Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Levensgevaarlijke XTC aangetroffen

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

Levensgevaarlijke XTC aangetroffen

Berichtdoor Drugs Infolijn » vr okt 21, 2016 8:58 am

Afgelopen week is er een levensgevaarlijke pil aangeleverd bij een van de testcentra van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS), die als XTC was verkocht. De pil bevat een zeer hoge dosis PMMA. PMMA kan leiden tot dodelijke oververhitting, hart-, lever-, en nierfalen. Het gaat om een roze pil met aan beide zijden een superman logo, die sterk lijkt op de foto die bij dit bericht staat. Het Trimbos-instituut geeft daarom een ‘red alert’ af.

Wat is het gevaar van PMMA?
Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en een hoeveelheid bijneemt. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen, kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur.

Wat is het advies aan gebruikers?
Gebruik deze pil niet! Gebruikers die in het bezit zijn van deze pillen worden opgeroepen ze (anoniem) bij het DIMS ter analyse aan te bieden. Zie http://www.drugs-test.nl voor adressen. Andere pillen kunnen ook PMMA of hoge doseringen MDMA bevatten. Gebruik van XTC is nooit zonder risico. Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet.

In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. Voor PMMA is reeds eerder gericht gewaarschuwd, onder meer via drugsfora en relevante sites.

Hoe worden gebruikers voorgelicht?
Landelijk zijn instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gesteld en is men in opperste staat van alertheid. Via diverse media en een recent gelanceerde ‘red alert app’ worden gebruikers geïnformeerd.

Meer informatie en een afbeelding van de pil kun je hier vinden: https://www.trimbos.nl/actueel/nieuws/b ... richt=2165
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner