Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Piratenpartij over XTC

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Multitude » do sep 26, 2013 6:43 pm

Een lesje in xtc voor Gerlof Leistra
wo, 25/09/2013 - 14:39 -- biervat

Origineel door Marie Hemelrijk.
Bron met toestemming overgenomen: http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/ ... of-leistra

Speciaal voor Gerlof Leistra cum suis een lesje in de problemen en oplossingen rond xtc.
"Dat het gebruik van xtc in de praktijk wordt gedoogd, is onbegrijpelijk. De ‘feestpil’ staat niet voor niets op de lijst van verboden harddrugs. Bij verkeerd gebruik of een te hoge dosering is xtc levensgevaarlijk en soms zelfs dodelijk." Zo opent Gerlof Leistra zijn commentaar in de Elsevier van afgelopen weekend, waarin hij pleit voor een totalverbot op xtc. En helaas is hij niet de enige die er zo over denkt. Speciaal voor Gerlof Leistra cum suis bij deze een lesje in de problemen en oplossingen rond xtc.

Om te beginnen moge het duidelijk zijn dat xtc inderdaad levensgevaarlijk is als je het ‘verkeerd gebruikt.’ Maar is dat niet een ontzettend open deur? Geldt dat niet voor alle substanties die je tot je kunt nemen? Suiker bijvoorbeeld, om maar eens iets willekeurigs uit de lucht te grijpen. Als je dat in te hoge mate naar binnen werkt word je dik, en kun je levensbedreigende hart- en vaatziekten oplopen. U zult de vergelijking van harddrugs met zoetigheid wel belachelijk vinden, maar misschien realiseert u zich op den duur toch dat het enkele feit dat iets schadelijk is ‘bij verkeerd gebruik’ een pure drogredenering is om het product helemaal te verbieden. Alles kan namelijk schadelijk zijn als je het verkeerd gebruikt.

De VVD Amsterdam heeft afgelopen jaar in de gemeenteraad het initiatiefvoorstel Dansfeest of drugsfeest ingediend. Voor dit voorstel zijn zowel bezoekers als organisatoren van feesten ondervraagd over het harddrugsgebruik (het onderzoek richtte zich op xtc en ghb.) 18% van de bezoekers van een gemiddeld dansfeest, geeft aan die avond xtc te hebben gebruikt. Uit ondervraging van de organisatoren van de feestjes blijkt verder dat xtc een heel prettige drug is: Mensen worden er, in tegenstelling tot bij alcoholgebruik, niet agressief van, maar juist heel liefdevol. Ze gaan niet met elkaar op de vuist en drugsfestivals verlopen doorgaans dan ook zonder opstootjes en vechtpartijen die in het normale – alcoholische – uitgaansleven schering en inslag zijn.

Afgelopen zomer zijn er 6 doden gevallen door xtc-gebruik. In de media wordt het wijdverbreide misverstand gecreëerd dat deze mensen zijn overleden aan ‘slechte xtc.’ In werkelijkheid zijn ze gestorven door andersoortige pillen die soms per ongeluk gekocht worden als xtc. Meestal bevatten deze pillen niet het werkzame bestanddeel in xtc (MDMA) maar PMMA, een stof waar je gemakkelijk teveel van neemt – al helemaal als je in de veronderstelling verkeert dat het xtc is. Hoe kun je voorkomen dat mensen sterven aan andersoortige pillen die zij aanzien voor xtc? Nou, bijvoorbeeld door xtc bij de apotheek te verkopen, of in de coffeeshop. Keurig in een doosje, met een bijsluiter waar de ingrediënten in staan en tips voor zorgvuldig gebruik. Netjes gecontroleerd door de Voedsel- en warenautoriteit, of wat voor instantie het dan ook is die daar over gaat. Legaal dus.

Een verbod zorgt er juist voor dat feestgangers aangewezen zijn op een dealer, die pillen verkoopt waarvan hij zelf waarschijnlijk niet eens weet wat er in zit. Verre van veilig dus. Gelukkig was Gerlof Leistra zelf ook al tot de conclusie gekomen dat het veiliger zou zijn om xtc met een bijsluiter te leveren. Ik ben benieuwd hoe hij dat voor zich ziet, als hij ondertussen voorstelt om xtc nog veel harder te verbieden dan we nu al doen. Of rekent hij erop dat dealers binnenkort drugs gaan verkopen met een handige, informatieve bijsluiter erbij?

Een net iets ander sterfgeval is het voorbeeld dat Leistra in zijn commentaar aanhaalt: De meest recente ‘xtc-dode’ was vorige week een Leidse studente van 20 jaar. Dit meisje is, in tegenstelling tot wat Leistra beweert, niet overleden aan xtc en zelfs niet aan ‘slechte xtc.’ Ze stierf aan watervergiftiging, omdat ze tijdens haar trip kennelijk dorst kreeg en toen overmatig veel water heeft gedronken. Ook haar dood had voorkomen kunnen worden – nee, alweer niet met een nog strenger verbod – maar met goede voorlichting over xtc-gebruik. Want zoals haar vriendinnen zelf al aangaven hebben ze van watervergiftiging nog nooit gehoord, en dat geldt waarschijnlijk voor de meeste jongeren. Voorlichting krijg je namelijk niet van de dealer die pillen zonder bijsluiter verkoopt, maar helaas is dat op dit moment wel de enige bij wie je terecht kunt om xtc te kopen.

Leistra denkt dat we de problemen met xtc kunnen oplossen door dealers en producenten van xtc – de ultieme schuldigen aan al dit kwaad – nog harder op te sporen en aan te pakken. Deze naïeve gedachte ziet de essentie van het probleem echter over het hoofd: Zolang dealers de enigen zijn die xtc verkopen, zullen er dealers blijven bestaan. Je kunt dit niet oplossen door dealers ‘hard aan te pakken’ en ‘de wet te handhaven’, alleen door de wet te veranderen. Dat er dealers bestaan, die de gelegenheid krijgen om vervuilde xtc te verkopen, is een gevolg van het drugsverbod, niet de oorzaak ervan.

Hoeveel doden moeten er nog vallen voor we beseffen dat een verbod geen sterfgevallen voorkomt, maar ze juist in de hand werkt? Neem dealers het werk uit handen door schone xtc te verkopen bij legale instanties die tegelijkertijd voorlichting geven aan hun klanten. Dan hoeft de politie geen tijd meer te wijden aan het dwarszitten van recreatieve drugsgebruikers, en kunnen we voorkomen dat mensen sterven omdat ze slecht geïnformeerd zijn of vervuilde pillen gekocht hebben.

Oja, en meneer Leistra, rectificeert u dat commentaar nu even?


De Piratenpartij zet zich al een tijdje in voor Legalisatie en regulatie van alle drugs.
Drugsverboden blijken al vele decennia geen beperkende invloed op productie, handel en gebruik van drugs te hebben.
Gegeven dat productie, handel en gebruik van drugs sowieso plaatsvindt, kan deze het beste gereguleerd worden, om deze miljarden business uit criminele handen weg te houden.
Regulering betekend ook dat de kwaliteit van de drugs gewaarborgt kan worden en je exact weet wat er in jouw pilletje zit, met een mooie bijsluiter. Zaken zoals vervuilde XTC zullen niet meer voorkomen.

De afname van het aantal cellen, agenten, en justitieel personeel dat gemoeid is met drugszaken zouden onze economie miljarden opleveren, nog buiten inkomsten aan accijnzen en belastingen.
Met de baten uit de accijnsen kunnen we een prima verslavingszorgsysteem opzetten, mensen zullen niet meer onder de radar doorglippen, je haalt je drugs voortaan in een coffeeshop.
De overheid zal in samenwerking met de coffeeshops een ontmoedigingsbeleid voeren voor harddrugs.

http://www.piratenpartij.nl/blog/quisqo ... ugs-legaal


http://www.piratenpartij.nl/blog/bierva ... of-leistra
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Enya » do sep 26, 2013 7:26 pm

:rock: :woeh:

Al zal die vergelijking met suiker pas kloppen, als XTC ook werd geleverd met een bijsluiter en in zijn allerzuiverste vorm.
Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Multitude » do sep 26, 2013 7:29 pm

Ik denk dat ik dealer word en dan al m'n dope met bijsluiters lever.
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Enya » do sep 26, 2013 7:31 pm

:hulde:
Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor snuifduif » do sep 26, 2013 10:00 pm

Wat een mafkees die leistra
Avatar gebruiker
snuifduif
Panda imitator
Donateur
Offline
 
Posts: 5172
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Partypipo » do sep 26, 2013 10:11 pm

Wijze praat. Volgende keer stem ik wederom piratenpartij.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Taxi. » do sep 26, 2013 10:28 pm

Precies zoals ik erover denk!
Avatar gebruiker
Taxi.
I got some bad ideas in my head.
Donateur
Offline
 
Posts: 995
Geregistreerd: di sep 20, 2011 3:53 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Afca_Remy » vr sep 27, 2013 1:20 am

De beste man heeft natuurlijk wel een goed punt!!
Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist :D :cheers:
Avatar gebruiker
Afca_Remy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 790
Geregistreerd: wo jul 11, 2012 6:52 pm
Woonplaats: Noord Holland

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Radical » vr sep 27, 2013 2:43 am

Ik ga me maar eens verdiepen in de piratenpartij. Dit is tot nu toe de enige partij die hetzelfde denkt over drugs (il)legalisatie.
Moet wel zeggen dat ze ipv beter alcohol (ook dodelijk in hoge doseringen) hadden kunnen gebruiken als voorbeeld.

Legale drugs zoals n2o en truffels word toch ook niet massaal gebruikt? Als iets gelegaliseerd word betekend niet in een keer dat heel nederland het gaat gebruiken. 1 procent batterij op telefoon dus snel maar dit bericht plaatsen. :)
Did:
Alcohol, Truffels (Psilocybe Atlantis, Cosmic Connectors), Wiet (brownie, thee), XTC, Herbal XTC (Lemon X), Temazepam, 2C-B, Ritalin, N2O, 4-AcO-DMT, Ketamine, Oxazepam, Midazolam, Oxynorm (Maar 5mg...), 2c-e, speed en MXE
Avatar gebruiker
Radical
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1154
Geregistreerd: wo aug 14, 2013 12:24 am

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Klimtox » vr sep 27, 2013 9:42 am

Ik vind dat drugs het best maar illegaal kunnen blijven. Anders gaat de prijs extreem omhoog door accijnzen :#: . Het is niet zo dat er nu niet aan te komen is right? Ik zie zelf niet echt voordeel in het legaliseren van drugs eerlijk gezegd.
<3
Avatar gebruiker
Klimtox
Klimbaus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3661
Geregistreerd: wo jul 31, 2013 3:41 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Hamukun » vr sep 27, 2013 12:26 pm

Betere kwaliteit. Minder criminaliteit. Minder milieuvervuiling. etc etc

Plus dat het illegaal produceren van sommige drugs veel duurder is dan het legaal produceren. Daar kan die 20% BTW dan wel bij. Alleen idiote accijnzen natuurlijk niet :)
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Enya » vr sep 27, 2013 12:53 pm

Als drugs legaal verkocht wordt, en ze maken het heel duur; zal de terror on drugs voort blijven bestaan..
Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Vinnie » vr sep 27, 2013 2:19 pm

ze hebben mijn stem :hulde:
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Klimtox » vr sep 27, 2013 2:29 pm

Is drugs dan echt het enige waar jullie aan denken bij het stemmen op een party :#: . Je zou hun partijprogramma eens moeten doorlezen, echt geweldig als dat aan de macht komt :roll2:
<3
Avatar gebruiker
Klimtox
Klimbaus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3661
Geregistreerd: wo jul 31, 2013 3:41 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Hamukun » vr sep 27, 2013 2:33 pm

Vertel anders even wat e rmis mee is volgens jou. Ik vind ze veel meer goede standpunten hebben...
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Enya » vr sep 27, 2013 2:35 pm

ik smeer kwark in mijn haren :kleuter:
Amanda Knox = “Other people ask for tranquilizers, cry, shout that they didn’t do it, that they’re in pain, that they can’t go on…Many prisoners bang their heads against the walls, sew up their mouths, scream, vomit, cut their wrists. But she showed no reaction,” the guard said."
Avatar gebruiker
Enya
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1060
Geregistreerd: zo nov 18, 2012 12:01 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Hamukun » vr sep 27, 2013 2:36 pm

Plus dat als je iemand als Ivo Opstelten over drugs hoort praten je je wel serieus af moet vragen of je wel op zo'n partij wilt stemmen. Als ze over andere onderwerpen ook zulke lulkoek verkopen dan is het wel flink mis natuurlijk. Dan gaat het niet alleen om hun drugsstandpunt, maar om hun vermogen om een beetje fatsoenlijk na te denken en te besturen op basis van feiten in plaats van op gevoel. Dan kan je net zo goed een wichelroedeloper als minister-president aanstellen.
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Multitude » vr sep 27, 2013 2:47 pm

Hamukun schreef:Vertel anders even wat e rmis mee is volgens jou. Ik vind ze veel meer goede standpunten hebben...

Dit. Ik stem meestal Groenlinks omdat ik het anders zonde vind van m'n stem, maar dat argument gaat ook amper nog op.
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Klimtox » vr sep 27, 2013 3:07 pm

Dat is vrij simpel, bijvoorbeeld: Hoe gaat de piratenpartij ooit Nederland uit de crisis halen?

Als je dit niet belangrijk vind maakt het ook niet uit dat ze hier geen oplossingen voor hebben i guess.
<3
Avatar gebruiker
Klimtox
Klimbaus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3661
Geregistreerd: wo jul 31, 2013 3:41 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Multitude » vr sep 27, 2013 3:19 pm

Fair point. Zelf heb ik niet genoeg verstand van economie om fatsoenlijk te kunnen oordelen welke partij op dat gebied de beste oplossingen brengt, dus ik laat dat ook niet teveel invloed hebben op m'n stemgedrag.
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Partypipo » vr sep 27, 2013 4:19 pm

Klimtox schreef:Dat is vrij simpel, bijvoorbeeld: Hoe gaat de piratenpartij ooit Nederland uit de crisis halen?

Als je dit niet belangrijk vind maakt het ook niet uit dat ze hier geen oplossingen voor hebben i guess.

Als je dingen heel anders regelt, dan zal de crisis vanzelf oplossen.
Bijvoorbeeld drugs legaliseren in Nederland levert ENORM veel geld op van toeristen :D
Je kan ook alles kapot bezuinigen in de hoop een crisis op te lossen terwijl je hem erger maakt, of je kan geld genereren door dingen anders te regelen.

Alle informatie gratis beschikbaar stellen (alle colleges gratis online mee te kijken, etc) zorgt ervoor dat mensen meer kennis hebben. Kennis is macht en geld, jwz.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Klimtox » vr sep 27, 2013 4:23 pm

Ja dat zou wel enorm veel geld opleveren. Sowieso gaat dat natuurlijk niet gebeuren zolang we in de EU zitten als we eerlijk zijn. Want iemand daar hoeft het er maar niet mee eens te zijn en Nederland volgt weer braafjes de EU normen en waarden.

Ook denk ik niet dat het bijvoorbeeld 400 miljard zou opleveren ;)
<3
Avatar gebruiker
Klimtox
Klimbaus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3661
Geregistreerd: wo jul 31, 2013 3:41 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » vr sep 27, 2013 4:38 pm

Om te beginnen moge het duidelijk zijn dat xtc inderdaad levensgevaarlijk is als je het ‘verkeerd gebruikt.’ Maar is dat niet een ontzettend open deur? Geldt dat niet voor alle substanties die je tot je kunt nemen? Suiker bijvoorbeeld, om maar eens iets willekeurigs uit de lucht te grijpen.


Dit vind ik eerder een open deur. Deze redenatie kan je gebruiken voor pistolen, handgranaten, kernwapens, GHB, vals geld en noem maar op. 8-) Een bepaald percentage gebruikt het nou eenmaal dom.

Los van dat staat er geen woord in over schadelijkheid (behalve de kans om dood te gaan dan), en het gevolg van legalisering en de daar bij horende maatschappelijke acceptatie op het individuele gebruik. Dat zal bij een bepaald deel van de mensen wel omhoog schieten. Als ik zie hoe 15 en 16 jarigen wel eens veel te ver gaan met alcohol of wiet, wat opzich geen drastische langetermijngevolgen heeft gelukkig, geeft het wel aan dat er behoorlijk onverantwoordelijke dingen kunnen gebeuren.

Die piratenpartij is een leuk clubje voor inspiratie van nep-interessante standpunten voor mensen die zich alternatief voelen, net als Apple producten of die Starbucks koffie bij diezelfde groep mensen doen . Maar inhoudelijk zouden ze wel een stukje meer mogen bieden, willen ze er serieus aan denken om invloed uit te oefenen op het Nederlandse beleid. 8-)

Niet alleen om het standpunt wat ze hier innemen hoor, want dat is eigenlijk nog best te verdedigen. Maar meer om het gebrek aan inhoud. Natuurlijk valt een dergelijke beslissing als deze ook nooit te nemen.
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor ParadijsVogel » vr sep 27, 2013 4:41 pm

Wat Tomz0r zegt en:

Alle informatie gratis beschikbaar stellen (alle colleges gratis online mee te kijken, etc) zorgt ervoor dat mensen meer kennis hebben. Kennis is macht en geld, jwz.


En hoe zie je dit dan voor je? Iedereen krijgt al de informatie maar gratis en hoogleraren gaan die informatie maken voor niks? Gevolg is hogere werkloosheid met een hoogopgeleide bevolking die zich te goed voelt voor schoonmaakwerk.

Naast dat het legaliseren van de meeste soorten drugs niet kan, zal het ook zeer weinig opleveren. Er zijn niet zoveel mensen die drugs gebruiken die op de opiumlijst staan. Een stem op de piratenpartij is in mijn ogen niets meer dan een weggegooide stem.
Tinychat huisdier

Ivo schreef:Hahahahaha, dat vraagt echt om misbruik.
Avatar gebruiker
ParadijsVogel
Corrupt
Donateur
Offline
 
Posts: 1987
Geregistreerd: ma dec 10, 2012 1:26 am

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Italiano » za sep 28, 2013 4:04 am

ILoveMDMA schreef:Je kan ook alles kapot bezuinigen in de hoop een crisis op te lossen terwijl je hem erger maakt (..)

Ook zo'n populistische claim...check de inkomsten/uitgaven van de overheid en zie hoeveel rente we jaarlijks betalen...best belangrijka een keer de overheidsfinancien op orde te brengen lijkt me.
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Vinnie » za sep 28, 2013 7:16 pm

Klimtox schreef:Is drugs dan echt het enige waar jullie aan denken bij het stemmen op een party :#: . Je zou hun partijprogramma eens moeten doorlezen, echt geweldig als dat aan de macht komt :roll2:


zijn er andere dingen in het leven dan drugs??? :conf: :conf: ???????
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Trippie » za sep 28, 2013 10:10 pm

Tomz0r schreef:Dit vind ik eerder een open deur. Deze redenatie kan je gebruiken voor pistolen, handgranaten, kernwapens, GHB, vals geld en noem maar op. 8-) Een bepaald percentage gebruikt het nou eenmaal dom.


Bij de dingen die jij opnoemt (op GHB na dan) resulteert "dom" gebruik in schade aan andere personen, dom gebruik van drugs resulteert in schade aan jezelf. Dat is toch echt wel een belangrijk verschil als je het mij vraagt.

Voor mij is schade toebrengen aan andere personen iets crimineels dat met alle macht bestreden moet worden. Langs de andere kant zijn alle handelingen die je ondergaat die enkel invloed hebben op jezelf gewoon je eigen keuze en in het ergste geval gewoon stomme vergissingen die desondanks gewoon horen bij het begrip "vrijheid". Die laatste mogen/kunnen enkel met goede raad, advies en hulp bestreden worden, als de persoon beslist alle advies te negeren dan is dat zijn recht.

Dat is trouwens wel hoe de meerderheid van de maatschappij erover denkt, alleen wordt er bij drugs sinds de jaren 30 een uitzondering gemaakt die naar mijn weten ook nog nooit iets goeds heeft opgeleverd.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » zo sep 29, 2013 4:51 pm

Trippie schreef:
Tomz0r schreef:Dit vind ik eerder een open deur. Deze redenatie kan je gebruiken voor pistolen, handgranaten, kernwapens, GHB, vals geld en noem maar op. 8-) Een bepaald percentage gebruikt het nou eenmaal dom.


Bij de dingen die jij opnoemt (op GHB na dan) resulteert "dom" gebruik in schade aan andere personen, dom gebruik van drugs resulteert in schade aan jezelf. Dat is toch echt wel een belangrijk verschil als je het mij vraagt.

Voor mij is schade toebrengen aan andere personen iets crimineels dat met alle macht bestreden moet worden. Langs de andere kant zijn alle handelingen die je ondergaat die enkel invloed hebben op jezelf gewoon je eigen keuze en in het ergste geval gewoon stomme vergissingen die desondanks gewoon horen bij het begrip "vrijheid". Die laatste mogen/kunnen enkel met goede raad, advies en hulp bestreden worden, als de persoon beslist alle advies te negeren dan is dat zijn recht.

Dat is trouwens wel hoe de meerderheid van de maatschappij erover denkt, alleen wordt er bij drugs sinds de jaren 30 een uitzondering gemaakt die naar mijn weten ook nog nooit iets goeds heeft opgeleverd.


Niet mee eens. Het verplichten van het dragen van gordels, verbieden van genetisch gemanipuleerd voedsel of het verplichten van zorgverzekeringen zijn ook maatregelen die mensen in hun keuze beperken, maar wel maatschappelijk geaccepteerd dienen tot een betere gezondheid of minder risico's op grote levensproblemen.

Het begrip vrijheid is ook op allerlei manieren toepasbaar. Bij bijna alle maatregelen kan op vrijheid beroepen worden, zonder dat duidelijk is op welk concept van vrijheid gedoeld wordt. Sociologisch is zijn er wel mooie kwalificaties in gemaakt. Negatieve vrijheid is de vrijheid van bemoeienis van anderen; in die zin is iets XTC verbieden inderdaad een teken van beperking van vrijheid. Maar positieve vrijheid is de vrijheid om als mens de mogelijkheid te hebben om het meeste uit je leven te halen. In die laatste context kan het toestaan van XTC, die mensen wel eens onder groepsdruk of tijdens een negatieve periode of op een andere manier gebruiken waarbij het niet echt een volledig vrije keuze is. In die gevallen is het mogelijk dat XTC schade veroorzaakt die deze mensen kan beperken in de mogelijkheden die ze in hun verdere leven hebben. En in die gevallen kan het verbieden van XTC juist leiden tot positieve vrijheid. Om even aan te geven dat vrijheid dus eigenlijk een kreet is die ik in weinig gevallen echt een argument vind.

Ik ben geen criminoloog, en ik heb dus geen idee of het legaliseren zorgt voor minder gevaarlijk gebruik, zoals sommigen zeggen. Maar wat ik wel weet is dat voorlichting bij de middelen die nu legaal zijn niet echt werkt, vooral bij jongeren niet. Als ik zie hoe met alcohol omgegaan wordt; de groepsdruk wint het op die leeftijd altijd van het verstand. Meerdere onderzoeken zeggen ook dat jongeren tot 21 jaar niet ver vooruit kunnen plannen. Heel mooi idee dat voorlichten, maar zelf geloof ik er niet in bij deze groep. Met de illegaliteit van XTC merk ik toch dat er een soort voorzichtigheid heerst die in mijn vermoeden bij legaliteit niet plaats zou vinden. Ik zou niet weten waarom, als ik naar bier als voorbeeld kijk. Zeker omdat XTC gewoon een lekkere drug is, in tegenstelling tot dat comazuipen wat jongeren doen. Maakt de gevaren nog groter. En jongeren redeneren vaak met dingen van "het is legaal dus het zal niet heel slecht zijn". Onderscheid tussen wettelijk kwaad en feitelijk kwaad hebben ze nog niet echt, vaak. Is mijn indruk dan, ook van toen ik zelf jong was.

En ik vind de vrijheid van mensen die dan lekker legaal een paar uurtjes op een gematigd verantwoorde manier lol kunnen hebben niet opwegen tegen een enorme potentiële groep die dat waarschijnlijk niet kan. Bovendien hebben mensen die er echt interesse in hebben nu ook de mogelijkheid. Gebruikershoeveelheden worden gedoogd als ik me niet vergis.

Hoe de meerderheid over dingen denkt hangt ook vaak meer van de vraagstelling af dan van het daadwerkelijke vraagstuk. Ik weet zeker dat als je mensen suggestief vraagt naar hoe slecht McDonald's voedsel is bijvoorbeeld, dat je er in 80% van de gevallen voor kan zorgen dat mensen het antwoord geven wat je wil horen en het ook zelf echt gaan denken. Helemaal als het ze nooit eerder echt bezig heeft gehouden.

En natuurlijk is er een verschil tussen kernwapens en drugs. Ik wou ook alleen aangeven dat ik dat argument niks vond, daarmee. Dat drugs enkel voor individuele problemen kan zorgen ben ik ook niet helemaal met je eens, vanwege de verhoogde kans op criminaliteit en betrokken families en vrienden bij sommige drama's, maar ook daarmee dwaal ik een beetje af denk ik.

Jij formuleert het wel een stukje sterker dan die piratenpartij, moet ik eerlijk zeggen. 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Hamukun » zo sep 29, 2013 8:18 pm

Italiano schreef:
ILoveMDMA schreef:Je kan ook alles kapot bezuinigen in de hoop een crisis op te lossen terwijl je hem erger maakt (..)

Ook zo'n populistische claim...check de inkomsten/uitgaven van de overheid en zie hoeveel rente we jaarlijks betalen...best belangrijka een keer de overheidsfinancien op orde te brengen lijkt me.


Heb eigenlijk geen zin om hier een heel economisch verhaal over op te gaan hangen op een drugsforum, maar er zijn natuurlijk allerlei andere manieren om minder rente over de staatschuld te betalen dan om te bezuinigen... Bezuigigen heeft in het verleden in geen enkel land gewerkt, en ook nu is het echt geen wonderoplossing om uit een crisis te komen. Sterker nog; in veel situaties zorgen bezuinigingen voor een relatief hogere staatschuld.

Bezuinigingen zijn een keuze die gemaakt wordt door mensen met bepaalde opvattingen over hoe de maatschappij in elkaar zou moeten zitten. Dat is prima, maar soms worden bezuinigingen gepresenteerd als 'de' oplossing, wat echt volslagen onzin is.
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Piratenpartij over XTC

Berichtdoor Hamukun » zo sep 29, 2013 8:24 pm

ParadijsVogel schreef:Wat Tomz0r zegt en:

Alle informatie gratis beschikbaar stellen (alle colleges gratis online mee te kijken, etc) zorgt ervoor dat mensen meer kennis hebben. Kennis is macht en geld, jwz.


En hoe zie je dit dan voor je? Iedereen krijgt al de informatie maar gratis en hoogleraren gaan die informatie maken voor niks? Gevolg is hogere werkloosheid met een hoogopgeleide bevolking die zich te goed voelt voor schoonmaakwerk.


Dat is natuurlijk maar vraag hoe dat zich zal ontwikkelen. Het idee dat de werkloosheid enorm toe zal nemen door het laten verdwijnen van illectueel eigendom is ook maar een aanname. Overigens op d ekorte termijn wel vrij realistisch, als je verder geen enkele economische maatregelen neemt, maar op de langere termijn zeker geen slecht idee. Maar ben het met je eens dat het een bijzonder inbgewikkelde zaak is die wel een beetje simpel wordt gebracht.

Waar ik het compleet mee oneens ben is dat het verstandig is om mensen dom te houden. Plus dat het ethisch volkomen onwenselijk is. Maar gelukkig voor jou heeft niet iedereen de intellectuele vermogens om ook daadwerkelijk iets met al die gratis informatie te kunnen :)
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Volgende

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner