Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Kickstart MDMA

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Kickstart MDMA

Berichtdoor Pueyo_Lebas » di okt 14, 2014 12:47 pm

Hallo mededrugsgebruikers,

T is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik harddrugs heb gebruikt en ik ben dat binnenkort weer van plan met MDMA. Uit 2 maal ervaring weet ik van mezelf dat mijn lichaam er lang over doet om de stoffen op te nemen en dus te gaan trippen. Mijn eerste keer duurde het 1 uur voordat ie inkickte en bij mn tweede keer zelfs 1,5 uur! Ik heb bij 'tripreports' mijn eerste ervaring eropgezet en daarop ontving ik een reactie dat wiet weleens kan werken als kickstarter. Mijn vraag is dus, in hoeverre klopt dit? Is het wel veilig? Zo niet, wat zijn de gevaren?

Alvast bedankt

Pueyo
high in the sky
Avatar gebruiker
Pueyo_Lebas
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 26
Geregistreerd: zo maart 23, 2014 7:43 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor Prototype » di okt 14, 2014 2:00 pm

Het is in ieder geval geen gevaarlijke combinatie, maar ik denk dat het ook niet gaat zorgen dat de M sneller gaat werken.
Als je echt een snellere inslag wil dan zou je het kunnen snuiven, maar dat schijnt heel pijnlijk te zijn.
Onder je tong of pluggen is ook een optie, maar dat moet je er maar net voor over hebben. :p
Als je 1 van bovenstaande dingen gaat proberen dan zou ik wel even de dosering checken, die is namelijk bij elke manier van inname anders.
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor davy jones » di okt 14, 2014 5:38 pm

Onder da tong is best te doen :-P
I don't like the drugs ~ the drugs like me *_*
Avatar gebruiker
davy jones
Bewuste Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 796
Geregistreerd: vr nov 25, 2011 1:38 pm
Woonplaats: Vliegende Hollander

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor gachiBASS » di okt 14, 2014 5:42 pm

davy jones schreef:Onder da tong is best te doen :-P

:puke:
Avatar gebruiker
gachiBASS
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1770
Geregistreerd: di jul 17, 2012 8:26 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor supermario » di okt 14, 2014 7:10 pm

Mss mdma op een nuchtere maag nemen?
Avatar gebruiker
supermario
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 247
Geregistreerd: vr mei 25, 2012 10:22 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor Perry » di okt 14, 2014 7:11 pm

3 uur van tevoren niet eten en een kwartier na inname een lekker wietje, lijkt mij een top plan!
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13266
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor Claviceps » wo okt 15, 2014 10:57 pm

Ik heb bij 'tripreports' mijn eerste ervaring eropgezet en daarop ontving ik een reactie dat wiet weleens kan werken als kickstarter. Mijn vraag is dus, in hoeverre klopt dit? Is het wel veilig? Zo niet, wat zijn de gevaren?

Wat betreft het wiet aspect is het voornamelijk gebaseerd op anekdotisch bewijs. Een definitieve uitspraak hierover kan ik je ook dan niet geven. Gezien het verschil in werking in de hersenen zou ik het persoonlijk met een korrelzout nemen. Placebo effecten kunnen redelijk sterk zijn vooral als je al ervaring hebt met de drug, naast dat wiet natuurlijk zelf ook psychoactief is en soortgelijke effecten teweeg kan brengen.

De gevaren zijn dat zowel MDMA als wiet o.a. de bloeddruk en hartslag beïnvloeden. Voor mensen met bijvoorbeeld cardiovasculaire aandoeningen zal dit risicovoller zijn. Helaas, hoef men zich niet perse bewust te zijn van gezondheidsproblemen die gevaarlijke situatie kunnen opleveren. Een tijd geleden is er een case paper gepubliceerd van twee personen (23 en 28) die volgens de onderzoekers overleden zijn door de effecten van cannabis op het cardiovasculaire systeem. Bij een persoon is vastgesteld dat er een onderliggende aandoening was. Het onderstaande stukje gaat specifiek over de risico's van cannabis. In combinatie met MDMA zal de kans op problemen mogelijk vergroot worden.

The absolute risk of cannabis-related cardiovascular effects can be considered to be low, as the baseline risk for most cannabis smokers is low and cannabis-induced changes are transient. The risk of myocardial infarction (hartinfarct) is elevated almost 5-fold in the hour after smoking cannabis and declines rapidly afterwards. Consequently, the relative risk for cardiovascular effects is most probably increased within this period. Persons who are at high risk for cardiovascular diseases are even recommended to avoid the use of cannabis.

Ik wil je geen angst aanjagen aangezien dit mogelijk zeer uitzonderlijke gevallen zijn. Echter, hoe weet je uiteindelijk dat je hier zelf niet toe behoord dat is altijd het moeilijk hieraan. Over het algemeen lijkt de combinatie cannabis en MDMA goed getolereerd te worden bij de meeste mensen. Als je het graag wil proberen kun je voorzichtigheid uitoefenen.

Wat betreft je opmerking dat pas na 1 uur, 1,5 uur je de effecten begint te merken is op zich niet zo uitzonderlijk. Volgens studies duurt het tussen de 30-60 minuten voordat het opgenomen is. Als je hierbij factoren zoals kort ervoor eten mee neemt zou 1,5 uur best reëel kunnen zijn. Voor snellere opnamen van een pil zou je de pil kunnen crushen en innemen met water. Mocht je kristallen hebben dan zou je deze ook kunnen crushen en oplossen in water om in te nemen. Onder de tong houden of pluggen (rectaal) is eventueel ook mogelijk. Het poeder opgelost in water onder de tong houden voor 15-20 minuten of rectaal toe dienen.

Kijk eventueel ook eens in het topic: "Pas zeer laat effect" zoals supermario en JongGeleerd al aanhalen is het beter om langere periode voor innamen niks meer te eten.
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor Pueyo_Lebas » do okt 16, 2014 8:16 pm

Bedankt iedereen voor de reacties
high in the sky
Avatar gebruiker
Pueyo_Lebas
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 26
Geregistreerd: zo maart 23, 2014 7:43 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor Pueyo_Lebas » do okt 16, 2014 8:31 pm

Nog 1 andere vraag. Een vriend van mij waarvan bekend is dat hij niet echt heel goed tegen drugs kan, wilde ook graag mee, maar heeft nu afgezegd omdat hij afgelopen zaterdag al bad ging na 5 hijsjes van een jointje. Dus wij vragen ons nou af of het dan inderdaad een slecht plan voor hem zou zijn om mdma te doen? Of kan hij eerst een kleine dosis nemen en dan kijken hoe het gaat?
high in the sky
Avatar gebruiker
Pueyo_Lebas
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 26
Geregistreerd: zo maart 23, 2014 7:43 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor Fool » do okt 16, 2014 8:35 pm

Kan deze persoon 'slecht' tegen drugs of slecht tegen wiet? :P
Fool
Stom
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2575
Geregistreerd: za maart 08, 2014 6:39 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor Speedcore153 » do okt 16, 2014 11:08 pm

Meestal als ik er niet op let klapt hij snel in als ik de hele tijd denk klaptie nou komop wat duurt het lang dan duurt het ook echt lang dus het beste kun je er gewoon niet op lette
Avatar gebruiker
Speedcore153
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 66
Geregistreerd: do okt 16, 2014 2:25 am

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor Claviceps » do okt 16, 2014 11:12 pm

Dus wij vragen ons nou af of het dan inderdaad een slecht plan voor hem zou zijn om mdma te doen?

Ik ben bang dat het toch iets is wat men moet ervaren voordat men hier over kan oordelen. Eigenlijk zoals Fool al aanhaalt, het zou goed kunnen dat je vriend cannabis slecht ervaart terwijl het prima gaat met MDMA. Met een zogenaamde threshold dosis beginnen zou zeker een mogelijkheid zijn. Met threshold word de grens aangeduid waar men de effecten begint te merken. Vergelijk het met 1 of 2x keer aan een joint trekken zodat je een klein beetje van het effect merkt.

Als je kristal hebt (bij voorkeur getest) en een goede weegschaal dan zou je heel precies kunnen doseren. Bij pillen (bij voorkeur ook getest) is het wat moeilijker om een precieze dosering MDMA tot je te nemen. Ik denk echter niet dat een paar milligram verschil een enorme impact heeft op de ervaring dus in principe zou je een pil die tussen de 120-180 mg ligt in tweeën kunnen breken.

Er zijn enkele studies die aankaarten dat bij doseren kan leiden tot verhoogde schade. Echter, gezien dat het zijn eerste keer is en als je verstandig de minimaal 3 maanden regel tussen gebruik volgt zal het niet zo'n probleem zijn. Als hij het graag wil proberen dan kun je hem dus laten beginnen met een lage dosering en eventueel een kleine dosering bij kunnen laten nemen. Ik zou het echter wel voor de zekerheid het houden bij maximaal 2x bij doseren.

Op Erowid staat een doseringstabel:
Threshold 30 mg
Light 40 - 75 mg
Common (small or sensitive people) 60 - 90 mg
Common (most people) 75 - 125 mg
Common (large or less sensitive people) 110 - 150 mg
Strong 150 - 200 mg
Heavy 200 + mg

Ik heb zelf geen persoonlijke ervaring met MDMA dus wellicht dat iemand die gevoelig is voor MDMA commentaar hierover kan geven. We zijn echter allemaal individuen, ervaringen kunnen dus verschillen maar ik denk dat het wel een goede richtlijn is.
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor Pueyo_Lebas » vr okt 17, 2014 12:02 am

Claviceps schreef:
Dus wij vragen ons nou af of het dan inderdaad een slecht plan voor hem zou zijn om mdma te doen?

Ik ben bang dat het toch iets is wat men moet ervaren voordat men hier over kan oordelen. Eigenlijk zoals Fool al aanhaalt, het zou goed kunnen dat je vriend cannabis slecht ervaart terwijl het prima gaat met MDMA. Met een zogenaamde threshold dosis beginnen zou zeker een mogelijkheid zijn. Met threshold word de grens aangeduid waar men de effecten begint te merken. Vergelijk het met 1 of 2x keer aan een joint trekken zodat je een klein beetje van het effect merkt.

Als je kristal hebt (bij voorkeur getest) en een goede weegschaal dan zou je heel precies kunnen doseren. Bij pillen (bij voorkeur ook getest) is het wat moeilijker om een precieze dosering MDMA tot je te nemen. Ik denk echter niet dat een paar milligram verschil een enorme impact heeft op de ervaring dus in principe zou je een pil die tussen de 120-180 mg ligt in tweeën kunnen breken.

Er zijn enkele studies die aankaarten dat bij doseren kan leiden tot verhoogde schade. Echter, gezien dat het zijn eerste keer is en als je verstandig de minimaal 3 maanden regel tussen gebruik volgt zal het niet zo'n probleem zijn. Als hij het graag wil proberen dan kun je hem dus laten beginnen met een lage dosering en eventueel een kleine dosering bij kunnen laten nemen. Ik zou het echter wel voor de zekerheid het houden bij maximaal 2x bij doseren.

Op Erowid staat een doseringstabel:
Threshold 30 mg
Light 40 - 75 mg
Common (small or sensitive people) 60 - 90 mg
Common (most people) 75 - 125 mg
Common (large or less sensitive people) 110 - 150 mg
Strong 150 - 200 mg
Heavy 200 + mg

Ik heb zelf geen persoonlijke ervaring met MDMA dus wellicht dat iemand die gevoelig is voor MDMA commentaar hierover kan geven. We zijn echter allemaal individuen, ervaringen kunnen dus verschillen maar ik denk dat het wel een goede richtlijn is.

Ah oke bedankt
high in the sky
Avatar gebruiker
Pueyo_Lebas
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 26
Geregistreerd: zo maart 23, 2014 7:43 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor Miss E » vr okt 17, 2014 12:07 am

Pueyo_Lebas schreef:Nog 1 andere vraag. Een vriend van mij waarvan bekend is dat hij niet echt heel goed tegen drugs kan, wilde ook graag mee, maar heeft nu afgezegd omdat hij afgelopen zaterdag al bad ging na 5 hijsjes van een jointje. Dus wij vragen ons nou af of het dan inderdaad een slecht plan voor hem zou zijn om mdma te doen? Of kan hij eerst een kleine dosis nemen en dan kijken hoe het gaat?

Ik zou het gewoon doen, kijkend naar mezelf. Ik kan ook zeer slecht tegen wiet, alle andere drugs daarentegen kan ik prima hebben. Daarnaast kan er met MDMA niet heel veel misgaan, mits juist gedoseerd. ;)
Avatar gebruiker
Miss E
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1683
Geregistreerd: ma mei 27, 2013 2:44 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor SpeedY » za okt 18, 2014 8:12 am

Ook ik heb al jaren dat ik heel snel bad ga op wiet als het maar iets te heavy wordt.
Met mdma heb ik nog nooit ook maar een idee gehad dat het misshien niet goed ging!

dus ook ik zou zeggen het gewoon te proberen, voor mij was de 1e keer geweldig, niet te vergelijken met iets anders.
Avatar gebruiker
SpeedY
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 403
Geregistreerd: ma mei 13, 2013 8:22 pm

Re: Kickstart MDMA

Berichtdoor geertgehakt » zo okt 19, 2014 12:25 pm

Ik ben ook iemand die niet goed tegen wiet kan van overgeven tot zelfs knockout gaan. Bij mdma ook vrijwel nooit ergens last van gehad. Alleen een paar keer misselijkheid bij het inklappen maar dit trekt ook weer vrij snel weg en was in iedergeval niks waar ik me zorgen om maakte.
Ted Bundy schreef:Mooie gedachte dat iedere keer als je online komt, jij je bruine anjer hebt laten volblaffen.
Avatar gebruiker
geertgehakt
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 128
Geregistreerd: zo okt 05, 2014 2:09 pm
Woonplaats: Niet in oss


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner