Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Drugs, algemene gebruikershandleiding

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Trippie » wo jan 15, 2014 1:28 pm

[under construction]

Beste junkies, beginnende gebruikers en geïnteresseerden,

Jullie hebben waarschijnlijk allemaal op school een voorlichting gekregen over drugs. Deze voorlichting heeft mogelijk jullie interesse gewekt. Of die voorlichting ook daadwerkelijk informatie heeft gegeven over hoe je met drugs om hoort te gaan is dan weer een stuk minder waarschijnlijk.

Deze handleiding is bedoeld als algemene voorlichting voor beginnende druggebruikers. Gebaseerd op de ervaringen die ikzelf, na enkele jaren gebruik heb opgedaan, ervaringen van anderen en informatie die ook elders op dit forum te vinden is.Algemene regels

Regel 1: Het is onmogelijk om permanent geluk te bereiken dmv drugs.
Zet dat idee meteen uit je hoofd. Als gelukkig zijn zo simpel was deed iedereen het. Geluk bereik je door een leven te leiden waarmee je tevreden bent, door dingen te bereiken waar je trots op bent, ervaringen op te doen en door je best te doen een goed mens te zijn. Drugs zijn tijdelijk. Ongeacht de drugs, zal langdurig regelmatig gebruik onvermijdelijk leiden tot afzwakking van het genot dat ze schenkt. Op den duur zal je beseffen dat je niet beter af bent dan wanneer je helemaal niets gebruikt had. Daarna zullen de nadelen op gebied van gezondheid, levensstijl en verwaarlozing van je toekomst de oppervlakte bereiken. Eens je dat punt bereikt is het een lange weg terug. Gebruik drugs om mooie momenten te accentueren, te ontspannen wanneer je het verdient of misschien louter uit interesse. Blijf voor de rest steeds werken aan een nuchter bestaan waar je drugs niet nodig hebt.

Regel 2: Gebruiken om problemen te vergeten is vragen om meer problemen.
Ja, er zijn drugs die heel efficient zijn in het wegnemen van je zorgen en angsten. Drugs kunnen inderdaad een tijdelijke verlossing bieden aan alle negatieve gevoelens. Wat je dan eigenlijk doet is echter je problemen voor je uit schuiven. Drugs zullen nooit een oplossing bieden, die moet je nog steeds zelf maken. Ook wanneer het lijkt alsof er geen oplossing is, zoals bijvoorbeeld bij verlies van een dierbare, zal druggebruik het verwerkingsproces dat je hoe dan ook moet ondergaan uitstellen. Gebruik niet als je je slecht voelt of om te ontsnappen. Face your problems.

Regel 3: Functioneel gebruik kan leiden tot verslaving.
Als je merkt dat je beter presteert wanneer je een bepaalde drug gebruikt, ontstaat meteen het risico tot verslaving. Dit is er eentje waar ik mezelf vaker op betrap dan ik zou willen toegeven. Eens je door hebt hoe goed je kan leren op relatine, werken op de speed of verkopen op de coke, zal geregeld de verleiding ontstaan om voor dit doeleind te gebruiken. Weet echter dat hoe vaker je hier aan toegeeft hoe sterker de verleiding wordt en hoe meer afhankelijk je wordt. Als je hiermee door gaat zul je op den duur je taken niet meer kunnen uitvoeren zonder. Dit is een ware valkuil waar mensen met open ogen inlopen, besef dat, hou er rekening mee.

Regel 4: Wantrouw de kwaliteit van je drugs.
Je drugs zijn geproduceerd, gekweekt of geïmporteerd door alles van hobbyisten tot junkies tot raszuivere criminelen. Daarna zijn ze mogelijk nog een hele hiërarchie aan dealers gepasseerd. Alle reden om de kwaliteit te wantrouwen. Dit wantrouwen is niet omdat je misschien te veel betaalt, er kunnen namelijk schadelijkere stoffen tussen je drugs terechtkomen. Voor de gelegenheids druggebruiker is momenteel vooral PMMA het grote gevaar. Dit wordt soms verkocht als speed of XTC maar is veel schadelijker. Dodelijke slachtoffers zijn hierdoor al gevallen.
In Nederland zijn er testcentra, maak hiervan gebruik. Voor andere landen: probeer een zo vertrouwbaar mogelijke bron te vinden.
Koop niet ter plekke op een feest of festival maar probeer zelfvoorzien te zijn. Als je dan toch terplekke koopt vermijd dan dealers die het aanbieden maar ga dan zelf op zoek naar mensen die lekker gaan.

Wiet/hash

Gebruikelijke dosis en toedieningsmethode:
Meestal wordt wiet gerookt. Voor beginnende gebruikers zou ik aanraden om een jointje te (laten) rollen met ongeveer 0.25g wiet of hasj in. Dit traag oproken, eventueel af en toe laten uitgaan, tot je wat merkt. Als het effect te zwaar wordt kan je gewoon stoppen met verder roken, als het te weinig is kan je er een nieuwe rollen. Er is geen echt gevaar bij een overdosis maar het kan wel heel onaangenaam worden.
Bij orale consumptie (zoek even naar een cake-recept) wordt 0.3g per persoon aangeraden.

Effecten:
Wiet kan een relaxed, kalmerend en ontspannen gevoel geven. In hogere dosis, of wanneer oraal ingenomen, kan het oplopen tot een licht psychedelisch effect. Je kan meer genieten van lui in je zetel hangen, films kijken en muziek luisteren.
Kan (tijdelijk) zorgen voor een korte termijngeheugen van gatenkaas, een droge bek en acute gevallen van milde tot extreme honger.
Wiet kan ook zeer slecht vallen, wanneer de mindset niet goed is of de dosis te hoog. Hierbij kan duizeligheid, misselijkheid en hartkloppingen voorkomen. Ook kan er sprake zijn van paranoia. Je voelt je dan zeer ongemakkelijk tot angstig. Indien dit voorvalt is het belangrijk te beseffen dat het door de wiet komt, weten dat het weldra zal uitwerken, je geen zorgen te maken en verder rustig te wachten tot het voorbij is.

Gevaren:
Op gebied van lichamelijke schade lijkt wiet zo goed als beperkt tot de schade aan je longen wanneer gerookt. De gevaren bij wiet zijn ook niet van lichamelijke aard. Het gevaar van wiet schuilt em in de manier waarop je door het leven gaat als je te vaak stoned bent. Je kan er namelijk ontzettend lui van worden, je studies of werk verwaarlozen en steeds aan lager wal belanden. Verder zal wiet je geestelijke ontwikkeling vertragen, wat vooral bij pubers, die dat laatste hard nodig hebben, voor problemen kan zorgen. Blijf er voor zorgen dat je je nuchtere leven op orde houdt en laat wiet je nooit afleiden van de taken die je moet doen. Let er ook op om niet te vaak stoned te gaan slapen, dit kan heerlijk zijn maar op den duur kan je zonder joint niet meer in slaap geraken. Tevens zorgt wiet ervoor dat je REM slaap wordt belemmert [1] wat als gevolg kan hebben dat je je geïrriteerd of depressief gaat voelen.

Hoe vaak mag ik gebruiken?
Simpelweg: wanneer het kan. Maar dan moet je natuurlijk wel eerlijk zijn tegen jezelf wanneer het ook echt kan. Wanneer je een dagje vrij hebt en niets te doen hebt, als beloning voor jezelf na een dag van zwaar te werken, wanneer je aan het chillen bent met wat vrienden enzovoort. Wekelijks gebruik kan nog, dagelijks gebruik is af te raden. De belangrijkste regel is dat het iets voor in je vrije tijd moet zijn en dat het niet mag interfereren met je verantwoordelijkheden. Doe altijd eerst de shit die je moet doen voordat je gaat smoken, dan smaakt ie ook tien keer zo lekker.

Psychedelica
Onder psychedelica versta ik de groep van serotonine agonisten (paddos, lsd, truffels, peyote cactus, 2CB,...). Al deze drugs hebben een vergelijkbare werking: je gaat trippen. De werkingsduur kan wel stevig varieren en ook het karakter van de trip verschilt van stof tot stof.

(LSD,truffels)
Deze twee ga ik samen beschrijven. De effecten komen ook grotendeels overeen. Al is er wel degelijk een verschil in karakter tussen beide.

Gebruikelijke dosis en toedieningsmethode:
LSD: Dit wordt meestal sublinguaal opgenomen, via een blotterpapiertje. Voor een eerste keer is 100µg een goede dosis.
Truffels: Deze kan je kopen in de smartshop, bakjes zijn meestal 10g of 15g.
Maximumdosis zijn voor beide niet echt bepaald maar zorg dat je weet wat je aankan voordat je gaat stunten.

Effecten:
Het volle effect van deze is moeilijk in gewone taal te omschrijven. Kort samengevat ga je de realiteit op een andere manier ervaren. Je visuele, auditieve en tactiele waarnemingen kunnen vervormen. Ook je ervaring van tijd en je idee van logica kunnen zich vreemd gedragen.
Trippen kan een zeer dromerige, filosoferende mindset teweegbrengen waarin je vanuit een ander perspectief kan nadenken over de wereld, het leven, ...
LSD is berucht om de mogelijke "bad trips". Wanneer je je niet goed in je vel voelt moet je niet gaan trippen, of er kan je wel eens een hele slechte ervaring te wachten staan.
Slechte ervaringen gaan vaak gepaard met desorientatie, angst en paniek. Mensen denken soms dood te gaan (of al te zijn) en nooit meer normaal te kunnen worden. Het kunnen dieper gelegen angsten en confronterende aspecten zijn die hier naar boven kwamen.

Gevaren:
Over verslaving of lichamelijke schade hoef je je in het geval van pychedelica weinig zorgen te maken.
Het gevaar van psychedelica zit 'm de acties die je kan begaan onder de invloed. Logica is soms echt ver te zoeken. Dat in combinatie met een paniekaanval en je kan domme dingen doen.

Voordat je gaat trippen:
-Zorg dat je tevreden bent over jezelf. Als je met complexen, weggedrukte problemen, stress of soortgelijks zit kan het wel eens voorvallen dat dit het hoofdonderwerp van je trip zal worden. Het wordt gezegt dat je op die manier wel sneller kan verwerken door rechtsreeks de confrontatie te moeten aangaan maar leuk zal het niet worden.
-Overweeg een tripsitter. Zeker voor de eerste keren, wanneer je nog niet weet hoe je zal reageren op psychedelica. Het allerbelangrijkste is dat deze tripsitter iemand is die je door en door kent en vertrouwt. Ten tweede is een persoon die reeds ervaring heeft met psychedelica ook mooi meegenomen, indien beschikbaar. Het is vaak aangenamer als die persoon op een lichte dosis mee tript (indien het een ervaren persoon is) of in de plaats wiet rookt. Kwestie van een beetje op dezelfde golflengte te blijven. Zijn taak is op te letten dat je geen gevaarlijke dingen gaat doen en je steunen als je angstig wordt.
-Zorg ervoor dat je tript op een plaats waar je je veilig voelt. Zeker voor de eerste keren is dat belangrijk, later kan je naar eigen inzicht wat gaan experimenteren mocht je dat al willen. Het kan allemaal nogal chaotisch worden in je hoofd en dan maak je je liever niet nog eens extra zorgen om je omgeving.
-Reken op een volledige vrije dag, zorg dat je heel die dag lang geen verplichtingen hebt. LSD duurt op zich al lang en ook daarna kun je nog steeds even wazig blijven. Let er ook op als je je dosis in de namiddag neemt dat het wel even kan duren voordat je kan slapen (pas als het helemaal uitgewerkt is). Neem ook je GSM niet op en open geen mails. Je wil je geen zorgen maken over later en ergens anders.

Hoe vaak mag ik gebruiken?
Moeilijk te bepalen. Het is belangrijk dat je jezelf de kans geeft om de ervaringen die je hebt opgedaan te verwerken en alles goed op een te rijtje zetten. Een maandje is hiervoor wel aan te raden.

MDMA

Gebruikelijke dosis en toedieningsmethode:
MDMA komt doorgaans voor in de vorm van poeder/kristallen of in pillen. Probeer altijd te achterhalen hoe zuiver je poeder/kristal is of hoeveel er in je pillen zit. 2mg/kg lichaamsgewicht is de aangeraden maximumdosis. Begin met minder, probeer nooit over deze dosis te komen, minder is altijd minder schadelijk.

Effect:
Het effect van MDMA, ook wel ecstasy of XTC, is te beschrijven als "doodgelukkig". Je krijgt het gevoel dat iedereen super aardig is, muziek klinkt lekker en bewegen voelt lekker. Meestal wordt deze drug als party drug gebruikt op raves, vanwege de drang die je krijgt om te dansen. Sommige mensen zweren echter bij een thuissetting met vrienden, of met je partner.
Het effect van deze drug is zeer intens en het kan soms, vooral tijdens de opkomst, wat te veel worden voor sommigen. De eerste keer weten mensen soms echt niet wat hun overkomt.
Je wordt ook behoorlijk wazig van deze drug. Een normale conversatie voeren wordt al snel moeilijk, hoewel dat velen niet tegenhoud om door te blijven lullen.
Verder zorgt MDMA er voor dat je meer gaat zweten, je een droge mond krijgt en het onderdrukt de eetlust zeer sterk.

Gevaren:
MDMA is in geen geval een drug die je elke week kan gebruiken. Daarvoor is ze veel te neurotoxisch. MDMA beschadigd de serotonine axonen, dit herstelt terug maar dat duurt wel even. Ook put je je serotonine voorraad uit. Dit kan tot een week na gebruik (meestal beperkt zich dat tot 1 à 2 dagen) een futloos, depressief gevoel veroorzaken.
Overmatig MDMA gebruik kan leiden tot oogruis, depressies, consentratieproblemen, angststoornissen en een hele hoop extra mentale kwaaltjes. Bovendien heb ik al meerdere ex-MDMA gebruikers horen klagen dat ze nooit meer het echte, euforische effect kunnen bereiken. Blijkbaar kan je het MDMA gevoel voor jezelf verneuken. Het lijkt er niet op dat het daarna ooit nog terug komt.
Naast de neurotoxiteit is er ook acuut gevaar bij MDMA gebruik. MDMA zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur verhoogt en dat je veel gaat zweten. Dit in combinatie met warme donkere ravetenten en lang nonstop dansen kan leiden tot overhitting en uitdroging.
Gelukkig blijkt MDMA zeer weinig verslavend te zijn, uitzonderingen daargelaten.

Hoe vaak mag ik gebruiken?
Vaste regel: om de 3 maanden. Dan ben je zeker dat alles terug is hersteld.

Tips om schade en ongemakken te beperken:
1: Drink genoeg! Maar niet te veel, ook watervergiftiging is een voorkomende doodsoorzaak bij mdma gebruikers. Een glas (water) per uur zou genoeg moeten zijn.
2: Ga af en toe afkoelen. Niet 10 uur aan één stuk door dansen maar pauzes nemen, als het kan even naar buiten.
3: Ga niet te ver over de aangeraden dosis heen (2mg/kg). Hogere doses voegen niet heel veel toe buiten dat je echt niet meer om aan te zien bent en je hersenen worden gefrituurd.
4: Niet meer dan éénmaal bijdoseren. Je serotonine gaat uiteindelijk toch op en je wordt alleen maar vaag. Of dat is toch bij velen zo, zelf heb ik daar weinig last van maar toch is te lang doorgaan op MDMA te schadelijk om verantwoord te noemen.
5: Eet op voorhand goed. Met MDMA op krijg je geen hap voedsel binnen maar je verbruikt wel weer massas voedingsstoffen. Dat valt op te lossen door op voorhand veel naar binnen te duwen.
6: Als je merkt dat je op je tong of wangen aan het bijten bent (en let daar op!) neem dan kauwgom. Als je het niet bij hebt ga je lief rondvragen, vast wel iemand die het je wilt geven.
7: Morgen voel je je kut. Zorg dat je niets moet doen dan want de kans is klein dat dat gaat gebeuren.

Ik heb gisteren MDMA genomen en ik voel me alsof ik ben aangereden door een vrachtwagen, wat nu?
Je kan best gewoon een dagje chillen, op de bank hangen, wiet smoren (help goed tegen de symptomen en er zijn zelfs geruchten dat het de neurotoxiteit verlaagt).
Let wel dat je de juiste voeding binnenkrijgt! Dat is:
-Water
-Vitamine C (citrusvruchten en ander soort fruit)
-Nog meer water
-Proteinen (kip, tonijn, soyabonen)
-De andere zooi aan vitamines (vitaminetabletjes zijn misschien wel aan te raden)
-Antioxidanten (wortels, abrikozen, spinazie)
Eventueel kan je ook wat L-tryptofaan gebruiken om de symptomen wat te bestrijden, al is dat niet per sé gezonder.

Dopaminerge drugs
Met dopaminerge drugs bedoel ik alle drugs die op je dopamine inwerken. Deze zullen je dopamine verhogen door ofwel meer dopamine af te laten geven ofwel de heropname te blokken. Dit resulteert in een scherp, actief, alert, zelfzeker en verder gewoon goed gevoel. In de natuur dient zo'n dopamine afgifte als belonings systeem. Het doel van dit systeem is om te conditionneren. Wanneer een bepaalde handeling een goed resultaat oplevert, komt er dopamine vrij. Dit zorgt er voor dat je die handeling zal willen herhalen.
Het zit dus in het instinct van de mens om naar dopamine afgifte te streven. Bijgevolg is deze groep drugs gekenmerkt door een zeer hoog verslavingsrisico.

Amfetamine

Gebruikelijke dosis en toedieningsmethode:
Deze drug wordt meestal gesnoven of oraal ingenomen. Bij orale inname is de opkomst meer uitgerekt en werkt de drug langer door.
Bij functioneel gebruik zijn 10mg - 50mg gebruikelijk, als partydrug doseringen van 100mg - 250mg.
Hoe meer je gebruikt hoe schadelijker, hou de dosis liefst zo klein mogelijk.

Effecten.
Amfetamine, speed of pep, is een langwerkende dopamine releaser. Vanwege zijn lange werkingsduur en sterk oppeppend effect is deze drug zeer geschikt om "lang door te kunnen gaan". Drie dagen niet slapen is geen probleem met deze drug. Verder geeft het een euforisch en empathisch effect, al neemt het empathische af na langdurig gebruik. Het is zowel geschikt om te feesten als om geconcentreerd te werken. Slapen of eten zit er echter niet in.

Gevaren:
Ten eerste zijn er acute gevaren ten gevolge van overdosis. Amfetamine oefent veel druk uit op het hart, dewelke het kan begeven.
De voornaamste gevaren zijn echter het hoge verslavingsrisico en het slopend effect op het lichaam. Amfetaminegebruikers eten vaak weinig en slapen vaak te weinig, deze ongezonde levensstijl kan na verloop van tijd z'n tol eisen.
Verder is er ook sprake van hersenschade die bij een verslaafde hoog kan oplopen. Meer informatie hierover: speed/de-verschillende-fases-bij-speedgebruik-t40.html
Bij bingegebruik van enkele dagen met weinig/geen slaap kan ook paranoïa optreden, al dan niet gepaard met hallucinaties.

Hoe vaak mag ik gebruiken?
Dat hangt wat af met hoe goed je alles onder controle kunt blijven houden. Eén keer per maand is over het algemeen doenbaar. Eén keer per week gaat meestal fout aflopen. Belangrijk is dat je inziet wanneer een verslaving opkomt en dat je dan gas teruggeeft of helemaal stopt. Een beginnende verslaving kenmerkt zich over het algemeen dat je je niet aan je eigen gemaakte afspraken kunt houden en je slappe excuses voor jezelf gaat verzinnen om toch te gebruiken.

Tips om schade en ongemakken te beperken:
-Blijf eten en slapen! Het zal niet alle schade tenietdoen maar het helpt je al een flink stuk op weg. Als je niet kan slapen is gewoon in je bed liggen en proberen uit te rusten ook goed.
-Was je speed! De speed die je op de straat koopt is vaker wel dan niet versneden met caffeïne en andere brol. Een deel hiervan is gemakkelijk weg te wassen met behulp van deze guide: speed/speed-wassen-t2098.html?hilit=speed%20wassen Resultaat is nog steeds niet per se zuivere speed maar toch al een stap in de goeie richting.

Cocaine

Gebruikelijke dosis en toedieningsmethode:
Coke wordt meestal gesnoven. Gezien de korte werkingsduur (en het onvermogen van velen om het bij een uurtje te laten) wordt hierbij vaak veel herdoseerd. Begin met ongeveer 50mg (stel dat je zuivere coke hebt, wat waarschijnlijk niet zo is). Bijnemen wanneer het effect afneemt. Wanneer je hartkloppingen voelt is dat een teken om te dimmen.

Effecten:
Coke zorgt ervoor dat je je de baas voelt. Je voelt je scherp, alert en zelfzeker. Je krijgt zin om te babbelen en word scherp genoeg om vlot uit je woorden te komen. Deze drug kan de meest verlegen persoon omtoveren tot een dikke patser en mensen die normaalgezien al veel praten kunnen nu tot vervelens toe om je oren gaan lullen.
Het komt langs de andere kant ook voor dat mensen juist heel rustig en sereen worden.

Gevaren:
Het grootste gevaar bij coke is het extreme verslavingsrisico. Mensen die hier gevoelig voor zijn kunnen van tijd tot tijd een plotse, hevige drang naar coke ervaren. Hoe vaker aan deze drang wordt toegegeven hoe erger het zal worden. De afwezigheid van echte lichamelijke afkickverschijnselen kan er voor zorgen dat een opkomende verslaving moeilijk te herkennen is. Belangrijk is hier om te beseffen dat de drang naar coke niet continu hoeft te zijn. Dat je een paar dagen niet aan coke hebt gedacht betekend niet dat er zich geen probleem aan het ontwikkelen is.
Verder is er acuut gevaar voor hartfalen bij overdosis. Kans op paranoïde en andere mentale bijverschijnselen bij langdurig gebruik. Verslaafden krijgen ook meestal met serieuze geldproblemen te maken, gezien de hoge kostprijs.

Hoe vaak mag ik gebruiken?
Beperk het gebruik tot uitzonderlijke gelegenheden.
[aanvulling gevraagd aan de medegebruikers]
Laatst bijgewerkt door Trippie op vr jan 17, 2014 4:37 am, in totaal 16 keer bewerkt.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Perry » wo jan 15, 2014 1:32 pm

De tering, teveel vrije tijd?
Ziet er wel netjes uit als ik t even vlug doorlees.
Super topic :)
Zal er nu even echt de tijd voor nemen en alles lezen ipv scannen :)
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Trippie » wo jan 15, 2014 1:33 pm

JongGeleerd schreef:De tering, teveel vrije tijd?

Tsja het was dat of naar m'n plafont staren :grin:
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Eko » wo jan 15, 2014 1:34 pm

- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Perry » wo jan 15, 2014 1:39 pm

Lijkt erg goed :) misschien nog een stukje over research chemicals, speed, benzo's, opiaten, alcohol en GHB?
Zodra je weer eens plafonddienst hebt.
Ik zal eens zien of ik ook een steentje kan bijdragen.
Als t dan volledig is zou t misschien als disclaimer kunnen wanneer je een account aanmaakt?
Zou denk ik een boel dubbele topics voorkomen :)
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Trippie » wo jan 15, 2014 1:42 pm

ja ik was nog wel van plan de meest voorkomende drugs te coveren. Maar dacht eerst eens te kijken of jullie het een goed idee vonden.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor psychotrance » wo jan 15, 2014 1:45 pm

daamn trippie, dit vraagt om een sticky! (en dat rijmt! of toch bijna :grin: )
erg netjes man, complimenten!
Laatst bijgewerkt door psychotrance op wo jan 15, 2014 3:50 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
psychotrance
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 693
Geregistreerd: zo feb 24, 2013 4:55 pm

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Perry » wo jan 15, 2014 1:46 pm

Dat van mij is slechts één mening en weerspiegelt misschien niet wat het forum vindt en ik weet ook niet of er niet al iets dergelijks bestaat.
Wat vind je van mijn disclaimer idee?
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Eko » wo jan 15, 2014 1:53 pm

JongGeleerd schreef:k weet ook niet of er niet al iets dergelijks bestaat.

Daarmee mijn post met de link naar een topic over algemene drugsregels. Per drugssoort zijn er ook al een hoop topics hierover, vrees ik.
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Perry » wo jan 15, 2014 1:58 pm

Persoonlijk vind ik dat een erg ander topic en post dan dit.
Ja, per drug is het er zeker, maar erg verspreid over het forum en zeker voor de nieuwe leden vaak teveel moeite of te moeilijk te vinden.
Als dit voor de nieuwe leden eerst wordt weergegeven hebben ze waarschijnlijk al antwoord op hun vraag en zullen er veel minder dubbele topics aangemaakt worden.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Druks » wo jan 15, 2014 1:59 pm

:snort:
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7286
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Emerica. » wo jan 15, 2014 2:45 pm

Amen! :hulde:
“One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.”
― Bob Marley
Avatar gebruiker
Emerica.
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 273
Geregistreerd: di feb 26, 2013 5:22 pm

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Vinnie » wo jan 15, 2014 2:49 pm

hoezo zou je geen drugs kunnen gebruiken om problemen te vergeten?
stel je hebt een kut dag gehad met veel problemen kan je in de avond best een blowtje roken om al die shit te vergeten :#: :stoned:
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Druks » wo jan 15, 2014 2:53 pm

voldie schreef:hoezo zou je geen drugs kunnen gebruiken om problemen te vergeten?
stel je hebt een kut dag gehad met veel problemen kan je in de avond best een blowtje roken om al die shit te vergeten :#: :stoned:


Men noemt dat "even ontspannen" en dat wordt traditioneel gedaan na een dag hard werken met een glaasje harddrugs.

:beer:
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7286
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Vinnie » wo jan 15, 2014 3:04 pm

klopt maar dat is in principe ook drugs gebruiken om je problemen te vergeten
alleen geld met dit fenomeen ook zo lang je het maar niet teveel doet is het oke
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Inhalicus » wo jan 15, 2014 3:49 pm

voldie schreef:klopt maar dat is in principe ook drugs gebruiken om je problemen te vergeten
alleen geld met dit fenomeen ook zo lang je het maar niet teveel doet is het oke


Dan zijn de problemen er nog steeds en je schuift de confrontatie enkel voor je uit. Niet erg als het kleine problemen zijn en niet opeen stapelt met andere problemen, maar het idee is het zelfde.
Avatar gebruiker
Inhalicus
Guppekop
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 590
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:39 pm
Woonplaats: ZH

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Trippie » wo jan 15, 2014 3:51 pm

Jah groot verschil natuurlijk als je een kutdag hebt gehad en problemen mee naar huis hebt genomen, of een kutdag omdat het werk fkn zwaar was maar je blij bent dat het dan toch is afgeraakt.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Klimtox » wo jan 15, 2014 4:43 pm

Een kut dag hebben zijn geen problemen. Ik denk dat Trippie het over echte problemen heeft.
<3
Avatar gebruiker
Klimtox
Klimbaus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3661
Geregistreerd: wo jul 31, 2013 3:41 pm

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Perry » wo jan 15, 2014 4:50 pm

"Ben m'n baan verloren en m'n familie is het niet eens met mijn vriendin, wat boeit het ook allemaal, ik wil alles vergeten!"
Dat zijn het soort problemen
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Vinnie » wo jan 15, 2014 5:00 pm

Inhale schreef:
voldie schreef:klopt maar dat is in principe ook drugs gebruiken om je problemen te vergeten
alleen geld met dit fenomeen ook zo lang je het maar niet teveel doet is het oke


Dan zijn de problemen er nog steeds en je schuift de confrontatie enkel voor je uit. Niet erg als het kleine problemen zijn en niet opeen stapelt met andere problemen, maar het idee is het zelfde.


dus het idee klopt niet want het is dus niet altijd fout om problemen te vergeten door middel van drugs :geek:
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Poseidon » wo jan 15, 2014 5:01 pm

Waardevolle bijdrage Trippie. :)
De moeite van het voltooien waard.
Misschien beetje veel als je dat in je uppie moet doen. ;)

Wil ook wel stuk voor bij rekening nemen.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Perry » wo jan 15, 2014 5:14 pm

voldie schreef:
Inhale schreef:
voldie schreef:klopt maar dat is in principe ook drugs gebruiken om je problemen te vergeten
alleen geld met dit fenomeen ook zo lang je het maar niet teveel doet is het oke


Dan zijn de problemen er nog steeds en je schuift de confrontatie enkel voor je uit. Niet erg als het kleine problemen zijn en niet opeen stapelt met andere problemen, maar het idee is het zelfde.


dus het idee klopt niet want het is dus niet altijd fout om problemen te vergeten door middel van drugs :geek:

Ik noem dat geen problemen, maar gezonde stress.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Vinnie » wo jan 15, 2014 6:34 pm

niemand boeit het wat hoe jij het noemt JG'tje

kleine problemen zijn ook problemen ook al noem het gezonde stress, potentiële kansen of wat dan ook, dus hou je mond maar gewoon :#:

:lol:
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Prototype » wo jan 15, 2014 7:00 pm

Ik ga even blowen om deze zinloze discussie te vergeten :#:
Verder goed topic trippie, hier zouden een hoop beginnende drugsgebruikers iets aan kunnen hebben.
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor lemonhaze » wo jan 15, 2014 7:40 pm

prototype schreef:Ik ga even blowen om deze zinloze discussie te vergeten :#:
Verder goed topic trippie, hier zouden een hoop beginnende drugsgebruikers iets aan kunnen hebben.
acid and good vibes
Avatar gebruiker
lemonhaze
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 978
Geregistreerd: ma dec 31, 2012 6:27 pm

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor FranX » wo jan 15, 2014 7:43 pm

Trippie schreef:Zal ik hier mee doorgaan en andere drugs toevoegen? Je kan ook zelf wat toevoegingen doen en als je het niet eens bent met een puntje kan dat ook worden besproken.


Doorgaan!
Goed bezig!
Relativerende en genuanceerde info van ervaringsdeskundigen is schaars.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Multitude » wo jan 15, 2014 7:49 pm

Goed bezig Trippie, misschien kunnen we hier wel een sticky van maken, eventueel met toevoegingen van andere leden :hulde:
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Radical » wo jan 15, 2014 7:57 pm

Top(ic)
Did:
Alcohol, Truffels (Psilocybe Atlantis, Cosmic Connectors), Wiet (brownie, thee), XTC, Herbal XTC (Lemon X), Temazepam, 2C-B, Ritalin, N2O, 4-AcO-DMT, Ketamine, Oxazepam, Midazolam, Oxynorm (Maar 5mg...), 2c-e, speed en MXE
Avatar gebruiker
Radical
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1154
Geregistreerd: wo aug 14, 2013 12:24 am

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Verf » do jan 16, 2014 1:28 am

Mooi topic!
Tevens zorgt wiet ervoor dat je REM slaap wordt belemmert wat als gevolg kan hebben dat je je geïrriteerd of depressief gaat voelen.
Is dit zo? Heb je hier een bron van? Zou weleens het een en ander kunnen verklaren, komt me heel bekend voor precies.
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Re: Drugs, algemene gebruikershandleiding

Berichtdoor Perry » do jan 16, 2014 1:38 am

Heb ik ook wel gehoord.
Je REM slaap (Rapid Eye Movement) is waarin je de meeste rust pakt.
Deze fase van slaap zou je overslaan als je stoned gaat slapen.
Heb nog nooit gehoord dat je bij overdag blowen hier ook last van krijgt.

Iemand die een bron heeft over wiet en REM slaap en misschien ook weet of het alleen is als je voor 't slapen blowt?
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner