Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Dopey » ma feb 21, 2011 7:27 pm

Originele post door Telefoon


Gestolen Van DHP.nl Dus niet Door mij gemaakt. is wel heel handig hier.

FAQ Anti-Depressants (vertaling), in combo met recreationale drugs
Door mind van Dhp ( https://www.dhpforum.nl )
(Originele post (in het Engels) is hier te vinden: http://www.bluelight.ru/vb/threads/108959-Antidepressants-and-Recreational-Drugs-%28long!%29)

FAQ: Antidepressiva en Recreationale drugs
(inclusief pharmaceutica van recreationale waarde)

DISCLAIMER:

De orginele FAQ is verschenen in het Engels en geschreven door fairnymph.
De informatie kan onjuist zijn en de auteur/vertaler is niet verantwoordelijke voor verkeerde informatie. Neem contact op met je dokter bij onduidelijkheden.

Anti-Depressiva (AD) kunnen grofweg verdeeld worden in 5 groepen:

Neem de tijd om het middel waarnaar je nieuwsgierig bent te zoeken. Merken van deze medicijnen worden genoemd onder de soort en de halfwaarde van de AD tussen de haakjes erachter.
Wanneer je hebt gevonden tot welke group jouw anti-depressiva, kan je verder gaan naar de sectie over deze specifieke groep om meer te leren over interacties met recreatieve middelen. Je kan ook proberen te zoeken met de Zoek functie van je browser maar pas dan wel op dat je het juist spelt.

De orginele auteur heeft wat achtergrond informatie over de AD's erbijgezet ter informatie.


Wat informatie dat van pas kan komen tijdens het lezen van deze FAQ:

Serotonine = 5-HT (5-hydroxytryptamine) [neurotransmitter]

Noradrenaline = Norepinephrine = NE [neurotransmitter]

Dopamine = DA [neurotransmitter]

Neurotransmitter = NT

A Reuptake Inhibitor= Een medicijn/drug die de heropname van een neurotransmitter (zoals serotonine, dopamine etc) tegengaat dat resulteert in een hoger gehalte van de neurotransmitter in de synaps (deel van hersens)

Agonist = Een medicijn/drug die de productie of opname van NT's stimuleert.

Antagonist = Een medicijn/drug die de productie of opname van een neurotransmitter tegengaat.

Selectivity = slaat op de eigenschap van een medicijn/drug om alleen een bepaalde catogorie receptor te bereiken. Voorbeeld: Prozac, een SSRI (Selective serotine reuptake inhibitor), dat inhoudt dat het alleen het heropnemen van serotine tegengaat, en geen andere NT's tegengaat.
Aan de andere kant is er Effexor, een SNRI (serotonine/norepinephrine reuptake inhibitor) die niet selectief is en dus meer dan een NT beinvloedt.
nog even 2 simple plaatjes erbij die wat meer duidelijkheid kan brengen:


------------------------------------------------------------------------------------------------

NOTE: Cannabis (weed,hasj) kan in bijna alle gevallen gerookt worden wanneer men een anti-depressiva neemt. Als je last hebt van slechte effecten van cannabis gebruik, STOP dan met het gebruiken van cannabis

TCAs/Tricyclics

Werking:

TCA's werken door het blokken van de heropname van verschillende NT's, de primaire werking bij de meeste TCA's is het beinvloeden van de heropname van serotonine en norepinephrine. Door het reduceren van de heropname van deze NT's, verhogen TCA's het gehaltvan NT's in de synapse. TCA's worden verdacht van het verhogen van de gehalte's 5-HT/NE/DA in het brein. Het grote verschil tussen de werking van TCA's en SSRI's is dat SSRI's selectief werken (alleen op de serotonine opname)

Het is mogelijk om lichamelijk verslaafd te raken aan TCAs, als je dus stopt kan je last krijgen van afkick verschijnselen

Bijverschijnselen:

Bedwelming/flauwvallen, tremor, constipation, urinary hestiancy, orhostatic hypotension, condution defects, arrhythmias, agrevettion of psychoses, beroerte's,slapeloosheid, slechtziend, verwardheid, zwaarder worden, sexuele minder (geen orgasme meer krijgen en verminderd libido)

Metabolisme:

TCA's worden snel opgenomen en gematoboliseerd. CYP2C19 is het belangrijkste enzym betrokken bij het metaboliseren van TCA's, maar de enzymen CYP 1A2, 3A4, 2C9 en CYP 2D6 zijn ook betrokken.

Recratieve drug interactie's:

Alcohol, Benzos (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiaten (Heroine, Codeine, Vicoden, Oxy etc), Barbituates, Ketamine:
Omdat TCA's bedwelmde effecten heeft, gebomineerd met central nervous system (CNS) depressants zoals de bovengenoemde drugs kan het de effecten van de drugs meer potent (strenger) maken.
Bijvoorbeeld, je nemt een TCA, dan ben je veel meer gevoelig voor bovenstaande drugs, en heb je niet zoveel nodig om naar de klote te gaan. Wees daarom dus voorzichtig met deze drugs, je hebt waarschijnlijk een lagere dosis nodig. Anders dan dat zijn deze drugs reletief veilig te combineren met een TCA.

DXM (Dextromethorfan) [actieve stof in sommige hoestdranken]

Dit kan een erg gevaarlijke combinatie zijn, neem geen DXM en TCA's samen.
Het combineren van TCA met DXM kan leiden tot te veel serotonine in je hersens, wat kan lijden tot het mogelijk FATALE serotonine syndroom.

MDMA/XTC (incl MDA, MDEA etc):

TCA's zullen de effecten van deze stoffen doen verminderen. Je zult dus niet zo veel voelen, of helemaal niks. Sommige mensen kunnen wel gewoon strakstaan onder invloed van TCA's en merken op dat TCA's de effecten van de xtc niet zoveel vermindert als SSRI's doen. Toch is de xtc roes lang niet zo vermakelijk met TCA gebruik als zonder TCA gebruik.
Het gevaar van TCA met MDMA is niet fataal, mar MDMA verhoogt het risico van cardiovascular complicatie's, en TCA's hebben al enige negatieve effecten op het cardiovasculaire systeem, dus kan het gevaarlijk zijn om deze drugs te combineren.
De schrijver heeft nog nooit gehoord van cardiovasculaire problem resulterend van gelijktijdig MDMA en TCA gebruik, maar er is een mogelijkheid dus weer er alert op.
Behandel deze combi met voorzichtigheid, het is het waarschijnlijk ook niet waard.

note van vertaler: wees HEEEEEL voorzichtig met deze combo, dit is slecht voor je hart en mogelijk ook voor andere organen, zie dit nieuwsbericht http://news.scotsman.com/latest.cfm?id=3015840

Amphetamines [SPEED] (Methamphetamine, Adderall, Dexedrine), Ritalin (methylphenidate), Cocaine:

Zoals met mdma hierboven, vinden veel mensen dat wanneer ze een TCA nemen, ze niet de volle effecten van de stimulanten ervaren. Toch zul je best high van deze drugs kunnen worden, het effect van de TCA is niet zo groot dat je niet meer high zult voelen. Het gevaar met deze stimulanten is hetzelfde als bij MDMA, eventuele cardiovasculair complicatie's. Wanneer je stimulanten combineert met een TCA hou dan je dosis in de gaten en let er op dat cardiovasculare effecten niet ongewoon of verstorend zijn.

[note van vertaler]Deze cardiovasculaire complicatie's (hartproblemen) zijn niet zomaar iets om lichtjes over te doen, dit kan erg gevaarlijk zijn, mocht je het toch willen doen doe dan erg rustig aan

Hallucinogens (LSD/Acid, psilocybin/Shrooms, Tryptamines – 2-ct-2,DPT, DMT etc, Salvia):

TCA's kunnen de effecten van deze hallucinogenen sterker maken, daarom moet je voorzichtig zijn met de hoeveelheid van een drug die je kan nemen.. om te trippen heb je waarschijnlijk niet zoveel nodig.
Sommige hallucinogenen hebben ook effecten op het cardiovasculaire systeem, dus is dezelfde waarschuwing van toepassing als op mdma en stimulanten.
Toch moet deze combo redelijk veilig zijn, maar wees voorzichtig en gebruik verstandig. Begin met een LAGE dosis.


ATTENTIE: neem geen ‘ayahuasca’ wanneer je TCA medicijnen inneemt, dit is een gevaarlijke combinatie.

SSRI's:

Mechanism of Action:

SSRI's (Selective Serotonine Reuptake Inhibitors) werken door selectief serotonine opname te remmen. Meer serotonine verblijft dus langer in de synaps. SSRI's verschillen onderling wat van werking in hoe effectief ze zijn in het tegengaan van 5-HT (serotonine) opname, doen ze dat allemaal selectief, and dus hebben ze NIET een direct (belangrijk) effect op andere neurotransmitters.

Bijverschijnselen:

Slapeloosheid, bedwelming (lang niet zo erg als bij TCA's), rillingen, winderigheid, uitslag, minder sexueel actief (verlaagd libido en moeilijkheden orgasme's krijgen, acute angst(aanvallen).

Metabolisme:

SSRI's remt, op verschillende graad, de enzymen CYP1A2, CYP2C19, CYP3A4 en CYP2D6. Het kan lang duren eer SRRI's en de metabolieten ervan compleet het lichaam hebben verlaten.
Het probleem met SSRI's is dat ze naast het onmiddelijk effect op de hersens, ze de hersens veranderen op een manier dat het enige tijd duurt voordat de hersens weer in normale staat zijn als de persoon stopt met het nemen van SSRI's.
Hoe lang het duurt voordat de hersens weer terug zijn naar de originele staat ligt aan de dosis die de persoon nam en voor hoe lang.
Ook heeft het te maken met de stofwisseling van het persoon en de hersens (die verschillen namelijk van persoon tot persoon)

Als je dus gestopt ben SSRI's kan je niet meteen van je MDMA (xtc) genieten, dit zal enige tijd duren.

Recratieve drug interactie's:

Alcohol, GHB (en vergelijkbare substantie's), Benzos (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiates (Heroine, Codeine, Vicodin, Oxy etc), Barbituates, Ketamine:

Al bovenstaande drugs kunnen veilig gecombineerd worden met SSRI's. Je kan wat meer gevoelig zijn voor alcohol, benzo's en barbituates, maar het hoeft niet.
Sommige mensen ervaren dat ketamine en opiaten minder sterk werken.

DXM (Dextromethorphan):
Dit kan een zeer gevaarlijke combinatie zijn, neem GEEN dxm en SSRI's samen.
Een combinatie van deze 2 stofjes kan leiden tot teveel serotonine in je hersens, wat weer kan leiden tot het levensgevaarlijke serotonine syndroom.

MDMA/Ecstasy/XTC (inclusief MDA, MDEA etc):

Het is niet mogelijk om hard te gaan op mdma (xtc) als je SSRI's neemt.
Het is gewoon zonde van je geld om mdma te nemen, je zal er niks tot bijna niks van voelen (van de xtc).
Simpel gezegd blokken de SSRI's het stuk van je brein waar de mdma moet gaan om je strak te laten staan.
Met een hoge dosis mdma zal je wat zwakke speedy effecten voelen, de typische mdma effecten zal je niet ervaren.

Stop niet met het nemen van SSRI's zodat je mdma kan ervaren.
Ten eerste, als zou je stoppen (voor een paar dagen) dan is het onwaarschijnlijk dat je de volle effecten van de mdma meemaakt. Het duurt veel langer dan een paar dagen voordat al de SSRI (+bijstoffen en effecten) om je lichaam te verlaten.
Ten tweede kan je erg ziek (afkick verschijnselen, depressie) worden als je zomaar stopt met het nemen van je medicijnen.
Het is jammer maar probeer niet om high te worden van xtc wanneer je SSRI's neemt (of er net vanaf bent)

Amfetamines [Speed] (Methamfetamine, Adderall, Dexedrine), Ritalin (methylphenidate), Cocaine, 4-MAr (4-methylaminorex):

De effecten van deze stimulanten op iemand die SSRI's neemt zal niet echt veel verschillen.
Met de amfetamine's (vooral met methamfetamine), zal er een minder "roze bril" effect optreden, maar voor het grootste gedeelte zal de high hetzelfde zijn.
Het is een aardig veilige combo, en je zal (nog steeds) high van de stimulanten kunnen worden als je een SRRI neemt.

Hallucinogen: (LSD, paddo's, Tryptamines, DPT, DMT, salvia etc):

Deze drugs kunnen veilig gecombineerd worden met SRRI's. De meeste mensen gevenaan dat ze meer moeten nemen van een hallucinogeen om de normale effecten te behalen.
Als je dus een SSRI neemt, moet je waarschijnlijk meer nemen van een van bovenstaande drugs om er wat van te voelen. Sommige mensen zeggen dat ze meer LSD moeten nemen, maar met paddo's dezelfde dosis als zonder SRRI's. Wees dus voorzichtig en begin met een kleine dosis, en neem niet te snel meer.


ATTENTIE: neem geen 'ayahuasca' wanneer je SSRI's neemt. Combineer nooit SSRI"s met een MAOI (bijvoorbeeld harmaline)


Op het plaatje is een Prozac (een SSRI) molecuul afgebeeld.
MAOIs

Werking:

MonoAximine Oxidase Inhibitors zijn medicijnen die -zoals de naam al zegt-
Monoamine Oxidase inhibiten.
Monoamine Oxidase is het enzym verantwoordelijk voor het afbreken van amines in het menselijke lichaam, en NT's zoals serotonine, dopamine en norepinephrine allemaal een amine groep hebben, worden ze afgebroken door het MAO enzym.
Maoi's verminderen of verhinderen dat MAO de NT's afbreken, de NTers blijven dus langer in de synapse (ook NT gehalte's worden verhoogd in the presynaptic vesicles, dus er word meer NT's afgegeven).
Het eind resultaat van een MAOI is dus een hoger level van verschillende NT's (NeuroTransmitters).
Er zijn 2 groupen MAO's, 2 enzymen verantwoordelijk voor het afbreken van de NTs.
Er is MAO-A, een enzym dat verschillende soorten amines afbreekt, inclusief serotonine en norepinephrine, en ook tyramine, een bijproduct van de conversie van trypyophan naar 5-HT (serotonine).
En er is MAO-B, een enzym dat dopamine afbreekt.
Sommige MAOi's werken door het inhibitie van een enkele soort MAO, en sommige hebben inhibiterende effecten op beide MAO's.

MAIO's kunnen zowel REVERSIBLE of IRREVERSIBLE zijn. Ze kunnen dus terugedraaid worden (reversible) of permant zijn (irreversible).
Irreversible MAOI's binden zich permant aan het MAO enzym en voorkomen MA afbraak tot wel 2 weken na het nemen van een enkele dosis MAOI. Reversible MAOI's binden zich niet aan het MAO enzym en hun effecten duren maar een paar dagen.

Bijwerkingen:

Slaap verstoringen (of slapeloosheid of juist heel slaperig), aankomen (gewicht), hogere bloeddruk, verminderd libido.

Metabolisme:

Alhoewel MAOIs snel gemaboliseerd worden, het ihhibiteren van de MAO kan voortduren wanneer de MAOI niet langer in het lichaam gedecteerd kan worden. Dus, metabolisme hier is helemaal belangrijk als de lang term effecten die gepaard gaan met het nemen van een MAOI.

Recreationele Drug interactie's:

Alcohol

Als je een MAOI neemt, is het het best om Chianti wijn,Vermouth, geimporteerd bier en Ale te vermijden.
De consumptie van rode, witte en port wijn in hoeveelheden groter dan 120 ml brengen een klein gevaar met zich mee. Whisky en likeuren zoals Drambuie & Chartreuse hebben ook (verkeerde) reacties veroorzaakt.
Het is het beste om de volgende dranken te drinken wodka, gin, rum etc en om (geimporteerd) bier en rode wijn te vermijden.

GHB (and daarop lijkende substanties), Benzo's (Xanax, Valium etc) en Barbiturates:

Hoewel je deze drugs/medicijnen wanneer je een MAOI neemt, wees erg voorzichtig ermee en neem altijd een lage dosis. MAOIs veroorzaken hypErtension (hoge bloeddruk) en benzo's & barb's veroorzaken hypOtension (lage bloeddruk) en dus kan je hart in de war brengen door deze drugs te combineren.

Opiaten (heroine, codeine, Vicodin, Oxy etc):

Het is NIET veilig om opiaten te gebruiken wanneer men MAOI's neemt.
Deze combo kan leiden tot hyper of hypotensive toestand in de persoon.
Dit houdt in dat deze persoon een gevaarlijke lage (hypo) of hoge bloeddruk (hyper)
kan krijgen. Ook kan deze combo ademinghalings problem met zich mee brengen.
COMBINEER DIT NIET !

Ketamine

Het is veilig om Ketamine (keta, special K) te combineren wanneer met een MAOI neemt.

DXM (Dextromethorphan):

Dit kan een erg gevaarlijke combo zijn.
Neem deze 2 stoffen NIET samen.
Het kan leiden tot teveel serotonine (5-ht) wat het serotonine syndroom kan veroorzaken.
Het serotonine syndroom kan FATAAL zijn.
Neem je een MAOI dat selectief is voor MAO b, <bijvoorbeeld rasagiline of selegiline (l-deprenyl) > dan is het veilig om DXM te gebruiken.

MDMA/XTC (incl MDA, MDEA etc)

Een zeer gevaarlijke combinatie. neem GEEN XTC wanneer je MAOI medicatie neemt! Dit leid tot het serotonine syndroom, een hypertensive crisis, en zal leiden tot dood. Er zijn al mensen dood gegaan aan het combineren van een MAOI en MDMA (xtc). DOE DIT DUS NIET!
Neem je een MAOI die selectief is voor MAO b, (bijvoorbeeld rasagiline of selegiline (l-deprenyl), dan is het veilig om mdma te gebruiken. Er zijn zelfs aanwijzingen dat MAO b inhitbitors neurotoxicity (hersenvergifting) tegen houden.
Hetzelfde geld voor stimulanten dat besproken word in de 2de paragraaf.

Amfetamines [Speed] (Methamphetamine, Adderall, Dexedrine), Ritalin (methylphenidate), Cocaine, 4-MAR (4-methylaminorex)

Ook dit is net zoals MDMA een gevaarlijke combinatie. Neem geen stimulanten wanneer je een MAOI medicatie volgt.

Hallucinogenen (LSD/Acid, psilocybin/paddo's, Tryptamines, 2-ct-2,DPT, DMT etc, Salvia)

Blijkbaar zijn de meeste mensen die MAOI's nemen minder gevoelig voor hallucinogenen/tryptamines dan normaal, dit is vooral zo met LSD.
Combinatie's met tryptamines en met salvia zijn niet wel bekend, dus wees erg voorzichtig wanneer je dit wilt combineren.
Start met een LAGE dosis en zie hoe je op de drug reageert voor je eventueel meer neemt.

___________________________________________________________

Reversible MAOI's:
als je een RIMA neemt, gebruik dan geen recreationele drugs waarvoor gewaarschuwd wordt in deze FAQ binnen 7 dagen dat je met je medicatie gestopt bent.
Dus heb je een contraindicted drug (iets wat je niet kan gebruiken met een RIMA ) gebruikt wacht dan tenminste zeven (7) dagen voordat je begint met het nemen van je medicijn. als je STOPT met het nemen van een RIMA, wees er dan zeker van dat je meer dan zeven (7) dagen gestopt bent met het nemen van je RIMA voordat je weer een van de contraindicted drugs gebruikt

Irreversible MAOI's

Als je een Irreversible MAOI's neemt, neem dan een week geen drugs voor je je medicatie periode gaat beginnen. Stop je met een irreversible MAOI, neem dan geen recreational drugs voor drie (3) weken. Wees erg voorzichtig en hou je aan dit advies, anders kunnen zware medische problemen en/of dood het resultaat zijn.
NARIs/NORADRENALINE REUPTAKE INHIBITORS

Werking:

Beide medicijnen zijn selectieve noradrenaline (NA/NE) re-uptake inhibitors, ook wel NARI's genoemd.

Bijwerkingen

jeuk op de huid, misselijkheid of kotsen, ongewoon enthousiasme, gewichtsverlies, duizelig of licht in het hoofd, droge mond, hoofdpijn,
verhoogd of verlaagd libido, verhoogde etenslust en aankomen, verhoogde gevoeligheid van de huid voor zonlicht, meer zweten, gewichtsverlies, slapeloosheid.


Metabolisme

Voornamelijk gemetaboliseerd door het enzym CYP2D6.

Recreationele Drug interactie's:

Alcohol, GHB (en vergelijkbare substanties), Benzo's (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiaten (heroine, codeine, vicodin, Oxycontin etc), barbituraten:

Als je NARI's inneemt, dan kunnen de effecten van deze drugs strenger overkomen dan normaal. Dit is vooral zo bij het gebruik van barbituraten.
Doe dus rustig met bovenstaande drugs en gebruik lage dosissen totdat je weet hoe het samengaat met NARI's. Verder zijn deze drugs veilig om te gebruiken met een NARI.

Ketamine

De effecten van deze drug moeten niet anders zijn dan inname van ketamine zonder NARI medicatie.

DXM (Dextromethorphan):
Omdat NARI's en DXM gemataboliseerd worden door eendezelfde enzymen, is deze combinatie waarschijnlijk best gevaarlijk. Vermijd het nemen van DXM wanneer men NARI's neemt.

MD**/XTC:

Hierover is niet veel bekend maar het gevoel dat XTC geeft is niet aangetast en schijnt veilig te zijn. Sommige MDMA effecten zijn heftiger maar andere effecten kunnen verdwenen of veel minder zijn.
Een gebruiker vertelt:
Ik was veel warmer en meer kalmer dan normaal, ook knarste ik erg met me tanden, iets waar ik normaal niet zo veel last van heb.
Ik voelde me ook meer naar de klote, ik had problemen met me motoriek, lopen enzo. Ik voelde geen echte stimulatie, en had geen tintelingen of gejaagde effecten in mijn lichaam.
Ik voelde me toch vrij euforisch, maar het was meer sociaal en ouwehoeren.
De comedown van de MDMA was onplezierig (zoals altijd bij mij) en het was inclusief hoofdpijn en last van me kaak.


Amfetaminen (Speed), Ritalin, Cocaine, 4-MAR (4-methylaminorex):

Hoewel is niet echt gevaarlijk om deze middelen te combineren (volgens huidige informatie) is het niet aan te raden om ritalin/amfetamines met NARI's te nemen.
De stimulerende effecten van deze drugs (wakker voelen, alertheid, strakstaan) worden bijna compleet geblokt door de NARI. Je kan een paar dikke lijnen speed (amfetamine, methamfetamine) nemen en 2 uur later in slaap vallen.
Het tandenknarsen, hoofdpijn en de come down blijven nog wel allemaal hetzelfde of worden zelfs erger.
Er zijn wel wat "naar de klote" effecten te verwachten maar er is heel weinig euforie en de negatieve effecten zijn vele malen groter dan de postivieve effecten.
Niks is bekend over het combineren van NARI's en cocaine maar een zelfde reactie als NARI's + amfetamine's/ritalin word verwacht.
Combinatie's met 4-MAR zullen waarschijnlijk minder negative effecten oproepen dan de combo NARI's + amfetamine's/ritalin of mischien blijven deze negatieve effecten wel helemaal achterwege.

Hallucinogen: (LSD, paddo's, Tryptamines, DPT, DMT, salvia etc):

Er zijn geen gevaren bekend van een combinatie van bovenstaande drugs met een NARI.

HETEROCYCLICS

Amoxapine

Werking:

Amoxapine is een zwakke 5HT inhibitor en stopt/vertraag vooral de heropname van NE. Het is ook een DA recepter antagonist. Deze drug verhoogt het gehalte aan serotonine en norepinephrine in het brein (lijkt op tricyclics) and verlaagt de dopamine gehalte, amoxapine kan dus een anti-psychotisch werken (door het effect op de dopamine) en ook functioneren als een anti-depressiva.

bijverschijnselen:

zelfde als TCAs/tricyclics, zie boven.

Metabolisme:
Amoxapine wordt gematoboliseerd in de lever bij het CYP2D6 enzym.

Recratieve drug interactie's:

Ongeveer hetzelfde als beschreven staat bij tricyclics/TCA's, zie die sectie.
Bupropion

werking:

Bupropion's werking is niet volledig begrepen, maar de tot nu toe verkrijgbare informatie geeft aan dat het een NE en DA reuptake inhibitor is, en dat het ook functioneert als een slappe 5-HT reuptake inhibitor.

bijverschijnselen:
Duizeligheid, slapeloosheid, droge mond, zweten, trillingen, verergen van psychose, kan libido verhogen (vooral bij vrouwen).

Recreationele Drug interactie's:

Alcohol, GHB (and vergelijkbare substantie's), Benzos (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiaten (Heroin, Codeine, Vicodin, Oxy etc), Barbituaten, Ketamine:

Sommige mensen die bupropion nemen hebben uitgevonden dat het niet goed te combineren valt met alcohol, en dat ze gevoeliger zijn voor alcohol en black out's krijgen. Niet alle mensen die bupropion nemen vinden de effecten van alcohol anders.
Het is dus verstandig om voorzichtig te drinken wanneer je begint met een bupropion medicatie, en een beetje afwachten hoe je reageert op deze combinatie.
Alle andere "downers" (opiaten, benzo's, barbituraten) en ketamine zijn veilig voor mensen die bupropion nemen.

DXM (dextromorfan)

Er is weinig bekend over deze combinatie, maar het lijkt veilig. Wees voorzichtig tot er meer over bekend is, start met een lage dosis.

MDMA/xtc (inclusief MDA, MDEA etc)

Er zijn veel meningsverschillen over het nemen van xtc terwijl men bupropion medicatie neemt. Vooral mensen met bipolaire depressie (of stemmingsstoornis) vinden dat ze 'normaal' strak staan van xtc. Andere vinden dat xtc ze iets zwaardere effecten geeft, en weer andere dat ze maar kleine effecten krijgen.
Over het algemeen gesproken vinden de meeste mensen dat ze toch de effecten van xtc krijgen maar dan in mindere mate, dus nemen hun vaker meer mdma dan gewoonlijk.
MAAR, totdat je weet hoe jij reageert op mdma met bupropion, neem je normale dosis, niet meer. Als je extra gevoelig bent voor beroertes, neem dan GEEN bupropion in combinatie met mdma, want dan heb je veel meer kans op een beroerte.

Hallucinogenen (LSD/Acid, psilocybin/paddo's, Tryptamines, 2-ct-2,DPT, DMT etc, Salvia)

Er zijn geen bekende gevallen van gevaren die deze drugs kunnen opleveren in combinatie met bupropion.Venlafaxine


Werking:
Venlafaxine is een selectieve inhibitor (een selective reuptake inhibitor dus) van zowel serotonine als norepinephrine en is dus bekend als een SNRI.

Bijverschijnselen:
misselijkheid, slaperigheid, zweten, duizeligheid, sexuele stoornis, insomnie
(slapeloosheid), hypertensie (hoge bloeddruk), ongerustheid.

Metabolisme:
Venlafaxine wordt vooral gemetaboliseerd door het CYP2D6 enzym en iets bij CYP3A4. Het is ook een zwakke inhibitor voor het enzym CYP2D6.

Recreationele Drug interactie's:

Alcohol, GHB (and vergelijkbare substantie's), Benzos (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiaten (Heroin, Codeine, Vicodin, Oxy etc), Barbituaten, Ketamine:

Deze drugs kunnen veilig worden gecombineerd met venlafaxine, en de effecten zullen niet grotendeels worden veranderd.

DXM (dextromorfan/dextromorphan)

Omdat DXM en venlafaxine gemetaboliseerd worden door sommige van dezelfde enzymen, is deze combinatie waarschijnlijk gevaarlijk. Het wordt NIET aangeraden om deze drugs tezamen te nemen.


MDMA/xtc (inclusief MDA, MDEA etc):


Zie SSRI's. Het is niet mogelijk om high te worden van xtc wanneer men venlafaxine neemt. Stop onder geen omstandigheden met zomaar met venlafaxine. Venlafaxine heeft zware ontwennigsverschijnselen. Symptonen omvatten misselijkheid, duizeligheid en elektrische schokken.

Amfetaminen (Speed), Ritalin, Cocaine, 4-MAR (4-methylaminorex):

Amfetamines (speed) kan relatief veilig worden gebruikt in combinatie met venlafaxine. Je zal de normale effecten van deze drugs kunnen verwachten.
Cocaine gebruik is ook relatief veilig. Sommige mensen vinden echter dat wanneer men venlafaxine gebruikt je meer gevoelig bent voor cocaine en dat de cocaine-high langer duurt.
Ritalin (methylphenidate), wanneer genomen door een persoon die venlafaxine neemt, is er om bekend om aanvallen te veroorzaken, pas dus heel erg op met deze combo.

Hallucinogenen: (LSD, paddo's, Tryptamines, DPT, DMT, salvia etc):

Dit kan relatief veilig gecombineerd worden, zonder enige hevige impact op de hallucinogen die gebruikt wordt.

Neem GEEN venlafaxine met een MAOI (maakt niet uit welke)! Dit is een erg gevaarlijke combo en kan leiden tot het serotonine syndroom of zelf de dood
HETEROCYCLICS

Mirtazapine

Werking:

Mirtazapine is een antagonist of presynaptic alpha 2-adrenergic autoreceptoren en heteroreceptoren op zowel antaganoist en serotonine presypnaptic axons. Het is ook een krachtige antagnoist op zowel 5HT2 en 5HT3 receptoren.
Dit resulteert in een verhoogde NE en 5HT activiteit, vooral 5HT activiteit op de 5HT1A receptoren.

Bijwerkingen

Verdoofd raken, verhoogde trek, duizeligheid en aankomen (in gewicht)

Metabolisme

CYP2D6, CYP1A2 en CYP3A4 zijn de primare enzymen betrokken bij het metaboliseren van mirtazapine.

Recreationele Drug interactie's:

Alcohol, GHB (en vergelijkbare substanties), Benzo's (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiaten (heroine, codeine, vicodin, Oxycontin etc), barbituraten:

De effecten van deze drugs zijn sterker dan normaal, omdat ze bij het gevoel van bedwelming van de mianserin komen.
WEES VOORZICHTIG en doe rustig aan met deze drugs. Neem lage dosissen tot dat je weet hoe je reageert op de combinatie.

Ketamine:

De effecten van deze drug zullen niet worden veranderd door de mirtazapine en de combinatie staat niet bekend als gevaarlijk.

DXM (Dextromethorfan):

Omdat mirtazapine and DXM gemetaboliseerd worden door de dezelfde enzymen is deze combinatie waarschijnlijk gevaarlijk.
Neem geen DXM en mirtazapine samen !

MDMA/xtc (inclusief MDA, MDEA etc)

Het gebruik van mdma gecombineerd met mianserin is relatief veilig.
Sommige mensen vinden dat ze wat minder "hard" gaan, en dat ze iets meer nodig hebben.
Dit hoeft echter niet voor jouw te gelden dus neem je normale dosis tot dat je weet hoe je reageert op MDMA.

Amphetamines (Methamphetamine, Adderall, Dexedrine), Ritalin (methylphenidate), Cocaine, 4-MAR (4-methylaminorex)

Het gebruik van stimulanten wanneer men mirtazapine neemt schijnt relatief veilig te zijn. Mirtapazine zal het effect niet doen veranderen.

Hallucinogenen (zoals LSD/Acid, psilocybin/paddo's, Tryptamines, 2-ct-2,DPT, DMT etc, Salvia)

Hallucinogenen blijken VEEL sterker te zijn in combinatie met mirtazapine, so wees dus ERG VOORZICHTIG.
Neem GEEN hallucinogenen wanneer je mirtazapine neemt of doe het heel voorzichtig met een erg lage dosis.HETEROCYCLICS

Mianserin

Werking:

Mianserin is een antagonist van zowel norephinephrine en serotonine receptoren.
Iets specifieker: het is een 5HT1c, 5HT2a en een 5HT2c antagonist, en ook een antagonist voor de NE alpha-2 receptor en de H1 (histamine) receptor.
Het houdt de heropname van geen enkele neurotransmitter tegen op therapeutische dosages. Er zijn bewijzen dat 5-HT2C receptoren betrokken zijn bij het controleren van de activiteit van het centrale dopaminergic systeem, en dus wordt er gedacht dat Mianserin zorgt voor het "releasen" (vrijlaten) van DA in the nuclues accumbens door het blokken van 5-HT2C receptoren.

Bijwerkingen:
Bedwelming/slaperig, duizelig, constipation, droge mond, verminderd gezichtsvermogen, aankomen (gewicht).

Negligible anticholinergic effects compared to most other ADs.

Metabolisme:
De belangrijkste enzymen betrokken bij het metabolsime van mianserin zijn CYP2D6, CYP1A2 en CYP3A.

Recreationele Drug interactie's:

Alcohol, GHB (and vergelijkbare substantie's), Benzos (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiaten (Heroin, Codeine, Vicodin, Oxy etc), Barbituaten:

De effecten van deze drugs zijn sterker dan normaal, omdat ze bij het gevoel van bedwelming van de mianserin komen.
Dit is vooral zo voor opiaten en benzo's. WEES VOORZICHTIG en doe rustig aan met deze drugs. Neem lage dosissen tot dat je weet hoe je reageert op de combinatie.

Ketamine:

De effecten van deze drug zullen niet worden veranderd door de mianserin en de combinatie staat niet bekend als gevaarlijk.

DXM (Dextromethorfan):

Omdat mianserin and DXM gemetaboliseerd worden door de dezelfde enzymen is deze combinatie waarschijnlijk gevaarlijk.
Neem geen DXM en mianserin samen !

MDMA/xtc (inclusief MDA, MDEA etc):

Er zijn wat aanwijzingen dat mianserin de mdma related neurotoxicteit in de hersens kan verminderen door het blokken van de effecten van mdma op de 5-HT2 receptoren.
Mianserin's effecten op NE dragen waarschijnlijk bij aan het stimulerende effect van de MDMA.
Waarschijnlijk is dit wel een veilige combo, maar wees voorzichtig en start met een lage dosis.

Amfetaminen (Speed), Ritalin, Cocaine, 4-MAR (4-methylaminorex):

Mianserin maakt de effecten van deze stimulanten sterker.
Dit betekent dat je HEEL VOORZICHTIG moet zijn wanneer je stimulanten en Mianserin tezamen gebruikt. Neem een lage dosis totdat je beter begrijpt hoe de stimulant werkt gecombineerdmet mianserin.

Hallucinogeen: (LSD, paddo's, Tryptamines, DPT, DMT, salvia etc):

Het schijnt zo te zijn dat bovenstaande drugs sterker worden wanneer men mianserin neemt, dus doseer voorzichtig.
Het is waarschijnlijk niet verstanding om mianserin the combineren met een MAOI-achtige hallucinogeen, al is er niet veel bekend over zo'n combinatie.HETEROCYCLICS

Nefazodone

Werking:

Nefazondone is een 5HT2 receptoor antagonist en is ook een antagonist voor alpha1-adrenergic receptoren. Het schijnt ook een zwakke serotonine heropname inhibitor te zijn.
Dus, nefazodone's AD eigenschappen hebben waarschijnlijk wat gelijkenissen met TCA's/SSRI's en met medicijnen zoals mianserin en mirtazapine.

Bijwerkingen:

Verdoofheid, droge mond, misselijkheid, duizeligheid, constipatie, asthenia, licht gevoel in hoofd, wazig gezichtsvermogen, verwardheid, slapeloosheid agitation and abnormal vision.

Metabolisme:

Nefazodone inhibits (houd tegen) enzym CYP3A4, en wordt gemetaboliseerd door CYP2D6.

Recreationele Drug interactie's:

Alcohol, GHB (en vergelijkbare substanties), Benzo's (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiaten (heroine, codeine, vicodin, Oxycontin etc), barbituraten, Ketamine:

Deze drugs kunnen veilig gecombineerd worden met nefazodone. Als je wat verdoofd voelt van de nefazondone is het natuurlijk niet verstandig om te veel te consumeren van bovenstaande drugs, wees ook hierbij dus voorzichtig.

DXM (Dextromethorfan)

Omdat nefazondone en DXM gemetaboliseerd worden door sommige van dezelfde enzymen, is deze combinatie waarschijnlijk gevaarlijk.
Vermijd het combineren van DXM en nefazodone !

MDMA/xtc (inclusief MDA, MDEA etc)

XTC combineren met nefazodone is relatief veilig.
Omdat nefazodone serotonine reuptake inhibitie veroorzaakt, zal je waarschijnlijk minder "hard"gaan als normaal.
Sommige mensen stoppen met het nemen van nefazodone voor een dagje of twee om meer effecten te krijgen.
Stoppen met medicatie is NOOIT aan te raden, maar in deze zaak bleek het stoppen voor een dag of twee met nefazodone de xtc roes postitief te beinvloeden.


Amfetaminen (Speed), Ritalin, Cocaine, 4-MAR (4-methylaminorex):

Stimulanten combineren met nefazodone is relatief veilig. De nefazodone blijkt de reactionele effecten van de stimulanten niet te beinvloeden (je wordt dus net zo high als eerst simpel gezegd).

Hallucinogenen (LSD/Acid, psilocybin/paddo's, Tryptamines, 2-ct-2,DPT, DMT etc, Salvia)

Er is niet veelbekend over het combineren van hallucinogenen met nefazodone, maar het is erg waarschijnlijk dat nefazodone de effecten sterker zal maken.
Wees daarom erg voorzichtig als je nefazodone combineert met hallucinogenen, start met een lage dosis en wees voorzichtig!
HETEROCYCLICS

Trazodone

Werking:

Trazodone heeft een agoniste werking op de 5-HT2C repectoren en sterke antagonist activiteit op de 5-HT2A receptoren, en werkt als een slappe serotonine reuptake inhibitor.
De effecten van trazodone zijn dosis-afhankelijk: op lage dosissen gedraagt het zich als een 5-HT antagonist, maar met hogere dossisen is het een 5-HT agonist (gerelateerd aan de main metaboliet CPP). Ook antagoniseert (antagonizes) het de alpha 1 en apha 2 adrenergic receptoren.

Bijverschijnselen:

slaperigheid, duizelig, slapeloosheid, misselijkheid, agitatie (onrust)

Metabolisme:

Trazodone wordt vooral gemetaboliseerd door CYP34A tot zijn actieve metaboliet, m-cholorophenylpiperzine (mCPP). Het enzym CYP2D6 is ook betrokken in het metaboliseren van trazodone.

Recreationele Drug interactie's:

Alcohol, GHB (and vergelijkbare substantie's), Benzos (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiaten (Heroin, Codeine, Vicodin, Oxy etc), Barbituaten, Ketamine:

Trazodone verhoogt de gevoeligheid voor alcohol, benzo's, opiaten en barbiturates.
Wees dus voorzichtig en neem minder dan je normaal neemt.
Het is ook waarschijnlijk dat trazodone de gevoeligheid voor ketamine verhoogdt, maar dit is wel veilige combinatie.

DXM (dextromorfan/dextromorphan)

Omdat DXM en trazodone gemetaboliseerd worden door dezelfde enzymen, is deze combinatie waarschijnlijk best gevaarlijk. Het word AFGERADEN om deze combinatie te nemen.

MDMA/xtc (inclusief MDA, MDEA etc):


Trazodone blijkt de effecten van MDxx wat te verminderen.

Amfetaminen (Speed), Ritalin, Cocaine, 4-MAR (4-methylaminorex):

Trazodone en stimulanten schijnen niet op elkaar in te werken, dus is het combineren ervan redelijk veilig.

Hallucinogenen: (LSD, paddo's, Tryptamines, DPT, DMT, salvia etc):

Trazodone zal waarschijnlijk je gevoeligheid verminderen voor hallucinogen.
Neem GEEN trazodone met een MAOI ! Dit is hoogst waarschijnlijk een gevaarlijke comboHETEROCYCLICS

Tianeptine

werking:

Tianeptine verhoogt de serotonine opname, dus het verhoogt het serotonine gehalte in het brein (hersens). Hoe dit precies gebeurt is niet bekend.

Bijverschijnselen:


Gastralgia, abdominal pain, droge mond, anorexia, misselijkheid, overgeven, flatulentie (windergheid), slapeloosheid, duizeligheid, nachtmerrie's, asthenia, tachycardia (hoge hartslag), extrasystole, precordialgia, draaierig, hoofdpijn, flauwte's, beven, ademhalings moeilijkheden, dichtheid keel, myalgia (spierpijn), lumbago (spit), verandering in dromen..

Metabolisme


Tianeptine is not subject to first-pass hepatic metabolism, has high bioavailability and limited distribution, and is rapidly eliminated. It differs from most antidepressants in that it is not primarily metabolised by the hepatic cytochrome P450 system.

Recreationele Drug interactie's:

Alcohol, GHB (and vergelijkbare substantie's), Benzos (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiaten (Heroin, Codeine, Vicodin, Oxy etc), Barbituaten, Ketamine:

Deze drugs kunnen veilig gecombineerd worden met tianeptine. Ketamine kan wel wat sterker overkomen.

DXM (dextromorfan/dextromorphan)

Er is niet veel bekened over deze combo. Het is waarschijnlijk dat deze combinatie gevaarlijk is, dus wees voorzichtig tot er meer bekend is.


MDMA/xtc (inclusief MDA, MDEA etc):


De schrijver van dit stuk dat ik vertaal vermeldt dat ze de enige persoon die bij haar weten dit ooit heeft gecombineerd, ze nam 37.5mg per dag voor een maand. De combinatie was volgens haar goed, en de tianeptine maakte het mdma (xtc) gevoel sterker.
De schrijver claimt een ervaren xtc gebruiker te zijn met verschillende dosages levels en zegt dat dit de sterkste mdma ervaring ooit was.
Dit terwijl de dosis mdma gemiddeld was (mdma was getest).
De tianeptine maakt de mdma niet zoveel sterker dat een combinatie echt gevaarlijk wordt maar het is toch aan te bevelen voorzichtig te zijn met deze combo.
Je hebt zeker niet meer nodig dan 1-2 pillen!

Amfetaminen (Speed), Ritalin, Cocaine, 4-MAR (4-methylaminorex):

Ook hier is het zo dat de schrijfer alleen haar eigen ervaringen kan delen. Ze heeft alle bovenstaande drugs gebruik in combo met tianeptine behalve 4-MAR, en de amfetaminen (speed) waren duidelijk sterker, maar niet overgeweldigend sterk, terwijl haar ervaringen met Ritalin en cocaine normaal waren. Deze combinatie is waarschijnlijk niet echt gevaarlijk, maar je hebt maar een normale dosis amfetamine nodig om de effecten intens te voelen.

Hallucinogenen: (LSD, paddo's, Tryptamines, DPT, DMT, salvia etc):

Tianeptine and hallucinogenen schijnen een veilige combo te zijn. Psychedelische drugs zijn in effect iets sterker dan normaal, maar niet veel.


Neem GEEN Tianeptine met een MAOI (maakt niet uit welke)! Dit is waarschijnlijk gevaarlijk!Bibliography/Referentie's:

Boeken

Katzung, B.G., Editor, Lange's Basic and Clinical Pharmacology, 8th Edition, McGraw Hill, 2001.
(Note: This book is fantastic reference material!)

Studie's

Abdel-Fattah AF, Matsumoto K, Murakami Y, Adel-Khalek Gammaz H, Mohamed MF, Watanabe H. Central serotonin level-dependent changes in body temperature following administration of tryptophan to pargyline- and harmaline-pretreated rats. Gen Pharmacol. 1997 Mar;28(3):405-9.

Abu-Raya S, Tabakman R, Blaugrund E, Trembovler V, Lazarovici P. Neuroprotective and neurotoxic effects of monoamine oxidase-B inhibitors and derived metabolites under ischemia in PC12 cells. Eur J Pharmacol. 2002 Jan 11;434(3):109-16.

Agnoli A. [History and pharmacology of trazodone]. Encephale. 12 Spec No:239-42, 1986 Oct.

Brannan T, Prikhojan A, Martinez-Tica J, Yahr MD. In vivo comparison of the effects of inhibition of MAO-A versus MAO-B on striatal L-DOPA and dopamine metabolism.
J Neural Transm Park Dis Dement Sect. 1995;10(2-3):79-89.

Bruce DL, Capan L. Antidepressants do not increase the lethality of ketamine in mice.
Br J Anaesth. 1983 May;55(5):457-9.

Chodera A, Cenajek D, Mazurek K. Interaction of parachlorophenylalanine, mianserine and danitracen with amphetamine. Arzneimittelforschung. 1981;31(1):61-3.

Cohen C, Curet O, Perrault G, Sanger DJ. Reduction of oral ethanol self-administration in rats by monoamine oxidase inhibitors. Pharmacol Biochem Behav. 1999 Nov;64(3):535-9.

Cuocolo R. Savoia G. Amantea B. Brando G. Santangelo E. Abate C. Celano S. Celentano L. Orlando C. Belfiore F. [Potentiating drugs in postoperative pain control with opiates for patient controlled analgesia]. Minerva Anestesiologica. 54(4):105-14, 1988 Apr.

Dalery J, Aubin V.[ Comparative study of paroxetine and mianserin in depression in elderly patients: efficacy, tolerance, serotonin dependence] Encephale. 2001 Jan-Feb;27(1):71-81.

Di Matteo V, Di Mascio M, Di Giovanni G, Esposito E. Acute administration of amitriptyline and mianserin increases dopamine release in the rat nucleus accumbens: possible involvement of serotonin2C receptors. Psychopharmacology (Berl). 2000 May;150(1):45-51

Doyle DJ. Ketamine induction and monoamine oxidase inhibitors. J Clin Anesth. 1990 Sep-Oct;2(5):324-5.

Ebadi M, Sharma S, Shavali S, El Refaey H. Neuroprotective actions of selegiline.
J Neurosci Res. 2002 Feb 1;67(3):285-289.

Falk EM, Cook VJ, Nichols DE, Sprague JE. An antisense oligonucleotide targeted at MAO-B attenuates rat striatal serotonergic neurotoxicity induced by MDMA. Pharmacol Biochem Behav. 2002 Jun;72(3):617-622.

Gandolfi O. Roncada P. Dall'Olio R. Effects of repeated trazodone administrations on serotonergic neurotransmission: biochemical studies. Progress in Neuro-Psychopharmacology & Biological Psychiatry. 13(6):941-52, 1989.

Garattini S. Active drug metabolites. An overview of their relevance in clinical pharmacokinetics. [Review] [58 refs] [Journal Article. Review] Clinical Pharmacokinetics. 10(3):216-27, 1985 May-Jun.

Lopez-Munoz F, Alamo C, Cuenca E, Rubio G. [Effect of antidepressant drugs on cytochrome P-450 isoenzymes and their clinical relevance: differential profile] Actas Luso Esp Neurol Psiquiatr Cienc Afines. 1997 Nov-Dec;25(6):397-409.

Maj J. Palider W. Rawlow. Trazodone, a central serotonin antagonist and agonist. [Journal Article] Journal of Neural Transmission - General Section. 44(3):237-48, 1979.
Manani G. Osti MP. Simini G. Costa G. Piccinni P. Giron GP. [Flunitrazepam, trazodone and sulpiride in the treatment of recovery reactions after ketamine anesthesia]. Annales de l'Anesthesiologie Francaise. 18(10):783-90, 1977.

Nash JF Jr, Meltzer HY, Gudelsky GA. Elevation of serum prolactin and corticosterone concentrations in the rat after the administration of 3,4 methylenedioxymethamphetamine. J Pharmacol Exp Ther. 1988 Jun;245(3):873-9.

Otani K. Tybring G. Mihara K. Yasui N. Kaneko S. Ohkubo T. Nagasaki T. Sugawara K. Correlation between steady-state plasma concentrations of mianserin and trazodone in depressed patients. European Journal of Clinical Pharmacology. 53(5):347-9, 1998 Jan.

Pi~neyro G. Lyne Deveault, Pierre Blier, T. Dennis, Claude de Montigny: Effect of acute and prolonged tianeptine administration on the 5-HT transporter: electrophysiological, biochemical and radioligand binding studies in the rat brain Naunyn-Schmiedeberg's Arch Pharmacol 351 (1995) 2, 111-118

Poolsup N, Li Wan Po A, Knight TL. Pharmacogenetics and psychopharmacotherapy.
J Clin Pharm Ther. 2000 Jun;25(3):197-220.

Rotzinger S. Fang J. Baker GB. Trazodone is metabolized to m-chlorophenylpiperazine by CYP3A4 from human sources. Drug Metabolism & Disposition. 26(6):572-5, 1998 Jun.

Shah K. Bradshaw CM. Szabadi E. Interaction between antidepressants and d-amphetamine on variable-interval performance. Psychopharmacology. 100(4):548-54, 1990.

Sprague JE, Nichols DE. Inhibition of MAO-B protects against MDMA-induced neurotoxicity in the striatum. Psychopharmacology (Berl). 1995 Apr;118(3):357-9.

Stimmel GL. Dopheide JA. Stahl SM. Mirtazapine: an antidepressant with noradrenergic and specific serotonergic effects. [Review] Pharmacotherapy. 17(1):10-21, 1997 Jan-Feb.

Tartara A. Formigli L. Crema F. Maurelli M. Perucca E. Marchioni E. Manzo L. Savoldi F. Alcohol interactions with typical and atypical antidepressants. Neurobehavioral Toxicology & Teratology. 7(2):139-41, 1985 Mar-Apr.

Urichuk LJ, Allison K, Holt A, Greenshaw AJ, Baker GB. Comparison of neurochemical effects of the monoamine oxidase inhibitors phenelzine, moclobemide and brofaromine in the rat after short- and long-term administration. J Affect Disord. 2000 May;58(2):135-44.

Wagner GC, Walsh SL. Evaluation of the effects of inhibition of monoamine oxidase and senescence on methamphetamine-induced neuronal damage. Int J Dev Neurosci. 1991;9(2):171-4.

ONLINE SOURCES

http://www.smart-drugs.com/tianeptine/tianeptine-16.htm
http://www.smart-drugs.com/Inserts/inse ... eptine.htm
http://link.springer.de/link/service/jo ... 351002.htm
http://www.familypractice.com/reference ... ession.htm
http://www.healthyplace.com/medications/maprotiline.htm
http://www.vh.org/Providers/Conferences/CPS/17.html
http://www.dr-bob.org/babble/20000517/msgs/34134.html
http://www.mcevoy.demon.co.uk/Medicine/ ... sHome.html
http://www.erowid.org/chemicals/maois/maois_info4.shtml
http://dog.net.uk/tryptamines/maoi.html
http://www.rxlist.com
http://www.erowid.orgOriginele post door Telefoon
8===D~~
Avatar gebruiker
Dopey
x Straight x Edge x
Donateur
Offline
 
Posts: 3423
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:39 pm

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Beeeb » vr feb 25, 2011 12:05 am

Goede post!
Ik hoop echt dat Drugsforum.info blijft. Ik kwam van via Start2Dance naar DHP.nl en daarna naar Drugsforum.nl. En nu dus weer Drugsforum.info.

Samen kunnen we zowel wetenschappelijk onderbouwd als door een represensatief aantal gebruikers elkaar voorlichten op een gezellige en serieuze manier.

Succes met het nieuwe forum1

Beeeb

(Oh, en als dit eigenlijk in Feedback ofzo hoort, dan move 'm maar)
If Pacman had affected us as kids we'd be running around in dark rooms, munching pills and listening to repetitive music. (Kristian Wilson, VP Nintendo Inc. 1989.)
Avatar gebruiker
Beeeb
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 256
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:42 pm
Woonplaats: Wonderland

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Tripkonijn » za feb 26, 2011 12:21 am

Dit zou eigenlijk een must read topic moeten zijn als je je registreert :)
'leer uit een slechte ervaring' zei grootvader konijn
Avatar gebruiker
Tripkonijn
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 362
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:02 pm
Woonplaats: in't Konijnenhol

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Flameon » za feb 26, 2011 12:44 am

Lange maar informatieve tekst
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor spuky10 » vr maart 04, 2011 6:20 am

Venlafaxine


Werking:
Venlafaxine is een selectieve inhibitor (een selective reuptake inhibitor dus) van zowel serotonine als norepinephrine en is dus bekend als een SNRI.

Bijverschijnselen:
misselijkheid, slaperigheid, zweten, duizeligheid, sexuele stoornis, insomnie
(slapeloosheid), hypertensie (hoge bloeddruk), ongerustheid.

Metabolisme:
Venlafaxine wordt vooral gemetaboliseerd door het CYP2D6 enzym en iets bij CYP3A4. Het is ook een zwakke inhibitor voor het enzym CYP2D6.

Recreationele Drug interactie's:

Alcohol, GHB (and vergelijkbare substantie's), Benzos (Xanax, Valium, Klonopin etc), Opiaten (Heroin, Codeine, Vicodin, Oxy etc), Barbituaten, Ketamine:

Deze drugs kunnen veilig worden gecombineerd met venlafaxine, en de effecten zullen niet grotendeels worden veranderd.

DXM (dextromorfan/dextromorphan)

Omdat DXM en venlafaxine gemetaboliseerd worden door sommige van dezelfde enzymen, is deze combinatie waarschijnlijk gevaarlijk. Het wordt NIET aangeraden om deze drugs tezamen te nemen.


MDMA/xtc (inclusief MDA, MDEA etc):


Zie SSRI's. Het is niet mogelijk om high te worden van xtc wanneer men venlafaxine neemt. Stop onder geen omstandigheden met zomaar met venlafaxine. Venlafaxine heeft zware ontwennigsverschijnselen. Symptonen omvatten misselijkheid, duizeligheid en elektrische schokken.

Amfetaminen (Speed), Ritalin, Cocaine, 4-MAR (4-methylaminorex):

Amfetamines (speed) kan relatief veilig worden gebruikt in combinatie met venlafaxine. Je zal de normale effecten van deze drugs kunnen verwachten.
Cocaine gebruik is ook relatief veilig. Sommige mensen vinden echter dat wanneer men venlafaxine gebruikt je meer gevoelig bent voor cocaine en dat de cocaine-high langer duurt.
Ritalin (methylphenidate), wanneer genomen door een persoon die venlafaxine neemt, is er om bekend om aanvallen te veroorzaken, pas dus heel erg op met deze combo.


waarom kan efexor niet met ritalin? en wat bedoel je precies met: "aanvallen veroorzaken"
wat voor aanvallen?
spuky10
Newbie
Offline
 
Posts: 19
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 5:57 am

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Dopey » di maart 08, 2011 10:09 pm

Ik zou je graag willen helpen, maar ik heb deze FAQ niet zelf geschreven en heb zelf ook geen idee.
8===D~~
Avatar gebruiker
Dopey
x Straight x Edge x
Donateur
Offline
 
Posts: 3423
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:39 pm

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Michelangelo » wo maart 09, 2011 12:01 pm

Ritalin kan in combinatie met sommige antidepressiva, in enkele gevallen, voor een zeer sterke stijging van de bloeddruk zorgen! Dit geld met name voor tricyclische antidepressiva en MAO-remmers!
Michelangelo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 105
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Moonshine » zo apr 03, 2011 10:14 pm

waar vallen antipsychotica onder?
Ik ben de schaduw die fladdert door de nacht.
Moonshine
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 50
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 11:05 pm
Woonplaats: Lelygat

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Pilletje » ma apr 18, 2011 5:43 pm

spuky10 schreef:waarom kan efexor niet met ritalin? en wat bedoel je precies met: "aanvallen veroorzaken"
wat voor aanvallen?

Nevermind, als speed kan snap ik ook niet waarom ritalin niet kan.
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Olijfboompje » vr mei 20, 2011 2:45 pm

Aanvallen veroorzaken zal vast doelen op psychotische, epileptische of dergelijke andere aanvallen.
Avatar gebruiker
Olijfboompje
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 270
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:32 pm

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Pilletje » wo okt 05, 2011 10:19 am

Kan je TCA's combineren met tramadol?

Mijn dokter heeft 75mg redomex (in 3 giften) + 200mg tramadol retard (in 2 giften) en 15mg prazepam (in 2 giften) voorgeschreven. Is dit allemaal wel veilig?

thx

(Vraag het omdat tramadol niet is zoals de meeste opiaten/opioïden)
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Sublimo » wo okt 05, 2011 2:21 pm

Toasts schreef:Kan je TCA's combineren met tramadol?

Mijn dokter heeft 75mg redomex (in 3 giften) + 200mg tramadol retard (in 2 giften) en 15mg prazepam (in 2 giften) voorgeschreven. Is dit allemaal wel veilig?

thx

(Vraag het omdat tramadol niet is zoals de meeste opiaten/opioïden)


TCA's en tramadol mogen niet samen gebruikt worden, verhoogde kans op ademhalingsdepressie en convulsies. Zelfs een zeer verhoogde kans op convulsies bij de TCA's. Niet doen dus.

Moet zeggen dat jij wel een aparte dokter hebt hoor, hij schrijft wel erg veel voor en zou moeten weten dat TCA's en tramadol niet samen mogen.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Pilletje » do okt 06, 2011 9:05 am

Sublimo schreef:TCA's en tramadol mogen niet samen gebruikt worden, verhoogde kans op ademhalingsdepressie en convulsies. Zelfs een zeer verhoogde kans op convulsies bij de TCA's. Niet doen dus.

Moet zeggen dat jij wel een aparte dokter hebt hoor, hij schrijft wel erg veel voor en zou moeten weten dat TCA's en tramadol niet samen mogen.


Ik heb het hem nog rechtuit gevraagd.. Deze vraag stelde ik:
ik: Ik heb gelezen dat citalopram gevaarlijk is samen met tramadol, is dit dan wel veilig?
doc: Ja dat kan geen kwaad.


En nee hij schrijft niet zomaar dingen voor. Hij vond het de betere optie (net als ik) ipv codeïne tegen de pijn. Daarvoor gebruikte ik dikwijls codeïne in grote hoeveelheden en dan was volgens hem tramadol minder schadelijk (darmen, maag, etc).
Ademhalingsdepressie maak ik me geen zorgen over, ik ken mijn limiet.
Maar samen met die AD weet ik het dus ook niet meer..

Btw, mijn grootste zorg was serotonine syndroom, maar als dat van die convulsies waar is heb ik al 2 redenen om die AD uit het raam te gooien. Citalopram deed toch niets buiten vlak maken, wss is dat hierbij ook zo. Hij heeft me geswitcht van citalopram naar redomex omdat ik ook last heb van restless legs en dat schijnt daartegen goed te helpen.

Vandaag neem ik m'n tca's allesinds niet in. Totdat ik wat zekerheid heb..
edit: Denk dat ik gewoon ga stoppen met de TCA's. Tramadol heeft ook een sri werking, dat moet maar volstaan. Ik vertrouw het anders niet.
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Pilletje » di okt 11, 2011 6:54 pm

Sublimo schreef:TCA's en tramadol mogen niet samen gebruikt worden, verhoogde kans op ademhalingsdepressie en convulsies. Zelfs een zeer verhoogde kans op convulsies bij de TCA's. Niet doen dus.

Moet zeggen dat jij wel een aparte dokter hebt hoor, hij schrijft wel erg veel voor en zou moeten weten dat TCA's en tramadol niet samen mogen.


Arts bleef zeggen dat het helemaal niet zo gevaarlijk is als jij het doet klinken.
Anyway ben er dan toch maar afgehaald en ben nu mijn SSRI aan het afbouwen.
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor endymion » di okt 11, 2011 10:57 pm

Ik heb nog steeds 30 mg paroxitine per dag. Die ga ik binnenkort wel afbouwen want ik heb nergens meer last van. Ik had het niet tegen depressiviteit maar tegen spanning.

Ik heb echt alles gebruikt erbij en goed ook maar totaal nergens last van gehad. MDMA? keertje 4 stevige pillen op een avond, merkte er wel iets minder van maar voelde me best chill.
Tramadol? Merk ik niet zoveel van, vorige keer 400 mg genomen op 1 dag, nergens last van.

Wordt allemaal zwaar overdreven, de meesten mensen die ssri krijgen worden niet eens verteld dat je geen xtc mag gebruiken ofzo (ik ook niet) en weet je hoeveel mensen er aan de ssri zitten? En weet je hoeveel mensen er xtc gebruiken? Reken maar dat er ook heel veel zijn die het tegelijk gebruiken en niet eens weten dat het gevaarlijk zou kunnen zijn.

Zal ook nog per persoon schelen natuurlijk, de een valt om van 1 pilletje en de ander vreet er 10 op en heeft nergens last van.
Avatar gebruiker
endymion
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 317
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:47 pm
Woonplaats: Rijswijk

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Sublimo » wo okt 12, 2011 5:03 pm

Toasts schreef:Ik heb het hem nog rechtuit gevraagd.. Deze vraag stelde ik:
ik: Ik heb gelezen dat citalopram gevaarlijk is samen met tramadol, is dit dan wel veilig?
doc: Ja dat kan geen kwaad.


Toasts schreef:Arts bleef zeggen dat het helemaal niet zo gevaarlijk is als jij het doet klinken.
Anyway ben er dan toch maar afgehaald en ben nu mijn SSRI aan het afbouwen.


Als het geen kwaad kan volgens hem, waarom haalt hij je dan toch ervan af?

En nee hij schrijft niet zomaar dingen voor. Hij vond het de betere optie (net als ik) ipv codeïne tegen de pijn. Daarvoor gebruikte ik dikwijls codeïne in grote hoeveelheden en dan was volgens hem tramadol minder schadelijk (darmen, maag, etc).


Het is dan inderdaad beter om voor een sterkere opiaat te gaan. Voor welke pijn gebruik je dit?

Btw, mijn grootste zorg was serotonine syndroom, maar als dat van die convulsies waar is heb ik al 2 redenen om die AD uit het raam te gooien. Citalopram deed toch niets buiten vlak maken, wss is dat hierbij ook zo. Hij heeft me geswitcht van citalopram naar redomex omdat ik ook last heb van restless legs en dat schijnt daartegen goed te helpen.


Waarom bang voor serotonine syndroom? En AD, wat kort je daar mee af?

Tramadol heeft ook een sri werking, dat moet maar volstaan. Ik vertrouw het anders niet.


Tramadol een SSRI werking? Sinds wanneer dat?
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor endymion » wo okt 12, 2011 5:49 pm

AD = AntiDepressiva. Ik denk dat hij bedoelt dat tramadol zorgt voor meer serotonine. Dat is inderdaad geen ssri werking want dat zorgt voor minder afbraak van serotonine.

Ik ben ook wel benieuwd waar je die tramadol dan voor krijgt. Normaal beginnen ze eerst met een hogere dosering ibuprofen en paracetamol.
Als je echt zoveel pijn hebt kan je misschien beter vragen om morfine of oxycontin icm die ssri. Denk ik hoor maar wel overleggen met je dokter uiteraard.

Ik heb vrijdag een afspraak bij de huisarts, ik ga voorstellen om de paroxitine af te bouwen, ik heb het niet meer nodig.
Avatar gebruiker
endymion
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 317
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:47 pm
Woonplaats: Rijswijk

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Sublimo » wo okt 12, 2011 5:53 pm

Volgens mij zorgt tramadol ook niet voor meer serotonine.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor endymion » wo okt 12, 2011 6:11 pm

Volgens mij heeft hij toch gelijk, ik zat e.e.a. op te zoeken en dan lees ik toch dat tramadol invloed heeft op de heropname van serotonine.
Avatar gebruiker
endymion
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 317
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:47 pm
Woonplaats: Rijswijk

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Sublimo » wo okt 12, 2011 6:21 pm

Ja, klopt, las het net ook.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Pilletje » wo okt 12, 2011 7:51 pm

Sublimo schreef:Als het geen kwaad kan volgens hem, waarom haalt hij je dan toch ervan af?


Hij heeft er me niet vanaf gehaald. Dat heb ik zelf gedaan. Omwille van de SRI werking die tramadol heeft, denk ik niet dat ik nog veel baat zal hebben bij de SSRI citalopram. Ik vond citalopram goed werken tegen angst, maar tegen depressie niet echt. Het maakte me simpelweg afgevlakt.
De TCA's wou ik zelf niet nemen omdat ik nare bijwerkingen kreeg en nogmaals omdat ik denk dat ik geen baat meer bij anti-depressiva heb.

Het is dan inderdaad beter om voor een sterkere opiaat te gaan. Voor welke pijn gebruik je dit?

Ik neem de tramadol voor rugpijn die veroorzaakt wordt door een kromming van de onderrug. Deze kromming is te wijten aan een beenlengteverschil waar ik al sinds m'n 6 jaar mee rondloop. (Met steunzolen weliswaar, maar die lossen natuurlijk niet alles op.)
Als ik eventjes stilsta verga ik van de lage rugpijn die uitstraalt naar overal. Ook wanneer ik moet bukken of heffen heb ik meteen vreselijk veel pijn.
Daarbovenop heb ik last van neuropathische pijnen in m'n nek, schouders en bovenrug. Ook heb ik last van restless legs. (dat laatste vooral 's avonds in bed)

Vandaar dat tramadol de beste keuze was als pijnbestrijding.

Waarom bang voor serotonine syndroom? En AD, wat kort je daar mee af?


Tramadol verhoogt serotonine niveau in hersenen, SSRI's ook, TCA's ook.
AD=antidepressiva inderdaad

Tramadol een SSRI werking? Sinds wanneer dat?


Het heeft een SRI werking. Geen Ssri.

Het is een serotonine reupate inhibitor, dus gewoon geen selectieve. Ook werkt deze medicatie meteen in tegenstelling tot anti-depressiva.

Als je me niet gelooft, zoek het gerust op.
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Sublimo » wo okt 12, 2011 7:56 pm

Toasts schreef:Hij heeft er me niet vanaf gehaald. Dat heb ik zelf gedaan. Omwille van de SRI werking die tramadol heeft, denk ik niet dat ik nog veel baat zal hebben bij de SSRI citalopram. Ik vond citalopram goed werken tegen angst, maar tegen depressie niet echt. Het maakte me simpelweg afgevlakt.
De TCA's wou ik zelf niet nemen omdat ik nare bijwerkingen kreeg en nogmaals omdat ik denk dat ik geen baat meer bij anti-depressiva heb.


Dat kan ik goed begrijpen.

Het is een serotonine reupate inhibitor, dus gewoon geen selectieve. Ook werkt deze medicatie meteen in tegenstelling tot anti-depressiva.

Als je me niet gelooft, zoek het gerust op.


Heb ik al gedaan, je hebt gelijk. :)
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Pilletje » wo okt 12, 2011 7:58 pm

Zo, dat is dan ook weer effe opgehelderd.
Je hebt me wel veel typwerk aan m'n laars gelapt hoor, zucht. :lol:
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor endymion » wo okt 12, 2011 8:00 pm

Ik ben nu te lui om me er goed in te verdiepen maar wat ik even snel lees is dat het de heropname van serotonine juist remt dus werkt het de antidepressiva tegen. Dan kan je er ook geen serotonine syndroom van krijgen, het zal het eerder voorkomen.
Of zie ik het verkeerd?

Toast, ik heb ook al mn hele leven gerommel met mn rug, niet zo erg als jij maar wel dat de boel steeds vast zit en last van mn onderrug.
Wat mij heeft geholpen en nog steeds helpt is een chiropractor. Ik heb daarvoor wel manuele therapie gehad maar dit is echt veel uitgebreider. Ik zit nu op "onderhoud" behandeling. 1 keer in de 2 maanden wordt alles weer los gekraakt.
Avatar gebruiker
endymion
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 317
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:47 pm
Woonplaats: Rijswijk

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Sublimo » wo okt 12, 2011 8:06 pm

Toasts schreef:Zo, dat is dan ook weer effe opgehelderd.
Je hebt me wel veel typwerk aan m'n laars gelapt hoor, zucht. :lol:


:kleuter:
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Pilletje » wo okt 12, 2011 8:14 pm

endymion schreef:Ik ben nu te lui om me er goed in te verdiepen maar wat ik even snel lees is dat het de heropname van serotonine juist remt dus werkt het de antidepressiva tegen. Dan kan je er ook geen serotonine syndroom van krijgen, het zal het eerder voorkomen.
Of zie ik het verkeerd?

Toast, ik heb ook al mn hele leven gerommel met mn rug, niet zo erg als jij maar wel dat de boel steeds vast zit en last van mn onderrug.
Wat mij heeft geholpen en nog steeds helpt is een chiropractor. Ik heb daarvoor wel manuele therapie gehad maar dit is echt veel uitgebreider. Ik zit nu op "onderhoud" behandeling. 1 keer in de 2 maanden wordt alles weer los gekraakt.


Ik ben momenteel ook te lui om te gaan google'n, Wat jij beschrijft is echter ook hoe een SSRI werkt. Die remmen de heropname van serotonine en op de een of andere manier zorgt dat uiteindelijk voor een hogere hoeveelheid serotonine in het brein. Ik vermoed dat er meer serotonine vrijkomt om het brein op peil te houden en dat dat gebeurt omdat het peil tijdelijk kunstmatig (SSRI/SRI) verlaagd is door de tragere heropname. De heropname gebeurt wel, maar trager.

(Dat is maar een snelle en zelf bedachte hypothese, maar het zal wel zoiets in die aard zijn denk ik.)

Over die chiropractor, mijn vader is kinesist & kraker van beroep. Hij checkt regelmatig of er niets "vast zit".
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor endymion » wo okt 12, 2011 8:20 pm

Oh ok, dat klinkt dat wel logisch ja. Ik dacht meer aan een systeem zoals met ritalin (methylfenidaat) dat ervoor zorgt dat er minder dopamine wordt afgebroken waardoor er meer overblijft.
En zoals dexamphetamine niet zorgt voor minder afbraak van dopamine maar gewoon zorgt voor meer dopamine.

En dat de oudere AD's voor meer serotonine zorgden en deze nieuwe AD's ervoor zorgen dat de serotonine beter wordt gebruikt door heropname.

Maar zoals jij het zegt zal het wel zijn, ze remmen de heropname waardoor er meer wordt aangemaakt. Want je leest wel dat tramadol met ssri voor serotonine syndroom kan zorgen, dus ook omdat het de heropname remt en weer meer wordt aangemaakt.
Avatar gebruiker
endymion
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 317
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:47 pm
Woonplaats: Rijswijk

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Einstein » wo okt 12, 2011 8:36 pm

Heropname zorgt ervoor dat 'actieve' serotonine (tussen neuronen in) wordt teruggetankt in neuronen (waar het 'inactief' is en slechts als voorraad dient). Door deze heropname te remmen blijft er dus meer 'actief' serotonine in de synapsspleet hangen. Dit is inderdaad hoe SSRI's werken en het is ook een deel van de werking van tramadol :)
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor Pilletje » wo okt 12, 2011 11:21 pm

Einstein schreef:Heropname zorgt ervoor dat 'actieve' serotonine (tussen neuronen in) wordt teruggetankt in neuronen (waar het 'inactief' is en slechts als voorraad dient). Door deze heropname te remmen blijft er dus meer 'actief' serotonine in de synapsspleet hangen. Dit is inderdaad hoe SSRI's werken en het is ook een deel van de werking van tramadol :)


Thx voor de verduidelijking. :)
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: FAQ Anti-Depressants in combo met recreationale Drugs

Berichtdoor hon » zo sep 30, 2012 12:51 pm

kwam net de originele engelstalige versie tegen hiervan, is precies nog niet gelinkt dus hier dan maar: http://www.bluelight.ru/vb/threads/108959-Antidepressants-and-Recreational-Drugs-%28long!%29
Avatar gebruiker
hon
Newbie
Offline
 
Posts: 16
Geregistreerd: wo jul 11, 2012 10:55 pm

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner