Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Piratenpartij over XTC

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » ma sep 30, 2013 7:37 pm

Hamukun schreef:
ParadijsVogel schreef:Wat Tomz0r zegt en:

Alle informatie gratis beschikbaar stellen (alle colleges gratis online mee te kijken, etc) zorgt ervoor dat mensen meer kennis hebben. Kennis is macht en geld, jwz.


En hoe zie je dit dan voor je? Iedereen krijgt al de informatie maar gratis en hoogleraren gaan die informatie maken voor niks? Gevolg is hogere werkloosheid met een hoogopgeleide bevolking die zich te goed voelt voor schoonmaakwerk.


Dat is natuurlijk maar vraag hoe dat zich zal ontwikkelen. Het idee dat de werkloosheid enorm toe zal nemen door het laten verdwijnen van illectueel eigendom is ook maar een aanname. Overigens op d ekorte termijn wel vrij realistisch, als je verder geen enkele economische maatregelen neemt, maar op de langere termijn zeker geen slecht idee. Maar ben het met je eens dat het een bijzonder inbgewikkelde zaak is die wel een beetje simpel wordt gebracht.

Waar ik het compleet mee oneens ben is dat het verstandig is om mensen dom te houden. Plus dat het ethisch volkomen onwenselijk is. Maar gelukkig voor jou heeft niet iedereen de intellectuele vermogens om ook daadwerkelijk iets met al die gratis informatie te kunnen :)


Mee eens. Onze staatsschuld is nominaal misschien het hoogst ooit, maar ten opzichte van het BBP valt het enorm mee. Economische groei en de daarmee gepaarde hogere inkomens compenseren de staatsschuld relatief sneller dan bezuinigen, leert het verleden. Vroeger kon je een brood kopen voor 5 cent, derhalve was de staatsschuld toen relatief enorm hoog.

Dit is wel een mooi grafiekje. De staatsschuld ten opzichte van hoeveel wij verdienen. Dus eigenlijk een nauwkeurigere graadmeter hoeveel we individueel echt de last van de staatsschuld dragen. Zeker niet abnormaal hoog, als het verleden wordt meegenomen.


Nu bezuinigen in plaats van extra investeren in risicoberoepen als in de bouw en diverse kantoorwerkzaamheden is funest voor de mensen die in deze branches werken. Mensen komen zonder werk en er worden enorme belastinginkomsten voor lange tijd misgelopen. Als er fors bezuinigd wordt zal dit op korte termijn wellicht voor een sluitende begroting worden (al heeft het kabinet haar begroting al talloze keren moeten aanpassen omdat ze er niet aan voldeden), maar op de lange termijn is het zeer onvoordelig. Zeker omdat in betere tijden het besluit om te bezuinigen veel voordeliger kan worden genomen.
'
Als we van plan waren te bezuinigen hadden we het in goede tijden moeten doen, toen bezuinigen niet direct betekende dat mensen op straat komen te staan omdat er onvoldoende vangnet kan worden geboden. Maar als partijen dat aankondigen en doen krijgen ze in goede tijden natuurlijk geen stemmen. :#: In Amerika gaat het al een stuk beter met de crisis omdat Obama zo slim was om tegen de publieke opinie in de autobranche te redden voor honderden miljarden. Maar het is nou eenmaal zo dat nu mensen slechte tijden linken aan de staatsschuld, en dat hij blijkbaar weg moet opeens, om welke logica dan ook. :#:

Volgens mij is de reden van het bezuinigen ook de norm die de EU hanteert. Wij moeten een voorbeeld zijn voor landen die om kunnen vallen zoals Spanje en Griekenland. Immers; als wij niet aan de norm voor het begroitingstekort voldoen, waarom zouden hun dat wel doen? Het heeft niks met onze financien te maken, maar meer om die landen te dwingen om ook fors te bezuinigen. Of dat een goed idee is, of dat het alleen maar leidt tot uitstel van executie is een ander verhaal, maar als ik economen moet geloven is het dat tweede. :#:
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Vorige

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner