Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Drogredenen

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Re: Drogredenen

Berichtdoor Prototype » di okt 21, 2014 3:07 pm

Ik wil trouwens ook nog even toevoegen dat je wel een goed punt maakt qua verslaving.
De laatste tijd merk ik toch steeds meer dat ik op vaste tijden wil gaan gebruiken, er zit dus zeker een regelmaat in en het wordt zowat een vast iets om meerdere malen per maand zoveel te gebruiken.
Dit terwijl het van te voren niet de bedoeling was voor mij, ik wou het altijd als een extra'tje houden.
Iets wat alleen iets toevoegt aan mijn leven & geen nadelige gevolgen met zich meebrengt ( op de kater na dan )
Nu denk ik het punt voorbij te zijn dat het echt alleen een extra'tje is & lijkt het een soort vaste plek in m'n leven in te nemen.
Heb naar aanleiding van dit topic ook besloten om weer even rustig aan te doen, dit was eigenlijk al het plan na de zomer maar ik kon toch vaak zat een excuus vinden om toch iets te gebruiken.
Daar wil ik nu toch iets beter op letten, en daarna van drugs weer een extra' tje maken in plaats van dat het een grotere rol in mijn leven gaat spelen
Nou ben ik echt geen extreem geval qua drugs maar als ik heel eerlijk kijk heeft het nu naast positieve gevolgen ook negatieve gevolgen gehad, van niet studeren door een kater tot mensen die me er vreemd op aankijken.
Zo. heel verhaal maar ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel :keta:
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Drogredenen

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » di okt 21, 2014 3:20 pm

Verstandig man. Goed idee. 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Drogredenen

Berichtdoor frozentoast » di okt 21, 2014 3:50 pm

Tomjour schreef:Thanks voor het kwetsbaar opstellen en dit delen Frozen. Netjes. 8-) Heel interessant te lezen, dat ook dit soort dingen kunnen gebeuren.

Ik zou zelf bij zo iets wel moeite hebben om er niet constant aan te denken. Als ik dan in een situatie zou komen waarbij drugs op een bepaalde manier heeft geholpen, dan zou ik gelijk denken van "ohja chill, dit komt door die ene keer keta". Misschien een beetje vaag uitgelegd maar dit idee zou mij weer erg onzeker maken. Heb jij dat niet? Zie je het niet als een weg die drugs je misschien gegeven heeft maar die je zelf af moet maken? Dat zou mij wel het beste lijken. Voor mezelf dan natuurlijk.

Ik vond het wel heel spannend, en voor een tijdje leunde ik ook op het idee dat ik specialer/wijzer omdat ik dus XTC e.d. had gedaan en de rest van de klas (nog) niet. Maar dit verdween vanzelf weer en het werd gewoon een deel van mijn background story, als je het zo wilt noemen 8-) Het is niet echt zo dat ik zelfvertrouwen ontleende aan mijn ervaringen met drugs maar het liet me wel zien dat mezelf openstellen niet altijd negatief hoefde te zijn, en dat ik door veel verschillende situaties en ervaringen op te doen een wat gebalanceerder ego kon opstellen, als dat een beetje te snappen vallt :smokin:
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Drogredenen

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » di okt 21, 2014 4:04 pm

Ja duidelijk. 8-)

Denk wel dat je echt met mate en zonder regelmaat moet gebruiken, wil dit zo uitpakken en blijven uitpakken.
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Drogredenen

Berichtdoor lemonhaze » di okt 21, 2014 5:47 pm

FrozenToast schreef:Je kijkt wel vooral vanuit je eigen situatie, Tom. Ik snap je punten wel en die zijn voor regelmatig gebruik van stofjes als coke en MDMA ook wel toepasbaar maar jou standpunt wordt onbewust al gevoed doordat jij op dit moment een heerlijk leven zonder drugs kan hebben. Je idee dat drugs een bepaalde baseline van ervaring en 'liking' verhogen waardoor alles dat eronder ligt (vaak zaken in je dagelijks leven) steeds saaier wordt geldt ook wel maar is op lang niet alle situaties even goed toepasbaar.

Ik ben mijn hele leven al hartstikke introvert geweest, verlegen, weinig vrienden, moeilijk nieuwe contacten leggen, einzelgänger, veel thuis, noem maar op. Nou is er in de Westerse maatschappij eigenlijk geen plaats voor introverte mensen. Je wordt overal verwacht je praatje klaar te hebben, makkelijk in de omgang te zijn en je flitsende leventje te kunnen handelen. Toen ik 16 was had ik dus nog maar weinig ervaring met leeftijdsgenoten die in een heel ander niveau van omgaan met de wereld hadden. En toen deed ik ineens in korte tijd MDMA en truffels. Ik zag toen, na 16 jaar, pas in dat het niet erg is om anders te zijn. Dat je je niet hoeft te schamen als iemand een slechte eerste indruk van je heeft, puur omdat je teruggetrokken bent. Dat jij evenveel recht hebt op de dingen die je leuk vindt, op je dromen en ambities die afwijken van de heersende standaard. Ik weet niet of dit zonder drugs ooit echt gekomen was, en zo ja hoeveel later. Daarna ging ik niet als een gek XTC gebruiken voor mijn zelfvertrouwen o.i.d., maar bleef ik door dit inzicht mezelf stapje voor stapje verbeteren.

Ik heb nog meer van dit soort breakthroughs gehad op truffels en ketamine. Laatst bedacht ik me dat ik dus na 3 jaar onbewust werken aan mijn leven eindelijk de persoon ben die ik altijd had willen zijn. En dit voelde zo goed terwijl ik in het donker op een bankje lag en sterren om elkaar heen bewogen en vliegtuigen brandende vuurballen waren dat ik niet denk dat ik die ervaringen ooit vergeten zal.

Ik zal je de rest besparen maar wou even mijn anecdote kwijt, misschien helpt dit je wat te relativeren. Nu kan ik namelijk, mede door drugs, ook nuchter genieten van mijn leventje als student. Maar voor mensen wiens leven vastloopt, kansarm zijn, andere problemen hebben of simpelweg minder bevoorrecht zijn kan het wel een eye-opener zijn.

Mooi beschreven frozen :) Wat jij zegt over dat je het besef had dat je nu bent wie je had willen zijn herken ik zo erg. Ik heb zelf het besef dat ik nu ben zoals ik vroeger al was, en altijd had moeten worden ofzo. In die tijd tussen vroeger en nu heb ik fases gehad waarin ik achteraf gezien helemaal niet mezelf was. Dat ik nu het gevoel heb dat dat deel nu op zijn plek is gevallen is echt een fijn gevoel.

Mijn gedachtegang en manier van kijken naar anderen is ook zo erg veranderd sinds ik xtc en truffels heb gedaan. Het heeft tot nu toe voor mij een positieve invloed gehad op m'n leven ..
Hiermee wil ik natuurlijk niet zeggen dat dit voor iedereen zo'n uitwerking heeft.
acid and good vibes
Avatar gebruiker
lemonhaze
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 978
Geregistreerd: ma dec 31, 2012 6:27 pm

Re: Drogredenen

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » di okt 21, 2014 6:20 pm

Dat soort uitspraken vind ik eigenlijk heel moeilijk. 8-)

Ik heb soortgelijke dingen altijd over mezelf gedacht. Dat ik eindelijk echt mezelf was. Toen ik 12 was, toen ik 17 was en nu. Toch in al die fases echt totaal anders dan nu en zal ik over 5 jaar weer heel anders zijn. Misschien lach ik mezelf van nu dan keihard uit. Terwijl ik mezelf nu ook echt mezelf vind. Meer dan ooit in ieder geval.

Sluit niet uit dat het bij jou anders is hoor maar het gevoel jezelf gevonden te hebben is heel lastig omdat het heel erg te maken heeft met de mensen waarmee je om gaat en de tolerantie van die mensen enzovoort. 8-) En dat verandert regelmatig.
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Vorige

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

Royal Queen Seeds banner