Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

overmatig gebruik

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

overmatig gebruik

Berichtdoor Nort » zo mei 08, 2011 2:21 pm

Hallo mensen van DF.

Ik maak dit topic aan met een beetje gemengde gevoelens voor een goede maat(G) van me.

Ik vind zijn XTC gebruik een beetje te ver gaan en gister heb ik een verhaal gehoord van zn huisgenoot waar ik nog al van schrok.

Ik begin even bij het begin. Ik denk dat hij elke maand en soms wel vaker een pilletje doet vanaf 2011(daarvoor zou ik het niet weten hoe zn gebruik was) Maar dit is wat ik weet of mee krijg.

Zijn huisgenoot(Q) en een maat(R) van me hebben gezegd dat we hem geen drugs meer geven(aangezien wij de mensen zijn die het regelen als er wat gedaan word).

2 weken voor Koninginnedag kwam G met het idee om weer eens pillen te doen omdat het mooi weer was(een klasgenoot had er 3 bij zich, die hij aan G gaf. Hij ging nu al andere mensen vragen voor drugs). Ik zei tegen hem als dat al een reden is om een pilletje te doen dan ken ik er nog wel 100. Ik heb dus niet mee gedaan maar zn vriendin deed wel mee.

Ik zei prima, moet je doen ik ben je vader niet maar ik vind je gebruik een beetje extreem worden.

Die avond kwam ik bij ze om te kijken hoe het ging en ze zaten gewoon op de bank Breaking Bad te kijken. Wie gaat dat nou doen met pillen op? Heel passief zaten ze op de bank. Ik zei tegen hem, vind je het wel leuk? Volgens mij komt dit passieve gedrag door het overmatige gebruik.

Toen Koninginnedag. Ik had een een beetje c geregeld voor mij en mn andere maat(R). Ook had R een beetje kristallen bij zich en G wou daar dus wat van. We hadden het er overgehad dat we hem niks meer zouden geven, maar ik zei toen; Als hij het wil geef hem dan gewoon een beetje want ik heb geeen zin om te zeggen wat hij wel en niet mag of kan doen, gast is 23 en ik heb geen zin om elke keer op zn huid te zitten(wat we eigenlijk wel moeten doen). Dus G en zn vriendin namen weer een beetje kristsallen. Zelfde verhaal als 2 weken eerder. Ze gingen zitten en zeiden weinig en dat op een techno feestje met super chill weer op Q-Day.

Tot nu toe alles nog koek en ei en niks geen rare dingen, behalve alweer mdma.

Toen kwam ik gister bij Q thuis de huigenoot van G, die aan het werk was en vertelde mij dit verhaal.

Op bevrijdingsfestival had hij met een maat van hem(die ik, R en Q ook goed kennen) pillen gekocht op het bevrijdingsfestival van een onbekende gast(hier ben ik nog het meest kwaad om). Hij had een halve pil op en was later die avond thuis gekomen waar Q ook gewoon was. Op een geven moment kreeg G zo ontzettend veel hoofdpijn dat hij niet kon liggen omdat er zoveel druk op zn schedel stond. Hij moest zijn hoofd vrij hebben zelfs de kleinste aanraken was al te erg voor woorden. Dit heeft heel lang aangehouden en Q dacht op een gegeven moment zelfs dat hij neer zou vallen en niet meer overeind zou komen en dat het afgelopen zou zijn(om even de situatie te schetsen)

Q wees hem op zijn Xtc gebruik maar G deed het af als migraine, wat het niet was, want dan wil je juist liggen en je ogen dicht hebben. Ook ging hij er grapjes overmaken.

Ik ben erg geschrokken door dit verhaal en vraag me af ik hier met mijn maat over kan praten want ik wil niet zeggen wat hij wel of niet kan doen. Hij weet namelijk niet dat ik weet dat hij pillen heeft gekocht van een onbekende en van die hoofdpijn.

Ik zeg vaak genoeg tegen hem dat ik het onverantwoordelijk vind hoe hij en zn vriendin xtc gebruiken en dat hij zo heel zijn xtc gevoel voor zichzelf gaat verkloot.

Hebben jullie enig idee wat die druk op zn schedel zou kunnen betekeken? Ik heb al tegen hem gezed dat hij ff een aantal maanden geen drugs meer moet aanraken en even bij moet komen en zich zelf op de rails moet krijgen (verder gaat het wel oke met hem, al slacked hij wel keihard met school en afspraken)

Ik hoop dat het verhaal een beetje duidelijk is. Reacties zijn welkom vooral als iemand een idee heeft wat die druk op zn schedel zou kunnen betekeken. Een dokter gaan bezoeken na het gesprek met hem lijkt mij in ieder geval de eerste stap.
Nort
Newbie
Offline
 
Posts: 23
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:23 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Exceptional » zo mei 08, 2011 2:56 pm

De ondraaglijke hoofdpijn en amper nog rechtop kunnen lopen herken ik nog wel uit mijn MDMA misbruik periode. Uitdroging. No doubt.

Verder kan ik je geruststellen door te zeggen dat hij dat misbruik vast niet lang vol zal houden. De katers wegen op een gegeven moment zoveel zwaarder dan het plezier dat er nog uitgehaald wordt, dat het probleem zichzelf oplost.

Geen garantie uiteraard. Puur eigen ervaring.
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Neo » zo mei 08, 2011 10:17 pm

Die hoofdpijn heb ik ook weleens gehad.. Onbeschrijfelijk wat voor druk ik toen voelde in mn hoofd. Onverwachtse geluiden of lichtflitsen gingen dwars door mn kop. Had toen ook het gevoel alsof ik elk moment bewusteloos neer kon vallen. Beetje te gek gedaan op een feestje en kon nog niet slapen toen ik thuis was.. Uit verveling nog wat kristallen genomen met een maat van me maar die laatste uren amper meer gedronken. Uitdroging zou het dus inderdaad weleens geweest kunnen zijn.

Voor de rest niks toe te voegen aan het antwoord hier boven. Als het een maat van je is begrijpt hij ook wel dat je alleen het beste met hem voor hebt en dat je hem daarom een beetje in de gaten houd.
Neo
Newbie
Offline
 
Posts: 3
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:17 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor trippelh » ma mei 09, 2011 8:50 am

Als ik dit zo lees dan lijkt me uitdroging het meest voor de hand liggen.
Zaterdag nacht kreeg mijn vrouw op een gegeven moment ook last van hoofdpijn en stopte we met de fantastische nacht .Gisteren heeft ze veel gedronken en ging het weer top .
Houd je vochtbalans goed in de gaten.

En wat het overmatig gebruik betrefd ,hij leerd het vanzelf want de kater is groter dan het plezier en wie niet luisteren wil moet dan zo maar voelen
Love is a highway .
Oordeel niet over anderen als je jezelf niet beoordeeld hebt
Avatar gebruiker
trippelh
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 142
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 11:59 am
Woonplaats: Never wonderland

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Flameon » ma mei 09, 2011 1:08 pm

Inderdaad zoals hierboven al herhaaldelijk gezegd, uitdroging!
Neemt niet wge dat als jullie de indruk ehbben dat hij drugs fout gebruikt je er iets aan moet doen
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Nort » di mei 10, 2011 12:57 am

oke bedankt voor de reacties. "Gelukkig" dat dat het is en niet iets anders.
Nort
Newbie
Offline
 
Posts: 23
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:23 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor MDMC » di mei 10, 2011 1:05 am

Ik denk ook dat het uitdroging is, ahhoewel ik het best vaak heb. En nee ik snoep niet elke week. Ik denk dat als je sowieso gevoelig bent voor migraine/hoofdpijn ( en in mijn geval zelfs een tijdje last gehad van cluster hoofdpijn, wat overigens weer weg is gelukkig!) het sneller kan krijgen. Ik heb vaak in het begin van de knaller nergens last van. Pas als de piek voorbij komt de hoofdpijn, of als ik te veel heb genomen (lees: 2 pillen of meer). En ik drink meestal genoeg!!!
go to the window, open it, then stick your head out and yell: I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GONNA TAKE THIS ANYMORE!


Make Raw not War
Avatar gebruiker
MDMC
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 910
Geregistreerd: ma mei 09, 2011 4:40 pm
Woonplaats: De oudste stad van Nederland

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Pff » di mei 10, 2011 3:25 pm

Probleem is uitdroging van je hersenen. Dit betekend niet auto dat je te weinig vloeistof binnenkrijgt maar in de meeste gevallen wel..

Daarnaast kan je beter wel vertellen tegen hem wat je hier zei. Grote kans dat ie zijn hoofdpijn gaat uitzoeken en dit topic tegenkomt. En dan vat hij het wss op als achterbaks ;)

Daarnaast leert ie de mdma wel af. Lol is er zo af als het niet meer werkt
Reality is for people who can't handle drugs
Avatar gebruiker
Pff
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 216
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 4:18 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Einstein » di mei 10, 2011 7:10 pm

Of juist te veel water, het wil ook wel eens gebeuren dat XTC-slikkers neurotisch absurde hoeveelheden water achterover werken.
MDMA veroorzaakt geen uitdroging, het zorgt er juist voor dat je lichaam aan één stuk door water blijft recyclen. Als je dan bizar veel water gaat drinken pomp je je hersencellen vol water, waardoor je brein het zwaar te verduren krijgt en dat kan levensgevaarlijk zijn. Om je lichaam af te koelen is het beter je hoofd onder de kraan te houden o.i.d.
Weet je hoeveel water hij op had?
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Exceptional » di mei 10, 2011 9:08 pm

Pff schreef:Probleem is uitdroging van je hersenen. Dit betekend niet auto dat je te weinig vloeistof binnenkrijgt maar in de meeste gevallen wel..

Het niet binnenkrijgen is inderdaad niet het probleem. Het niet opnemen is je antwoord.

Pff schreef:Daarnaast kan je beter wel vertellen tegen hem wat je hier zei. Grote kans dat ie zijn hoofdpijn gaat uitzoeken en dit topic tegenkomt. En dan vat hij het wss op als achterbaks ;)

Achterbaks omdat jij naar een antwoord op zijn vraag hebt gezocht?

Pff schreef:Daarnaast leert ie de mdma wel af. Lol is er zo af als het niet meer werkt

MDMA katers in geval van misbruik zijn echt zwaar. Het is niet eens dat het niet werkt, want je neemt gewoon meer. Maar wanneer alles de volgende ochtend pijn doet, je niet meer rechtop kunt lopen en alles kut is, dan ben je echt een debiel als je ermee doorgaat. Om over de depressies nog maar te zwijgen.

Einstein schreef:Of juist te veel water, het wil ook wel eens gebeuren dat XTC-slikkers neurotisch absurde hoeveelheden water achterover werken.
MDMA veroorzaakt geen uitdroging, het zorgt er juist voor dat je lichaam aan één stuk door water blijft recyclen. Als je dan bizar veel water gaat drinken pomp je je hersencellen vol water, waardoor je brein het zwaar te verduren krijgt en dat kan levensgevaarlijk zijn.

Hij is gek. Water spoelt in zo'n geval toch juist alle essentiële mineralen enzo je lichaam uit. Het valt gewoon door je heen en er wordt niks meer opgenomen, alleen verbruikt. Right?

En je hersencellen volpompen met water? Drink jij door een ander gat in je hoofd dan ik?

Einstein schreef:Om je lichaam af te koelen is het beter je hoofd onder de kraan te houden o.i.d.

Is een optie. Maar je niet zo aanstellen en gewoon normale hoeveelheden drinken, iets isotoon als je dat toevallig in de buurt hebt, ook.
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor MDMC » di mei 10, 2011 9:17 pm

Ik weet nog van mijn laatste hoofdpijn mdma sessie, ik op een gegeven moment een hete douche heb gepakt! Was daarna gelijk van het gezeik af! Dus dit kan helpen... 8-)
go to the window, open it, then stick your head out and yell: I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GONNA TAKE THIS ANYMORE!


Make Raw not War
Avatar gebruiker
MDMC
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 910
Geregistreerd: ma mei 09, 2011 4:40 pm
Woonplaats: De oudste stad van Nederland

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Einstein » di mei 10, 2011 10:16 pm

Exceptional Insight schreef:Hij is gek. Water spoelt in zo'n geval toch juist alle essentiële mineralen enzo je lichaam uit. Het valt gewoon door je heen en er wordt niks meer opgenomen, alleen verbruikt. Right?

Extra water zorgt ervoor dat de mineralenconcentratie lager wordt in cellen waar die concentratie niet lager zou moeten worden. MDMA zorgt er wel voor dat het water met mineralen wat moeilijker je lichaam uit gaat (het stimuleert de aanmaak van vasopressine, dat water in je lichaam vasthoudt), maar dan nog heb je weinig meer aan die mineralen.
Exceptional Insight schreef:En je hersencellen volpompen met water? Drink jij door een ander gat in je hoofd dan ik?

Grapjas. Als je echt bizarre hoeveelheden water wegwerkt gaan hersencellen water opnemen om de mineraalconcentratie binnen en buiten de cel gelijk te houden en daardoor neemt de druk in je hersenen toe. Moet je het eerst wel heel gek maken.
Exceptional Insight schreef:Is een optie. Maar je niet zo aanstellen en gewoon normale hoeveelheden drinken, iets isotoon als je dat toevallig in de buurt hebt, ook.

Dat kan ook, inderdaad.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor duplicity » di mei 10, 2011 10:59 pm

Drugs > friends. Mark my words.
FlashKip schreef:Toen ik thuis kwam vroeg ik via msn waarom ze ineens zo afstandelijk deed, ze zei dat er niets aan de hand was. Op dat moment werd ik para, misselijk, geen eetlust en down. Ik wist totaal neit wat er aan de hand was.. heb toch met mijn stomme kop 13ml ghb achterover gegooid wat uiteindelijk maar net goed was afgelopen
Avatar gebruiker
duplicity
Amoedergast
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1548
Geregistreerd: zo apr 10, 2011 11:46 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Exceptional » di mei 10, 2011 11:33 pm

Einstein schreef:Grapjas. Als je echt bizarre hoeveelheden water wegwerkt gaan hersencellen water opnemen om de mineraalconcentratie binnen en buiten de cel gelijk te houden en daardoor neemt de druk in je hersenen toe. Moet je het eerst wel heel gek maken.

Maar jij hebt het nu over richting watervergiftiging gaan, of niet? Liters per uur.
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor plǝɹǝʍ ǝpɹǝǝʞǝƃɯo » di mei 10, 2011 11:36 pm

Overmatig MDMA gebruik hou je vanzelf mee op.. Been there done that. Op gegeven moment voel je gewoon niks meer, alleen één extreem groot stuk depressieve rubberbrakheid.
WINNING !
Avatar gebruiker
plǝɹǝʍ ǝpɹǝǝʞǝƃɯo
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 270
Geregistreerd: do maart 03, 2011 9:44 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor duplicity » di mei 10, 2011 11:38 pm

Wat is overmatig?
FlashKip schreef:Toen ik thuis kwam vroeg ik via msn waarom ze ineens zo afstandelijk deed, ze zei dat er niets aan de hand was. Op dat moment werd ik para, misselijk, geen eetlust en down. Ik wist totaal neit wat er aan de hand was.. heb toch met mijn stomme kop 13ml ghb achterover gegooid wat uiteindelijk maar net goed was afgelopen
Avatar gebruiker
duplicity
Amoedergast
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1548
Geregistreerd: zo apr 10, 2011 11:46 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Einstein » di mei 10, 2011 11:40 pm

Exceptional Insight schreef:Maar jij hebt het nu over richting watervergiftiging gaan, of niet? Liters per uur.

Dat klopt, ik weet niet of dat hier het geval is, maar dat zou ook nog het geval kunnen zijn. Uitdroging veroorzaakt MDMA in ieder geval niet, hoewel er wel weer andere mechanismen zijn waarmee MDMA hoofdpijn zou kunnen opwekken
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor MDMC » di mei 10, 2011 11:56 pm

plǝɹǝʍ ǝpɹǝǝʞǝƃɯo schreef:Overmatig MDMA gebruik hou je vanzelf mee op.. Been there done that. Op gegeven moment voel je gewoon niks meer, alleen één extreem groot stuk depressieve rubberbrakheid.

Ik herken dit inderdaad. Of zelfs tijdens het gebruik zelf. Een soort crackheid mdma space..
go to the window, open it, then stick your head out and yell: I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GONNA TAKE THIS ANYMORE!


Make Raw not War
Avatar gebruiker
MDMC
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 910
Geregistreerd: ma mei 09, 2011 4:40 pm
Woonplaats: De oudste stad van Nederland

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Exceptional » wo mei 11, 2011 12:42 am

Einstein schreef:Dat klopt, ik weet niet of dat hier het geval is, maar dat zou ook nog het geval kunnen zijn. Uitdroging veroorzaakt MDMA in ieder geval niet, hoewel er wel weer andere mechanismen zijn waarmee MDMA hoofdpijn zou kunnen opwekken

Ik ben het levende (kop maar weer in) bewijs dat MDMA wel degelijk uitdroogt. Zeker wanneer je lange wandelingen gaat maken, door blijft nemen tot alle 20 pillen op zijn en je geen drinken bij je hebt.
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » wo mei 11, 2011 12:46 am

Exceptional Insight schreef:
Einstein schreef:Dat klopt, ik weet niet of dat hier het geval is, maar dat zou ook nog het geval kunnen zijn. Uitdroging veroorzaakt MDMA in ieder geval niet, hoewel er wel weer andere mechanismen zijn waarmee MDMA hoofdpijn zou kunnen opwekken

Ik ben het levende (kop maar weer in) bewijs dat MDMA wel degelijk uitdroogt. Zeker wanneer je lange wandelingen gaat maken, door blijft nemen tot alle 20 pillen op zijn en je geen drinken bij je hebt.


Kanker. 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor MDMC » wo mei 11, 2011 12:47 am

Exceptional Insight schreef:
Einstein schreef:Dat klopt, ik weet niet of dat hier het geval is, maar dat zou ook nog het geval kunnen zijn. Uitdroging veroorzaakt MDMA in ieder geval niet, hoewel er wel weer andere mechanismen zijn waarmee MDMA hoofdpijn zou kunnen opwekken

Ik ben het levende (kop maar weer in) bewijs dat MDMA wel degelijk uitdroogt. Zeker wanneer je lange wandelingen gaat maken, door blijft nemen tot alle 20 pillen op zijn en je geen drinken bij je hebt.

:woeh:
go to the window, open it, then stick your head out and yell: I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GONNA TAKE THIS ANYMORE!


Make Raw not War
Avatar gebruiker
MDMC
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 910
Geregistreerd: ma mei 09, 2011 4:40 pm
Woonplaats: De oudste stad van Nederland

Re: overmatig gebruik

Berichtdoor Jack Daniels » wo mei 18, 2011 9:30 pm

Exceptional Insight schreef:De ondraaglijke hoofdpijn en amper nog rechtop kunnen lopen herken ik nog wel uit mijn MDMA misbruik periode. Uitdroging. No doubt.

Verder kan ik je geruststellen door te zeggen dat hij dat misbruik vast niet lang vol zal houden. De katers wegen op een gegeven moment zoveel zwaarder dan het plezier dat er nog uitgehaald wordt, dat het probleem zichzelf oplost.

Geen garantie uiteraard. Puur eigen ervaring.


dit idd, de katers (en kapotte lippen/wangen/tong) hebben mij nu al 4 maanden schoon van mdma gehouden :rock: word binnenkort maar weer eens hooooog tijd als het beetje mooi weer is.
Avatar gebruiker
Jack Daniels
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 355
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:34 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten

Royal Queen Seeds banner