Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

De verschillende fases bij speedgebruik

Het subforum voor alles wat eindigt op -amfetamine.

De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Ivo » ma feb 21, 2011 5:42 pm

De meeste mensen die het speedforum frequenteren kennen de post over de verschillende fases van amfetaminegebruik op het BlueLight forum wel. Persoonlijk vind ik dit de interessantste tekst die ik ooit over dit onderwerp gelezen heb en reken ik het tot verplichte lectuur voor iedereen die eens speed zou willen proberen, al was het maar eenmalig.

Het grootste probleem met de post op BlueLight is dat het in het Engels is en dat er een aantal moeilijke termen in staan die door veel mensen opgezocht moeten worden.
Well say no more, hier volgt de vertaling. Credits voor deze post gaan volledig naar SpunkySkunk347 van http://www.bluelight.ru.

Feedback is altijd welkom :)
Indien iemand schrijffouten, grammaticafouten, etc vindt, post (of PM) ze gerust, hoe klein ze ook zijn.
Wetenschappelijke verklaringen zijn niet meer door mij (Ivo) gecheckt. Door de ontelbare mensen die deze post gelezen hebben kan je er van uit gaan dat de meeste grote fouten er uit gehaald zijn, maar ik maak dus geen garanties.


Begin originele post:

Ik zou graag een referentie creëren voor de verschillende fases van amfetaminegebruik, niet alleen voor verslaafden, maar ook voor recreatieve gebruikers en zelfs voor geheelonthouders. Deze post beschrijft de evolutie in de geest van de amfetaminegebruiker door te beschrijven welke effecten prominent zijn in welke fase, en wat er hierdoor verandert in de denkwijze van de gebruiker. Het grootste deel van deze post is door persoonlijke ervaring, maar een deel is ook tot stand gekomen door research en posts van andere leden over dit onderwerp.

Amfetamine (-derivaten) zijn uniek in vergelijking met andere drugs. De fases gaan subtiel in elkaar over. De gebruiker merkt hier vaak weinig van, ook omdat de verscheidene stadia niet perfect afgebakend zijn, de effecten lopen wat in elkaar over.
Een gebruiker ontwikkelt amfetaminetolerantie op een andere manier dan dat hij opiaten- of benzotolerantie zou ontwikkelen. Tolerantie treedt niet op doordat er meer bijbehorende receptoren aangemaakt worden, maar doordat de neurotransmitters die vrijgegeven worden (dopamine, norepinefrine en een beetje serotonine) opraken. Een andere reden voor tolerantie is de neurotoxiciteit van amfetamine. Niet alleen beschadigt de stof op zich neuronen, de oxidering door de verhoogde afgifte van de neurotransmitters doet dat ook. De verhoogde lichaamstemperatuur die speedgebruik met zich meebrengt verhoogt de kans op neuronsterfte nog wat.
Amfetaminetolerantie kan ook indirect het gevolg zijn van slaapgebrek en ondervoeding. Sommige mensen merken al tolerantie na een eenmalige amfetaminebinge, zelfs als ze genoeg eten.


De effecten van amfetamine blijven niet constant, zelfs niet na hogere dosissen door tolerantie. De effecten evolueren in functie van de tijd. Sommige effecten verdwijnen en nieuwe effecten steken de kop op. Hierdoor is het nuttig het gebruik in fases op te delen.
De overgang van de ene fase in de andere is niet perfect afgelijnd en kan verscheidene oorzaken hebben.
Fase 1 en 2 zijn de fases die iedere gebruiker (die meer dan 1 keer gebruikt) doorloopt. De overgang van fase 1-2 naar de hogere fases wordt meestal uitgelokt door een combinatie van slaapgebrek, ondervoeding, een te hoge dosis en een levensstijl met geen of weinig lichaamsbeweging.

Fase 1 van Amfetamine-gebruik
Dit is met kop en schouders de leukste fase. Euforie, empathie, motivatie, diepe filosofische gedachten en gesprekken, verhoging van de seksdrive. Hierna gaat het enkel maar bergaf…

Deze fase duurt 1-3 dagen met bingegebruik, 5-10 dagen dagelijks gebruik en 5-15 keer gebruiken als je een paar dagen tussen elke keer laat. Deze tijdsaanduidingen zijn voor iedereen anders natuurlijk.
Beginnend gebruik van amfetamine zorgt voor:
  Euforie
  Empathie en socialer worden
  Verhoogde motivatie

Fase 2 van Amfetamine-gebruik
In deze fase verdwijnen de empatische gevoelens vlug, maar de leuke euforie en verhoogde motivatie zijn er nog. Het verdwijnen van het lichte love-gevoel is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de serotoninevoorraad opraakt, dezelfde boosdoener als bij MDMA.
Voor de meeste gebruikers is het na punt onmogelijk om terug te gaan naar fase 1, hoe lang er ook gestopt wordt met amfetamine. Dit suggereert dat er zoiets bestaat als permanente tolerantie voor amfetamine. Of dit gebeurt door psychologische gewenning aan de effecten of dat er effectief een neurologische reden is, is onbekend.
Dit is de fase waar dokters naar streven als ze amfetamine-achtige stoffen voorschrijven tegen AD(H)D.
Deze fase kan zeer lang duren met matig gebruik. Sommige dokters beweren zelfs dat mensen oneindig lang in deze fase kunnen blijven, als de dosis maar laag genoeg is en er voldoende gegeten en geslapen wordt.

Deze fase duurt een kleine week met binge-gebruik (zonder slaap dus), 2 weken tot 6+ maanden bij dagelijks gebruik, maar met een gezonde levensstijl (genoeg slapen en eten). Als je er elke keer een paar dagen tussen laat en gezond eet en slaapt kan je eeuwig in deze fase blijven.
Effecten van deze fase:
  Verhoogde motivatie
  Lichte euforie

Fase 3 van Amfetamine-gebruik: De “werktuig”-fase
Op dit punt zijn (zo goed als) alle empatische effecten verdwenen. Deze fase wordt gekenmerkt door het feit dat speed de enige manier is om gemotiveerd te worden voor iets. Het wordt gebruikt als werktuig om dingen klaar te krijgen, vandaar dus de naam van deze fase. De negatieve effecten op het lichaam steken meer en meer de kop op.

De effecten worden al iets negatiever:
  Onder invloed worden al negatieve effecten opgemerkt, waar deze vroeger enkel verschenen na uitwerking.
  De gebruiker moet amfetamine gebruiken om een minimum aan motivatie te behalen. Zonder amfetamine is de motivatie nul.
  De gebruiker ondervindt dat hij amfetamine moet gebruiken om toch iets van efficiëntie te behalen.
  De euforie is volledig verdwenen, men is niet meer euforisch dan andere, nuchtere mensen.

Fase 4 van Amfetamine-gebruik: Achteruitgang
Het gebruiken van speed als een werktuig om dingen klaar te krijgen is niet meer effectief. Deze fase wordt gekarakteriseerd door de kater die veel groter wordt. De kater kan zelfs al opkomen tijdens het gebruik, terwijl er nog positieve effecten gemerkt worden. De belasting van het lichaam wordt steeds meer merkbaar.

De meest prominente negatieve effecten zijn:
  Pijnlijke lichaamsbelasting (body-load), waaronder spierpijn, hoge bloeddruk, aftakeling van de huid, onvoldoende bloedcirculatie, nog verergerd als er sprake is van uitdroging of ondervoeding
  Depressie
  Hevige angstgevoelens

Fase 5 van Amfetamine-gebruik: Uitstel
Niet iedereen gaat door deze fase.
In deze fase worden er bijna geen positieve effecten meer waargenomen. De opkomst van de dosis amfetamine wordt direct gevolgd door een spervuur van negatieve lichamelijke en geestelijke effecten.
Deze fase heeft de naam “uitstel” gekregen omdat de gebruiker vergeet hoe erg de negatieve effecten zich precies manifesteren. Dit komt omdat het brein niet meer efficiënt herinneringen kan aanmaken, vooral geen doel-georiënteerde herinneringen. De volgende dag zegt de gebruiker misschien tegen zichzelf dat hij nooit meer speed gaat nemen door die negatieve effecten, maar de dag erna neemt hij er weer. Dit komt omdat zijn brein geen motivatie kan aanmaken om het niet te nemen.
Dit is de pijnlijkste fase voor de gebruiker, hij weet niet waarom hij amfetamine blijft nemen terwijl hij er duidelijk geen positieve effecten meer van ondervindt.

Effecten:
  De gebruiker blijft amfetamine nemen, ook al weet hij dat het enkel kwaad doet.

Fase 6 van Amfetamine-gebruik: Irritatie en pessimisme
Deze fase wordt gekenmerkt door (zoals de titel doet vermoeden) extreme irritatie. De gebruiker vergeet dat de drug de oorzaak is van de negatieve gevoelens en begint andere mensen en dingen hier de schuld van te geven. De gebruiker denkt dat hij er zo slecht voor staat door door de schuld van andere mensen en kan zich vijandig gaan gedragen, of zichzelf gaan afzonderen.
De gebruiker kijkt ook heel pessimistisch naar het leven.

In deze fase gaan de negatieve gevolgen een stuk verder:
  Depressie
  Extreme angstgevoelens
  Irritatie, ook als de drug niet meer in zijn systeem zit
  Psychose
  Onvermogen te slapen
  Extreme rusteloosheid
  Gebrek aan wilskracht en motivatie
  De “juiste woorden” niet kunnen vinden in een gesprek
  Obsessief nadenken

Fase 7 van Amfetamine-gebruik: Nihilisme en dissociatie
Als verschijnselen van een psychose nog niet aanwezig waren in de vorige fase, verschijnen ze hier. In dit vergevorderde stadium maakt het niet veel meer uit of de gebruiker voldoende slaapt of eet. De gebruiker wordt nihilistisch, hij denkt dat niks in het leven nog nut heeft. Sommige gebruikers ervaren solipsisme, de gedachte dat je het enige bent op deze wereld dat nog echt is. Solipsisme gaat vaak gepaard met paranoia en gedachten dat anderen je kwaad willen doen.
Als de gebruiker filosofische of metacognitieve gedachtegangen ontwikkeld heeft in eerdere fasen, gaan deze gedachten de gebruiker van binnen opeten. De gebruiker heeft het gevoel dat hij niks anders kan doen dan gewoon te kijken hoe zijn geest ontrafeld wordt.
Zelfs al weet de gebruiker dat de schuld van zijn irritatie niet bij anderen ligt, hij kan zijn agressie vaak niet onder controle houden. Waarschijnlijk komt dit doordat zijn serotoninevoorraad op is en door het onvermogen van het brein om herinneringen aan te maken.
Het ego van de gebruiker wordt in deze fase ook afgebroken, hij heeft het gevoel dat hij alle wilskracht ontbreekt om iets te doen en heeft vaak last van extreme verwarring.

De negatieve effecten zijn nóg prominenter in deze fase:
  Verwarring
  Paranoia
  Ondraaglijke depressie en angst
  Waanbeelden
  Frequentere vlagen van psychose
  Steeds pijnlijkere body-load
  Nog verminderende wilskracht
  Alles wat waargenomen wordt is verwarrend en onsamenhangend. De gebruiker kan klagen dat zijn geest “te luid” is of dat wat hij denkt onsamenhangend of onlogisch is. Hij voelt zich ook hulpeloos tegen deze gedachten.
  Paniekaanvallen
  Déjà vu-gevoelens
  Als de gebruiker afgevallen is in de eerdere stages stopt het hier. Vaak komt de gebruiker nu zelfs bij.
  Onvermogen plezier te beleven
  Extreme rusteloosheid
  Gevoelens dat de gebruiker geen vrije wil meer heeft
  Moeite om coherente zinnen te vormen en duidelijk te spreken

Fase 7b van Amfetamine-gebruik: Opgave
Niet elke gebruiker ervaart deze fase.
Sommige gebruikers ervaren zo’n ondraaglijke angst en stress, waardoor het brein het opgeeft. Het brein doet geen moeite meer om de waanbeelden te maken of in stand te houden. De negatieve effecten van de drug verdwijnen tijdelijk en de gebruiker heeft even rust in zijn hoofd.
Deze fase duurt meestal maar een paar uur (of minder) voor de gebruiker terug gaat naar fase 7. Omdat het brein gestopt is met de pogingen om een doel te stellen vindt de gebruiker het vaak moeilijk om voor zichzelf te zorgen. Maar tijdens deze fase kan de gebruiker effectief slapen. Hiervan moet hij natuurlijk gebruik maken.
Het is onduidelijk wat de neurologische verklaring hiervoor is. Misschien is dit het laatste redmiddel van je brein, zorgen voor een nonchalante en stressvrije ”stupor”, een staat waarin je brein enkel reageert op basisstimuli zoals pijn.
Misschien geeft het brein endorfines vrij tegen de ondraaglijke angsten?

Tijdelijke effecten:
  Stupor
  Niet meer reageren
  Nonchalantheid, nalatigheid
  Ironisch genoeg, als de gebruiker in fase 7 niet uit zijn woorden kon komen, kan hij dat nu wel weer

Fase 8 van Amfetamine-gebruik: de Stupor, hersenschade
In deze fase geeft het gebruik van amfetamine geen enkel effect meer en de drang om amfetamine te nemen gaat omlaag, ook al is het een dagelijkse gewoonte. Zolang amfetamine gebruikt wordt kan de gebruiker niet “genezen”. De gebruiker reageert niet meer en ontkoppelt van de echte wereld.
Amfetamine zorgt dat de gebruiker veel moeite in alles steekt en dus geen mentale rust heeft, maar in dit stadium gebeurt het omgekeerde. De geest van de gebruiker is in een diepe slaap gegaan en zelfs denken wordt niet volbracht als de gedachte te veel moeite kost. In deze fase kan de intelligentie van de gebruiker zienderogen achteruit gaan.

Laatste effecten:
  Langere periodes van stupor
  Extreme vermoeidheid
  Verminderde intelligentie en mental efficiëntie
  Onomkeerbare psychologische schade
  Mogelijks hersenschade
  De gebruiker kan beginnen stotteren, iets wat door gaat lang na de laatste amfetaminedosis
  Het kan voorkomen dat de gebruiker permanent moeite heeft met praten, juiste grammatica gebruiken en zinstructuur. Ook gedachten uitdrukken wordt moeilijk. De manier van praten kan nu erg lijken op dat van een schizofrene persoon.

Op dit punt is de geest van de gebruiker onomkeerbaar in het gedrang. Zijn persoonlijkheid kan voor altijd veranderd zijn, hij kan makkelijker irriteerbaar geworden zijn, en zo verder.
Hij zal nooit meer denken zoals hij hiervoor dacht. Ook al geneest de gebruiker zo goed als volledig, hij zal steeds met het gevoel blijven zitten dat er iets niet klopt in zijn hoofd, of dat er iets ontbreekt. Sommige mensen kunnen bijna volledig (en bijna miraculeus) herstellen en een productief lid van de samenleving worden maar jammer genoeg zijn er ook mensen die nooit meer hetzelfde gaan zijn.


Een zeer goede tekst over de ervaring met de eerste paar fase's kan je hier lezen:
Amfetamine, mijn ervaring ermee.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Casplantje. » wo feb 23, 2011 10:28 am

Ik zit na 1,5 jaar recreatief gebruik nog altijd in fase 1. Of tenminste, dat denk ik. Ik heb nog altijd zware euforie en veel empathie en dat wil ik graag zo houden. Nog een reden om rustig aan te blijven doen, want zo blijft het een cadeautje voor jezelf.
Done: Alcohol, wiet, speed en XTC/MDMA
Avatar gebruiker
Casplantje.
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 159
Geregistreerd: di feb 22, 2011 9:34 pm
Woonplaats: Apeldoorn

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor 25tolife » ma feb 28, 2011 1:26 am

Goed informatieve post! Ken helaas iemand goede vriendin waar ik toekomst mee te hebben dacht toentertijd door alle fases heen gebroken nu ergens zit met hulp 24/7. Heb gedaan wat ik kon maar kan niet toveren :roll2: . Hoop iets te horen hoe het gaat / de behandeling is waar ze zit mja zal niet gebeuren zo is het nou eenmaal.. : :twisted:
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
Avatar gebruiker
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 721
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Intoxication » zo maart 20, 2011 8:34 pm

Fase 2 of 1 ik twijfel :) maar denk 1 want hiervoor was het wel 3 weken geleden :beer:
coke is bloedvergieten
je gebruikt, je bent medeplichtig
Avatar gebruiker
Intoxication
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 586
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 12:15 pm
Woonplaats: Gent (Main City)

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Olijfboompje » di maart 22, 2011 10:12 pm

Wtf
Ik dacht dat je maar 3 fases had;

Eerste keer
Verslaafd
Afkicken

:kleuter:
Avatar gebruiker
Olijfboompje
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 270
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:32 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Figuur » ma maart 28, 2011 10:57 am

Interessant deze post! Ik gebruik zelf heel af en toe speed en zo blijft het voor mezelf toch het leukst :woeh:
Gedaan: Wiet, Hasj, Hasjchocomel, Speed, GHB, XTC, Ritalin, Temazepam, Salvia, Truffels, Hawaiiaanse paddo's, N2O, cocaïne.
To do: LSD, 2cb.
Avatar gebruiker
Figuur
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 26
Geregistreerd: za maart 26, 2011 2:53 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Chaincells » vr apr 08, 2011 3:36 am

Erg interessant. Jammer genoeg herken ik fase 3 maar al te goed, word ook tijd om te minderen inderdaad.
Chaincells
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 74
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 1:32 am

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor misantropie » za mei 28, 2011 5:29 am

ook schuldig aan fase 3. Alhoewel dat soms maanden niets is en dan weer een maandje redelijk veel. Wel herken ik uit latere fases, het niet uit men zinnen komen. Of geen logische zinnen kunnen maken en stotteren.
done: tabak, alcohol, weed, hasj, poppers, relatine, paddo's, GHB, speed, coke, mdma, truffels, ketamine, 2c-b, LSD, mephedrone, 4-FMP, crystal meth, dichloropane, DMT, NRG-2.
to do: 4-HO-MiPT, 3-FMC, ethcathinone.
Avatar gebruiker
misantropie
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 76
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 5:38 am
Woonplaats: Antwerpen

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Vinz » za mei 28, 2011 2:05 pm

Fase 8 doet mij aan iemand denken.
Avatar gebruiker
Vinz
<3
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3045
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 12:10 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor duplicity » di mei 31, 2011 1:40 pm

Hmpf, een beetje een cominbinatie van 7 en 8 :puke:
Laatst bijgewerkt door duplicity op di mei 31, 2011 1:42 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
FlashKip schreef:Toen ik thuis kwam vroeg ik via msn waarom ze ineens zo afstandelijk deed, ze zei dat er niets aan de hand was. Op dat moment werd ik para, misselijk, geen eetlust en down. Ik wist totaal neit wat er aan de hand was.. heb toch met mijn stomme kop 13ml ghb achterover gegooid wat uiteindelijk maar net goed was afgelopen
Avatar gebruiker
duplicity
Amoedergast
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1548
Geregistreerd: zo apr 10, 2011 11:46 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Sublimo » di mei 31, 2011 1:41 pm

duplicity schreef:YAY ! :kleuter:


? :conf:
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Hi-Hat » zo jun 05, 2011 12:45 pm

Als je nou een jaar niet gebruikt, beginnen de fases dan weer van voor af aan?
Niet dat ik ergens last van heb, maar ik vind dit toch een apart iets die fases.
Come meditate on bass weight.
Avatar gebruiker
Hi-Hat
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 697
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 10:36 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Dopey » zo jun 05, 2011 12:49 pm

Matheson schreef:Als je nou een jaar niet gebruikt, beginnen de fases dan weer van voor af aan?
Niet dat ik ergens last van heb, maar ik vind dit toch een apart iets die fases.


Het ligt er een beetje aan hoe diep je bent gezakt denk ik. Toen ik een half jaar geen pep had gebruikt en daarna 1-2 puntjes nam stuiterde ik flink rond, maar niet meer zoals de eerste keer.
8===D~~
Avatar gebruiker
Dopey
x Straight x Edge x
Donateur
Offline
 
Posts: 3423
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:39 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Ivo » zo jun 05, 2011 1:23 pm

Ik denk niet dat je ooit nog écht in fase 1 terecht kunt komen, maar wel dat je een paar fases terug kunt gaan.
Ik denk ook dat je daarna veel sneller terug zult gaan naar de fase waar je zat, ligt er maar net aan hoeveel je gebruikte en hoeveel permanente schade je overgehouden hebt.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor duplicity » zo jun 05, 2011 2:04 pm

Matheson schreef:Als je nou een jaar niet gebruikt, beginnen de fases dan weer van voor af aan?
Niet dat ik ergens last van heb, maar ik vind dit toch een apart iets die fases.


Op die vraag kan, wil en zal ik nooit het antwoord weten.
#Self motivation. :woeh:
FlashKip schreef:Toen ik thuis kwam vroeg ik via msn waarom ze ineens zo afstandelijk deed, ze zei dat er niets aan de hand was. Op dat moment werd ik para, misselijk, geen eetlust en down. Ik wist totaal neit wat er aan de hand was.. heb toch met mijn stomme kop 13ml ghb achterover gegooid wat uiteindelijk maar net goed was afgelopen
Avatar gebruiker
duplicity
Amoedergast
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1548
Geregistreerd: zo apr 10, 2011 11:46 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Hi-Hat » ma jun 06, 2011 3:02 pm

Ivo schreef:Ik denk niet dat je ooit nog écht in fase 1 terecht kunt komen, maar wel dat je een paar fases terug kunt gaan.
Ik denk ook dat je daarna veel sneller terug zult gaan naar de fase waar je zat, ligt er maar net aan hoeveel je gebruikte en hoeveel permanente schade je overgehouden hebt.


Ik heb namelijk nog niet alle effecten van fase 1 gehad. Moet daarbij ook eerlijk zeggen dat ik niet weet hoeveel procent mijn speed is. Ik ben begonnen met sleutelpuntjes. Meestal 1 of 2, soms 3. Dit heb ik meerdere malen gedaan. Tussendoor wel eens een klein lijntje genomen(of wat meer), en dan kwamen de effecten wel wat sterker naar boven natuurlijk. Maar zoals de euforie zoals mensen beschrijven, of andere wonderlijke dingen heb ik maar in lichte mate gehad. Misschien ligt dit aan de lage dosissen, en de redelijk hoge frequentie van gebruik. Ik vraag me af of ik als ik nu eens een goede tijd zou wachten en dan eens een hoge dosis neem of ik dan echt het volledige effect zou krijgen. Want ik heb niet het idee dat ik dat nu heb gehad. Daarbij wil ik wel benadrukken dat ik zeker de effecten heb gemerkt en die ook heb leren kennen, maar niet helemaal denk ik. Misschien verkeerd aangepakt allemaal.

Maar goed, wachten, testen, weegschaal erbij moet mij daarbij kunnen helpen.
Come meditate on bass weight.
Avatar gebruiker
Hi-Hat
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 697
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 10:36 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Leks » ma jun 13, 2011 3:28 am

Hoi , ik heb mezelf een half jaar terug in een relatief korte tijd gigantisch naar de **((^% geholpen met speed. had een keer een ons gekocht en toen ging t fout, van paranoia & bang, Horen van geluiden en stemmen zeeer realistisch, tot besluiten om snachts toch maar naar die kl*te buren te gaan die zo herrie make en me gek maken ( die uiteraard zeer verbaast wakker worden dan )

maargoed ik wil de details hier niet al te veel doorsmijten, misch als iemand echt weet waarover die praat & het wil/leuk vind mij een pm wil sturen, dan heb ik wel een paar bizarre, rare, zieke verhalen waarop ik wel een soort van antwoorden wil en of tips.

khoop da me punt duidelijk is. kzie t wel aan. :)
hop hop... gas dr op !!!
Avatar gebruiker
Leks
Newbie
Offline
 
Posts: 18
Geregistreerd: ma jun 13, 2011 2:38 am

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor duplicity » ma jun 13, 2011 3:31 am

Leks schreef: maargoed ik wil de details hier niet al te veel doorsmijten


Oh but please do. Daar is het forum net voor ?
FlashKip schreef:Toen ik thuis kwam vroeg ik via msn waarom ze ineens zo afstandelijk deed, ze zei dat er niets aan de hand was. Op dat moment werd ik para, misselijk, geen eetlust en down. Ik wist totaal neit wat er aan de hand was.. heb toch met mijn stomme kop 13ml ghb achterover gegooid wat uiteindelijk maar net goed was afgelopen
Avatar gebruiker
duplicity
Amoedergast
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1548
Geregistreerd: zo apr 10, 2011 11:46 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Leks » ma jun 13, 2011 4:07 am

duplicity schreef: Oh but please do. Daar is het forum net voor ?


is zo een slechte entree joh, ben er net ee half uurtje ^^
hop hop... gas dr op !!!
Avatar gebruiker
Leks
Newbie
Offline
 
Posts: 18
Geregistreerd: ma jun 13, 2011 2:38 am

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Shizzel » di jun 28, 2011 12:16 am

Na 2jaar gebruik nog steeds in fase 2 :woeh:, uiteraard gebeurd dit enkel in de weekendjes.. ik moet er ni aan denken om daar in de week ook aan te hangen.
Uiteraard ken ik mensen genoeg die dit wel doen, en daardoor enkele fases verder zitten :roll2: .. Goede motivatie voor me, om gebruik te beperken :grin:
Richt je op de toekomst, Verdrink niet in het verleden *
Avatar gebruiker
Shizzel
Duivelinneke
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 390
Geregistreerd: ma jun 27, 2011 11:48 pm
Woonplaats: Antwerpen

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor sankaissang » do jul 21, 2011 1:08 am

fase 3
gebruik nu een half jaar-jaar
de eerste keer kende veel euforie, de 2e keer waar veel tijd tussen zat had ik een kleine dosis en weer veel euforie. de 3e keer was weer een maand verder of en had al veel minder euforie maar niet veel tolerantie.
daarna meer gaan gebruiken en merkte dat ik steeds beter er tegen kon
nu voel ik me alleen nog wat energieker en gebruik het wanneer ik een voor mij verre afstand moet afleggen of langer dan 6 uur achter elkaar moet werken
toch blijft het leuk als ik een hele tijd niet slaap en verast word met vleermuisjes in de lucht en beestjes in me kamer die er niet zijn. helaas zijn ze altijd zwart in het begin hadden ze nog wel eens kleurtjes dat waren de sterren bij een te hoge dosis :kleuter:
Avatar gebruiker
sankaissang
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 28
Geregistreerd: do jul 21, 2011 12:25 am
Woonplaats: nederland

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor afraidtech » do aug 04, 2011 11:27 am

ik vermoed dat ik fase 7b wel gehaald heb ja, misschien zelfs wel fase 8, maar daar kan ik mij verrekte weinig van herrineren, verschrikkelijk als je in zon staat bent. en maar blijven snuiven terwijl de pep toch niet meer werkt. Was zo gek als een deur, en mijn voorkant wist niet meer dat mijn achter kant nog leefde. best vaag.
afraidtech
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 48
Geregistreerd: do aug 04, 2011 10:28 am

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Koekert » zo aug 14, 2011 6:47 pm

Zit denk ik in fase 2 of 3 :(. Hoe lang zou ik ongeveer moeten stoppen om weer in fase 1 te komen?
Avatar gebruiker
Koekert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 283
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 9:09 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » zo aug 14, 2011 6:56 pm

Ik ben volgens mij nuchter al een fase 3. 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Shizzel » zo aug 14, 2011 6:59 pm

Koekert schreef:Zit denk ik in fase 2 of 3 :(. Hoe lang zou ik ongeveer moeten stoppen om weer in fase 1 te komen?

ik denk dat je nooit terug in de 1 kan geraken.. ik ben ooit een halfjaar gestopt, en zat ook terug in 2 :)
Richt je op de toekomst, Verdrink niet in het verleden *
Avatar gebruiker
Shizzel
Duivelinneke
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 390
Geregistreerd: ma jun 27, 2011 11:48 pm
Woonplaats: Antwerpen

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Ivo » zo aug 14, 2011 7:00 pm

Na een paar maanden zo goed als geen speed kwam die empathie bij mij toch ook niet terug...
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Koekert » zo aug 14, 2011 9:27 pm

Shizzel schreef:
Koekert schreef:Zit denk ik in fase 2 of 3 :(. Hoe lang zou ik ongeveer moeten stoppen om weer in fase 1 te komen?

ik denk dat je nooit terug in de 1 kan geraken.. ik ben ooit een halfjaar gestopt, en zat ook terug in 2 :)

Dat is mooi kut dan :p.
Avatar gebruiker
Koekert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 283
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 9:09 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Ketalar » za nov 26, 2011 9:56 pm

Shit man :|speed is écht geen speelgoed
Miss PsYchedelic
you rush through my system...You are what you take
Avatar gebruiker
Ketalar
Professionele tamzakkerij
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 795
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:15 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Sahara » vr dec 23, 2011 11:18 pm

echt heel handig dit! ik zit zelf in 2, en hoop daar ook te blijven ;)
Sahara
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: vr dec 23, 2011 11:14 pm

Re: De verschillende fases bij speedgebruik

Berichtdoor Jack Daniels » za dec 24, 2011 1:59 pm

ik zat ooit in 3.. nu terug in 2 omdat ik alleen nog maar op dikke feesten gebruik
Avatar gebruiker
Jack Daniels
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 355
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:34 pm

Volgende

 • Gelijkaardige topics
  Reacties
  Bekeken
  Laatste post

Keer terug naar Speed

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner