ofzo, al hou ik niet van het piramide-achtige systeem hieronder. Of als je heel intens naar jezelf op zoek wil gaan, een ayahuasca ceremonie bijwonen.


Ik weet niet goed hóe ik er achter moet komen waar ik precies gelukkig van word. En naar een psycholoog of iets stappen.. ja dan kom ik daar aan terwijl ik niet eens weet wát er precies aan de hand is.

Zou trippen door middel van bijvoorbeeld paddo's kunnen helpen?
forgeous
Newbie
Offline
 
Posts: 3
Geregistreerd: do jul 03, 2014 1:46 pm

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Fool » do jul 03, 2014 4:25 pm

Drugs is stiekem (bijna)nooit de oplossing, het is de taak van de psycholoog om dingen uit te zoeken als je ongelukkig bent.
Fool
Stom
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2575
Geregistreerd: za maart 08, 2014 6:39 pm

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Hassan » do jul 03, 2014 4:28 pm

Fool schreef:Drugs is stiekem (bijna)nooit de oplossing


ik ga zo pepneusspray maken, dan is drugs wel een oplossing. ik heb ook nog een beetje GHB
Hassan
Offline
 

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Perry » do jul 03, 2014 4:32 pm

^ stiekem vond ik dit best wel grappig.
Dat wilde ik even melden.
Kthxbai
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13291
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Fool » do jul 03, 2014 4:38 pm

Ano schreef:
Fool schreef:Drugs is stiekem (bijna)nooit de oplossing


ik ga zo pepneusspray maken, dan is drugs wel een oplossing. ik heb ook nog een beetje GHB

Jij bent de uitzondering die de regel bevestigd! ;)
Fool
Stom
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2575
Geregistreerd: za maart 08, 2014 6:39 pm

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Perry » do jul 03, 2014 4:53 pm

Het was een woordspeling Fool...
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13291
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Prototype » do jul 03, 2014 4:56 pm

Ano schreef:
Fool schreef:Drugs is stiekem (bijna)nooit de oplossing


ik ga zo pepneusspray maken, dan is drugs wel een oplossing. ik heb ook nog een beetje GHB

:lol:
+1 internets voor ano
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Fool » do jul 03, 2014 7:47 pm

Oh oeps, see: username. xD
Fool
Stom
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2575
Geregistreerd: za maart 08, 2014 6:39 pm

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Partypipo » vr jul 04, 2014 2:56 am

forgeous schreef:
Partypipo schreef:Als je eigenlijk ongelukkig bent, misschien moet je dan eens op zoek naar jezelf. Waar word je nou echt gelukkig van? Wat vind je leuk om te doen en waarom? Wat vind je leuk om te zien en waarom? Wat vind je leuk om te horen en waarom? Etc etc. Een psycholoog of psychotherapeut zou je hiermee misschien verder kunnen helpen. Of anders iets als een cursus Avatar ofzo, al hou ik niet van het piramide-achtige systeem hieronder. Of als je heel intens naar jezelf op zoek wil gaan, een ayahuasca ceremonie bijwonen.


Ik weet niet goed hóe ik er achter moet komen waar ik precies gelukkig van word. En naar een psycholoog of iets stappen.. ja dan kom ik daar aan terwijl ik niet eens weet wát er precies aan de hand is.

Zou trippen door middel van bijvoorbeeld paddo's kunnen helpen?

Zolang je daar geen professionele begeleiding bij hebt zal het voor iemand die ongelukkig is mogelijk meer kapot maken dan goed doen. Dus zomaar in je uppie trippen of onder begeleiding van een vriend die het al vaker heeft gedaan is geen goed plan voor iemand die ongelukkig is. Mogelijk wordt je gevoel van ongelukkig zijn zo versterkt dat je zelfmoord pleegt. Je kent vast de verhalen wel van mensen die van bruggen of uit ramen springen onder invloed van psychedelische drugs: vaak waren dat (onbewust) ongelukkige mensen.

Spirare heeft tegenwoordig een plek voor mensen die vastlopen in het leven, om zichzelf te ontdekken. Ik weet niet zo goed of het speciaal op kinderen en jongeren gericht is of ook op al lang en breed volwassen mensen.
Die vrouw die dat heeft mede opgezet is in ieder geval heel erg geweldig om mee te praten. Met haar kan je samen gaan ontdekken wat je leuk vindt om te doen.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4137
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Klimtox » vr jul 04, 2014 9:35 am

Of je gaat gewoon iets doen dat je leuk vind, zelf :s
<3
Avatar gebruiker
Klimtox
Klimbaus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3661
Geregistreerd: wo jul 31, 2013 3:41 pm

Re: Eerste keer drugs, maar dan anders?

Berichtdoor Hassan » vr jul 04, 2014 12:30 pm

Fool schreef:Oh oeps, see: username. xD


kan gebeuren, ik maak zulke fouten ook op dagelijkse basis
Hassan
Offline
 


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner