Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

weer verslaafd geweest

Voor al je vragen over coke en basecoke, ook wel crack genoemd.

weer verslaafd geweest

Berichtdoor arnie87 » do maart 09, 2017 10:44 pm

OMFG ik was in 2016 maanden gestopt en opeens ging ik het toch weer om de week doen... :kleuter:
:keta: Daarvoor deed ik het sinds 2014 zon beetje om de week!!!
Nu 4 weken clean en daarvoor 3 weken clean, ging weer op mijn bek... :mrgreen:

meer mensen die proberen om definitief te nokken???? Ik blijf het lastig vinden ook al stop ik voor weken. De ergste cravings heb ik na 1 week tm week 3.

Ik heb op Jellinek online hulp gezeten en daar voor geslaagd met 99% door 1x fout te gaan in 6 weken tijd.
arnie87
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 36
Geregistreerd: vr dec 30, 2011 8:28 pm

Re: weer verslaafd geweest

Berichtdoor 618157 » do maart 09, 2017 10:51 pm

arnie87 schreef:OMFG ik was in 2016 maanden gestopt en opeens ging ik het toch weer om de week doen... :kleuter:
:keta: Daarvoor deed ik het sinds 2014 zon beetje om de week!!!
Nu 4 weken clean en daarvoor 3 weken clean, ging weer op mijn bek... :mrgreen:

meer mensen die proberen om definitief te nokken???? Ik blijf het lastig vinden ook al stop ik voor weken. De ergste cravings heb ik na 1 week tm week 3.

Ik heb op Jellinek online hulp gezeten en daar voor geslaagd met 99% door 1x fout te gaan in 6 weken tijd.

Das niet nice dat je weer een terugval had, maar dat slaging percentage, komt dat op je CV oid?
Ik heb geen problemen met coke, benzo's is een ander verhaal, maar voorlopig heb ik ze op recept, en kan het redelijk binnen de voorgeschreven dosis houden.

Gaat je wel lukken uiteindelijk definitief te stoppen, sterkte.
Avatar gebruiker
618157
DF Maniac
Offline
 
Posts: 7688
Geregistreerd: di jul 26, 2016 8:03 am
Woonplaats: in my mind

Re: weer verslaafd geweest

Berichtdoor PiraatPanda » do maart 09, 2017 11:05 pm

Heb je het gevoel dat je je gebruik niet meer in de hand hebt? Denk je er vaak aan als je het niet gebruikt? Om de week gebruiken vind ik toch best knap 8-) Ik denk niet dat een terugval het einde van de wereld is. Volgens mij ben je op de goede weg


♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
Donateur
Offline
 
Posts: 1480
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: ♥♥♥♥

Re: weer verslaafd geweest

Berichtdoor arnie87 » vr maart 10, 2017 5:21 pm

Ik denk er elke dag aan, klote idd.. Wat een duivel van een drug. Niet normaal.
Nog steeds last van zware benen en stemmingswisselingen met malaise
arnie87
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 36
Geregistreerd: vr dec 30, 2011 8:28 pm

Re: weer verslaafd geweest

Berichtdoor Perry » vr maart 10, 2017 7:05 pm

Allereerst: Klote, maar leer van je fouten!
Er is iets zeer opvallends aan je topic, waar ik denk dat je probleem ligt. De titel van je topic is "weer verslaafd geweest". Een verslaving is iets wat, zo heb ik horen zeggen hoor, altijd blijft. Er is dus een essentieel nuance verschil in hoe jij de situatie hebt geïnterpreteerd en met wat de boodschap destijds had moeten zijn.
Ja, je hebt de verslaving overwonnen en hebt jezelf sterker getoond. Je bent nu in staat met drugs om te gaan!
Echter...
Nee, je hebt niet de verslaving te niet gedaan. Hij bestaat nog, maar je hebt leren leven zonder drugs nodig te hebben.

Hoewel 't een tijd geleden was dat je gestopt was, het is nog altijd 'een terugval.' They occur. Shit happens.
Een verslaving overwinnen betekent vaak niets meer (niet ridiculiserend bedoelt!) dan om te leren gaan met de momenten waarop je zou willen gebruiken of het zelfs nodig denkt te hebben.

Vermijdt associaties en, gezien dit om een coke probleem gaat, zoek een lichamelijk-stimulerende vervanging voor de momenten waarop je het moeilijk hebt. (Denk aan even sporten of, vaak een 'gevaarlijker' idee, thrill seeking. Ook nieuwe dingen doen willen een soortgelijke beloningsrespons geven en hebben de bijkomstigheid dat je ervaringen opdoet, leuk of niet, maar sowieso leerzaam (en daarmee nuttig.)

Spoiler! :
Wat betreft mezelf ben ik nog niet klaar de drugs vaarwel te zeggen, totdat ik mezelf het gun gewoon leuke dingen te gaan doen voor mij alleen. Daarmee bedoel ik dat ik kan genieten van tijd die ik als vrije tijd ingedeeld heb, in plaats van dat ik mij hierover schuldig voel, omdat ik m'n zaakjes niet op orde heb. Ik heb totaal geen problemen met m'n gebruik en merk dat het zichzelf ook wel enigszins reguleert. Wanneer ik lekker in mijn vel zit en de dingen verlopen zoals gepland, dan heb ik weinig behoefte drugs (meestal speed in mijn geval) te gebruiken. Soms 'moet' ik het zelfs pakken, omdat ik het weer eens heb laten gebeuren dat ik een acute 'vriend met hulpvraag' voor een planning betreffende een gemaakte afspraak laat gaan en enkel met een all-nighter de schade bij kan trekken.

Voor nu dus nog geen stoppen voor mij, maar ik kan wel met trots zeggen dat mijn gebruik aanzienlijk geminderd is, nu ik mij zelfverzekerder voel en daarmee positiever in het leven sta. Ik kan ook af en toe, al is het maar een minuutje, even stilletjes genieten van niets doen. Kijken, observeren, genieten.


Wat betreft jouw manier van stoppen, vertel daar eens wat meer over? (Uitgebreider, gedetailleerder, meer beeldend... Kies een woord dat je leuk vindt.) Schets voor ons, maar zeker ook voor jezelf, eens hoe het ging, wat je deed, waar het fout ging en hoe je het nu anders gaat doen?
Spoiler! :
-Je gebruik liep uit de klauwen, uiteraard, maar wat maakte dat je besloot: Hier ligt voor mij de grens! Ik stop met deze troep! Het maakt meer kapot dan het me teruggeeft!

-Op welke wijze pakte jij je verslaving aan? (Ik las al dingen als Jellinek, dus je hebt niet het idee gehad dat je er alleen voor stond, waar je jezelf wat mij betreft best even een schouder klopje voor mag geven.) Leg echter eens uit welke aanpak je gebruikte en welke aanpak er dus grotendeels erg goed gewerkt heeft.

-Helaas ging er toch ergens iets fout en blijkt de aanpak niet perfect geweest te zijn, maar wat was hetgeen dat ervoor zorgde dat je terugviel? Probeer zo objectief mogelijk te kijken naar het moment dat je toch de beslissing maakte te gebruiken en probeer te bedenken wat er deze keer anders was/ging dan de andere keren sinds je gestopt was.

-Tot slot: Nu je het probleem geconstateerd hebt (of denkt te hebben) is er een laatste stap, namelijk de aanpak aanpassen of zelfs helemaal veranderen. Dit laatste lijkt mij onnodig, gezien de relatief grote mate van succes met de huidige aanpak, maar "the definition of insanity is trying the same thing over and over, expecting different results" en dus raad ik je wel aan de omgang met je verslaving ietwat bij te schaven.


De ervaring leert dat je leert van ervaring ;)
Hopelijk heb je iets aan m'n uitgebreide post en ik zou het waarderen als je bereidt bent je analyse, bevindingen en vervolg plan etc. met ons te delen. Mocht dit te persoonlijke shit bevatten, dan is je uiteraard niets verplicht. Eventueel zou ik het ook langs een PM op prijs stellen, maar hiermee vervalt natuurlijk eventuele toegevoegde waarde voor andere worstelaars.

Spoiler! :
Helaas, maar deze post is overduidelijk nogal stimmed geschreven en daarmee flink wat groter geworden dan de bedoeling was... Ik hoop oprecht dat je er wel iets mee kunt!


Lees dit pas als je zelf je probleem hebt geanalyseerd en een plan van aanpak hebt bedacht, want mijn nergens op gebaseerde eerste ingeving van waar 't probleem zou liggen kan anders beïnvloeden waar jijzelf naar een oorzaak/gevolg relatie gaat zoeken:
Spoiler! :
Ga je toevallig nog om met dezelfde vrienden als voorheen en/of word je nog veel met drugs geassocieerd?
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
Donateur
Offline
 
Posts: 13358
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Stim City

Re: weer verslaafd geweest

Berichtdoor Poseidon » di maart 14, 2017 2:33 pmHet goede nieuws is dat er effectieve methoden zijn om langdurig of permanent geen coca te gebruiken.
Je zult echter waarschijnlijk je hele leven over de rush blijven dromen. Bij tijd en wijlen zullen er cravings de kop op steken. Die zijn echter ook goed te dempen. Succes.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10563
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Cocaïne

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner