Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Therapeutische waarde van MDMA

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor ptsd » zo apr 15, 2012 1:26 pm

Vinden jullie dat MDMA therapeutische waarde heeft? ( als medicijn tegen psych. stoornissen ipv als partydrug alleen)

En vinden jullie dat het op grote schaal mag gebeuren, op termijn of helemaal verboden worden/blijven

MDMA werd in de psychoterapie gebruikt voor de drug bekend raakte bij het grote publiek, het kreeg de naam xtc en werd verkocht in pilletjes ,dat was in de jaren tachtig...via ibiza en goa denk ik heeft het gebruik van MDMA als partydrug heel veel mensen bereikt en wordt het in elke discotheek gebruikt.
Dat heeft natuurlijk drtoe geleid dat MDMA op de lijst van verboden middelen kwam en een slechte naam kreeg toen de hype losbarste.

Ik vind dat deze stof een haast perfect psychoterapeutisch middel is. Het kan volgens mij veel mensen met onderdrukte angsten of post-traumatisch stressyndroom of sociale fobie of gegeneraliseerde angstoornis helpen.

MDMA wordt momenteel toch terug op kleine schaal gebruikt, met begeleiders of monotoren (chemici, artsen,psychologen, enz) die op alles toekijken wb bloeddruk, hartslag,...

Ik heb zelf ptsd en ook ervoor was ik al stressgevoelig en sociaal schuw. Ik ben nu bezig met me laten begeleiden via zo n behandeling.

Qua drugs heb ik ervaring (speed), maar nooit verslaafd geweest.

MDMA heb ik ook al gebruikt ( pillen: mitsubishi, superman, euros, smiley) , weet/wist natrlijk niet hoeveel mg MDMA er echt in zat en welke contaminaties.
Maar elke keer had ik toch een zalig love gevoel, gebruikte het gedurende 2 jaar, maar slechts 1 maal om de drie maanden.


Momenteel al een jaar geen mdma meer gebruikt, maar neem wel benzo's . een XanaX retard pil elke morgen 2 mg en om te slapen zolpidem 10 mg
Ook antidepressivums: venlafaxine 150 mg en Remergon SolTab 15 mg.
Hiermee kan ik na mn trauma en met mn ptsd, de gevolgen, toch nog wat functioneren.

Werken zit er voorlopig niet in
ptsd
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: zo apr 15, 2012 1:00 pm

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor Partypipo » zo apr 15, 2012 1:52 pm

Ik denk dat heel veel illegale drugs heel veel mensen kunnen helpen in een soort therapeutische sessie. Beetje zoals een sjamaan iemand met natuurlijke drugs helpt.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4127
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor ptsd » zo apr 15, 2012 2:04 pm

Precies, vooral psychedelische middelen ( LSD,cannabis,ketamine,..) want zij kunnen je dingen helpen verwerken veel sneller dan praatsessies of andere meds en denk ook tegen pijn of depressie (ketamine, cannabis,diamorfine)

Cocaine en Amfetamines weet ik zo niet,

In de VS heb je Adderall ( racemische amfetaminepil) en Dexedrine ( dexamfetamine) en ook Desoxyn (metamfetamine) is op de markt, indicatie: ADHD, als de patient resistent is tegen methylfenidaat bv.

Ook in Belgie en Nederland kan het door een specialist worden voorgeschreven , dan wordt het door de apotheek magistraal bereid, meestal 5 mg pillen of capsules?


maar bv. modafinil schijnt heel weinig bijwerkingen te hebben, weinig euforie enz., en zorgt toch voor centrale stimulatie, en alertheid en verdwijnen van moeheid,honger. Mensen met bepaalde jobs (piloten,vrachtwagenchauffeurs) zou dit middel van nut kunnen zijn.

GHB ( Xyrem) wordt recent terug gebruikt , tegen narcolepsie met kataplexie...

S-ketamine ( Ketanest) ook tegen de pijn, de s-isomeer van ketamine zorgt voor de anelgetische effecten en de r-isomeer veroorzaakt dissociatie, dus dat kan een nare bijwerking zijn.

ketamine (Ketalar) is ook nog op de markt
ptsd
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: zo apr 15, 2012 1:00 pm

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor The Dude » zo apr 15, 2012 2:27 pm

Volgenmij is het al lang en breed bewezen dat MDMA een grote therapeutische waarde heeft. Ik las ergens dat ze het experimenteel gebruiken op soldaten met PTSD waarbij andere medicatie/therapie niet werkte dat dat daarvan 70% van de patiënten van hun PTSD af was na 5 sessies. En die stomme amerikanen blijven volhouden dat MDMA geen bewezen therapeutische waarde heeft!
''Well, you know. That's like your opinion, man.''
Avatar gebruiker
The Dude
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 535
Geregistreerd: do feb 24, 2011 11:12 am
Woonplaats: Amsterdam

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor NiandraLades » zo apr 15, 2012 3:03 pm

Ja, ik geloof er ook in dat MDMA absoluut een therapeutische waarde heeft.
Ik heb last van een sociale fobie (in de pubertijd voor behandeld maar zonder succes) en na MDMA gebruikt te hebben wist ik voor het eerst hoe het is om te leven zonder die angst. Onder invloed ben ik totaal niet meer onzeker en heb ik totaal geen sociale angsten of remmingen meer. In het dagelijks leven heeft het mijn sociale interacties helaas niet veranderd, maar ik ben wel positiever in het leven gaan staan. Ik weet nu bijvoorbeeld dat het echt niet onmogelijk is om nieuwe mensen te leren kennen en misschien zelfs nieuwe vrienden te maken, eerst leek dat echt onmogelijk voor mij, maar nu voelt het dichterbij. Die stap om bijvoorbeeld een onbekende aan te spreken is minder groot dan eerst, hoewel ik hem nog steeds niet heb gemaakt, maar toch.
Daarnaast heeft het ook mijn relatie ontzettend verbeterd. Ik had al een goede relatie, maar onder invloed spreken we vaak alles uit waar we evenuteel mee zitten (dagelijkse irritaties ed), en in die periode daarna is alles perfect gewoon. Plus dat je op het moment zelf natuurlijk nog even extra verliefd wordt.

Tegen PTSD werkt het bij m'n vriend niet. Het is wel zo dat hij bijna alleen onder invloed van MDMA er dingen over durft te vertellen, maar voor hem maakt terughalen het juist alleen maar pijnlijker. Bovendien zorgde MDMA er vroeger bij hem voor dat hij in het kringetje van verkeerde mensen bleef hangen, waardoor het eigenlijk alleen maar bergafwaarts ging. Daarom ben ik er ook voor MDMA therapeutisch onder begeleiding van een psycholoog te gebruiken, net zoals andere medicatie ondersteunend kan werken bij de behandeling van psychologische stoornissen. Op die manier blijft het verantwoord en kan er goed bijgestuurd worden.
Don't you want sunshine
Instead of photolight?
Avatar gebruiker
NiandraLades
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 259
Geregistreerd: do feb 16, 2012 3:47 pm

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor Azrael » di apr 24, 2012 9:53 pm

stichtingopen.nl doet hier goed onderzoek naar, trouwens.
Azrael
Newbie
Offline
 
Posts: 10
Geregistreerd: ma apr 09, 2012 10:05 pm

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor knolselderij » wo apr 25, 2012 12:20 am

verbeter mij als ik het fout heb maar mdma kan toch ook worden gebruikt om trauma's te verwerken?
Avatar gebruiker
knolselderij
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2279
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 11:32 pm
Woonplaats: groentenla

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » wo apr 25, 2012 12:24 am

Ik ben normaal nooit zo van die verheerlijking maar ik moet zeggen dat dit best zou kunnen. Een vriend van me heeft na bijna doodgeschopt te zijn een best zware tijd gehad maar hij is er zo een die het niet graag wil laten merken. Maar op MDMA heeft hij toch heel veel dingen kwijt gekund en hij zegt dat het hem echt geholpen heeft.

Maar dit zijn zeldzame situaties, dit moet natuurlijk niet een reden zijn om lekker een pilletje te slikken want het is schadelijk en er zijn veel meer mensen die er negatieve effecten van ondervinden dan mensen die er echt grote positieve effecten van ondervinden, denk ik. Meestal omdat dit soort praatjes komen als excuus om het wekelijks te gebruiken. Dan sneuvel je nogal snel en is de eindstand zeker niet positief. 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor Stefaan » wo apr 25, 2012 12:29 am

Het kan mensen zeker helpen, maar het kan er ook voor zorgen dat je je achteraf nog gaarder voelt dan ervoor.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » wo apr 25, 2012 12:32 am

Dat je je gaar voelt achteraf is sowieso een feit. 8-) Maar ik denk dat vooral het uiten van bepaalde dingen en de acceptatie die mensen op zo'n moment geven kunnen helpen met sommige problemen. De stof zelf zorgt niet voor een wonder in je gemoedstoestand achteraf denk ik. Vandaar ook dat het therapeutische waarde wordt genoemd. Er moet een conversatie of een uiting van iets bij komen kijken voordat het echt een positief effect kan hebben.
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor Azy » wo apr 25, 2012 8:34 pm

Ik denk dat je er ook niet echt een hoge dosis voor zult moeten gebruiken.
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor trippelh » di mei 01, 2012 2:50 pm

Ik ben het helemaal eens dat het therapeutische waarde heeft .
Ik heb het gemerkt , en merk het nog steeds bij mijn vrouw.
En daarbij geeft het je zoveel nieuwe inzichten .
Wij zijn grote fan van mdma
Love is a highway .
Oordeel niet over anderen als je jezelf niet beoordeeld hebt
Avatar gebruiker
trippelh
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 142
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 11:59 am
Woonplaats: Never wonderland

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor sander071 » ma aug 27, 2012 5:22 pm

Heb zelf met PTSS gelopen (ook wel PTSD genoemd), opgelopen na een relatie met een psychopaat, en zowel XTC als GBL hebben mij geholpen met het verwerken hiervan. Het opend je, je komt tot inzichten, en praten over wat je hebt meegemaakt gaat veel makkelijker.
sander071
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: ma aug 27, 2012 5:17 pm

Re: Therapeutische waarde van MDMA

Berichtdoor Davinci » di aug 28, 2012 12:57 am

Nja, er is een reden waarom het niet gebruikt wordt als geneesmiddel.
De kracht van mdma om hier en daar permanente wijzigen aan te brengen in bepaalde neuronen (ook wel braindamage genoemd in sommige gevallen), wint het echt niet van de therapeutische waarde.

Biochemische onevenwichten die vaak gepaard gaan met de categorie aandoeningen die in aanmerking komen voor 'therapeutische waarde', gaan bestrijden met een nog meer aan onevenwicht scheppen, lijkt mij niet zo'n goed plan. :#:
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner