Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Azgaza » ma feb 21, 2011 7:52 pm

Feiten die je moet weten:

- XTC begint na een half uur tot een uur te werken. Na 3 tot 6 uur is het uitgewerkt.
- XTC is 24-72 uur aantoonbaar in de urine.
- XTC stimuleert de afgifte van een aantal stoffen in de hersenen waardoor je stemming verandert: je voelt je blij en wil contact met anderen (serotonine). Je voelt je actief (adrenaline). Een andere stof, dopamine, zorgt voor het genotsgevoel.

- Drugs worden via het bloed in de hersenen opgenomen. Vrouwen hebben minder bloed dan mannen waardoor de concentratie hoger wordt. Kleinere mensen kunnen ook meer effect verwachten.
- Het bewustzijnsveranderend effect vermindert als je vaker dan één keer per maand gebruikt. De serotonine raakt door het gebruik van XTC op en moet eerst weer aangemaakt worden.
- Als je je hoofdzakelijk opgepept voelt en het bewustzijnsveranderende effect nauwelijks optreedt, is er te weinig serotonine en is de periode tussen het slikken te kort. Bijslikken heeft vanwege het tekort aan serotonine geen zin.
- Bij een gebruikershoeveelheid XTC (1pil) zal de politie niet optreden. Wel kan zij de XTC in beslag nemen.

Positieve werking:

* Energiek
* Blij gevoel
* Contact willen maken met anderen, minder geremd
* Opgaan in muziek, lekker kunnen dansen
* Zin om te knuffelen

Negatieve werking:

* Misselijkheid
* Stijf gevoel in armen en benen
* Malen met de kaken. Knarsen
* Hartkloppingen
* Verkeerd voelen of "out gaan"

Risico's op de korte termijn:

- Je kunt aan de buitenkant niet zien welke stof er in de pil zit of hoe sterk het is.
- XTC verhoogt de lichaamstemperatuur. Door de combinatie van XTC, hitte, lang dansen en te weinig water kun je uitdrogen en oververhit raken. Dat kan dodelijk zijn.
- XTC kan schadelijk zijn voor nieren en lever. De nieren en de lever zijn de "grote schoonmakers" van het lichaam. De kans op orgaanschade en hersenschade neemt toe bij een verhoogde temperatuur. Wat dat betreft, is de combi van XTC en amfetamine extra riskant.
- XTC verdooft pijn. Je voelt blessures minder en loopt er te lang mee door.
- Heel soms is iemand allergisch voor XTC. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

Risico's op de lange termijn:

- Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat XTC schadelijk is. Hoe vaker je neemt en hoe hoger de dosis, des te meer kans op schade. Er is echter nog volop discussie over de omvang en ernst van hersenschade en de mate waarin de hersenen zich herstellen. XTC kan negatieve gevolgen hebben voor je geheugen, voor het ontstaan van depressiese en mogelijk ook voor je vermogen je te concentreren.
- Gebruikers van XTC die ook amfetamine / speed nemen, hebben meer kans op hersenschade. Volgens diverse onderzoekers wordt de aan XTC toegeschreven hersenschade voor een deel bepaald door combinatie met amfetaminegebruik. Hoe dan ook, het nemen van amfetamine op zich vergroot de kans op hersenschade.

- De kans op hersenschade is groter bij een omgevingstemperatuur van meer dan 18 - 20 graden Celsius.
- XTC lijkt gevaarlijker voor vrouwen. Ook bij lage doseringen kan mogelijk al hersenschade optreden.
- Sommige mensen raken geestelijk afhankelijk van XTC.
- Bij zwangerschap is XTC schadelijk voor het ongeboren kind.
- Angst, flashbacks, paniekaanvallen en psychose kunnen optreden. Soms al na kleine hoeveelheden. Het is denkbaar dat XTC (net als cannabis en amfetamine )schadelijker is voor mensen met aanleg voor dit soort problemen.
- Problemen bij het zien:

Er zijn meldingen van gebruikers die langdurig last houden van afwijkingen bij het zien (HPPD). Zij zien zeer storende afwijkingen in kleur, vorm, beweging, contrast enzovoort. Deze problemen kunnen al ontstaan als iemand pas kort gebruikt. Er zijn enkele aanwijzingen dat mensen met 'bad trips' meer kans hebben op het ontstaan van deze verschijnselen. Er is nog veel onbekend over de mate waarin deze afwijkingen optreden en de omstandigheden waaronder dit gebeurt. Medische behandeling is mogelijk, maar veel artsen herkennen deze aandoening niet.

Dosis:

- Een veilige dosis is echt niet aan te geven. Zeker is dat de risico's toenemen naarmate je vaker en meer per keer gebruikt. Ervaren consumenten nemen vaak een "gewone" dosis van ongeveer 1-1,5 mg per kilo lichaamsgewicht. Dat is voor iemand van 70 kilo één pil van 70-105 mg. Beginnende gebruikers nemen meestal de helft van de dosis van ervaren gebruikers.

Dosis en hersenschade:

- Uit onderzoek blijkt dat hersenschade al kan optreden wanneer iemand van 70 kilo 3 pillen van 70 miligram slikt binnen een tijdsbestek van 12 - 24 uur. Dat komt overeen met 3 milligram XTC per kilo lichaamsgewicht.
- Schade aan hersenen kan ook optreden wanneer iemand van 70 kilo in een keer 140 mg XTC slikt.
- Uit Nederlands onderzoek van enkele jaren oud, blijkt verder dat hersenschade in ieder geval aantoonbaar is na het slikken van ongeveer 50 pillen verdeeld over een periode van gemiddeld tweeënhalf jaar.

Combinaties:

- Wees voorzichtig met alcohol. De combinatie XTC+alcohol kan je hoofdpijn, misselijkheid of een kater bezorgen.
- De combinatie van XTC+alcohol overbelast je hart en droogt je lichaam uit (risico oververhitting). Ook de kans op psychische problemen wordt groter.
- Combineer XTC niet met speed. Je overbelast je hart en je krijgt de dagen erna eerder een leeg en uitgeblust gevoel. Combineren met speed is schadelijk voor de hersenen. Je geeft de hersenen dan een dubbele tik.
- Cocaine remt de afbraak van XTC in de lever. Daardoor neemt de kans op schadelijke effecten van XTC voor de hersenen en lever toe.
- Het combineren van XTC en cocaine geeft extra kans op overbelasting van organen en lichamelijke uitputting.
- XTC+teveel blowen kan ook onaangenaam worden. Wacht in ieder geval met blowen tot je de werking van de XTC voelt. Let op de signalen van je lichaam.
- Combineer XTC nooit tegelijk met medicijnen zoals anti-depressiva. Je kunt dan een fatale serotoninevergiftiging krijgen. XTC maakt serotonine vrij en de medicijnen remmen de afbraak. De gevaarlijke aandoening ontstaat meestal als je 's ochtends al weer thuis bent. Het gaat vaak sluipend, je merkt het niet meteen.

Veel pillen bevatten tegenwoordig MCPP!!

- mCPP (= meta-chloor phenyl piperazine) wordt vaak verkocht als XTC.
- MCPP wordt meestal verkocht als pil. Er zijn pillen die uitsluitend mCPP bevatten. Er zijn ook pillen die mCPP en een beetje XTC bevatten.
- MCPP verhoogt net als XTC de werking van serotonine in de hersenen. Dat veroorzaakt het het gewenste effect.
- De prijs is ook vergelijkbaar met die van XTC.
- Soms is mCPP een poeder.

Je merkt het sterkste effect 1 tot 2 uur na het slikken van mCPP. Het effect kan 4 - 8 uur aanhouden. Dat is dus langer dan bij XTC.
Een werkzame dosis is voor iemand van 70 kilo varierend van 25 milligram (voor een gemiddeld effect) tot 50 millligram (voor een sterk effect). In 2006 bevatte de geteste en als XTC verkochte pillen gemiddeld 27 milligram mCPP.

MCCP geeft het op op XTC gelijkende warme, "wause", "love-gevoel". Soms krijgen mensen na het slikken van mCPP hallucinaties. Een lichte oppeppende werking wordt ook wel gemeld. Het is opvallend dat mensen sterk verschillen in wat ze van mCCP vinden. Sommigen vinden mCPP lekkerder dan XTC. De meeste gebruikers vinden mCCP echter onprettig. Hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid, onaangename hallucinaties zijn de meest genoemde klachten. Migraine kan ook optreden. De onaangename bijwerking treedt ook op nadat het gewenste effect is verdwenen.

Waarschijnlijk is mCPP niet giftig voor de hersenen (zoals XTC wel is) . Bij een overdosis kan echter wel onrust, oververhitting en een zeer gevaarlijke serotoninevergiftiging ontstaan. De combinatie van mCPP met XTC of anti-depressieve medicijnen kan dit risico vergroten.
Het is nog niet bekend hoe groot dit risico op serotoninevergiftiging in de praktijk is.
Aangezien mCPP na wat langere tijd gaat werken, is er een risico dat men bijslikt en zo te veel binnen krijgt.

Tips:

- Laat je XTC testen.
- Gebruik alleen als je je lichamelijk en psychisch goed voelt.
- Neem XTC bij speciale gelegenheden en niet meer dan 1 keer per 2 - 3 maanden.
- Zorg tijdig voor afkoeling. Rust af en toe uit.
- Vul vocht- en zoutverlies aan. Als je danst heb je ieder half uur een glas water of zoete frisdrank nodig. Nog beter is isotone drank ("sportdrank"). Eet eventueel een zout koekje of wat chips.
- Let op de dosis. Als je meer gebruikt omdat je het effect niet meer voelt raak je aan XTC gewend en is de periode tussen het slikken te kort.
- Niet aan het verkeer deelnemen. Je veranderde stemming en verminderde vaardigheden om te rijden, verhogen de risico's.
- Zorg voor herstel van je lichaam door goed te eten en te rusten. Neem na XTC- gebruik vitamine C (fruit, frisdrank, sinaasappelsap). Dit is een anti-oxidant en gaat gifstoffen tegen die schade aan weefsels en organen veroorzaken.
- Wees voorzichtig want je voelt onder invloed van XTC minder pijn. Je kunt gewond zijn zonder dat je het merkt.

Eerste hulp:

Als XTC verkeerd valt kun je angstig en onrustig worden. Ook kun je oververhit raken en kun je een snelle hartslag hebben. Wat kun je doen als iemand dit overkomt:

- Bij angst: zoek een rustige plek en geef hem/haar als hij/zij nog goed kan slikken iets zoets te drinken.
- Bij oververhitting: is hij rood en warm, zoek een koele plek en besproei hem met water. Is hij/zij bleek en zeer warm: bel onmiddellijk 112, doe overtollige kleren uit en besproei hem met water.
- Bij bewusteloosheid (hij/zij reageert niet meer op aanspreken of pijn) Bel 112 en leg hem/haar op zijn/haar zij (dan kan hij/zij niet stikken in zijn/haar tong of braaksel). Bij hartproblemen bel 112.

Bedenk: een getrainde EHBO'er kan uitgebreide hulp bieden!

(bron: drugsinfoteam.nl)

Aliens take me home.

Tune up, turn around, drop in.
Avatar gebruiker
Azgaza
onKet
Donateur
Offline
 
Posts: 1005
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 6:11 pm
Woonplaats: Orion

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor FRESH » di feb 22, 2011 5:16 pm

"Veel pillen bevatten tegenwoordig MCPP!!"

Dit mag wel weer aangepast / doorgehaald worden, want dit is in de meeste gevallen zeker niet (meer) het geval.
FRESH
Offline
 

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Amnesia » ma maart 07, 2011 7:44 pm

- Bij oververhitting: is hij rood en warm, zoek een koele plek en besproei hem met water. Is hij/zij bleek en zeer warm: bel onmiddellijk 112, doe overtollige kleren uit en besproei hem met water.


Heb dit eergister overleefd door mijn trui en tshirt uit te trekken en wat water te drinken :p
Avatar gebruiker
Amnesia
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 84
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:59 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor DamnFine69 » za jan 07, 2012 10:57 pm

Amnesia schreef:
- Bij oververhitting: is hij rood en warm, zoek een koele plek en besproei hem met water. Is hij/zij bleek en zeer warm: bel onmiddellijk 112, doe overtollige kleren uit en besproei hem met water.


Heb dit eergister overleefd door mijn trui en tshirt uit te trekken en wat water te drinken :p


Wat ook goed werkt is een handdoek onder de koude kraan houden
een beetje uitwringen en op de borst en hals houden.

Hashja - Mijn tel maatje :love:
Seth - "telt alsof hij op pep zit?"
Petrovic - "Niemand is sneller als hem."
Avatar gebruiker
DamnFine69
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 808
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:58 pm
Woonplaats: >9000

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Dennenboom » za feb 11, 2012 7:35 pm

voor het ontstaan van depressiese en mogelijk ook voor je vermogen je te concentreren.

Ben ik dan de enige die tot nu toe deze fout heeft gelezen? :beer:
Avatar gebruiker
Dennenboom
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 501
Geregistreerd: di feb 22, 2011 7:01 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Piotr » ma maart 11, 2013 1:36 pm

Ik post het maar even hier, iedereen weet dat MDMA erg slecht is voor onze hersens. Naast het feit dat et ook je reserves uitput, hoe schadelijk is MDMA voor je lichaam, lever en blaas? Ik heb soms hele rare bijwerkingen van MDMA de dagen erna, met name het niet kunnen plassen of het moelijker kunnen plassen wat soms wel enkele weken aan kan houden.
L S D
Avatar gebruiker
Piotr
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1889
Geregistreerd: vr okt 26, 2012 11:23 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Einstein » ma maart 11, 2013 6:19 pm

Niet kunnen plassen is geen gevolg van een kapotte blaas, maar MDMA remt de werking van een bepaald hormoon, waardoor plassen lastig wordt. Dat is een bekende bijwerking en niet per se een oorzaak voor paniek, al zal het vast ook niet gezond zijn.
MDMA schijnt schadelijk te zijn voor de nieren, fanatiek misbruik is funest voor de conditie van je hart en ook de lever krijgt het te verduren. Grootschalig verwoeste organen kan je voornamelijk verwachten als je jarenlang stevig misbruik pleegt, dat gaat niet zo één, twee, drie.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Piotr » ma maart 11, 2013 6:53 pm

Danku, maar kun je dit met fysieke schadelijkheid vergelijken qua andere drugs? Pep of iets dergelijks is toch ook fysiek lange na niet zo schadelijk als mdma toch?
L S D
Avatar gebruiker
Piotr
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1889
Geregistreerd: vr okt 26, 2012 11:23 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Einstein » ma maart 11, 2013 7:03 pm

Het is allemaal afhankelijk van hoe je het gebruikt - als je niet teveel gebruikt, netjes eet en babybedtijd in acht neemt is speed niet zo heel schadelijk, maar hetzelfde geldt voor MDMA en eigenlijk alle drugs. Praktijken als drie nachten doorhalen zijn vanzelfsprekenderwijs niet zo gezond.
Amfetamine is an sich ook al niet de meest onschuldige drug die er is, met name hart en bloedvaten zijn er niet zo blij mee.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Piotr » di aug 13, 2013 7:05 pm

Even een vraagje. Eergister nam de vriendin van een maat van me 300mg L-tryptofaan de dag na 400mg mdma tegen de kater. Hier had ik zelf niks van meegekregen. Blijkbaar ging ze dezelfde dag weer aan de xtc, ze had 300mg mdma op en dit ging niet bepaald goed. Hoe ze er bij lag weet ik eigenlijk niet, maar ze ging behoorlijk hard, was depressief en redelijk paranoia.

Kan dit een teken zijn van het serotoninesyndroom of kan dit nog andere bijwerkingen hebben?
L S D
Avatar gebruiker
Piotr
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1889
Geregistreerd: vr okt 26, 2012 11:23 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor SpeedY » di aug 13, 2013 7:22 pm

ik heb na met avondje mdma ma een uur of 8 dat ik mijzelf helemaal leeg sta te pissen elke 10 minuten.. en dat voor een aantal uur.. behoorlijk irritant met oa de terugreis

komt waarschijnlijk omdat ik nuchter juist moeilijk kan plassen door een zenuwbeschadiging
Avatar gebruiker
SpeedY
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 403
Geregistreerd: ma mei 13, 2013 8:22 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Radagast » di aug 13, 2013 8:01 pm

Had paar vraagjes mbt molly:

Hoe zit dat nou eigenlijk met die misselijkheid. Is het zo dat je bijna zeker moet braken of valt het net zoals bij psychedelica (voor mij althans) wel mee?

Ik en (vooral) mn maten zijn niet meteen de grootste dansers, hoogstens wat tooghangen in een danscafé. Komt dit dan vanzelf los op wat grotere dansevenementen of is het aangewezen om in een iets vertrouwelijkere omgeving te gebruiken?
Avatar gebruiker
Radagast
Belezen Gebruiker
Online
 
Posts: 191
Geregistreerd: za dec 22, 2012 1:52 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Multitude » di aug 13, 2013 9:10 pm

Sommige mensen hebben altijd last van misselijkheid bij MDMA, maar over het algemeen valt het reuze mee. In mijn vriendengroep heeft 1 iemand een keer moeten kotsen en heeft verder niemand ooit ergens last van gehad. Als je toch misselijk wordt gewoon even naar de WC om te kotsen en daarna voel je je helemaal top.

Dansen komt op een feest echt helemaal goed, gewoon niks proberen te forceren en waarschijnlijk merk je ineens dat je helemaal los bent aan het gaan. Als je zin hebt om te zitten moet je dat natuurijk gewoon doen, maar probeer jezelf wel een keer te pushen om toch even ergens te gaan staan. Dat geldt eigenlijk voor alles. Wat je ook aan het doen bent, het is waarschijnlijk helemaal geweldig en het komt nog niet bij je op om iets anders te gaan doen. Maar als je dan ergens anders mee bezig bent is dat ook weer helemaal geweldig. Ik vind het altijd enorm zonde als ik aan het eind van de trip merk dat ik alleen maar gedanst heb (zelfde zou gelden als ik alleen gepraat zou hebben, maar daar heb ik nooit zo'n last van, dansendansendansen! :woeh: ).
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Spoke » wo aug 21, 2013 9:21 am

Azgaza schreef:
Ervaren consumenten nemen vaak een "gewone" dosis van ongeveer 1-1,5 mg per kilo lichaamsgewicht. Dat is voor iemand van 70 kilo één pil van 70-75 mg.Moet dit niet één pil van 70-105 mg zijn i.p.v. 70-75 mg? Want 1,5 x 70 = 105 :)
Of wordt het hier anders bedoeld?
Avatar gebruiker
Spoke
Donateur
Offline
 
Posts: 60
Geregistreerd: zo aug 26, 2012 7:18 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Ivo » wo aug 21, 2013 9:27 am

Spoke schreef:
Azgaza schreef:
Ervaren consumenten nemen vaak een "gewone" dosis van ongeveer 1-1,5 mg per kilo lichaamsgewicht. Dat is voor iemand van 70 kilo één pil van 70-75 mg.Moet dit niet één pil van 70-105 mg zijn i.p.v. 70-75 mg? Want 1,5 x 70 = 105 :)
Of wordt het hier anders bedoeld?

Klopt, ik heb het aangepast :)
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7859
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Piotr » zo sep 08, 2013 8:54 pm

De nadelige effecten tijdens het gebruik van mdma lijken steeds groter te worden ongeacht de hoeveelheid mdma. Eerst kon ik alleen niet eten als ik onder invloed was, enkele malen gebruik later en ik kon ook al niet roken. Maar sinds de laatste paar keer mdma gebruik kan ik niet eens meer water drinken. Gister begon ik om 23:30 met gebruiken en de enige slok drinken die ik tot 10:00 op had was een slok water om bij te pakken.
L S D
Avatar gebruiker
Piotr
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1889
Geregistreerd: vr okt 26, 2012 11:23 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Ivo » zo sep 08, 2013 9:20 pm

En hoe vaker je blijft gebruiken, hoe minder leuk het tijdens de roes zal worden. Ik ken iemand die het zo misbruikt heeft en er zo negatieve effecten door krijgt dat hij van een lichte anijsgeur al begint te kotsen.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7859
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Radical » ma sep 09, 2013 7:29 am

Einstein schreef:Niet kunnen plassen is geen gevolg van een kapotte blaas, maar MDMA remt de werking van een bepaald hormoon, waardoor plassen lastig wordt.

Welk hormoon?
Did:
Alcohol, Truffels (Psilocybe Atlantis, Cosmic Connectors), Wiet (brownie, thee), XTC, Herbal XTC (Lemon X), Temazepam, 2C-B, Ritalin, N2O, 4-AcO-DMT, Ketamine, Oxazepam, Midazolam, Oxynorm (Maar 5mg...), 2c-e, speed en MXE
Avatar gebruiker
Radical
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1154
Geregistreerd: wo aug 14, 2013 12:24 am

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Enya » ma sep 09, 2013 8:27 am

Ivo schreef:En hoe vaker je blijft gebruiken, hoe minder leuk het tijdens de roes zal worden. Ik ken iemand die het zo misbruikt heeft en er zo negatieve effecten door krijgt dat hij van een lichte anijsgeur al begint te kotsen.

Die kennen wij allemaal; Gonz0 toch?
Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Ivo » ma sep 09, 2013 8:28 am

Enya schreef:
Ivo schreef:En hoe vaker je blijft gebruiken, hoe minder leuk het tijdens de roes zal worden. Ik ken iemand die het zo misbruikt heeft en er zo negatieve effecten door krijgt dat hij van een lichte anijsgeur al begint te kotsen.

Die kennen wij allemaal; Gonz0 toch?

DIe misschien ook, maar ik bedoelde iemand die niet op DF zit.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7859
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Enya » ma sep 09, 2013 8:33 am

Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Miss E » ma sep 09, 2013 8:57 am

MDMArvin schreef:
Einstein schreef:Niet kunnen plassen is geen gevolg van een kapotte blaas, maar MDMA remt de werking van een bepaald hormoon, waardoor plassen lastig wordt.

Welk hormoon?

Ik denk dat Einstein ADH bedoelt. Alleen een geremde afgifte van ADH zorgt ervoor dat je juist meer gaat plassen. Oftewel, mdma zorgt voor een verhoogde afgifte van ADH, waardoor je dus niet meer kan plassen.
Avatar gebruiker
Miss E
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1676
Geregistreerd: ma mei 27, 2013 2:44 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Radical » ma sep 09, 2013 12:46 pm

Ja inderdaad dat dacht ik dus ook. Dan remt mdma niet adh maar verhoogd juist het adh, toch? Daarom raakte ik in de war.
Did:
Alcohol, Truffels (Psilocybe Atlantis, Cosmic Connectors), Wiet (brownie, thee), XTC, Herbal XTC (Lemon X), Temazepam, 2C-B, Ritalin, N2O, 4-AcO-DMT, Ketamine, Oxazepam, Midazolam, Oxynorm (Maar 5mg...), 2c-e, speed en MXE
Avatar gebruiker
Radical
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1154
Geregistreerd: wo aug 14, 2013 12:24 am

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Einstein » ma sep 09, 2013 11:32 pm

Oeps, ja inderdaad. Mijn fout :P
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Radical » di sep 10, 2013 12:06 am

Dat ik Einstein mag verbeteren.
Hulde voor mezelf :hulde:
Did:
Alcohol, Truffels (Psilocybe Atlantis, Cosmic Connectors), Wiet (brownie, thee), XTC, Herbal XTC (Lemon X), Temazepam, 2C-B, Ritalin, N2O, 4-AcO-DMT, Ketamine, Oxazepam, Midazolam, Oxynorm (Maar 5mg...), 2c-e, speed en MXE
Avatar gebruiker
Radical
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1154
Geregistreerd: wo aug 14, 2013 12:24 am

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Einstein » di sep 10, 2013 12:24 am

ADH is mijn zwakke punt, let daarop en wie weet betrap je me nog een keer :snort:
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Miss E » di sep 10, 2013 9:19 am

ADH is ook een ingewikkeld hormoon(/neurotransmitter). :P

Ik lees dit op de wikipagina van ADH:
Dr. Ariel Knafo van de Universiteit van Jeruzalem heeft een verband gevonden tussen de productie van ADH en vrijgevigheid. Het onderzoek werd gedaan op 203 proefpersonen, iedereen kreeg 12 dollar en mocht bepalen of hij/zij alles zelf hield of het weggaf aan een ander anoniem proefpersoon. Van alle proefpersonen werd het DNA nagekeken. Uit de test bleek dat de proefpersonen die de AVPR1a variant van het ADH gen bezaten gemiddeld 50% meer geld weggaven dan degenen met een andere variant van dat gen. De AVPR1a variant heeft een langere promotor, hierdoor zal het gen vaker worden afgeschreven en komt er meer ADH vrij.

Dus meer ADH betekent dat je vrijgeviger bent. Word je daarom zo lief naar iedereen toe als je MDMA op hebt? :grin:
Avatar gebruiker
Miss E
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1676
Geregistreerd: ma mei 27, 2013 2:44 pm

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Radical » di sep 10, 2013 11:06 am

Ik demk niet dat ke vrijgeviger/socialer word door ADH. Misschien wel 'losser' in de zin dat je je grenzen verlegd. Zoals bij alcohol, je durft meer.
Did:
Alcohol, Truffels (Psilocybe Atlantis, Cosmic Connectors), Wiet (brownie, thee), XTC, Herbal XTC (Lemon X), Temazepam, 2C-B, Ritalin, N2O, 4-AcO-DMT, Ketamine, Oxazepam, Midazolam, Oxynorm (Maar 5mg...), 2c-e, speed en MXE
Avatar gebruiker
Radical
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1154
Geregistreerd: wo aug 14, 2013 12:24 am

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Einstein » di sep 10, 2013 11:57 am

Het zou wel een beetje van invloed kunnen zijn. No way dat het het hele empathogene effect verklaart :P
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: XTC/MDMA: Informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Miss E » di sep 10, 2013 12:26 pm

Uiteraard zullen andere bepaalde neurotransmitters, zoals serotonine, voor het grootste deel daarvoor verantwoordelijk zijn ja.
Maar misschien speelt ADH daar ook nog ergens een kleine rol in.
Avatar gebruiker
Miss E
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1676
Geregistreerd: ma mei 27, 2013 2:44 pm

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

Royal Queen Seeds banner