Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

paroxetine + mdma

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

paroxetine + mdma

Berichtdoor dopalot » ma okt 17, 2011 8:06 pm

ik gebruik wel sinds zo'n jaartje paroxetine.
zijn de twee goed te combineren? of probeer ik beter weer eens iets anders (genre ketamine of zo)?

ben vooral op zoek naar iets waar ik de dag erna absoluut geen last meer heb...
dopalot
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: ma okt 17, 2011 7:47 pm

Re: paroxetine + mdma

Berichtdoor Ivo » ma okt 17, 2011 8:12 pm

Ik heb even een apart topic gemaakt van je vraag.

Op je andere (verwijderde) vraag: via je dealer/vrienden/random mensen op straat, maar niet hier.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: paroxetine + mdma

Berichtdoor Immo » di okt 18, 2011 1:46 am

Van mdma zal je de dag erna zeker last hebben.
Avatar gebruiker
Immo
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 557
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:08 am
Woonplaats: Rotterdam

Re: paroxetine + mdma

Berichtdoor Frog » di okt 18, 2011 4:31 am

beter doe je het niet of de MDMA werkt niet goed genoeg, omdat de paroxetine een SSRI wat op je seratonine receptoren werkt.
Ik kan het niet zo goed uitleggen allemaal, maar in andere topcs staat er ook over gescgreven al, en hieonder een stukje van Wikipedia.

Een gemeenschappelijke eigenschap van de SSRI’s is de remming van de heropname van serotonine terug het neuron in. Deze middelen remmen ook de heropname van noradrenaline en dopamine, echter in veel geringere mate dan die van serotonine. Vandaar het “selectieve” in de naam van deze groep middelen. Tevens bezitten ze een geringe affiniteit voor muscarine en serotonine-2 receptoren (5-HT2).

Werking met betrekking tot de serotonerge neurotransmissie, stapsgewijs:
1.Na toediening blokkeren SSRI’s meteen de serotonineheropnamepomp. Dit veroorzaakt een verhoging van de serotonineconcentratie aan de somatodendritische kant van het neuron.
2. Somatodendritische serotonine-1A-receptoren (5-HT1A-autoreceptoren) gaan een interactie aan met de serotonine waardoor het neuron presynaptisch minder serotonine afgeeft.
3. Na verloop van tijd (weken) worden deze 5-HT1A-autoreceptoren ongevoelig voor de lokaal verhoogde hoeveelheid serotonine, en de hoeveelheid receptoren neemt af. Gevolg zijn meer actiepotentialen, en aan het axonuiteinde van de zenuwcel wordt meer serotonine afgeven, de synaptische spleet in.
4. De laatste stap is het ongevoelig worden van de postsynaptische serotoninereceptoren. Hierdoor stijgt de hoeveelheid serotonine in de synaptische spleet. Dit zou bijdragen aan het antidepressieve effect van de SSRI's en het voorbijgaande karakter van een aantal bijwerkingen.

Het ongevoelig (desensitisatie) maken van de receptoren duurt enige tijd (een aantal weken) en wordt beschouwd als oorzaak van het vertraagd intreden van de werking van SSRI’s.

De beïnvloeding van de 5-HT1A-autoreceptoren speelt ook een rol bij de modulatie van angst, agressie, het voedingspatroon, de motoriek en het seksueel functioneren.

De bijwerkingen zijn voor het overgrote deel een direct gevolg van de interactie met de verschillende neurotransmitter-systemen.


Er is er kans op het seratonine syndroom als je XTC combineert met SSRI'S.
Ook maar een stukje van i net geplukt want hun leggen netter uit :)


XTC en anti-depressiva
Antidepressiva zijn medicijnen (tabletten) die de klachten van een depressie verminderen. Serotonine is een stof in de hersenen die een belangrijke rol speelt bij stemming en emoties. Een van de belangrijkste oorzaken van een depressie is een te lage hoeveelheid aan serotonine in de hersenen. Antidepressiva zorgen voor een grotere beschikbaarheid van serotonine. Hierdoor vermindert de depressie en verbetert de stemming.
De belangrijkste antidepressiva zijn de serotonine heropname remmers (SSRI’s) en de tricyclische antidepressiva (TCA’s). SSRI’s blokkeren de heropname van serotonine. TCA’s blokkeren de heropname van zowel serotonine als noradrenaline. Naast deze twee antidepressiva bestaat er nog een derde groep, de monoamine-oxidase remmers (MAO remmers). Deze groep van antidepressiva worden bijna niet meer voorgeschreven, met uitzondering van moclobemide.
In de hersenen zorgt XTC voor een sterk verhoogde afgifte van serotonine terwijl de antidepressiva serotonine na afgifte vasthouden. Bij gecombineerd gebruik bestaat het gevaar dat er teveel serotonine in de hersenen aanwezig is. Teveel serotonine kan leiden tot serotoninevergiftiging. Dit uit zich onder andere in oververhitting, bewustzijnsstoornissen, bloedklontering en hartritmestoornissen. Met name de bloedklontering en hartritmestoornissen zijn levensgevaarlijk. Deze kunnen tot herseninfarcten, hartinfarcten en hartstilstand leiden.
In de lever kunnen antidepressiva (vooral fluoxetine, paroxetine, en fluvoxamine) de afbraak van XTC vertragen. Het gevolg hiervan is dat XTC minder snel afgebroken wordt en daardoor langer in het lichaam aanwezig is. Als je meerdere XTC pillen op een avond slikt en daarnaast ook nog anti-depressiva gebruikt kan dit leiden tot gevaarlijk hoge concentraties XTC in het lichaam.

Ef samengevat doe je het beter niet!
Dikke kans dat de MDMA niet goed zal aanslaan waardoor je weer moet gaan bijpakken etc, en je heb kans op seratonine vergifitiging.
Het is zowieso al niet handig te gaan "kutten" met XTC als je aan de AD zit vanwege dipperige klachten na gebruik en de klap op je tog al verstoorde (seratonine) receptoren.
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm

Re: paroxetine + mdma

Berichtdoor dopalot » di okt 18, 2011 7:10 am

okay, thanks voor de info..

dan gaan we toch op zoek moeten gaan naar een alternatief :-)
dopalot
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: ma okt 17, 2011 7:47 pm

Re: paroxetine + mdma

Berichtdoor Drugs Infolijn » wo okt 19, 2011 12:53 pm

In de matrix op onze website kun je van verschillende middelen lezen wat de interactie is met SSRI's.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

Royal Queen Seeds banner
cron