Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

XTC/MDMA DO'S & DON'TS & thuisgebruik.

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

XTC/MDMA DO'S & DON'TS & thuisgebruik.

Berichtdoor AnoniemeNeus_ » vr dec 01, 2017 7:15 pm

XTC/MDMA staat in de top 10 meest gebruikte drugssoorten van Nederland, exact plaats 4.
XTC/MDMA staat in de Opiumwet en is daardoor een verboden middel, er zijn echter een paar regeltjes: bezit, productie of verkoop / export, is in alle manieren strafbaar, maar gebruik van XTC/MDMA is niet strafbaar, tenzij je schade aan richt, onder invloed gevechten uitlokt en ook echt vecht of andere dingen die normaal ook niet toegestaan zijn, dus denk altijd goed na wat je doet met gebruik van drugs in het algemeen.

Dit alles is een redelijk uitgebreid samenhang over XTC/MDMA alles is uit eigen ervaringen en internet een deel.

Voordat ik begin aan de DO'S & DON'TS, wil ik echter ook wat extra dingen zeggen die ik zelf heb meegemaakt of gezien met andere terwijl ik of diegene onder invloed waren van XTC/MDMA. Sommige mensen beweren dat er in veel pillen speed (amfetamine) zit, ik kan echter bevestigen dat uit het laatste onderzoek wat ik gelezen heb over de inhoud van pillen die getest zijn, maar 2%-3% speed (amfetamine) bevat. Dit is een heel laag aantal pillen en zul je niet snel tegenkomen, tenzij je bewust voor "speedpillen" gaat zoeken of wilt hebben. Je hebt het misschien zelf ook wel gelezen maar het is handig om je zelf toch wel een beetje in te lezen over het product wat je gaat gebruiken, en dan bedoel ik dit niet specifiek, maar het algemene XTC/MDMA effect. Je zult voornamelijk lezen dat je je blij voelt, 100% energie hebt en gemakkelijker een praatje met mensen maakt. Er is natuurlijk ook de wat "mindere" kant van XTC/MDMA, dat gevoel kan je ervaren alsof je extreem moe bent, geen bewustzijn bent van gesprekken, je voelt je lichtelijk geirriteerd en je voelt je wat somber, ook zijn er nog inwendige effecten op je lichaam die kunnen optreden zoals: een hoge hartslag, geen hartslag voelen bij je hart zelf, verwijde bloedvaten (dit kan ook omslaan, waardoor je het extreem benauwd krijgt, dit gebeurd echter vaak als je als een ketting rookt, in een extreem stoffige ruimte bevindt of iets dergelijks) en je spieren bij je armen zouden eventueel vele male lichter kunnen worden, maar ook juist vele male zwaarder. Deze informatie is voornamelijk uit eigen ervaring gebouwd, maar ook door bronnen over XTC/MDMA, nogmaals ik raad aan als je het voor de 1ste keer doet, om jezelf toch wel redelijk in te lezen (niet bang maken dat het fout gaat, maar gewoon weten wat de algemene effecten kunnen zijn van XTC/MDMA).

Nu terugkomend op de titel, namelijk: "DO'S & DON'TS" (voor de eerste keer) (voornamelijk hoog gedoseerde pillen)
Laten we beginnen met wat je NIET moet doen tijdens het gebruik van XTC/MDMA voor je eerste keer. Teveel in een keer nemen voor je eerste keer, Neem altijd een kwartje dit is het veiligste wat je kunt doen tijdens XTC/MDMA voor de eerste keer, door dit te doen krijg je een langzaam opbouwend effect wat je niet in een keer door je heen jaagt (een regeltje die ik voor mijzelf heb toegepast tijdens mijn 1ste keer XTC/MDMA: Een kwartje innemen, het effect over je heen laten gaan en rustig je lekkere dansjes blijven doen. Nu de vraag wanneer kan ik bijnemen? Afhankelijk wanneer die inslaat, want dit is echt per persoon afhankelijk in mijn ervaringen en ook doet de fitheid etc. eraan toe hoe snel die inslaat, maar ik hield een tijd aan van na mijn 1ste inname 2,5-3 uur te wachten, is die na 2,5-3 uur naar inname nog steeds niet aangeslagen? Dan word er aangeraden niet meer bij te pakken, natuurlijk zijn we allemaal jong en willen we het voelen, dus dan zou je als je dat wilt, en zelf ook goed overweegt kunnen bijnemen. Ook een belangrijk iets is,is dat je niet TEVEEL drinkt of TEWEINIG, met alleen water als drankje raad ik aan 1 tot 1,5 glas ongeveer per uur, heb je iets dergelijks als cola, aa drinkjes of iets anders met veel suikers, dan zou je max. 2 glazen per uur kunnen drinken, let dan wel even op als je op je 2de glas zit, of je kunt plassen. Kan je dit niet? Geen zorgen! zorg ervoor dat je dan transpireert, hierdoor zal je opgeslagen vocht minder worden, ook moet je opletten dat je niet teveel transpireert, want dan kan je weer vocht tekort krijgen, ook wel "uitdroging"
benoemt
. Je lijkt misschien alles aan te kunnen gaan, probeer echter een beetje op jezelf te letten. Doordat je zelfvertrouwen krijgt door XTC/MDMA, kan je wat vreemdere dingen doen dan normaal, haal absoluut niet in je hoofd dat je gaat rennen, hardlopen, sporten of andere dergelijke activiteiten, beiden geven een belasting op je hart, en je zult het snel merken dat het niet een heel fijn gevoel is. Ga "uppers" zoals XTC/MDMA vooral niet mixen met "downers", hieronder word verstaan zoals GHB, LSD, Truffels of Ketamine. Het is echter ook niet verstandig om alcohol met XTC/MDMA de eerste keer te mixen, je zult lezen dat veel mensen dit wel doen (als ze vaker XTC/MDMA) hebben gedaan, maar het is een afrader voor de 1ste keer. "Uppers" worden gelieve ook niet gecombineerd, denk aan: cocaine, speed of 4-FMP, nu zul je wel weten in welke richting "uppers" en "downers" gaan (dus welke drugssoorten ik daarmee bedoel). De 1ste keer gewoon niet combineren met andere drugs, bouw eerst ervaring op met je nieuwe drugs voordat je er andere bij gaat mengen. En tot slot dit is de laatste fase die je zult hebben, de come-down day (dip-dinsdag). Weest niet verrast dat je tot het uiterste moe kan zijn, tot 2 (soms zelfs 3) dagen na het gebruiken van XTC/MDMA. Ga je zelf niet overbelasten de dagen na gebruik, doe wel wat "leuke" activiteiten, neem eerst je rust, en daarna vervolgens spreek je bijvoorbeeld met een vriend(in) af om iets leuks te gaan,
wat niet overbelastend is.
, dit maakt de dip-dinsdag alleen maar meer "dip" en nog vermoeider, dus pak je rust.

Ik heb deze DON'TS vooral geschreven voor eigen veiligheid. Nu ga ik de DO'S behandelen die het voor je wat leuker maakt, dit is voor (echte) beginners, maar ook ervaren personen kunnen hier een kijkje op nemen.

Eerst begin ik maar met de beginners, deze situaties moet je zien dat je het pilletje wel voelt, de positieve kant ervaart en het extreem gezellig hebt. Je moet zelf even kijken of je dit festival gericht ziet of met een gezellig avondje vrienden beleefd. (Dit zijn mijn eigen DO'S wat ik leuk vind, samen gecombineerd met dingen die aangeraden worden op het internet.)

Rondjes lopen, je hoort het vaak, je merkt het of je ziet het toevallig, mensen die iets gebruikt hebben en in dit geval XTC/MDMA zie je vaak te veel energie hebben, rondjes lopen is dan hun oplossing, zelf heb ik dit ook geprobeerd en gehad en het is werkelijk een hele nieuwe belevenis, omdat je toch wel wat "liever" bent tijdens XTC/MDMA verbaast het me niks dat je dingen die je normaal nooit interesseren toch wel een beetje leuk of super leuk kunnen worden, een grote aanrader als je te veel energie hebt, een momentje voor je eigen wilt of samen met een persoon.
Is iedereen of een groter deel goed onder invloed van XTC/MDMA?, probeer dan een onderwerp er in te gooien waarover je met elkaar gaat discussiëren (voorbeelden van mijn gesprek stof waren: koelkasten, vleeswaren, vissen, sauzen of over de zee.) Je zult merken dat iedereen hierin meegaat (meestal), en na 5-10 minuten discussiëren bedenkt iemand in een keer waarom we hierover praatte. Een zeer grappig ervaring, als het goed uitgevoerd word kan je er zeker mee lachen.
Gamen?, dit is heel gericht dat je het bij een vriend of bij jouzelf moet doen, als je deze kans hebt zal ik het zeker proberen, niet iedereen bevalt het. Ik raad aan geen solo-games te gaan spelen, maar waar meerdere mensen interactie mee hebben, of kunnen meegenieten. Neem een voorbeeld met de WII (mocht je die nog hebben), en dan het spel Just Dance, je zult als dansend-duo veel lachen, maar ook veel concentratie hebben, de mensen die meekijken en meegenieten schieten waarschijnlijk in de lach, want die zien hoe het echt gaat. Je kan ook bordspellen spelen, dit echter wel iets waar je snel op uitgekeken bent, als je dingen wilt proberen en dus een echte tester bent met jouw groep, dan zou je dit kunnen doen.
Lekker aan het dansen?, de belangrijkste woorden die worden verstaan onder XTC/MDMA, dansen, liefde en energie. Ben je een die-hard die solo in het publiek gaat en gaat dansen? daag jezelf uit om op maat te blijven, en trucjes erbij. Hou echter wel in je achterhoofd dat je je niet oververhit en dus uitdroogt! Ben je met een groepje, daag elkaar uit om in de groep te dansen, op maat, met trucjes en andere dingen. Zeg als groep tegen elkaar dat jullie op elkaar letten qua uitdroging, en push diegene niet om door te gaan als hij al even bezig is. (Dit zouden meer ervaren personen ook kunnen doen, een leuk iets om jezelf bezig te houden.)
XTC/MDMA-visuals, het grappigste wat ik heb meegemaakt die verdomde XTC/MDMA-visuals. Altijd houden ze je weer voor de gek en soms lijkt het zo echt, dat je echt denkt dat het object, mens of dier er was. Wat ik heb ondervonden om dan te doen is een tekening maken, dit klinkt misschien heel gek maar je hebt de meeste schik de volgende dag als je je tekening ziet, ook heb je geen problemen met maken van de tekening.

De wat meer ervaren personen herkennen dit allemaal wel een beetje, misschien onopgemerkt gedaan of doelbewust, ze hebben er wel is van gehoord of gezien. Omdat de wat meer ervaren personen al vaker hebben gedaan dan de beginners, voelen hun een lichtelijk ander effect, je zult nooit het optimale liefde, energie en dansende effect meer terugkrijgen zoals de 1ste keer, misschien wel iets wat er op lijkt, maar nooit helemaal. Zoals ik het zou zeggen, de (meer) ervaren personen zijn meer gecontroleerd over hun zelf, hebben hun lichaam in bedwang en weten meestal wel wat ze willen. Hun weten ook als je een idee leest, dat je hierom heen gaat draaien en dus er iets anders van maakt, daarom raad ik aan, omdat bij de (meer) ervaren personen het net even iets anders gaat, proberen deze dingen te onthouden, des noods schrijf je ze op, om eerlijk te zijn vermaken mensen zich op een festival met iets op wel, het is zelden dat je daar verveelt. Als je een avondje thuis bent met vrienden dan kan dit wel gebeuren, en daarom heb ik die lijst gemaakt, zodat jullie mijn idee kunnen bewerken en er iets anders van kunnen maken, zonder er bij na te denken ben je dan ook weer even bezig om iets te bedenken / bewerken.

Nu gaan we het hebben over thuisgebruik, de voor,-nadelen van thuisgebruik.
Het probleem bij thuisgebruik van XTC/MDMA of een ander soort drugs, is dat je jezelf toestemt om het thuis te doen, dit resulteert in vaker gebruik. Het word dus een "gewoonte". Het is echter niet gezien als thuisgebruik als je van een feestje afkomt, en dan thuis nog even een borreltje drinkt of je dingen doet en dan rustig probeert te slapen.
Waarom gebruiken mensen thuis drugs? Dit kan door meerdere dingen komen o.a. leeftijd, vervoer voor een feestje, financiële probleempjes of hard gezegd gewoon verslaafd. Ook vinden mensen het fijn als ze onder invloed zijn van drugs dat ze in een vertrouwde omgeving staan, sommige mensen kunnen hier beter tegen dan andere.
Enkele voordelen van thuisgebruik kunnen bijvoorbeeld zijn dat je geen kosten heb naar het feestje, je hebt een gegarandeerde vertrouwde omgeving, je kan slapen wanneer je wilt, je bent niet van iemand afhankelijk en je kan dus ook makkelijk afsluiten. Allemaal redens en er zijn er nog talloze.
Als je van jezelf weet dat je sterk genoeg bent om het af en toe thuis te doen, dan zou je dit kunnen overwegen anders riskeer je een moeilijke verslaving die je moeilijk weghaalt.

Even iets over mijzelf, ik ben zelf ook een test-jongeren die graag verschillende drugs uittest, helaas is dit een tijdje fout gegaan door mijn XTC/MDMA verslaving. Ik ben van mezelf overtuigd dat ik een sterke geest heb en heb dit ook kunnen bewijzen. Van een nicotine naar een heroïne verslaving, niks is makkelijk mee te stoppen, bij sommige nog moeilijker dan andere. Gelukkig heb ik mezelf ingezien dat ik gewoon verslaafd was aan de XTC/MDMA. We hadden een standaard groepje van 4 man, per week gingen er wel 30 pillen op door onze groep, een slechte gewoonte toen ik dit in de gaten kreeg heb ik mezelf en de groep verteld dat we moeten kappen, en met succes gelukkig. Ik heb gelukkig geleerd dat je met drugs normaal moet omgaan, niemand hoeft me dan ook te vertellen wat pillen met je lichaam doet, maar ook mentaal. Het is een partydrug en zoals de naam zegt: "party = feestje". Door thuisgebruik, vanwege dat wij nog niet de leeftijd hebben voor een feestje, nog geen inkomens hebben en dus ook geen vervoer konden wij die tijd geen kant op en dat was het alternatief, Dus als je overweegt om thuis te gebruiken mijn tip zou dan zijn dat je je hecht aan de nadelen ervan VOOR de verslaving überhaupt kan beginnen, het beste is gewoon alleen op feestjes, en dat is waar ik het nu ga doen. Mijn grootste probleem met de pillen was de dag erna, ik haat dat en daarbij het effect werd helemaal weggenomen.

Om nog even iets korts te vermelden voor de beginners wat ze dus NIET moeten doen bij hun eerste paar keer, zoals:

- Niet te veel in 1x nemen;
- Niet te snel bijnemen;
- Niet te veel of te weinig drinken;
- Niet bewegen als je niet kunt plassen, na een "grote dorstlust;
- Niet drinken van water of cola, na een intensieve dans of veel beweging;
- Niet hartbelastende activeiten doen, zoals rennen, hardlopen of sporten (andere dergelijke activeiten ook zeker niet doen;
- Niet combineren met andere drugssoorten, helemaal niet voor de 1ste keer;
- Niet je rust pakken, geen "leuke" activiteiten doen (deze tip is voor de dag erna, zodat je je minder "dip" voelt en toch nog een beetje normaal kunt functioneren.)


Ik hoop overwegende / beginners / net beginnende hier wat aan hebben gehad, heb je een leuk idee op de DO'S met XTC/MDMA laat het zeker even weten in de reacties.
Nogmaals let goed op met elke drugs, neem elkaar serieus als iemand ergens last van heeft en stel de persoon rustig mocht hij in paniek raken!
AnoniemeNeus_
Newbie
Offline
 
Posts: 8
Geregistreerd: di nov 21, 2017 4:54 pm

Re: XTC/MDMA DO'S & DON'TS & thuisgebruik.

Berichtdoor Partypipo » za dec 02, 2017 4:09 am

Do:
Pillen laten testen.
Don't: ongeteste pillen nemen per kwartje.
Laat je pillen testen, bereken je dosis en neem die. In één keer, of in twee keer als je weet dat je van in één keer de dosis nemen te hard gaat.

Do: na xtc gebruik (met je berekende dosis) 3 maanden serotonine verbruikers pauze houden.
Don't: korter dan 3 maanden pauze houden bij normale dosis. Of hogere dosis nemen en dan maar 3 maanden pauze houden. Hogere dosis is meer schade, dus langere pauze.

Dosis = 1 tot 1,5 mg mdma per kg lichaamsgewicht bij een vrouw of 1,5 tot 2 mg mdma per kg lichaamsgewicht bij een man.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: XTC/MDMA DO'S & DON'TS & thuisgebruik.

Berichtdoor AnoniemeNeus_ » zo dec 03, 2017 12:01 am

Partypipo schreef:Do:
Pillen laten testen.
Don't: ongeteste pillen nemen per kwartje.
Laat je pillen testen, bereken je dosis en neem die. In één keer, of in twee keer als je weet dat je van in één keer de dosis nemen te hard gaat.

Do: na xtc gebruik (met je berekende dosis) 3 maanden serotonine verbruikers pauze houden.
Don't: korter dan 3 maanden pauze houden bij normale dosis. Of hogere dosis nemen en dan maar 3 maanden pauze houden. Hogere dosis is meer schade, dus langere pauze.

Dosis = 1 tot 1,5 mg mdma per kg lichaamsgewicht bij een vrouw of 1,5 tot 2 mg mdma per kg lichaamsgewicht bij een man.


Ik ga met je eens over dat je je pillen moet laten testen, echter heeft niet iedereen de mogelijkheid om dit te doen, qua tijd, vervoer of wat dan ook. Zelf had ik dit ook niet en moest dus op mijn vertrouwde dealer zijn woordje staan dat de pillen rond 220-230mg werkzame stof waren, later heb wel de kans gekregen en daaruit bleek inderdaad dat de pillen op 226mg werkzame stof zaten. Natuurlijk is niet elke dealer op zijn woordje te staan dus bij een onbekend iemand is het inderdaad veel veiliger en beter om ze te laten testen dat zou ik ook aanraden.

Ook je pauze ben ik mee eens, zeker weten. Dit is alleen het punt waar het bij mij mis ging helaas, gelukkig ben ik er zonder erge gevolgen van afgekomen, want had gelezen dat je een serotonine syndroom kunt krijgen bij overmatig gebruik, en dit leek mij niet het leukste dingetje.. De dosis klopt voor als je je netjes aan de regels houd volgens het XTC/MDMA boekje om het maar even zo te noemen, het is wel ALS je vaker gebruikt in de week/maand(en) dan veranderd de dosis wat je minimaal nodig hebt om iets te "voelen" wel, dit natuurlijk met alle risico's van dien.

Mooie aanvulling op mijn topic Partypipo voor mensen die zich net bevinden in de XTC/MDMA of mensen die zich er netjes aan kunnen houden.

EDIT: Mij is verteld en zelf ook altijd zo gedaan, dat je na 2,5-3 uur in het begin wel kunt bijpakken, tot ongeveer 3 tot 4x, daarna zal de XTC/MDMA het serotonine gehalte op een heel lage % hebben staan, maar risico's worden wel vergroot natuurlijk als je dit doet.
AnoniemeNeus_
Newbie
Offline
 
Posts: 8
Geregistreerd: di nov 21, 2017 4:54 pm

Re: XTC/MDMA DO'S & DON'TS & thuisgebruik.

Berichtdoor Perry » do dec 21, 2017 12:04 pm

Dikke lap tekst, dikke bult poep.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13269
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: XTC/MDMA DO'S & DON'TS & thuisgebruik.

Berichtdoor The Dude » do dec 21, 2017 12:50 pm

:lol: :lol: :lol:
''Well, you know. That's like your opinion, man.''
Avatar gebruiker
The Dude
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 535
Geregistreerd: do feb 24, 2011 11:12 am
Woonplaats: Amsterdam


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten

Royal Queen Seeds banner